Šio sekmadienio, lapkričio 1 dienos rytą TV3 eteryje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Vincentas kvietė ruoštis pyragų dienai, išbandyti gardžių pyragų receptus ir nustebinti ne tik artimuosius, bet ir prisidėti prie išsipildymo akcijos.
Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.
Laidos šefai ir visa komanda šį kartą nusikėlė į nuostabią Cafe Muse kavinukę, esančią Širvintuose. Ši kavinė - lietuvės Kristinos ir prancūzo Vincento kūrinys. Vincentas Lietuvoje gyvena jau dešimtmetį ir prisimena, koks patiekalas jį nustebino vos atvykus. Prancūzą nustebino šaltibarščiai - dėl spalvos ir, nes ji šalta! Vincentas pamini, kad Prancūzijoje sriubos būna šiltos, tad ši rožinė šalta sriuba jį tikrai nustebino.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Vincentas sako, kad prancūzai neįsivaizduoja savo savaitės be kruasanų. Būtent šioje kavinukėje galima rasti nostabiai gardžių kruasanų, kurių kiekvieno kąsnelio skonis mintis nuneša tiesiai į Prancūziją. Be kruasanų čia galima pasimėgauti gardžiu torto ar pyrago gabalėliu, kitu užkandžiu ir atsigerti skanios kavos.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Laidos metu Vincentas gamino šokoladinį braunį prancūziškai. Šį braunį laidos svečias gardino slaptu ingredientu - kava. Vincentas pabrėžia, kad šokoladas šiam brauniui tinka juodas, nes būtent toks šokoladas sukuria puikų derinį su kava. Kiekvienas šio braunio kąsnelis ypatingai gardus.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Laidos šefas Vylius gamino sluoksniuotą obuolių pyragą. Šefas pyragą gardino su namine, nesudėtingai paruošiama karamele. O jei norisi, galima gaminti ir be karamelės, tuomet obuolius tinka pabarstyti cinamonu, o į pyrago tešlą įtarkuoti apelsino žievelės ar įpilti šiek tiek apelsino sulčių. Pyragą paruošti labai nesudėtinga, o ir nereikia daug laiko, bet kaip skanu gardžiuotis. O ruošiant šį pyragą, Vylius pataria rinktis rūgštesnius obuolius.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Antrasis laidos šefas Tomas gamino grikių miltų pyragą su spanguolėmis ir migdolais. Tomas šį pyragą apibūdina kaip greitai ir nesudėtingai paruošiamą, bet puikų savo sudėtimi. Prieš tiekdamas pyragą šefas apšlakstė jį paruoštu padažu vos iš trijų ingredientų, kurį labai nesudėtinga paruošti, o suteikia labai puikų skonį.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Kviečiame ir Jus paminėti pyragų dieną, išsikepti skanų pyragą ir maloniai nustebinti artimuosius. O jei važiuosite pro šalį, rekomenduojame užsukti paskanauti gardžiųjų kruasanų į Cafe Muse.
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!