LaMaistas TV laida - "La Lazanija!"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-02-28
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "La Lazanija!"

Šio sekmadienio, vasario 28 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius dalinosi gardžiųjų lazanijų receptais ir tokiu būdu kvietė aplankyti Italiją net neišeinant iš namų. Puiki idėja sotiems ir gardiems šeimos pietums.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Laidos šefas Vylius gamino lazaniją su jautiena ir daržovėmis - greitai ir nesudėtingai paruošiamas patiekalas, kuris maloniai nustebins kiekvieną. Ši gardžioji lazanija ruošiama be lazanijos lakštinių makaronų, tad puikiai tiks sunaudoti turimus namuose įprastus makaronus. Lazanija gardinama baltu padažu. Įprastai šį padažą reikia tirštinti naudojant miltus ar kepinti svieste miltus, bet Vylius pateikė lengvesnį būdą - padažui naudoti riebią grietinėlę ir sūrį. Svarbiausia, kad jų riebumas smarkiai nesiskirtų. Jei visgi padažas per skystas, galima jį dar šiek tiek pakaitinti iki kol dar šiek tiek sutirštės. Papildomai labai tinka pagardinti česnako granulėmis ar kitais mėgiamais prieskoniais. 

 

Nuotraukos Dainiaus Mackonio

 

Laidos šefas Tomas gamino lazaniją su ėriena ir raudonojo vyno padažu. Ruošdamas šią lazaniją Tomas pasirinko ėrieną, nes ji idealiai tinka dėl savo puikaus skonio ir greitai neatvėsta. Tomas pamini, kad viena iš gardžios lazanijos paruošimo paslažių yra makaronų lakštai. Jie turėtų būti ruošti su "Semolina" miltais ir be kiaušinių. Būtent tokie makaronai yra tvirti ir puikiai sugeria padažą. Ruošiant Bešamelio padažą svarbu turėti kantrybės. Pirmiausia reikėtų apkepinti sausus miltus iki kol lengvai apskrus, tuomet nuimti nuo kaitros ir šiek tiek atvėsinti, o tik tuomet dalimis, vis maišant pilti pieną. Galiausiai padažas dar pašildomas kelias minutes.

REKLAMA

 

Nuotraukos Dainiaus Mackonio

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital