LaMaistas TV - Ragaujame kombuchą

2023-01-12
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
 LaMaistas TV - Ragaujame kombuchą

LaMaistas laidoje virtuvės šefas keliaus susipažinti su kombuchos gamintojais ir detaliau sužinoti kaip ruošiama kombucha. Kombucha – fermentuotas arbatos gėrimas, suradęs tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje. Jau šį sekmadienį visas šio gėrimo paslaptis stengsis perprasti Gian Luca Demarco. O žiūrovams jis atskleis ir prie šio gėrimo puikiai tinkančių tradicinių itališkų makaronų Cacio e pepe su sūriu ir pipirais receptą. Laukia gurmaniškas sekmadienio rytas! Kad pamatytų, kaip gamina kombuchą, Gian Luca keliaus pas Andrių ir Indrę – šeimą, kuri įkūrė savo verslą Akademijos miestelyje. Šios poros istorija prasidėjo svetur, Jungtinėje Karalystėje. Čia Andrius įsidarbino bare, kuriame perprato miksologiją.
 


Tiesa, vėliau šis darbas jam kiek pabodo: „Bare tekdavo užsiimti psichologija – klausyti nemažai vapaliojimų. Per sunku – neatlaikiau! Teko keisti darbo sritį.“ Įdomu tai, kad su savo žmona Indre Andrius taip pat susipažino Jungtinėje Karalystėje, kitame bare. „Tą vakarą nė vienas nenorėjome niekur eiti, tačiau draugai mus išsitempė. O tuomet visai netikėtai atsidūrėme viename bare, ir, štai, dabar kartu esame jau 9 metus“, – pasakos Indrė.
 


Nors užsienyje jau turėjo namus, šeima vis dėlto nusprendė grįžti į Lietuvą. O netikėtas Andriaus susižavėjimas kombucha, kai norėdamas atsigaivinti kartą parduotuvėje atsitiktinai nusipirko šio gėrimo, jį paskatino šį gėrimą pabandyti pasigaminti ir pačiam. Matydama, jog vyro susidomėjimas išties rimtas, Indrė paskatino jį įkurti savo verslą. O dabar, Lietuvoje esančioje gamykloje, jie gamina pačių įvairiausių skonių gėrimus – pradedant komubucha su imbieru, svarainiais ir juodaisiais pipiras, baigiant liofizilizuotų ananasų, kokosų drožlių ir imbierinės arbatos skonio kombucha.


Žiūrovai laidoje išvys, kaip pasigaminti šį gėrimą, kokie ingredientai tam reikalingi ir kokį kelią reikia nueiti, kol galiausiai kombucha pasiekia prekybos vietas. Anot Gian Lucos, prie šio gėrimo idealiai tinka pipirais gardinti makaronai, kuriuos jis nuspręs pagaminti ir laidoje.
 

„Ši pasta – labai garsi. Kartą Italijoje buvo didelis žemės drebėjimas, palietęs net parmezano saugyklą – sūris sulūžo, prarado savo formą ir jo nebebuvo galima parduoti. Tačiau garsiausias Italijos šefas įtikino kitus šefus jo neišmesti ir su juo imti ruošti Cacio e pepe pastą. Tai – labai paprastas, bet žiauriai genialus receptas“, – sakys Gian Luca.
 


Kol Andrius padės Gian Lucai tarkuodamas sūrį, virtuvės šefas papasakos apie makaronų paslaptį – pasirodo, kad patiekalui reikia net 10 gramų maltų pipirų!
 


Norėdami pakartoti receptą namuose, pirmiausiai užvirkite vandenį, sumažinkite temperatūrą, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite makaronus. Tiesa, vanduo neturėtų būti stipriai užvirtas. O vėliau nepervirkite ir makaronų – juos užteks pavirti tik 5 minutes ant vidutinės ugnies.Tuomet sumalkite pipirus ir suberkite juos į įkaitintą keptuvę. Juos apkepus, į keptuvę papildomai įpilkite du samčius vandens iš puodo, kuriame virsite makaronus. Šiek tiek tokio vandens įpilkite ir į atskirą indą, kuriame jau būsite sutarkavę sūrį ir viską sumaišykite. Tokiu būdu sūris išsilydys. Apvirusius makaronus tuomet sudėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek nuo makaronų išsaugoto vandens ir gerai išmaišykite. Tuomet beliks supilti sūrio padažą ir patiekti makaronus su šviežiu čiobreliu. Skanaus – patiekalas ypač tiks su kombucha!
 


„La maistas“ – sekmadienį, 9.30 val. per TV3! O jei šią laidą praleidote, jos įrašą galite pažiūrėti paspaudę čia.

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital