Maistingi receptai mūsų mažiesiems - 44 skanios ir sveikos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-06-27
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Sveiki receptai vaikams
@Shutterstock

Kartais pritrūksta idėjų sveikiems pietums ar vakarienei, o mažuosius juk visuomet norime nudžiuginti ne tik gardžiais, bet ir maistingais patiekalais. Tad LaMaistas.lt komanda pasiraitojo rankoves ir atrinko net 44 puikius receptus, kuriems pagaminti neužtruksite daug laiko, o rezultatas bus labai gardus ir sveikas!

 

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Čiupkite didesnį šaukštelį ir visų pudingo sluoksnių ragausite iš karto: trintų braškių gaivumas, braškinio sluoksnio saldumas ir kokosinio sluoksnio švelnumas dera harmoningai ir dabar gardžiai.

Receptą rasite čia.

Susiplakus šį glotnutį norisi žiūrėti į jį ir žiūrėti - toks dailus jis pavyksta. Ir tikrai labai skanus! Beje, jei saldžiai nemėgstate, bananą recepte galite praleisti arba pakeisti trupučiu eritritolio ar stevijos - taip glotnutis bus ne tik labai maistingas, bet ir dar sotesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Mažiesiems tikriausiai geriau ruošti be grybų padažo, nes jų dažnas mažylis nemėgsta, galima patiekti tiesiog su graikišku jogurtu. Jeigu norisi dar sveikiau, kepsniukus galima kepti orkaitėje ar keksiukų formelėse ir atvėsusius pasiimti kaip sveilką užkandį, pvz., į iškylą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Mėgstantiems pasiskaninti dieną, šie batonėliai puikiai tiks ir patiks! Sveikesnė alternatyva, tačiau ne ką prastesnė, o ir paruošiama be galo lengvai ir greitai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sveika, greita ir labai skanu! Pomidorų galima visai nedėti, pakeisti juos rūkyta ar sūdyta lašiša, pabarstyti fetos sūrio, žalumynų - skonių improvizacijų tiesiog daugybė. O taip pat ir galima paruošti sočiau - gardinti jau minėta lašiša, virtais kiaušiniais ar virtos vištienos gabalėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos kelios minutės paruošimui, o likusį darbą atliks orkaitė, tad jei mėgstate sočius pusryčius, o prie keptuvių stovėti nesinori ar nėra kada, šis receptas tiesiog fantastiškas. Jis taip pat idealus, kai reikia pamaitinti daug valgytojų ar norisi pasigaminti paruoštukų darbo savaitei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Fantastiško skonio varškės vafliai su migdolų miltais, be pridėtinio cukraus. Ne tik skanūs, bet ir labai dailūs.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio, tekstūros ir spalvingas! Tiks norintiems lengvai paruošiamo, naminio deserto, kuriam nereikės jokių įmantrių sugebėjimų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šie fritatos tipo keksiukai maistingi, skanūs, spalvingi ir itin paprastai pagaminami. Daržoves jiems drąsiai galite rinktis pagal savo skonį. Patys skaniausi šie keksiukai šilti, bet gardūs ir atvėsę. Lašiša keksiukams tinka ir sūdyta, ir šviežia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - tobulas variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją galima pasiruošti iš vakaro ir sudėti į stiklainiukus. Ryte vieną stiklainiuką pasigriebti su savimi keliaujant į darbą ir prie rytinės kavos mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Švelnesniam skoniui į kotletus galima nedėti česnako, o kepti tinka ir orkaitėje - kotletus išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Pasaulyje gyvena daugybė skonių ir būtent eksperimentuodami, o ne prisirišdami prie taisyklių galime savo gyvenimui suteikti daugiau spalvų ir patirčių. Tad šįkart su jumis Dovilė dalinasi savo mėgstama labai šokoladiško tinginio variacija, kuriai tekstūros suteikia džiovinti vaisiai, riešutai bei truputis avižinių dribsnių (jei nedrąsu, keiskite mėgiama granola ar tiesiog įdėkite daugiau riešutų), o konsistencijos ir tvirtumo - kokybiško juodo šokolado ir kokosų kremo derinys. Riešutų kremas tinginiui suteikia daugiau skonio ir minkštesnę konsistenciją, bet jei neturite, galite nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus. Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Mažiesiems valgytojams šis apkepas ypač patinka gaminamas su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puiki ir gaivi idėja pusryčiams! Paruošti nesunku, o pavyksta labai skaniai ir sočiai. Granola suteikia malonų traškumą, o vaisiai gaivos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Avietės čia tinka tobulai, bet galite ruošti ir su šilauogėmis, mėlynėmis, braškėmis ar konservuotais mėgstamais vaisiais, pvz. persikais, mandarinais, mangais ar kitais. Saldumo kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie nekepti sausainiai, skoniu šiek tiek primenantys Snickers batonėlius, pastaraisiais mėnesiais užkariavo socialinius tinklus. Kas nieko keisto, nes jie visiškai puikūs - ingredientai paprastučiai, paruošimas užtrunka vos pusvalandį, o skonis mmm kaip džiugina. Datulių ir žemės riešutų sviesto derinys šiems sausainiams tinka tobulai, bet jei norite eksperimentuoti, datules drąsiai galite keisti kitais džiovintais vaisiais (ar tiesiog trupučiu klevų sirupo ar medaus), o vietoje žemės riešutų sviesto galite naudoti migdolų, anakardžių ar kitų riešutų kremus. Pamirkymas šokolade suteikia sausainiams dar daugiau žavesio bei skonio, bet jei skubate ar šokolado neturite po ranka, galite šį žingsnį praleisti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Spalvingas, gaivus, sotus ir labai skanus pudingas. Jam ruošti naudojome šaldytas avietes, bet tinka ir kitos mėgstamos šaldytos uogos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Paruošiami kone akimirksniu, o kadangi ingredientai geri subalansuoti, sotumo suteikia bent 3-4 valandoms, todėl puikiai tinka greitiems pusryčiams. Varijuojant uogomis, žalumynais ir kitais priedais skonis kaskart pavyks vis kitoks, o drauge ir bus proga pakrauti kūną skirtingomis maistinėmis medžiagomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.

Receptą rasite čia.

Labai paprasta ir be galo skanu! Jums reikės tik kelių labai kasdienių ingredientų ir vos per 20-30 min mėgausitės restorano vertu patiekalu. Iešmeliai pavyksta sultingi, minkštučiai, puikaus skonio - tinkami ir vakarienei, ir pavaišinti svečius. Beje, juos galima kepti ne tik karšto oro gruzdintuvėje, bet ir orkaitėje ar ant grilio (patarimus rasite recepto apačioje).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabaus skonio kremas puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet net ir greitai vakarienei. Užtruksite vos 5 minutes, prireiks vos 3 ingredientų ir galėsite mėgautis dieviško skonio mango kremu - maistingu ir fantastiškai gardžiu! Tiekite iš karto, kad kremas neapkarstų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir sultingi kotletukai be miltų! Kotletai pavyksta labai skanūs, juos noriai valgo ir suaugę, ir vaikai, ir nė vieni neatspėja, kad juose slepiasi varškė. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypač skanūs, maistingi ir itin paprastai pagaminami užkandžių batonėliai. Šiam skanėstui reikės tik trijų ingredientų, o jų derinimo būdų daugybė, atraskite savo mėgstamiausią ir būtinai išbandykite šį skanėstą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Piemenų pyragas kitaip - su vištiena grietinėlės padaže ir žiedinių kopūstų koše vietoje bulvių! Sotus, maistingas ir labai labai skanus.

Receptą rasite čia.

Nostalgiškas ir labai paprastai pagaminamas desertas. Jeigu norite klasikinio, gaminkite su razinomis ir riešutų kepurėlės galite (nors ji čia be galo tinka!). O jeigu norite įdomiau, vietoje razinų naudokite džiovintus abrikosus, datules ar kitus mėgstamus džiovintus vaisius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiški, puikios tekstūros ir skonio ledai! Mangų gaiva tiesiog užburia savo vasarišku skoniu. Paruošti juos užtruksite vos kelias minutes, o suvalgysite dar greičiau! Kokosų pieną galima pakeisti natūraliu jogurtu ar grietinėle.

Receptą rasite čia.

Šie traškūs krekeriai yra be glitimo ir be kiaušinių. Vos trys ingredientai, 20 minučių ir triauškinam. Krekeriai natūraliai salstelėję, bet tobulai tinka su sūriais priedais - užtepėlėmis, sriuba, sūriu ar salotomis. Patikėkite, jie be galo skanūs!

Receptą rasite čia.

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai. Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos,  mėgstamų žalumynų. Kvietinius miltus galima keisti ruginiais, avižiniais ar kitokiais. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Natalija rekomenduoja: SKANIAUSI keksiukai, kuriuos yra kepusi ir valgiusi. Jie iš tiesų turi visko, ko norisi iš keksiuko: minkštas, purus, klampus, drėgnas. Keksiukams tinka ir šaldytos uogos, jų net nereikia atitirpinti. Taip pat galima naudoti šilauoges, avietes, braškes, šokolado gabaliukus, riešutus, serbentus, gervuoges, aguonas, ką tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.

Sveikesnė alternatyva bulvių lazdelėms - morkos! Jas su malonumu skanauja ir maži, ir dideli. Ruošiant mažiesiems, dėkite mažiau prieskonių, na o suaugusiems šalia galima patiekti ir aštrių padažų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikaus skonio kepta avžininė košė su bananais ir uogomis (tinka ir šaldytos), nesunku paruošti, o labai skanu ragauti tiek pusryčių, tiek pietų metu. Labai tinka tiekti su pienu, jogurtu ar tiesiog trintomis mėgstamomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka ir sumuštinukams, ir prie sriubos ar troškinio. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Gaivūs, veganiški kivių saldainiai. Saldainiai tikrai labai gaivūs, patiks mėgstantiems kivius. Į vidų papildomai tinka dėti po riešutėlį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą sakant, mėgstame kepti jas ne tik pusryčiams, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės ar sveikesnio užkandžio prie filmo ar draugų vakarui. Šios duonelės gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios, tiek su pagardais, tiek vienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puikus receptas visiems smaližiams, kurie labai mėgsta varškės sūrelius, daugiau jų nereikės pirkti, juos galima paruošti namuose. Papildomai, jei mėgstate, į varškės masę galite įmaišyti razinų, aguonų, vyšnių ar net riešutų.

Receptą rasite čia.

Saulei šildant lėkštėse norisi gaivos ir lengvumo. Ši šalta sriuba būtent tokia - tereikia ingredientus sudėti į trintuvą ir viskas. Sriuba pavyksta žavinga, puikiai atrodanti ir labai skani. O jei norite jos dar labiau atgaivinančiais, drauge su ingredientais į plaktuvą įdėkite keletą ledukų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Kad kepsneliai nesugertų riebalų, galima juos trumpai apkepti keptuvėje ir tuomet toliau kepti orkaitėje. Tiekti galite su jogurtu, grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau daržovių? Galima jų dėti į vaikų mėgstamus patiekalus. Šiuose vafliuose cukinijos tinka puikiai ir ragaujantys net neįtars, kad kepsneliai su jomis.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, greitai paruošiamas, puikiai tinka pusryčiams ar šiaip pasmaližiauti! Granolą rinkitės be pridėtinio cukraus ar ruoškite su namine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šveicariška pusryčių košė greitai paruošiama ir turi daug naudingų medžiagų! Tai viena iš tokių košių, kurių nereikia virti, tad viskas itin paprasta - vakare išmaišote visus ingredientus ir viskas, ryte jau galite skanauti! Košė saldinama natūraliu medumi, o gardinima mėgstamais riešutais, tad savo mėgstamą skonį čia gali atrasti kiekvienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų. Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.

Receptą rasite čia.

Purus, minkštas ir labai gardus omletas orkaitėje, kurį paruošti paprasta, o skonis tiesiai iš vaikystės. O šiam skanėstui reikės tik keturių ingredientų. Gardžiausia ragauti dar karštą.

Receptą rasite čia.

Rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu sveikiems ir maistingiems pusryčiams. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais turimais bei mėgstamais riešutais. Puiku ir tai, kad jos galima pasiruošti iš anksto daugiau ir galėsite ramiai pusryčiauti rytais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tikriausiai daugelis mėgsta žuvies pirštelius, tačiau, sveikai matinantis, tikriausiai juos norėsite pasigaminti namuose ir tai visai nesudėtinga! Naminiams žuvies piršteliams galite naudoti menkę ar kitokią batlą žuvį. Paruošti pirštelius visai nesudėtinga, o patiks ir mažiems, ir dideliems! Ingredientų reikės vos kelių, o traški kokoso plutelė užburs ne tik skoniu, bet ir nuostabiu kvapu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Minkšti ir labai skanūs žuvies kotletukai su varške. Papildomai į kotletų masę galima dėti sutarkuotų ir nusunktų cukinijų, tarkuotų morkų ar špinatų. Tinka tiekti su bulvių koše, ryžiais, daržovių salotomis. Taip paruoštus kotletus galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškios išorėje ir minkštutėlės viduje - tokios puikios šios bulvytės! Tinka kaip užkandis tiesiog su avokado padažu, kaip garnyras prie žuvies, mėsos ar daržovių patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Karolina
2020-05-12 20:46
Nuo kokio amžiaus vaikam tinka šie receptai ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital