LaMaistas TV laida - "Šokoladas!"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-12-06
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Šokoladas!"

Šio sekmadienio, gruodžio 6 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, šokolado ekspertė, lietuviško šokolado "Tai Tau"  gamybos technologė Vaida ruošė patiekalus, kuriuos visus sieja smaližių gardumynas - šokoladas. O su šokoladu galima ruošti ne tik desertus, bet suteikti puikų skonį ir pietų patiekalams.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Laidos viešnia Vaida ruošė šokoladinius Lava pyragėlius. Vaida pataria naudoti 82% šokoladą, kad pyragėliai būtų sodraus ir labai gardaus skonio. Šiai smaližių svajonei paruošti nereikės nei daug ingredientų, nei labai ilgai sukiotis virtuvėje, o kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje. Beje, pyragėlius reikėtų tiekti dar karštus, kad šokoladas dar išbėgtų iš pyragėlio ir nebūtų sustingęs.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Vaida pamini, kad tokie skaičiai kaip 82%, 62%, 35% nurodyti ant šokolado pakuotės, nurodo kakavos sausųjų medžiagų kiekį. Kuo aukštesnis procentas, tuo daugiau šokolade yra kakavos sausųjų medžiagų ir mažiau cukraus. Viešnia išskiria tris pagrindines sudedamąsias kokybiško šokolado dalis - kakavos sviestas, kakavos masė ir cukrus. O norint puikiai išlydyti, glaistyti šokoladą Vaida pataria naudoti 52% šokoladą.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos šefas Tomas gamino vištienos maltinukus su kokosiniais ryžiais ir morkytėmis. Maltinukus Tomas gardino su 82% šokoladu, jis suteikia puikų aromatą ir gardų skonį. Ryžius paruošti nėra sudėtinga, o puikiai tinka prie gardžių vištienos maltinukų.

 

Nuotrauka Mindaugo Rainio

 

Laidos šefas Vylius laidoje ruošė jautienos troškinį su vynu ir šokoladu. Vylius šiam patiekalui naudojo šiek tiek kartesnį, 72% šokoladą. Troškinį šefas tiekė su bulvių koše, kurią ruošia su kiaušinio tryniu, nes jis suteikia košei purumo ir nereikia naudoti pieno produktų. Paruošti nėra sudėtinga, o patiekalo aromatas ir skonis sužavės kiekvieną.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Vylius laidoje ruošė pusryčių sumuštinius su avokadu ir smidrais. Labai nesudėtingai paruošiami, sotūs ir labai gardūs sumuštiniai puikiai tiks prie rytinio kavos ar arbatos puodelio. Jei neturite ar nemėgstate smidrų, juos puikiai galima keisti žirnelių ankštimi, šaldytais žirneliais ar konservuotais, tik jų jau nereikėtų kepinti.

 

Nuotrauka Vyliaus Blauzdavičiaus

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital