LaMaistas TV laida - "Jonines pasitinkant"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-06-21
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Jonines pasitinkant"

Šio sekmadienio, birželio 21 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ruošė gardžius patiekalus, su kuriais labai tinka pasitikti trumpiausią metų naktį ir skaniai pavakarieniauti prieš ieškant paparčio žiedo.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje. 

 

 

Vylius laidoje parodė, kaip virš laužo parūkyti lašišą. Toks skandinaviškas rūkymo būdas tikrai ypatingas - jam nereikia nei grotelių, nei iešmų, tad paruošti labai paprasta. O ir pačią žuvį užtenka pagardinti tik druska ir pipirais.

 

Virš laužo parūkyta lašiša

 

Vienas svarbiausių dalykų rūkant lašišą yra laikas. Labai svarbu žinoti, kaip ir kiek laiko rūkyti, o tai gali kisti nuo laužo kaitros, lašišos dydžio ar kaip arti bus pastatyta. Jeigu matote, kad lašiša jau per stipriai kepa, reikėtų ją šiek tiek atitraukti nuo ugnies didesniu atstumu. Vylius dalinosi svarbiu patarimu - žuvį reikėtų dėti storesne dalimi į apačią, arčiau ugnies, taip storiausia dalis puikiai iškeps, o plonoji dalis neperkeps. Tokiu būdu galima ruošti ne tik lašišą, bet ir kitą mėgstamą žuvį ar net mėsą. 

 

Lašišos rūkymas

 

Laidos šefas Vylius parodė, kaip paruošti Liulia kebabą su jogurtiniu padažu. Vylius naudojo kiaulienos, jautienos mėsą ir šoninę, kuri kebabui suteikia tobulą poskonį. Šie kebabai populiarūs dėl greito paruošimo, paprastų ingredientų ir puikaus skonio. Tinka tiekti su jogurtiniu padažu, kurį taip pat paruošti visiškai nesudėtinga, o puikiai papildo kiekvieną kąsnelį. 

 

Liulia kebabas su jogurtiniu padažu

 

Prieš ruošiant kebabus, reikėtų medinius iešmelius pamirkyti vandenyje apie pusvalandį, kad nepradėtų degti. Gaminant šiuos kebabus, labai svarbu mėsą minkyti rankomis - tokiu būdu išminkyta mėsa bus vientisa ir ji nekris nuo iešmo. Vylius rekomenduoja mėsą minkyti tol, kol paėmus jos gabaliuką ji lieka tvirta,  išsilaiko vientisos masės ir nekrenta gabalais. Kepant šį patiekalą nereikėtų toli nueiti, nes iešmelius reikėtų vis apversti.

 

Liulia kebabų kepimas

 

Vylius parodė, kaip paruošti naminį vaisių limonadą. Labai skanus, gaivus ir natūraliai saldus limonadas puikiai atgaivins karštą dieną. Limonadą galima ruošti ir su kitomis uogomis bei vaisiais: puikiai tiks persikai, obuoliai, kriaušės ar kiti mėgiami. Prieš ruošiant limonadą, vaisiai yra apkepami. Vaisių apkepimas išryškina jų skonį ir saldumą, tad limonadas sužavi išraiškingu skoniu.

 

Naminis vaisių limonadas

 

Antrasis laidos šefas Tomas ruošė paella su vištiena ir jūros gėrybėmis. Gardus, ypatingas, nacionalinis ispanų patiekalas bet kokią dieną pavers išskirtine. Šiame patiekale jūros gėrybės, mėsa, daržovės ir ryžiai susilieja į tobulą visumą. Įvairūs ingredientai atsiskleidžia pačiais geriausiais skoniais. 

 

Paella su vištiena ir jūros gėrybėmis

 

Tomas atskleidė, kas svarbu ruošiant paella. Vienas iš svarbiausių dalykų - ryžiai. Jie turi būti apvalūs, o jų perplauti jau nebereikia. Būtent šie ryžiai geriausiai sugeria patiekalo skonius ir paverčia jį puikiu. Svarbu akreipti dėmesį ir į kepimą. Ją kepti reikia lėtai, plačioje keptuvėje, vis pamaišant.

 

Paella gaminimas

 

Tomas pateikė ir greitą užkandį ar garnyrą prie kitų mėgstamų patiekalų - keptus pomidorus su mocarela. Šį greitą patiekalą galima ruošti su įvairiomis daržovėmis - baklažanais, cukinijomis, paprikomis ar rinktis kitas mėgiamas.

 

Kepti pomidorai su mocarela

 

Kviečiame ir Jus džiaugtis puikiais orais, mėgautis buvimu drauge ir ruošti išskirtinius, gardžius patiekalus gamtoje. Toks laikas praleistas kartu - ypatingas, smagus ir dar labiau suartina. Gražių  ir skanių atradimų!

 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Lida Elvira Petrauskas Ramanauskas
2020-06-21 15:17
Labas bet pasaulinis zodis MUZARELLA, PARMIGIANO, ROQUEFORD, mocarela ne zinoma kas ira Taip pat kaip gerai ira PAELLA. Mocarela tik lietuvoi supranta kas ira. Aciu sveikinu is tolimos Uruguay, Labai geros jusu receptos, ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital