LaMaistas TV laida - "Kava - nuo šonkauliukų iki desertų"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-01-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV  laida - "Kava - nuo šonkauliukų iki desertų"

Šio sekmadienio, sausio 26 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei kavos ekspertas, kavos baro įkūrėjas ir knygos „Tebūnie kava“ autorius Emanuelis Ryklys pateikė įdomių faktų apie kavą, jos ruošimą bei originalių receptų, kurioms ypatingą skonį suteikia būtent kavos panaudojimas.

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 02.02 d. laidos tema Cepelinai įdomiau!

Laidos šefas, grilio meistras Vylius ruošė ypatingus keptus šonkauliukus su kavos nata. Vylius primena, kad būtina nuimti plėvelę, esančią ant kiaulienos šonkaulių, kadangi ji kepimo metu sukietėja ir sukelia nepatogumų gardžiuojantis patiekalu. O jei atrodo, kad marinuojant mėsą prieskonių visada pamažinate arba padauginate, Vylius pataria prieskonių naudoti tiek, kiek įtrinant prilimpa prie mėsos, bet tikrai jų negailėti.

 

Kepti šonkauliukai su kavos nata

 

Taip pat laidoje Vylius parodė, kaip pagaminti greitą BBQ padažą su kava. Šefas primena, kad labai svarbu šį padažą virti ant mažos ugnies, vis maišant. BBQ padažą pagaminti reikia nedaug laiko, tad puikiai tinka, kai pastebite, kad prie mėsos patiekalų trūksta puikaus skonio padažo.

 

Greitas BBQ padažas su kava

 

Saldumynų gerbėjams Vylius parodė, kaip paruošti tiramisu dip’ą - kremą. Jei mėgstate tiramisu, bet neturite laiko jo pasigaminti, šis greitas kremas puiki išeitis, kai norisi kažko greitai, skaniai ir saldžiai. Tiramisu kremui pagaminti reikia tik 10 minučių. Tuomet galima ramiai atsipalaiduoti, pasidaryti arbatos ir su biskvitiniais sausainiais kabinti šį nuostabų kremą.

 

Tiramisu dip'as

 

Lietuviško paveldo virtuvės puoselėtojas, laidos šefas Tomas mėsos gerbėjams pateikė idėją, kaip pagaminti jautieną su kavos padažu. Padažas gaminamas suberiant kavos pupeles į puodą su įprastomis daržovėmis, mėsa ir verdama, o tuomet sultinys nukošiamas ir verdamas ant didelės ugnies, kol sutirštėja. 

 

Jautiena su kavos padažu

 

Esame įsitikinę, kad tokio patiekalo dar tikrai nesate ragavę - Tomas siūlo kavos skonio bulvių košę. Nors toks derinys gali pasirodyti neįprastas, tačiau verta išbandyti. Kavos skonis bulvių košėje atsiskleidžia visiškai kitaip ir kiekvienas atras kažką malonaus ir gardaus, ką jam šis poskonis primena.

 

Kavos skonio bulvių košė

 

Mėgstantiems desertus, Tomas parodė kaip pagaminti ryžių pudingą su kreminiu sūriu ir kava. Sotus, sodraus skonio desertas tikrai sužavės. Desertui pagaminti naudojami apvalūs trumpi ryžiai, kurie savyje turi didesnį kiekį glitimo. Būtent glitimas padeda pudingą pagaminti puikios tekstūros. Jei norite šį desertą ragauti greičiau, reikėtų kepti mažose formelėse, taip kepimo laikas sutrumpės iki 15 – 20 minučių, o kepant didesnėje formoje kepimas trunka apie pusvalandį ar šiek tiek ilgiau.

 

Ryžių pudingas su kreminiu sūriu ir kava

 

Patiekalas greitai ir skaniai - Tomo gamintos gaivios morkų, agurkų ir cukinijų salotos. Gardintos tarkuota mandarino žievele, jo sultimis, sezamo aliejumi bei petražolėmis ir krapais. Jei turite laiko, rekomenduojama šias salotas palaikyti šaldytuve apie 15 minučių, kad skonis būtų sodresnis.

 

Gaivios morkų, agurkų ir cukinijų salotos

 

Jei trūksta idėjų, kaip marinuoti mėsą, šis Tomo rodytas kavos marinatas vištienai puikus pasirinkimas. Tiesa, marinatas tinkamas marinuoti ne tik vištieną, bet ir kiaulieną ar jautieną. Tomas rekomenduoja mėsą marinate laikyti per naktį, kad skonis būtų intensyvesnis.

 

Kavos marinatas vištienai

 

O laidos svečias, kavos meistras Emanuelis patarė, kaip paruošti kavą prancūzišku kavinuku. Emanuelis pataria kavos neužpilti ką tik užvirusiu vandeniu, o tik karštu - po užvirimo palaukus 4 ar 5 minutes ir ją pabrinkinti dar kelias minutes.

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
LAIMA
2020-01-27 14:02
Skanus apkepas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital