LaMaistas TV laida - "10 eurų iššūkis"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-01-19
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "10 eurų iššūkis"

Šio sekmadienio, sausio 19 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, receptų portalo LaMaistas.lt projekto vadovė ir viena iš redaktorių, Dovilė Ramoškaitė dalinosi puikiomis patiekalų idėjomis, kurias galima įgyvendinti greitai ir skaniai, o svarbiausia - išleidžiant tik iki 10 eurų!

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 01.26 d. laidos tema Kava!

 

Laidos šefas, grilio meistras Vylius Blauzdavičius parodė kaip ypatingai paruošti užkeptus spagečius. Taip pat tai puiki idėja norint panaudoti turimų daržovių likučius, pvz., cukinijas, puikus skonio derinys su spagečiais. Geriausia, kad šį gardų patiekalą paruošti užtrunka vos pusvalandį, o patiks visiems spagečių mėgėjams ir ne tik.

 

Užkepti spagečiai

 

Laidoje Vylius paruošė greitą burokėlių humusą. Jokių brangių ir sunkiai randamų ingredientų, skonis tobulas, o ir turi daug maistingų medžiagų! Humusą galima ragauti su daržovių lazdelėmis, pavyzdžiui - morkų, salierų, kitais priedais ar tiesiog tepti ant duonos riekelės.

 

Greitas burokėlių humusas

 

Saldumynų gerbėjams Vylius parodė itin greitai paruošiamą desertą - šokoladinius putėsius su medumi. Ypač patiks tiems, kurie nori saldžiai ir vengia pridėtinio cukraus, nes čia saldumui naudojamas medus. Vylius pataria pagamintą desertą įdėti bent pusvalandžiui į šaldytuvą atvėsti, o jei norisi dar ryškesnio skonio, galima papildomai pabarstyti cinamonu arba maltu muskatu.

 

Šokoladiniai putėsiai su medumi

 

Laidos viešnia Dovilė laidoje gamino puikią tinginukų moliūgų sriubą su keptais avinžirniais. Jei kyla klausimas, kodėl ši sriuba vadinasi tinginukų, tai todėl, kad visą didžiausią darbą daro orkaitė, tad sukiotis virtuvėje ilgai nereikia. Dovilė pataria reguliuoti sriubos tirštumą su sultinio kiekiu, tad jei mėgstate tirštas sriubas jo reikėtų pilti mažiau. O jei norite paįvairinti sriubą ir turite galingą trintuvą, dėkite gerai nuplautą moliūgą su visa žievele. Taip sriuba įgaus šiek tiek kitokį, bet labai gardų papildomą skonį. Patiks visų trintų sriubų gerbėjams!

 

Tinginukų moliūgų sriuba su avinžirniais

 

Jei ieškote labai gardžios užtepėlės ar užkandėlės, Dovilė pasidalino nuostabia greitos varškės užtepėlės su riešutais idėja. Pikantiška užtepėlė tikrai abejingų nepaliks ir šiek tiek nukels į Gruzijos virtuvės skonius. O jei norite, Dovilė pataria vietoje graikinių riešutų naudoti bet kokias mėgstamas sėklas ar riešutus, visais atvejais skonis puikus!

 

Greita varškės užtepėlė su riešutais

 

Smaližiams Dovilė parodė, kaip nebrangiai pagaminti greitus triufelius be pieno produktų. Dovilė pasakoja, kad tai nėra klasikinis receptas, tačiau greitesnė ir paprastesnė jo versija. Tik keturi ingredientai, o taip gardu ir taip tirpsta burnoje! Kava šiems triufeliams suteikia puikų skonį, bet jei norite, ją galite keisti apelsinų sultimis, arbata ar tiesiog pilti daugiau kokosų pieno, taip eksperimentuojant galima išgauti įvairių skonių.

 

Greiti triufeliai be pieno produktų

 

Laidos šefas Tomas Rimydis laidoje gamino kreminę žiedinių kopūstų sriubą su vištiena. Puikus pasirinkimas skaniems pietums. Tomas sriubą pagardino su virta vištiena, naudodamas tiek mėsą, tiek odelę, kuri patiekalui suteikia dar stipresnį skonį ir sultingumą.

 

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba su vištiena

 

Tomas papasakojo, kaip pagaminti lėtai virtą sprandinę su lęšiais ir burokėlių salotomis. Keptuvėje apkeptą sprandinę reikia apvolioti mėgstamose žolelėse, bet nenaudoti druskos ir pipirų, ją susukti į suktinį karščiui atsparioje maistinėje plėvelėje ir paliekama orkaitėje arba vandens cirkuliatoriuje, 64 C laipsnių temperatūroje. Taip pagaminta sprandinė žavi savo minkštumu ir sultingumu.

 

Lėtai virta sprandinė su lęšiais ir burokėlių salotomis

 

Smaližių Tomas taip pat nepamiršo ir parodė, kaip greitai, nebrangiai ir skaniai pagaminti puikų desertą - keptus bananus su šokoladu. Jei norisi eksperimentuoti, į bananų įpjovas galima įberti mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui cinamono ar imbiero, o patiekiant pašlakstyti juodųjų serbentų, bruknių ar kitu mėgstamu džemu.

 

Kepti bananai su šokoladu

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

 

O kaip paruošti šviežią naminį varškės sūrį, rasite čia!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital