Ledų sumuštiniai - 3 receptai žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Ledų sumuštiniai
Asta, Saulėta Virtuvė

Vasara kasmet tik viena, o ledų – kiek tik norisi! Ledų sumuštiniai – puikus būdas tradicinį vasaros desertą patiekti nekasdieniškai, žaismingai ir ne mažiau skaniai. Paruošėme tris receptus, o jums belieka išsirinkti, kuris skamba gardžiausiai: klasikiniai šokolado gabalėliais pagardinti ledai tarp minkštų šokoladinių biskvitų, karameliniais ledais „pertepti“ vafliai, o galbūt – vis dar soduose karaliaujančių braškių, vanilės ir trapių sausainių derinys? Galime išduoti, kad skaniausio recepto tarp šių tiesiog nėra – jie visi skirtingi ir visi gardūs.

Ar žinojote, kad patiems paprasčiausiems naminiams ledams prireiks vos dviejų ingredientų? Tai – riebi grietinėlė ir saldintas sutrištintas pienas. Grietinėlę išplakę iki putų ir sumaišę su saldintu sutirštintu pienu, gausite purią masę. Pavadinkime tai ledų baze, kurią galite pagardinti įvairiausiais priedais: vanile, šokoladu, karamele, uogomis, kava. Sušalę šie ledai bus gana sunkūs ir riebūs, tačiau puikios tekstūros. Užvis geriausia, kad jiems pagaminti neprireiks nei ledų gaminimo aparato, nei dažnų permaišymų. Supylę į indą ir padėję į šaldiklį, galėsite imti ir pamiršti ledus kelioms valandoms ar per naktį. O tuomet – ragauti ir mėgautis!

Ledų sumuštinius sluoksniuokite įvairiausiais būdais: su sausainiais, vafliais ar įvairiausiais biskvitais. Improvizuokite, įtraukite šeimą, ieškokite mylimiausių skonių ir pripildykite vasarą skanių prisiminimų.


LEDŲ SUMUŠTINIAI SU BRAŠKĖMIS


Paprastai ir labai greitai paruošiami, vasara ir braškėmis kvepiantys, maloniai saldūs ir labai gražūs – trys rausvos spalvos atspalviai viename ledų sumuštinyje! Pjaustykite sumuštinius norimos formos gabalėliais jau visiškai sustingusius, o tuomet dar trumpam grąžinkite į šaldiklį, kad sutvirtėtų, jei spėjo atšilti. Valgykite tiesiog rankomis, o jei norite, kad būtų šiek tiek minkštesni, prieš ragaudami dešimt minučių palaikykite kambario temperatūroje.

 

 

Apie 12-16 ledų sumuštinių
Paruošite per 30 min.

  • 200 g braškių
  • 2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
  • 1 arb. š. vanilės pastos (arba vanilinio cukraus)
  • 1 skardinės (397 g) saldinto sutirštinto pieno
  • 1/3 stiklinės (100 g) braškių džemo
  • 350 g sausainių (kvadratinių)

 

1. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.

 

 

2. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki tyrės. Atidėkite į šalį.

 

 

3. Grietinėlę ir vanilės pastą supilkite į plakimo dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų, formą laikančių putų.

 

 

4. Supilkite ir palengva įmaišykite saldintą sutirštintą pieną.

 

 

5. Paruoštą masę padalinkite į dvi maždaug lygias dalis. Vieną dalį sumaišykite su trintomis uogomis.

 

 

6. Kepimo formą (apie 20x30 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu išdėliokite kvadratinius sausainius. Jei reikia perpjaukite juos perpus, kad pilnai užpildytumėte visą kepimo formos dugną.

 

 

7. Supilkite ir tolygiai paskleiskite braškinį sluoksnį.

 

 

8. Ant viršaus šaukšteliu uždėkite braškių uogienę. Sukamaisiais judesiais perbraukite šakute, kad tolygiai pasiskirstytų ir šiek tiek įsimaišytų į braškių sluoksnį.

 

 

9. Užpilkite vanilinį sluoksnį. Paskirstykite kuo tolygiau.

 

 

10. Galiausiai ant viršaus išdėliokite antrą sausainių sluoksnį.

 

 

11. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldiklyje apie 5-6 valandas (arba ilgiau). 

 

-----------------------


KARAMELINIŲ LEDŲ SUMUŠTINIAI SU VAFLIAIS


Saldūs karameliniai ledai, įtaisyti tarp dviejų karamelinių vaflių, patiks pačių saldžiausių desertų gerbėjams. Visiems, kurie nė nemirktelėję sakytų: karamelės nebūna per daug! Svarbus momentas: karamelinius ledus galite pasigaminti iš anksto, tačiau sumuštinius formuokite tik prieš patiekdami; nešaldykite karamelinių vaflių, nes sustingę jie tampa itin kieti.

 

 

Išeiga - apie 1,2 l karamelinių ledų
Paruošite per 40 min. + šaldymas

 

Ledams:

  • 2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 1 skardinės (397 g) saldinto sutirštinto pieno
  • ¾ stiklinės (260 g) sūdytos karamelės (naminės arba pirktinės)

Ledų sumuštiniams:

  • karamelinių vaflių
  • juodojo šokolado
  • mėgstamų pabarstukų (smulkintų riešutų, kokosų drožlių, cukrinių pabarstukų, pan.)

 

1. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.

 

 

2. Grietinėlę ir vanilės pastą supilkite į plakimo dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų, formą laikančių putų.

 

 

3. Supilkite ir palengva įmaišykite saldintą sutirštintą pieną.

 

 

4. Įmaišykite 100 gramų sūdytos karamelės padažo.

 

 

5. Kekso kepimo formą (ar kitą panašaus dydžio šalčiui atsparų indą) išklokite kepimo popieriumi. Supilkite maždaug pusę ledų masės. Ant viršaus užpilkite pusę likusio sūdytos karamelės padažo. Pamaišykite šakute, kad pasiskirstytų tolygiau.

 

 

6. Supilkite likusią ledų masę, ant viršaus – likusį sūdytos karamelės padažą. Paviršių pamaišykite šakute. Karamelė tolygiau pasiskirstys leduose, o sušalusių ledų viršus atrodys gražiau.

 

 

7. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldiklyje apie 5-6 valandas (arba ilgiau).


8. Sumuštinius su karameliniais vafliais ruoškite prieš pat patiekdami.


9. Šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės. Maišydami šiek tiek atvėsinkite.

 

 

10. Išėmę ledus iš šaldiklio, kelias palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.


11. Semkite po kaušelį ledų ir dėkite tarp dviejų karamelinių vaflių. Lengvai paspauskite, suformuodami gražų sumuštinį.

 

 

12. Ledų sumuštinio kraštelį merkite į kiek atvėsusį tirpintą šokoladą.

 


13. Apvoliokite norimuose pabarstukuose, pavyzdžiui, smulkintuose riešutuose (arba cukriniuose pabarstukuose, kokosų drožlėse ar pan.)

 

 

14. Trumpam grąžinkite į šaldiklį, kol šokoladas sutings ir ledai šiek tiek sutvirtės. Nelaikykite vaflių šaldiklyje ilgai, nes sustingus juose esančiai karamelei, jie taps itin kieti.

 

-----------------------


LEDŲ SUMUŠTINIAI SU BISKVITU IR ŠOKOLADO GABALIUKAIS


Ledai su šokolado gabalėliais – klasika, nepaliekanti abejingų. Susluoksniuokite šokolado gabalėliais pagardintus ledus tarp dviejų minkštų šokoladinių biskvitų, leiskite sutingti, o tuomet supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Sumuštiniams sušalus ir ledams sustingus, biskvitai išliks minkšti, malonios tekstūros. Jei mėgstate kavos skonį desertuose, į ledų masę galite įmaišyti apie ketvirtį puodelio atvėsintos stiprios kavos.

 

 

Apie 20 ledų sumuštinių
Paruošite per 1 val. + šaldymas

 

Šokoladiniam biskvitui:

 

  • 120 g tirpinto sviesto
  • ½ stiklinės (100 g) cukraus
  • ¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • 2 kiaušinių
  • ¾ stiklinės (105 g) miltų
  • ½ stiklinės (60 g) kakavos miltelių
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • ¼ arb. š. druskos

Ledams:

 

  • 2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
  • 1 skardinės (397 g) saldinto sutirštinto pieno
  • 100 g juodojo šokolado

 

1Iškepkite šokoladinį biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).


2. Pasiruoškite reikiamus ingredientus.

 

 

3. Tirpintą sviestą, cukrų, rudąjį cukrų ir vanilę išplakite plaktuvu. Po vieną įplakite kiaušinius.

 

 

4.  Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.

 


5. Dalimis (per tris-keturis kartus) sausų produktų mišinį įmaišykite į plakinį. Gausite tirštą tešlą. Padalinkite ją į dvi lygias dalis.

 

 

6. Kepimo indą (24x24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Tolygiai plonu sluoksniu paskirstykite vieną dalį tešlos. 

 

 

7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, tuomet išimkite ir atvėsinkite. Taip pat iškepkite ir antrąjį biskvitą iš likusios tešlos. Iškepusį jį palikite vėsti kepimo inde.


8. Pagaminkite ledus. Pasiruoškite reikiamus ingredientus. 

 

 

9. Grietinėlę supilkite į plakimo dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų, formą laikančių putų.

 

 

10. Supilkite ir palengva įmaišykite saldintą sutirštintą pieną.

 

 

11. Įmaišykite smulkiai kapotą juodąjį šokoladą.

 


12. Surinkite ledų sumuštinius. Į kepimo formą ant vieno iš atvėsusių šokoladinių biskvitų supilkite ledų masę. Paviršių išlyginkite.

 


13. Ant viršaus gražiai uždėkite antrąjį atvėsusį biskvitą. Lengvai paspauskite delnais.

 

 

14. Uždenkite indą maistine plėvele, dėkite į šaldiklį ir šaldykite mažiausiai 6 valandas ar geriausiai – per naktį.


15. Išėmę iš šaldiklio, pjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir ragaukite.

 

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital