LaMaistas TV - Gaminame lašišos pyragą!

2022-12-14
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
LaMaistas TV - Gaminame lašišos pyragą!

Tikriausiai visi sutiktų, kad geriausios Kalėdos yra tos, kurias sutinkame grįžę pas šeimą, artimųjų būryje. Būtent todėl šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco ir pats grįš pas pirmąją savo šeimą Lietuvoje, su kuria supažindins ir žiūrovus. Pastarieji ne tik išvys archyvinius žinomo vyro kadrus, bet ir sužinos apie jį dar negirdėtų faktų. Šį sekmadienį su tikinčiųjų bendruomene itin glaudžiai bendraujantis Gian Luca pakvies apsilankyti Kaune, pas seseris Salezietes. „Lietuvoje mano šeima – ne tik Eglė ir vaikai. Pirmoji mano šeima – Saleziečių bendruomenė. Būtent dėl jų 8 mėnesiams atkeliavau į Lietuvą dirbti kaip misionierius“, – pasakos laidos vedėjas ir pakvies susipažinti su vienuole Irute, kurią švelniai vadina „mama“.
 



Žinomas vyras neslėps – grįžimas į vienuolyną jam sukelia daugybę įvairiausių emocijų, mat būtent čia prieš daugelį metų jis tapo savanoriu. „Tiesa, savo savanorystei pasiruošęs nebuvau. O kai esi nepasiruošęs, reikalingas mentorius, kuris galėtų tau padėti. Irutei teko mane auklėti – leisdavome laiką virtuvėje kalbėdamiesi, aš čia nuleisdavau garą. Nenuostabu, kad mūsų santykis su mama Irute liko iki šiol“, – sakys jis. Irutė Gian Lucai parodys, kaip per daugelį metų pasikeitė vienuolynas bei papasakos, kad dabar daugiausiai dėmesio čia skiriama vaikų dienos centrui. Prasidėjus karui, vienuolyne apsigyveno ir ukrainiečiai. O Irutės staigmena – sena Gian Lucos nuotrauka, kurioje jis atrodo neatpažįstamas! Ją sekmadienį išvys ir visi laidos žiūrovai.

Taip besikalbėdami, jiedu prabils ir apie švenčių tradicijas – Irutė prisimins, kaip kadaise nustebo sužinojusi, kad italai per Kūčias valgo mėsą. Dar didesnę nuostabą jai kėlė tai, kad Italijoje beveik neįmanoma gauti nuo šios šventės Lietuvoje neatskiriamos silkės! Galiausiai jiedu nuspręs nudžiuginti dienos centre esančius vaikus ir pagamins lašišos ir sūrio pyragą.
 


Norėdami jį pasiruošti namuose, pirmiausiai kepimo formą išklokite atšildyta sluoksniuota tešla ir ant jos sudėkite lašišą. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įpilkite grietinėlės ir suberkite tarkuotus fermentinį ir parmezano sūrius. Viską suplakus, vėliau šią masę supilkite į kepimo formą ir pridėkite dar kiek smulkintos lašišos gabalėlių. O tuomet beliks tik pašauti viską į orkaitę – pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Ištraukti pyragą galėsite iškart, kai jis gražiai paruduos!
 


O ieškantiems puikaus užkandžio, virtuvės šefas paruoš nuostabią idėją - silkės sumuštinukus su lazdyno riešutais. Tai labai paprastas ir greitas būdas, kaip palepinti save ar artimuosius puikiu skanumynu ar tiekti ant šventinio stalo.
 


Šio pyrago ir silkės užkandžio su lazdyno riešutais receptas – sekmadienį, laidoje „La Maistas“, 9.30 val. per TV3! 

Jei nespėjote pažiūrėti laidos, spauskite čia ir pažiūrėkite.

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital