LaMaistas TV - "Gaminame vakarienę šeimynai"

2023-01-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV - "Gaminame vakarienę šeimynai"

Šioje LaMaistas laidoje Gian Luca kalbės su tinklaraštininke Egle, kuri ne tik maitina savo vaikus dauguma ir suaugusiems įprastų produktų, bet ir turi patarimų, ką daryti tiems, kurių atžalos į tokį maistą žiūri nenoriai. Maistą daugelis iš mūsų laiko malonumu. Tačiau vaikams taip atrodo ne visuomet – ne vienas tėvas yra ištaręs frazę, jog „vaikas nieko nevalgo“. O ką jau kalbėti apie maistinguosius brokolius ar kitas daržoves! Tačiau yra būdas tą pakeisti. Būtent apie tai šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ kvies pasikalbėti ir Gian Luca Demarco.
 


Du vaikus – sūnų Leoną ir dukrą Agotą – auginanti Eglė neslepia, jog atsiradus atžaloms, jos gyvenimas tikrai apsivertė aukštyn kojomis. Ilgą laiką dirbusi maisto žurnalo redaktore bei maisto fotografe, moteris šias savo veiklas vėliau papildė ir dar viena – tinklaraščiu „Mano vaikas valgo viską“. Tinklaraščio idėja gimė labai natūraliai – pradėjusi ieškoti, kokį maistą pasiūlyti savo augančiam sūnui, Eglė suprato, kad informacijos apie tai yra labai mažai.
 

„Ankstesnės rekomendacijos buvo stipriai pasenusios. Mano požiūris į vaikus yra toks, kad jie – maži žmonės. Norisi auginti vaiką su pagarba ir didele meile, todėl niekaip nesuprasdavau, kodėl vaikams duodamos kažkokios tyrelės, beskonės bulvės, ir kodėl tas maistas turi atrodyti toks pilkas ir prėskas. Man kilo noras nuo pat mažens vaikui ugdyti sveiką santykį su maistu, parodyti plačią skonių paletę bei tai, kad maistas tikrai gali būti labai didelė kasdienė šventė“, – pasakos ji.
 


Eglė neskirsto maisto į kūdikių ir suaugusiųjų. „Gaminu taip, kad tam tikrus ingredientus, kuriuos naudoju pietums ar vakarienei, atidėti galėčiau ir dukrai, ir tuomet ruošiu jai pagal amžių

tinkamą maistą. Taip mes galime valgyti visi kartu – man atrodo, kad tai yra labai svarbu“, – sakys Eglė.
 

Tokia tradicija itin svarbi ir Gian Lucos namuose. „Dėl savo darbo namuose būnu labai mažai, todėl jei vakarieniauju ar pietauju su šeima, man tai yra kaip atostogos. Aš iškart atsigaunu“, –   atviraus žinomas vyras. O ką daryti tiems tėvams, kurie tikina, kad jų vaikai nenori valgyti nieko?
 


„Esu įsitikinusi, kad dauguma atvejų tai nėra tiesa. Tėvai linkę hiperbolizuoti. Vienas iš esminių mano patarimų yra neversti vaiko valgyti – prievarta ir maistas man yra du nesuderinami dalykai. Siūlyčiau bandyti vaiką įtraukti – eiti kartu į turgų ar parduotuvę, susidaryti perkamų produktų sąrašą ar net jį nusipiešti, o nuėjus į parduotuvę – leisti išsirinkti. Kartu gaminti, leisti nuplauti ar nuskusti obuolį, jį sutarkuoti. Nors virtuvėje ir būna netvarka, ta sensorinė patirtis ir galimybė prisiliesti, labai dažnai sudomina net ir nevalgius vaikus. Gamybos procese jie yra linkę ragauti, ir dar dažniau tą daro tada, kai prisideda ir patys. Tokie pokyčiai neįvyksta per naktį – tam reikia daug kantrybės, laiko ir edukacijos. Tikiu, kad tokį įprotį galima suformuoti“, – patars Eglė.
 


Vienas iš dažniausiai Eglei užduodamų klausimų yra apie brokolius – ką daryti, kad vaikai imtų juos valgyti? „Tiesiog reikia jo patiekti daug ir dažnai. O taip pat brokolį valgyti patiems“, – paprastu, bet veiksmingu patarimu pasidalins Eglė, o vėliau pridės, kad verdant brokolį, į vandenį geriausia įdėti kiek druskos ir alyvuogių aliejaus, mat tai pavers juos traškiais.
 

Kartu su Egle, Gian Luca pagamins itališką patiekalą – gnocchi su keturių sūrių padažu. Tai – patiekalas, kuris patiks net ir vaikams! Receptas – jau šio sekmadienio laidoje.
 


„La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital