LaMaistas TV laida - "Kepam picą!"

2021-04-25
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
LaMaistas TV laida - "Kepam picą!"

Šio sekmadienio, balandžio 25 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė kepti gardžias picas, tad dalinosi puikiais receptais ir patarimais, kaip picą iškepti išskirtinio skonio, kuris sužavės kiekvieną.

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Laidos šefas Vylius gamino pica su chorizo dešrelėmis. Vylius dalinosi patarimais, renkantis miltus picai. Jei norite kepti su paruoštais miltais, kurie skirti būtent picų kepimui, rinkitės miltus, kurių numeris būtų 00. Vylius pabrėžia, kad picos tešlai būtina pastovėti šiltoje vietoje bent valandą, kad pakiltų.Taip pat svarbus akcentas ruošiant picos padą yra vanduo. Vanduo turi būti šiltas, kad suaktyvintų mieles. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Vylius picai naudojo chorizo dešreles, kurias prieš dedant ant picos, apkepė keptuvėje iki kol gražiai apskrudo. Puikus skonis ir aromatas nepaliks abejingų ragaujančiųjų šią picą.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Šefas pamini, kad ant picos pado užtepus padažą, reikėtų kuo greičiau dėlioti kitus picos ingredientus ir iš karto dėti picą kepti.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Šefas pabrėžia, kad kepant picą svarbi didelė kaitra ir greitas kepimas. Padas turi greit įšilti ir iškepti, o viršaus ingredientai dažniausiai jau visi būna apdoroti, tad turi tik pašilti, o sūris išsilydyti. Tam puikiai užtenka vos kelių minučių.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos šefas Tomas gamino picą su svirpliais. Puikus būdas savo virtuvėje išbandyti šį tą neįprasto - svirplius. Tomas picą gardino su Marinara pomidorų padažu. Būtent šis padažas tobulai tinka picoms ruošti, o yra nesudėtingai paruošiamas iš neįmantrių ingredientų. O jei padažo pagaminsite per daug, juo puikiai tinka gardinti makaronus ar kitus mėgstamus patiekalus. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Tomas pabrėžia, kad nereikėtų bijoti svirplių įnešti į savo mitybą, nes svirplius žmonės valgydavo ir anksčiau, o dabar virtuvėje jie atrandami iš naujo. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Picos padą Tomas taip pat paįvairino naudodamas ne tik 00 miltus, bet įtraukė ir grikių miltus. Dar didesniam paįvairinimui šefas panaudojo maltus džiovintus svirplius. Pirmiausia reikėtų išmaišyti sausus ingredientus, tuomet supilti šiltą vandenį ir užminkyti tešlą.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital