Maistingi receptai mūsų mažiesiems - 44 skanios ir sveikos idėjos
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-06-27
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 31)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 31)
@Shutterstock
Kartais pritrūksta idėjų sveikiems pietums ar vakarienei, o mažuosius juk visuomet norime nudžiuginti ne tik gardžiais, bet ir maistingais patiekalais. Tad LaMaistas.lt komanda pasiraitojo rankoves ir atrinko net 44 puikius receptus, kuriems pagaminti neužtruksite daug laiko, o rezultatas bus labai gardus ir sveikas!
Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.
Čiupkite didesnį šaukštelį ir visų pudingo sluoksnių ragausite iš karto: trintų braškių gaivumas, braškinio sluoksnio saldumas ir kokosinio sluoksnio švelnumas dera harmoningai ir dabar gardžiai.
Susiplakus šį glotnutį norisi žiūrėti į jį ir žiūrėti - toks dailus jis pavyksta. Ir tikrai labai skanus! Beje, jei saldžiai nemėgstate, bananą recepte galite praleisti arba pakeisti trupučiu eritritolio ar stevijos - taip glotnutis bus ne tik labai maistingas, bet ir dar sotesnis.
Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Mažiesiems tikriausiai geriau ruošti be grybų padažo, nes jų dažnas mažylis nemėgsta, galima patiekti tiesiog su graikišku jogurtu. Jeigu norisi dar sveikiau, kepsniukus galima kepti orkaitėje ar keksiukų formelėse ir atvėsusius pasiimti kaip sveilką užkandį, pvz., į iškylą.
Mėgstantiems pasiskaninti dieną, šie batonėliai puikiai tiks ir patiks! Sveikesnė alternatyva, tačiau ne ką prastesnė, o ir paruošiama be galo lengvai ir greitai.
Sveika, greita ir labai skanu! Pomidorų galima visai nedėti, pakeisti juos rūkyta ar sūdyta lašiša, pabarstyti fetos sūrio, žalumynų - skonių improvizacijų tiesiog daugybė. O taip pat ir galima paruošti sočiau - gardinti jau minėta lašiša, virtais kiaušiniais ar virtos vištienos gabalėliais.
Vos kelios minutės paruošimui, o likusį darbą atliks orkaitė, tad jei mėgstate sočius pusryčius, o prie keptuvių stovėti nesinori ar nėra kada, šis receptas tiesiog fantastiškas. Jis taip pat idealus, kai reikia pamaitinti daug valgytojų ar norisi pasigaminti paruoštukų darbo savaitei.
Šie fritatos tipo keksiukai maistingi, skanūs, spalvingi ir itin paprastai pagaminami. Daržoves jiems drąsiai galite rinktis pagal savo skonį. Patys skaniausi šie keksiukai šilti, bet gardūs ir atvėsę. Lašiša keksiukams tinka ir sūdyta, ir šviežia.
Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - tobulas variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją galima pasiruošti iš vakaro ir sudėti į stiklainiukus. Ryte vieną stiklainiuką pasigriebti su savimi keliaujant į darbą ir prie rytinės kavos mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.
Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Švelnesniam skoniui į kotletus galima nedėti česnako, o kepti tinka ir orkaitėje - kotletus išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Pasaulyje gyvena daugybė skonių ir būtent eksperimentuodami, o ne prisirišdami prie taisyklių galime savo gyvenimui suteikti daugiau spalvų ir patirčių. Tad šįkart su jumis Dovilė dalinasi savo mėgstama labai šokoladiško tinginio variacija, kuriai tekstūros suteikia džiovinti vaisiai, riešutai bei truputis avižinių dribsnių (jei nedrąsu, keiskite mėgiama granola ar tiesiog įdėkite daugiau riešutų), o konsistencijos ir tvirtumo - kokybiško juodo šokolado ir kokosų kremo derinys. Riešutų kremas tinginiui suteikia daugiau skonio ir minkštesnę konsistenciją, bet jei neturite, galite nedėti.
Minkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus. Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Mažiesiems valgytojams šis apkepas ypač patinka gaminamas su ryžiais.
Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.
Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Avietės čia tinka tobulai, bet galite ruošti ir su šilauogėmis, mėlynėmis, braškėmis ar konservuotais mėgstamais vaisiais, pvz. persikais, mandarinais, mangais ar kitais. Saldumo kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį.
Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais (ar tiesiog trupučiu klevų sirupo ar medaus), o vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių ar kitų riešutų kremus. Pamirkymas šokolade suteikia sausainiams dar daugiau žavesio bei skonio, bet jei skubate ar šokolado neturite po ranka, galite šį žingsnį praleisti.
Paruošiami kone akimirksniu, o kadangi ingredientai geri subalansuoti, sotumo suteikia bent 3-4 valandoms, todėl puikiai tinka greitiems pusryčiams. Varijuojant uogomis, žalumynais ir kitais priedais skonis kaskart pavyks vis kitoks, o drauge ir bus proga pakrauti kūną skirtingomis maistinėmis medžiagomis.
Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.
Labai paprasta ir be galo skanu! Jums reikės tik kelių labai kasdienių ingredientų ir vos per 20-30 min mėgausitės restorano vertu patiekalu. Iešmeliai pavyksta sultingi, minkštučiai, puikaus skonio - tinkami ir vakarienei, ir pavaišinti svečius. Beje, juos galima kepti ne tik karšto oro gruzdintuvėje, bet ir orkaitėje ar ant grilio (patarimus rasite recepto apačioje).
Nuostabaus skonio kremas puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet net ir greitai vakarienei. Užtruksite vos 5 minutes, prireiks vos 3 ingredientų ir galėsite mėgautis dieviško skonio mango kremu - maistingu ir fantastiškai gardžiu! Tiekite iš karto, kad kremas neapkarstų.
Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.
Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė.
Ypač skanūs, maistingi ir itin paprastai pagaminami užkandžių batonėliai. Šiam skanėstui reikės tik trijų ingredientų, o jų derinimo būdų daugybė, atraskite savo mėgstamiausią ir būtinai išbandykite šį skanėstą!
Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.
Kremiški, puikios tekstūros ir skonio ledai! Mangų gaiva tiesiog užburia savo vasarišku skoniu. Paruošti juos užtruksite vos kelias minutes, o suvalgysite dar greičiau! Kokosų pieną galima pakeisti natūraliu jogurtu ar grietinėle.
Šie traškūs krekeriai yra be glitimo ir be kiaušinių. Vos trys ingredientai, 20 minučių ir triauškinam. Krekeriai natūraliai salstelėję, bet tobulai tinka su sūriais priedais - užtepėlėmis, sriuba, sūriu ar salotomis. Patikėkite, jie be galo skanūs!
Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai. Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos, mėgstamų žalumynų. Kvietinius miltus galima keisti ruginiais, avižiniais ar kitokiais. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!
Natalija rekomenduoja: SKANIAUSI keksiukai, kuriuos yra kepusi ir valgiusi. Jie iš tiesų turi visko, ko norisi iš keksiuko: minkštas, purus, klampus, drėgnas. Keksiukams tinka ir šaldytos uogos, jų net nereikia atitirpinti. Taip pat galima naudoti šilauoges, avietes, braškes, šokolado gabaliukus, riešutus, serbentus, gervuoges, aguonas, ką tik sugalvosite.
Sveikesnė alternatyva bulvių lazdelėms - morkos! Jas su malonumu skanauja ir maži, ir dideli. Ruošiant mažiesiems, dėkite mažiau prieskonių, na o suaugusiems šalia galima patiekti ir aštrių padažų!
Puikaus skonio kepta avžininė košė su bananais ir uogomis (tinka ir šaldytos), nesunku paruošti, o labai skanu ragauti tiek pusryčių, tiek pietų metu. Labai tinka tiekti su pienu, jogurtu ar tiesiog trintomis mėgstamomis uogomis.
Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka ir sumuštinukams, ir prie sriubos ar troškinio. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!
Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą sakant, mėgstame kepti jas ne tik pusryčiams, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės ar sveikesnio užkandžio prie filmo ar draugų vakarui. Šios duonelės gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios, tiek su pagardais, tiek vienos.
Puikus receptas visiems smaližiams, kurie labai mėgsta varškės sūrelius, daugiau jų nereikės pirkti, juos galima paruošti namuose. Papildomai, jei mėgstate, į varškės masę galite įmaišyti razinų, aguonų, vyšnių ar net riešutų.
Saulei šildant lėkštėse norisi gaivos ir lengvumo. Ši šalta sriuba būtent tokia - tereikia ingredientus sudėti į trintuvą ir viskas. Sriuba pavyksta žavinga, puikiai atrodanti ir labai skani. O jei norite jos dar labiau atgaivinančiais, drauge su ingredientais į plaktuvą įdėkite keletą ledukų.
Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Kad kepsneliai nesugertų riebalų, galima juos trumpai apkepti keptuvėje ir tuomet toliau kepti orkaitėje. Tiekti galite su jogurtu, grietine ar kitokiu padažu.
Kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau daržovių? Galima jų dėti į vaikų mėgstamus patiekalus. Šiuose vafliuose cukinijos tinka puikiai ir ragaujantys net neįtars, kad kepsneliai su jomis.
Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę.
Šveicariška pusryčių košė greitai paruošiama ir turi daug naudingų medžiagų! Tai viena iš tokių košių, kurių nereikia virti, tad viskas itin paprasta - vakare išmaišote visus ingredientus ir viskas, ryte jau galite skanauti! Košė saldinama natūraliu medumi, o gardinima mėgstamais riešutais, tad savo mėgstamą skonį čia gali atrasti kiekvienas.
Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų. Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.
Purus, minkštas ir labai gardus omletas orkaitėje, kurį paruošti paprasta, o skonis tiesiai iš vaikystės. O šiam skanėstui reikės tik keturių ingredientų. Gardžiausia ragauti dar karštą.
Rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu sveikiems ir maistingiems pusryčiams. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais turimais bei mėgstamais riešutais. Puiku ir tai, kad jos galima pasiruošti iš anksto daugiau ir galėsite ramiai pusryčiauti rytais.
Tikriausiai daugelis mėgsta žuvies pirštelius, tačiau, sveikai matinantis, tikriausiai juos norėsite pasigaminti namuose ir tai visai nesudėtinga! Naminiams žuvies piršteliams galite naudoti menkę ar kitokią batlą žuvį. Paruošti pirštelius visai nesudėtinga, o patiks ir mažiems, ir dideliems! Ingredientų reikės vos kelių, o traški kokoso plutelė užburs ne tik skoniu, bet ir nuostabiu kvapu!
Minkšti ir labai skanūs žuvies kotletukai su varške. Papildomai į kotletų masę galima dėti sutarkuotų ir nusunktų cukinijų, tarkuotų morkų ar špinatų. Tinka tiekti su bulvių koše, ryžiais, daržovių salotomis. Taip paruoštus kotletus galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje.
Traškios išorėje ir minkštutėlės viduje - tokios puikios šios bulvytės! Tinka kaip užkandis tiesiog su avokado padažu, kaip garnyras prie žuvies, mėsos ar daržovių patiekalų.