Liko konservuotų gėrybių? 38 puikūs receptai, kur jas panaudoti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-03-02
Liko konservuotų gėrybių? 38 puikūs receptai, kur jas panaudoti
@ Shutterstock

Uogienės ir marinuoti agurkėliai, marinuoti grybai ir kitos gėrybės - kas tarp jų bendro? Ogi tai, kad jų tikriausiai dar liko daugelio mūsų sandėliukuose ar virtuvės spintelėse! Pavasaris jau beldžiasi į duris, o netrukus su juo ateis ir šviežios gėrybės. Todėl sukamės taupiai ir siūlome net 38 puikius receptus, kur galima panaudoti likusias konservuotas gėrybes.

 

Paruošti visai nesudėtinga, o valgyti tikrai labai skanu! Kepsniukai traškūs ir su staigmena po sūriu! Prieš pat valgant ypač tinka apšlakstyti citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiek tiek kitokia agurkinė sriuba, bet labai skani ir soti. Ruošiama su ypatingai skaniais mėsos kukulaičiais, todėl ji tokia soti ir net nereikės antro patiekalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Švelni vyšnių rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu, bet vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitos šaldytos uogos ar švieži/konservuoti vaisiai, o taip pat galima naudoti ir vyšnių uogienę, kompotą, braškių uogienę, mėlynių uogienę ar kitokią mėgstamą. Tik tuomet cukraus papildomai į viršutinį sluoksnį jau nebedėkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie sumuštiniai gali būtų patiekti tiek šilti, tiek šalti. Tad galėsite mėgautis vėlyvais savaitgalio pusryčiais arba įsidėti į užkandžių dėžutę. Sumuštinius galima ruošti ne tik su tunu, bet ir su rūkyta, sūdyta ar kepta lašiša, skumbre, paukštiena ar mėsa.

Receptą rasite čia.

Labai paprastas, greitai paruošiamas, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujantis pyragas. Jam net nereikia sluoksniuoti uogienės, ji tiesiog įmaišoma į tešlą! Šiam pyragui naudota aviečių uogienė, bet tikrai tiks ir bet kokia kita mėgstama ar turima.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Greitai paruošiama mišrainė, ypač jei virtuvėje turite konservuotų daržovių. Tinka ne tik pievagrybiai, bet ir kitokie marinuoti miško grybai: jų asorti ar , pvz., tiesiog baravykai. Svogūną galima pakeisti porais, o vietoje grietinės galima gardinti majonezu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivi ir labai skani užkandėlė su lašiša ir agurkais - lyg maži sumuštinukai be duonos. Jei neturite juodojo sezamo, bus labai skanu ir su paprastu. Užkandėlei galite naudoti sūdytą ar rūkytą lašišą, o kelmučius galima keisti pievagrybiais ar miško grybais, ypač skanu bus su baravykais.

Receptą rasite čia.

Nostalgiškas vaikystės skonis kiekviename kąsnelyje - trapus pyragas su uogiene. Uogienę rinkitės mėgstamą, bet geriau tirštesnę, taip pyragas pavyks tiesiog puikiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai skanios, greitai paruošiamos ir sočios salotos. Jei, pvz., vakarienei ruošiate vištienos ir bulvių, iš likučių kitai dienai paprasta paruošti salotas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Pikantiškas, super greitai paruošiamas, labai skanus padažas, kurį ypač mėgstame prie žuvies ar vištienos kepsnelių, bulvyčių, juo sutepame net sumuštinius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie kepsniai mums labai patinka! Patiekalas buvo iš ties puikus. Garnyrą galite pasirinkti pagal savo skonį. Ingredientų kiekius galite reguliuoti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skanus, purus ir drėgnas keksas. Puikus būdas sunaudoti užsilikusią obuolienę ar kitą tirštesnę uogienę. Iš išvaizdos keksas gana paprastas, todėl iškepusį labai tinka pabarstyti cukraus pudra - bus puošnesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Silkė pagardinta obuoliais, svogūnais ir marinuotais agurkėliais ne tik labai skani, bet ir šventiškai atrodo patiekiama. Marinuotus agurkus galima keisti raugintais, svogūnus - porais.

Receptą rasite čia.

Labai skanus pyragas, kuris lengvai pagaminamas ir iš paprastų kasdieninių produktų. Rekomenduojame išsikepti, tikrai nepasigailėsite. Receptas 24x24 cm kvadratinei torto formai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanios silkės salotos, kurias galima valgyti ir kaip salotos ir, jeigu ingredientus pjaustysite smulkiai, gardžiuotis kaip užtepėle. Į jas dar labai tinka įpjaustyti prinokusio avokado. Vietoje marinuotų pievagrybių čia puikiai tiks ir miško grybai. O jeigu norite lengvesnio varianto kasdienai, vietoje majonezo naudokite graikišką jogurtą, tik tada įdėkite šiek tiek daugiau garstyčių, kad skonis būtų stipresnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivus, paprastas, skanus tortukas. Rasa naudojo naminę juodųjų serbentų uogienę, bet puikiai tiks ir bet kokia kita jūsų mėgstama uogiene. Pagrindas ruošiamas iš datulių ir kokoso drožlių, bet galite padaryti pagrindą ir iš sutrintų sausainių, sumaišytų su tirpintu sviestu, ar kitokį mėgstamą.

Receptą rasite čia.

Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Itin greitai pagaminamas ir labai gardus naminis sūris, kuris puikiai tinka tiek kaip desertas, tiek kaip užkandis prieš patiekalą. Patiekiant tinka pabarstyti čiobreliais ir pašlakstyti trupučiu mėlynių uogienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ypatingos silkės salotos su agurkėliais ir pievagrybiais. Beje, čia puikiai tiks ne tik pievagrybiai, bet ir kitokie mėgstami marinuoti grybai, ar net šaldyti, jeigu juos apvirsite ir gerai nusausinsite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanios bandelės su obuoliene! Galima ruošti ir su kitokia uogiene, svarbiausia, kad ji būtų tiršta. Ragaujame šiek tiek atvėsusias, kad nenusideginti karšta uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruoštos, pikantiškos ir labai skanios bulvių salotos. Jei neturite svogūnų laiškų, galite keisti krapais ar jų visai nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šventinio Velykų stalo patiekalas ar tiesiog gardus savaitgalio pusryčių užkandis - gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas tortas, tačiau svarbu vadovautis instrukcijomis. Didžiausią efektą, žinoma, palieka tai, kad jis aukštas ir madingai minimalistiškai dekoruotas. Tokio torto užteks 10–14 asmenų, visgi jeigu neplanuojate didelės šventės, galite ingredientus padalyti perpus, o biskvitą pjaustyti šiek tiek ploniau – į tris dalis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kauno Grūdai

Šprotai - puikus produktas užtepėlėms. Šprotai suteikia įpatingą pikantiškumą ir malonią tekstūrą, kartu užtepėlės tampa ir gana sočios! Na, o marinuoti agurkėliai suteikia traškumo ir puikaus skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Paruošiamos labai greitai ir skanios salotos su kiaušiniais, marinuotais pievagrybiais ir sūriu. Beje, labai skanu ir su kitokiais marinuotais grybais, ypač, jeigu rudenį parsineštus pilnus krepšius baravykų ar kitokių grybų nusprendėte marinuoti!

Receptą rasite čia.

Plokštainis pavyksta nepaprastai gardus, minkštas ir trapus, su rūgštele, kuri suteikia dar tobulesnį plokštainio skonį. Jame netrūksta nieko ir jis yra tobulas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Vos kelios minutės ir šie gardūs sumuštinukai paruošti. Labai tinka pusryčiams, greitai vakarienei ar užkandžiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardžios grybų salotos suomiškai. Jos labai tinka prie karštų mėsos ar žuvies patiekalų, ar tiesiog silkės, virtų bulvių, su duonos riekele - visaip skanios! Jeigu neturite marinuotų grybų, galima ruošti ir su šviežiais ar šaldytais - tuomet juos reikėtų išvirti su trupučiu prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs, paprasti, naminiai sausainiukai su uogiene. Uogienę rinkitės mėgstamą tirštesnę, ypač tiks kiek rūgštesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Marinuoti agurkėliai puikiai tinka ne tik kepsneliams užkepti, bet ir ypatingam padažui paruošti. Šis turi lengvos rūgštelės ir pikantiškumo, puikiai dera su įvairiais vištienos, kiaulienos kepsneliais, karbonadais ar net prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Liežuvį prarysit, kokia ši užkandėlė skani! Ji dar ir tikra stalo puošmena, o pagaminti labai paprasta! Kumpį galite naudoti kokio turite ar kokį mėgstate, bet visuomet įvertinkite kumpio sūrumą ir prie jo derinkite agurkėlius, kad skonis nebūtų pernelyg intensyvus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardžios, kvapnios ir purios spurgytės. Iškepusias tinka pabarstyti cukraus pudra, bet bus skanu ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitos, vos iš kelių ingredientų paruošiamos liežuvio salotos su marinuotais agurkėliais ir pievagrybiais. Jei turite, puikiai tiks ir miško grybai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiami, labai skanūs omleto suktinukai įdomiau - su maltos mėsos įdaru. Šis patiekalas dažnai gaminamas Rytų Europos valstybėse, ten mėgstamas pagardinti ir kitokiais priedais, pvz., pomidorais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sodraus kakavos skonio su švelnaus varškės sluoksniu ir rūgščiu vyšnių uogienės pertepimu. Visi šie ingredientai tarpusavyje dera tobulai, todėl pyragas tiesiog negali būti negardus! Pyragui puikiai tiks ir kitokia mėgstama uogienė, pvz., serbentų, mėlynių ar kitokia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Nesudėtinga, greitai paruošiama ir skanu - ko dar reikia puikiems pietums? Minšti ir sultingi maltos mėsos kepsneliai, užkepti sūriu ir marinuotais agurkais, puikiai tinka su bulvių koše, grikiais ar tiesiog makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Puikaus skonio sumuštiniai visiems silkės ir burokėlių derinio gerbėjams! Puikiai tinka ir užkandžiams su draugais, ir šventinėms vaišėms, ir savaitgalio pusryčiams. Tikra tiesa - jie tokie skanūs, kad naudojamės kiekviena proga juos pagaminti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprasta ir skani užkandėlė dar kartą įrodo, kad morkos, silkė ir agurkėliai - puikaus skonio derinys! Galima patiekti ne tik kaip sumuštinukus, bet ir su bulvytėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital