Makaronai greitai vakarienei! 14 gardžių patiekalų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-03-06
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Makaronai greitai vakarienei! 14 gardžių patiekalų
@ Shutterstock

Makaronai - puikus pasirinkimas greitai vakarienei! Juos pagaminti vilioja didžiulė makaronų patiekalų įvairovė - makaronų užkepėlės, makaronų salotos, makaronai su gardžiausiais padažais...

Tikriausiai daugelis mėgsta gardų maistą, prie kurio nereikia praleisti valandų valandas, todėl atrinkome net 14 puikių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptų Jūsų gardžiai vakarienei!

 

Greitas ir lengvas makaronų apkepas

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Greitas paruošiamas apkepas, kuriuo galėsite mėgautis tiek šiltu, tiek atvėsusiu! Nereikia nei daug laiko, nei įmantrių ingredientų, nei ypatingų įgūdžių virtuvėje ir daugybė erdvės improvizacijoms - jei mėgstate, galite pagardinti paprika, cukinija, moliūgų, morkomis ar kitomis mėgstamomis daržovėmis ar net grybais! Šis apkepas labai patiks mėgstantiems sūrį.

VIsas receptas čia.

 

Puikios makaronų salotos su pesto padažu

 

Nuotraukos šaltinis "Ant medinės lentelės"

 

Galimi du šių salotų variantai - su šaltais makaronais (pvz., likusiais nuo pietų) paruošite gaivias salotas, o su ką tik išvirusiais - karštą patiekalą vakarienei, kuriame sūris aptirps, taps tąsus ir beprotiškai gardus - tiesiog neįmanoma atsispirti! Tinklaraščio "Ant medinės lentelės" autorė Kristina dalina nuostabiu receptu, kurį siūlome išbandyti ir Jums.

Receptą rasite čia.

 

Tagliatelle makaronai su rikotos ir pomidorų padažu

 

Nuotraukos šaltinis "Wild Spoons"

 

Italai tokiu patiekalu gali mėgautis beveik be pastangų - padažas parduodamas tiesiog stiklainiuose. O tinklaraščio "Wild Spoons" autorė siūlo išbandyti jo autentišką, naminę versiją - ji tikrai verta dėmesio! Padažas malonios kreminės konsistencijos ir kvepiantis bazilikais! Makaronus gali rinktis ir kitus, nebūtinai Tagliatelle.

Receptą rasie čia.

 

Makaronai alla Puttanesca

 

Nuotraukos šaltinis "Apie viską"

 

Nieko nenustebins rekomenduojamų itališkų patiekalų gausa - juk būtent italai mus išmokė daugybės nuostabių receptų su makaronais. Ne išimtis ir makaronai alla Puttanesca. Šis skanėstas su pikantišku ančiuvių prieskonių sužavės daugelį! Rekomenduojame paragauti.

Receptą rasite čia.

 

Paprasta lazanija

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Vienas paprasčiausių ir greičiausių gardžiosios lazanijos receptų - su raudonu, tirštu, sočiu pomidorų ir maltos mėsos padažu. Jei mėgstate aštriau - galite gardinti aitriaisiais pipirais ir naudoti daugiau česnako. Beje, šiam receptui puikiai tiks tiek malta kiauliena, tiek jautiena, tiek paukštiena - rinkitės pagal skonį ar šaldytuvo turinį.

Visas receptas čia.

 

Sicilijos makaronai

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Ar gali būti geriau? Paruošti vakarienę užtruksite vos keliolika minučių ir skanaudami persikelsite į svajingąją Italiją... Ypač skanu su lengvomis daržovių ar lapinėmis salotomis, pagardintomis šlakeliu alyvuogių aliejaus. Šio patiekalo užteks keliems ragautojams, bet taip skanu, kad vargu ar norėsite dalintis.

Receptas čia.

 

Makaronai su lašiša ir cukinijomis

 

Nuotraukos šaltinis "Apie viską"

 

Greitas ir labai skanus tinkalaraščio "Apie viską" autorės patiekalas. Tai puiki idėja labai greitai vakarienei - makaronų padažą spėsite paruošti, kol išvirs makaronai! Sodrus lašišos skonis persipina su kaparėlių pikantiškumu ir susipina į nuostabų padažą...

Visas receptas čia.

 

Makaronų apkepas su kumpiu ir sūriu

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Nebrangus apkepas sočiai šeimos vakarienei - taip paprasčiausia apibūdinti šį skanėstą. Tai ir puikus būdas sunaudoti šaldytuvo likučius ar nuo pietų likusius makaronus! Pikantiškesniam skoniui galite tiekti su majonezo - pomidorų padažų mišiniu. Skanaus!

Receptą rasite čia.

 

Makaronai su faršu

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Tai tikriausiai pats greičiausias, paprasčiausias ir visada puikiai pavykstantis makaronų patiekalas. O jo skonis tiesiog puikus!  Receptas toks paprastas, kad pavyks ir virtuvės pradinukams, o turintiems daugiau patirties primins, kad kartais tobulumas slypi paprastume.

Receptą rasite čia.

 

Greitasis makaronų apkepas su faršu ir pievagrybiais

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Šiuo sočiu apkepu pamaitinsite visą šeimą - prireiks vos šešių ingredientų šešių asmenų vakarienei! Recepto autorė rekomenduoja rinktis mėgstamiausią faršą - kiaulienos, jautienos ar paukštienos - jie visi čia puikiai tiks. Papildomai galite pagardinti pomidorų padažu ar paruošti baltąjį Bešamelio padažą - jis čia labai dera. Skanaus!

Visas receptas čia.

 

Makaronai su vištiena ir krevetėmis

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Greitai paruošiamai ir labai skanu - tiks ne tik paprastai, bet ir šventinei vakarienei! Padažas tirštras ir malonios kreminės konsistencijos... Jeigu norite patiekalą dar supaprastinti, galite atsisakyti vištienos ar krevečių - paruošite kitokį, bet taip pat labai gardų patiekalą. Beje, patiekalas bus dar sodresnio skonio, jei prieš skanaudami apšlakstysite žaliosios citrinos sultimis. 

Receptas čia.

 

Makaronų štrudelis

 

Nuotraukos šaltinis "Apie viską"

 

Galbūt kiek neįprastas ir dar nematytas patiekalas - makaronų štrudelis! "Apie viską" autorė siūlo paragauti picą primenančio patiekalo: mielinė picos tešla su pikantišku makaronų įdaru, papildomai pagardinta vytinta dešra ir labai ypatingu naminiu pomidorų padažu. Paragauti tikrai verta!

Visas receptas čia.

 

Spagečių apkepas

 

Nuotraukos šaltinis "Patiekalai visai šeimai"

 

Sotus, švelnaus skonio ir labai greitai pagaminamas "Patiekalai visai šeimai" autorės Neringos apkepas! Gardinkite mėgstamiausiais prieskoniais ir improvizuokite - sumaišykite kelių rūšių sūrius, gardinkite pievagagrybiais, rūkytų kumpiu ar mėgstamomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

 

Vištienos krūtinėlė su špinatais, porais ir makaronais

 

Nuotraukos šaltinis "Apie viską"

 

Puikiosios "Apie viską" autorės Alinos receptas vakarienei Jus nukels į Prancūziją. Tirštas, kreminis grietinėlės ir vyno padažas puikiai dera su sultinga vištiena ir makaronais, o garstyčios prideda malonaus pikantiškumo. Recepte apstu vietos improvizacijai: porą galite pakeisti svogūnų, o šafrano ir visai nedėti!

Visą receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital