Šio sekmadienio, sausio 24 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė ruošti gardžią, sočią ir taupią vakarienę. Vakarienei paruošti užteks 5 eurų, o gardžiuosis visa šeima.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefas Tomas ruošė bulvių pyragą su vištienos šlaunelėmis ir džiovintų baravykų padažu už 5 eurus. Jei norisi bulvių pyragą ruošti išskirtinesnį, pieną, naudojamą užpilti ant bulvių, galima keisti burokėlių, morkų, salierų ar pastarnokų sultimis. Sutarkavus bulves, iš karto būtina užplikyti, kad nepatemsėtų. Tad reikėtų į keptuvę su kepintais svogūnais supilti pieną, užvirti ir mišinį iš karto supilti ant ką tik sutarkuotų bulvių. O baravykų padažą paruošti labai nesudėtinga, reikia vos keturių ingredientų, tačiau pagardina kiekvieną kąsnelį.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Antrasis laidos šefas Vylius gamino troškinį su vištiena. Paruošti labai nesudėtinga, nereikia ilgai sukiotis virtuvėje, tik šiek tiek kantrybės iki kol išvirs sultinys. Vylius troškiniui naudojo salierą, tačiau jei nemėgstate, puikus skonis bus ir be jo. Verdant ryžius, Vylius primena proporciją, kad 1 dalis turėtų būti ryžių, o 2 dalys - skysčio. Puikiai tinka taupiai ir labai gardžiai šeimos vakarienei.
Nuotraukos Dainiaus Mackonio
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!