Liko virtų kruopų? 39 puikūs receptai, kur jas panaudoti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-10-10
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Liko virtų kruopų? 39 puikūs receptai, kur jas panaudoti
@Shutterstock

Grikiai, ryžiai ir daugybė kitų kruopų yra puikus ląstelienos, vitaminų, mineralinių medžiagų šaltinis. Jos suteikia sotumo ir yra labai universalios - tinka naudoti daugybėje patiekalų. Be to, jas galima gana ilgą laiką saugoti virtuvės spintelėje, todėl pravartu visada turėti po ranka, o ir kaina dažnai nesikandžioja.

 

Atrinkome net 39 puikius receptus tiems atvejams, kai garnyrui išsivirėte per daug kruopų. Šie patiekalai tokie skanūs, kad galbūt suvilios kruopų išsivirti ir būtent jiems.

 

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Soti ir labai skani užkepėlė su vištiena, beje, ją paprasta "paversti" vegetariška, nededant į ją vištienos. Taip pat tinka ir kitokia virta mėsyte, pvz., kiaulienos kumpis iš sriubos. Užkepėlei reikėtų apie 300 gramų jau išvirtų ryžių.

Receptą rasite čia.

Šis greitai paruošiamas troškinys su mėsa, daržovėmis ir ryžiais labai sotus bei skanus. Jam mus įkvėpė legendinis kreolų virtuvės patiekalas "Jambalaya", tik į klasikinį "Jambalaya" paprastai dar dedamos ir jūrų gerybės. Šis troškinukas labai atviras interpretacijoms - ingredientus drąsiai koreguokite pagal savo skonį ar tai ką turite šaldytuve - galima kažką išimti, o kažką pridėti, vietoje dešrelių čia puikiai tiks ir kitokia rūkyta mėsytė.. O paruošti visiškai nesudėtinga ir nereikia daug laiko - kol ryžiai verda, viską iškepame, paruošiame, o vėliau lieka tik sumaišyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Nematę, kaip gaminti kotletai, ragautojai nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus traškesni. Na, o tikri mėsos gerbėjai šiuos kotletukus gali tiekti kaip garnyrą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios, gardžios ryžių salotos su nuostabiai skaniu padažu! Salotos gardžios pačios savaime, kai norisi kažko greito ir gaivaus, o taip pat puikiai dera prie žuvies ar mėsos patiekalų. Jei naudosite trumpavaisius agurkus, jų reikėtų 1 - 2 vienetų, priklausomai nuo dydžio.

Receptą rasite čia.

Tai gardžios ir paprastai paruošiamos salotos – visai kitokios, nei maišomos vasarą, šios yra daug sotesnės, gali būti valgomos tiek šiltos, tiek šaltos (tad tobulai tinka į pietų dėžutę). Grikiai salotoms labai dera, net jei niekad apie tai nepagalvojote, o moliūgus rudens dienomis norėtųsi įtraukti į kone kiekvieną ruošiamą patiekalą – jei jų derlius šiemet ir vėl gausus, pats metas ruošti sezoniškas rudens salotas!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs grikiu keksiukai. Galima kepti keksiukų formelėse arba vieną didesnį keksą. Jei kepsite keramikiniuose indeliuose, tuomet sviesto nepilkite į tešlą, o juo ištepkite kepimo indo sieneles.

Receptą rasite čia.

Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės! O jei norite dar paprasčiau, grikių virti nebūtina - galima tiesiog užpilti verdančiu vandeniu (1 stiklinei grikių reikėtų nepilnų 2 stiklinių vandens), uždengti dangčiu ir palikti pusvalandžiui išbrinkti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos! Grybai čia tinka patys įvairiausi - ir pievagrybiai, ir miško grybai, o jei neturite šviežių, galite naudoti džiovintus, tik juos tuomet reikėtų kelioms valandoms pamerkti. Kepti galima keptuvėje arba orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėgstantiems gaivius, nesudėtingai paruošiamus ir sočius patiekalus - šiltos grikių salotos. Tinka pagardinti lašiša arba sūriu, bet bus skanu ir vienos pačios lengviems pietums ar kaip garnyras prie vištienos, žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Sotūs ir gardūs mėsos kukulaičiai kiek kitaip - pagardinti ryžiais ir traškiu šoninės apvalkalu. Tai karštas patiekalas ir garnyras viename, kol kukuliai kepta (orkaitėje, todėl nereikės suktis prie viryklės!), galite paruošti daržovių salotų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Jeigu liko nesuvalgyto kuskuo, jis tiesiog tobulai tiks gaivioms ir gardžioms salotoms. Salotos išties labai pavasariškos, daržovių galite dėti ir daugiau, tikslios proporcijos šiame recepte tikrai nėra būtinos. O ir daržovės tiks pačios įvairiausios - pomidorai, agurkai, brokoliai, jauna cukinija, ir, žinoma, žalumynai!

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai, labai skanūs maltos mėsos kotletai, praturtinti bolivine balanda. Tai lyg karštas patiekalas ir garnyras viename! Tiesa, patiekti labai rekomenduojame su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Minkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus. Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Mažiesiems valgytojams šis apkepas ypač patinka gaminamas su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Receptas greitas, o salotos sočios ir labai skanios. Salotoms reikėtų apie 400 gramų jau paruošto kuskuso, tačiau salotų galima ruošti ir mažiau. Greta jas patiekia su be lukšto virtu kiaušiniu, bet bus tikrai skanu ir be jo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Originalaus ir pikantiško skonio, neįprasti kotletukai! Taip pat puiki idėja, kaip sunaudoti ne tik virtų ryžių, bet ir virtų kiaušinių likučius. Ragaujame su daržovių salotomis ir aštriais padažais.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugeliui pažįstamas ir tiesiog labai skanus būdas paruošti paprikas! Jeigu dar neragavote, rekemdnuojame išbandyti. Taip iškeptos paprikos itin kvapnios. Įdarui galite naudoti mėgstamą maltą mėsą ar paukštieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nedaugžodžiaujant galiu pasakyti, kad tai patiekalas - skaniau negu skanu. Pasigaminkite kukulius su ryžiais ir patys įsitikinsite jų skoniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Jokių įmantrumų, bet labai skanu - grikių kepsneliai su sūriu. Vietoje mocarelos tinka ir kitoks gerai besilydantis sūris.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Dar vienas puikus receptas su kuskusu! Salotos pagardintos vištiena ir daržovėmis. Vištieną rinkitės virtą, keptą ar rūkytą, taip pat galima pakeisti ir kalakutiena ar visai nedėti, daržoves taip rinkitės pagal šaldytuvo turinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Švelnesniam skoniui į kotletus galima nedėti česnako, o kepti tinka ir orkaitėje - kotletus išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Puiki idėja, ką gardaus ir nesudėtingai paruošiamo patiekti ant stalo. Šios salotos puikiai tinka. Tokios gardžios, kad dažnai puikuojasi ir ant kasdienio, ir ant šventinio stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu po ranka turite virtų ryžių, rekomenduojame išmėginti šias salotas. Skanios, sočios, šventiškai atrodančios, o pagaminamos tikrai greitai. Mums jos pačios skaniausios su basmati arba jasmin ryžių rūšimis, bet puikiai tiks ir kitokie jūsų mėgiami ryžiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Greitai paruošiami, skanūs ir itin ekonomiški ryžių ir tuno kotletai patiks visiems (nebent nemėgstate tuno). Valgant sunku ir suprasti iš ko kotletai pagaminti. Kai visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje nebelieka ką pridėti ar atimti. Kotletus galite patiekti su salotomis, troškintomis daržovėmis ar tiesiog kaip užkandį su padažu. Mums šie kotletukai skaniausi su saldžiarūgščiu padažu, bet kiti padažai taip pat puikiai tiktų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Kas galėtų pagalvoti, kad grikiai taip dera ruošiant užkepėles? Paragaukite ir įsitikinsite! Receptas neįtikėtinai paprastas, o apkepo skonis nuostabus. Pagal skonį galite dėti ir kitokių daržovių bei žalumynų. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Minkšti, skanūs, taupūs ir gardūs kotletukai - viskas ko reikia! Valgyti skanu su grietine, graikišku jogurtu, spirgučiais ar net pievagrybių padažu - kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.

Poke bowls’us - ryškius ir spalvotus dubenėlius jau turbūt matėte socialiniuose tinkluose. Tai itin madingas patiekalas, prieš ragaujant kviečiantis jį nufotografuoti. Šis patiekalas buvo sukurtas Havajuose, o šiandien jį galima rasti madingiausiose didžiųjų miestų kavinėse. Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu.

Receptą rasite čia.

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Kotletams galite rinktis vištieną, kalakutieną, kitokią mėgstamą paukštieną ar mėsą. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ne tik mėsos kotletai turi būti gardūs, šį kartą kotletai iš grikių. Buvo labai skanūs, rekomenduojame išbandyti ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai skanus ir lengvai pagaminamas, galima jį valgyti vieną arba vietoj garnyro, prie žuvies ar mėsos. Pabandykite, gal ir jums patiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sotūs ir taupūs ryžių kepsneliai, ypač jei turite virtų ryžių likučių. Papildomai, jei turite, galite dėti morkų, pievagrybių, paprikos, žalumynų. Valgome su graikišku jogurtu ar grietine, varškės ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu niekada nemėginote pagaminti salotų su perlinėmis kruopomis, pamėginkit ir tikrai nustebsite. Mišrainė soti ir puikiai tinka neštis net pietums į darbą.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami grikių ir kepenėlių kepsneliai skaniems pietums ar vakarienei. Šie kepsneliai paruošti su jaučio kepenimis, bet tinka ir kitokios, pvz., vištų kepenėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kai norisi truputį įvairiau negu tradicinės. Ananasas suteikia gaivumo ir labai čia tinka. Tinka dėti smulintų riešutų, pavyzdžiui, graikiškų. Beje, jeigu norisi lengvesnių salotų, majonezą galima perpus maišyti su jogurtu arba naudoti vien jogurtą (jeigu naudojate vien jogurtą, labai tinka įdėti šaukštelį garstyčių), o krabų lazdeles galima pakeisti virtomis krevetėmis ar vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos

Paprasti, lengvi, traškūs ir labai gardūs kepsneliai iš kuskuso. Kepsneliams reikėtų apie 400 gramų jau paruošto kuskuso. Beje, pagal šį puikų receptą tinka ruošti kepsnelius ne tik iš kuskuso, bet ir ryžių, bolivinių balandų ar kitų mėgstamų kruopų.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, taupūs ir tiesiog puikūs perlinių kruopų kotletai! Papildomai tinka dėti špinatų, kitų žalumynų. Skanu ir kaip vegetariška vakarienė, ir kaip garnyras prie žuvies ar mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Apkepas labai greitas ir labai skanus! Reikia vos kelių ingredientų ir galite mėgautis lengva vakariene ar tiekti kaip puikų garnyrą. Recepto autorė pataria skanųjį apkepą išbandyti visiems, kurie nori savo virtuvėje prisijaukinti brokolius.

Receptą rasite čia.

Labai gardus ir sotus grikių apkepas iš produktų, kurių galima rasti tikriausiai kiekvienoje virtuvėje. Apkepą galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą ar įdomesnio garnyro variantą. Apkepui puikiai tiks ir paprastai vandenyje išvirti grikiai, tik tuomet dėkite šiek tiek daugiau prieskonių.

Receptą rasite čia.

Šie ryžių kepsneliai tinka ir kaip karštas patiekalas (pvz. patiektas su grybų padažu), ir kaip šalta užkandėlė (pvz. su česnakiniu padažu šalia).

Receptą rasite čia.

Greita ir gardi vakarienė, kurią galite drąsiai interpetuoti savaip - atsisakyti ikrų, naudoti jau iškeptą ar rūkytą lašišą, gardinti cukinijomis, paprika ar saulėje džiovintais pomidorais. Svarbiausia šio patiekalo dalis - nuostabiame grietinėlės padaže troškintas kuskusas.

Receptą rasite čia.

Gaivios, greitos ir skanutėlės ryžių salotos. Pagardintos vištiena ir gausybe daržovių tikrai tiks pietums ar vakarienei. Beje, jos tokios gardžios ir spalvingos, kad puikiai derės ir ant šventinių vaišių stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Grikiai turi daug baltymų, yra gausūs vitaminų ir mineralinių medžiagų, yra lengvai virškinami. Tai puiki kruopa, kuri nenusipelnė būti valgoma nuobodžiai. Šie grikių kepsneliai būtent tokie - skanūs, sveiki ir nenuobodūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Salotos su bolivine balanda yra didžiausias mano atradimas. Jos maistingos ir suteikia daug jėgų. Puikus būdas daugiau kruopų įtraukti į mūsų valgiaraštį.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital