Maskarponės suvilioti - 39 išbandyti skanėstų su maskarpone receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-05-26
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 11)
@Shutterstock
Tikriausiai daugelis iš mūsų mėgsta pasmaližiauti gabalėliu burnoje tirpstančio torto ar keksiuko kąsneliu. O jeigu tas skanėstas paruoštas su maskarponės sūriu, tuomet praktiškai neįmanoma atsispirti!
Atrinkome net 39 fantastiškai skanių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių gardumynų receptus, kurie, tikime, tiks ir Moterų dienai!
Minkštas lengvai traškus paviršius ir tobulas kreminis įdaras. Lengvi kaip oras, saldūs tik subtiliai ir kiekvienas kąsnelis yra tovertas. Taip, šie naminiai eklerai su lengvai citrininiu maskarponės kremu būtent tokie. Jie abejingų nepalieka!
Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.
Gaivus, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus desertas. Kreminė tekstūra ir gaivios uogytės - tobulas skonio derinys. Uogos tinka ir šviežios, ir šaldytos.
Desertas, nukeliantis tiesiai į Italiją. Pavasariškai gaivus, maloniai saldus ir labai nesudėtingai paruošiamas. Puikiai pavyks net ir pradedantiesiems desertų gamintojams. Skanu ne tik su braškėmis, bet ir šilauogės, trešnėmis (be kauliukų) ar net vaisių gabaliukais!
Skanutėlis medaus tortas kitaip - su maskarponės kremu ir gaiviais, spalvingais želė gabaliukais. Galma ruošti ir be želė, bet ji priduoda tortui puošnumo ir šventiškumo.
Ši tiramisu versija gaivesnė, pavasariškesnė, kiekvienas kąsnis tarsi nukelia po saulėtu dangumi. Citrinos suteikia desertui visiškai naują skonio natą, duoda gaivos ir malonios, švelnios rūgštelės. Tai yra vienas tų desertų, kuriuos paragavus suprasite, kad gaminsite dar ne kartą.
Gaivus ir spalvingas mango tortas - galima ruošti su mangų tyre, konservuotais ar šviežiais mangais. Jei norite mažesnio galite produktų imti per pusę mažiau.
Nuostabiai skanų sausainių tortą paruošite vos per 15 minučių, reikės jį tik palaikyti šaldytuve, kad per visus sausainių sluoksnius persigertų nuostabaus skonio kremas! Ingredientų ir pastangų nedaug, o rezultatas - nuostabus.
Greitas, kremiškas ir skanutėlis sluoksniuotas desertas su maskarpone ir šaldytomis uogomis. Įkvėptas tradicinio angliško deserto "Strawberry fool" ir pritaikytas žiemai - paprastai gaminamas su šviežiomis. Desertą galima ruošti su mėgstamomis šaldytomis uogomis: avietėmis, mėlynėms, mes šį kartą pasirinkome braškes.
Tai žaliųjų špinatų tortas su maskarponės - grietinėlės kremu ir miško uogomis. Špinatų skonio biskvite visai nesijaučia. Tai neįprastas ir labai gražus tortas, kuris papuoš jūsų šventės stalą.
Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, galime Jus nudžiuginti - sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stingti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.
Gaivus tortas be kepimo! Mes jį labiausiai mėgstame su konservuotais persikais, bet galima rinktis ir kitokius vaisius ar uogas - braškes, šilauoges, konservuotus mandarinus ar kitus mėgstamus.
Labai gražiai atrodantis, bet tikrai nesunkiai pagaminamas ir itin gardus varškės pyragas, savyje suderinantis tiek saldumą tiek malonią kreminę konsistenciją. Recepte visą varškę ar dalį varškės pakeisti maskarponės sūriu.
Minkštutėliai, pasakiškai skanūs varškės keksiukai, kuriais galite nustebinti visus artimuosius ir draugus! Kremu keksiukus patariama puošti prieš pat patiekiant, nes šis labai skanus kremas ilgiau pabuvęs šilumoje gali tirpti. Bet koks jis skanus!
Originaliai Kijevo tortas gaminamas su sviestiniu kremu, bet galima eksperimentuoti ir išbandyti jo puikius riešutų sklidinus morengus ir su kitokiais kremais. Rima šįkart gamino su maskarponės kremu.
Labai greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Jam paruošti reikės vos kelių ingredientų!
Tikriausiai daugelis dar pamename panašius vaflius iš vaikystės. Kai kuriuos receptus verta prisiminti. Šis – būtent toks. Kremas, jau Ievos interpretacija. Jis nėra būtinas, bet su juo skonis – dar geresnis.
Šiam desertui paruošti reikės visai nedaug laiko, o jo skonis tiesiog nuostabus. Nustebinkite šeimą ar svečius individualiu pyragaičiu stiklinėje! Galima ruošti ne tik su recepte siūlomomis, bet ir kitokiomis mėgstamomis uogomis.
Jei mėgstate tiramisu, tikrai liksite neabejingi šiai variacijai. Vietoje tiramisu įprastų biskvitinių pirštelių čia naudojama amerikietiška klasika - oreo sausainiai. Per naktį pabuvę kreme jie nuostabiai suminkštėja ir suteikia pažįstamam desertui visiškai naują spalvą.
Žiemiškas ir sotus karamelinis tortas, norėsite dar ir dar gabalėlio, o pagaminamas labai paprastai ir labai greitai. Puoškite karamelizuotais riešutais, granola ar kitai skanėstais.
Biskvitinis vyniotinis gali atrodyti vienas tų sudėtingų kepinių, kuriam reikia daug įgūdžių ir patirties. Visiškai ne! Šis vyniotinis su maskarponės kremu ir braškėmis, bet vietoje šviežių uogų puikiai tik ir konservuotų vaisių gabaliukai, pvz., persikai ar mandarinai!
Ši klasikinio tiramisu variacija pavadinta pagal ledendinį Juodojo miško tortą, kuriame ikoniškai susijungia vyšnios ir šokoladas. Šis tiramisu tikrai puikus - gaivus dėl viduryje paslėptų pačių vyšnių, o jų sultys kremui suteikia subtilią, prabangią skonio natą.
Tiesiog labai skanus tortas! Kremiškas, minkštas ir su švelnia kavos nata. Šonus galima papildomai puošti tarkuotu šokoladu ar uogomis, bet tortas tikrai labai skanus ir be jokių papuošimų.
Tiesiog nepakartojamas, purus, minkštas, kvapnus, ne per saldus ir labai gardus! Migdolinis biskvitas, perteptas baltojo šokolado ir maskarponės kremu.
Labai skanus ir galima sakyti akimirksniu pagaminamas karamelinis vaflių desertas. Sumaišei, sutepei ir viskas! Jeigu mėgstate vaflių sluoksniuočius, šis jums tikrai patiks, pamatysite!
Be galo karamelinis ir be galo kremiškas - šis sūrio pyragas tobulas! Taip, jis tikrai saldus, taip - ne iš liesiausių, bet kiekvienas jo kąsnelis vertas nuodėmės. Pyragą pagaminti užtruksite visiškai neilgai, tačiau pasiplanuokite laiko, jog jis spėtų lėtai atvėsti ir pabūti šaldytuve, nes būtent tada išryškėja visas šio deserto tobulumas.
Ar bandėte kas nors kepti žagarėlius iš maskarponės ? Aš pirmą kartą kepiau tokius žagarėlius, labai patiko, jie nuostabaus skonio! Iškepė skanūs, trapūs ir labai minkšti.
Super skanūs, gaivūs ir žavingai atrodantys desertai, skoniu primentantys garsųjį “Pina Colada” kokteilį. Desertus paruošite labai paprastai, tereikės šiek tiek luktelėti, kol jie maloniai atvės šaldytuve.
Tortas prisiekusiems šokolado gerbėjams ir tik tiems, kurie nesilaiko dietų! Tortas sodraus skonio, sotus, todėl skanaudami mažais gabalėliais pavaišinsite visą būrį draugų. Recepto autorė rekomenduoja naudoti tik juodąjį šokoladą, kad tortas nebūtų pernelyg saldus.
Puikus ir gaivus Tiramisu primenantis tortas su nuostabiomis uogomis - čia jos tinka pačios įvairiausios! Saldus ir kremiškas sūrio pertepimas tirpsta burnoje su kiekvienu kąsneliu... Torto nereikia kepti, todėl sutaupysite laiko ir nereikės suktis prie viryklės!
Kiekvienas tortas turi savo istoriją, sakysit? Dažniausiai taip, bet kartais – ne. Kartais tai tiesiog pusė skardinės šaldytuve liūdinčio karamelizuoto kondensuoto pieno, kelios saujos mylimiausių spragėsių ir didelis noras pasaldinti savo dienas karamele. Prireiks dar kelių papildomų ingredientų ir šiek tiek visada brangaus laiko; bet bus verta, nes tortas, kad ir koks paprastas, išties gardus! Patiks smaližiams, nes tortas tikrai saldus – juk karamelinis! Biskvitai sutirštinto karamelizuoto pieno dėka yra drėgni, bet pakankamai sunkūs, sodrūs. Kaip atsvarą saldumui, nepagailėkite citrinų – sulaistykite jomis biskvitus ir būtinai pagardinkite torto kremą.
Ingredientai labai paprasti, tiesa nepasigamina labai greitai, bet pastangos tikrai to vertos. Saldainiai patiko labai labai. Iš nurodyto kiekio pavyks apie 60 vnt. saldainių (kiekis priklauso nuo dydžio).
Iškepti sluoksniuotą tešlą, niekuo neteptą ir net nesubadytą šakute, sutepti skanutėliu kremu, papauošti tešlos trupinukais ir viskas - nuostabiais skanus ir greitas tortukas paruoštas!
Gaivus švenčių desertas, jei visai nenorite ilgai suktis virtuvėje ar kaisti orkaitės (o gal ji užimta kepamais užkandžiais?). Desertą - tortą galima paruošti iš anksto, o prieš patiekiant išimti iš šaldytuvo, pjaustyti ir gardžiuotis!
Jei mėgstate tiramisu desertą, bet vis pritrūksta laiko ar atrodo sudėtinga pagaminti, šis tiramisu kremas puikiai tiks, kai norisi kažko skanaus ir greito. Ar net kai pastebite, jog ant stalo dar trūksta deserto. Šis desertas pagaminamas per 10 minučių, atrodo originaliai, o ir skonis tobulas!
Pasakiško skonio ir nuostabiai atrodantis skanėstas. Pagaminti su visais trimis kremais šie pyragėliai tobuli, bet jeigu neturite tiek laiko, tiesiog pasigaminkite daugiau maskarponės kremo ir pyragėlius užpildykite vien juo - bus irgi be galo skanu.
Tortuką paruošite labai labai greitai, tuomet kelios valandos (o geriau pernakt) šaldytuve ir galima skanauti! Beje, jam reikės vos kelių ingredientų, kuriuos, tikėtina, rasite šaldytuve. Šis tortas visai nedidelis, apie 17 cm skersmens pagrindu, jei norite didesnio, atitinkamai didinkite ingredientų kiekį.
Puikaus skonio ir lengvai paruošiamas tortas! Baltas šokoladas čia puikiai dera su rūgštokomis avietėmis ir šilauogėmis. Uogos suteikia tortui gaivumo, sultingumo, sulaiko šokolado saldumą.
Ne tik pasakiškai skanus, bet ir gaivus maskarponės sūrio tortas su kvapniomis citrinomis! Paruošti tikrai visai nesudėtinga, o svečiai prašys dar gabalėlio!
Sodrios, ryškiai žalios spalvos ir intensyvaus skonio tiršta arbata gaminama sutrintus arbatlapių miltelius išplakus su šiltu vandeniu. Matcha milteliams gaminti naudojami tik jauniausi ir šviežiausi arbatlapiai, užauginti šešėlyje nuo saulės spindulių paslėptuose soduose. Matcha milteliai naudojami ne tik arbatai ruošti, bet ir desertams, ledams, kepiniams gaminti. Karčiai gaivus skonis puikiai balansuoja saldžiuose receptuose. O spalva.. Sodri, ryški ir jokių dažinklių.
Tortas - tikras gražuolis! Žalieji špinatų biskvitai (neišsigąskite, jų skonio visai nesujaučia) ir nuostabus maskarponės kremas su uogomis. Šis tortas lyg tiesiai iš pasakų šalies!
Labai greitas vaflių skanėstas smaližiams! Kremui galite naudoti baltą šokoladą ar maišyti su pienišku - kiekvienam skaniausias šokoladas! Kokosai kreme ir kokosiniai papuošimai - neįmanoma atsispirti!
Mėgstantiems mėtinį šokoladą - puikus tortas! Labai skanus, gaivus, sodraus skonio tortukas! Beje, biskvitas puikiai tinka visiems šokoladiniams tortams, nes jis purus, lengvas, bet kartu ir drėgnas, sodraus skonio.