LaMaistas TV - Susipažinkime su Keto!

2023-01-05
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
LaMaistas TV - Susipažinkime su Keto!

Nors švenčių laukiame visus metus, kartais tenka pripažinti, kad ne visuomet jaučiame saiką – tiek prisikraudami pilnas lėkštes, tiek apskaičiuodami reikiamo maisto kiekius ir pagamindami per gausiai. Dėl šios priežasties virtuvės šefo Gian Luca Demarco studijoje apsilankys jo bičiulė Simona. Ji ne tik domisi sveika mityba, bet ir stengiasi gyventi tvariau, taupiau ir nešvaistant maisto produktų. Simona parodys, kaip pasigaminti gardų ir sveiką apkepą be miltų, kurio kaina siekia vos daugiau nei 7 eurus, o pavyksta ne tik gardus, bet ir super sotus!
 


Keto mityba Simona Laiconaitė susidomėjo, kai nusprendė pradėti gyventi sveikiau. „Buvau susidūrusi su problemomis – užsitęsusiais uždegimais. Supratau, kad nebegaliu su tuo kovoti vien tik vaistais – pamačiau, kad kai kurie dalykai tiesiog nepadeda arba ir vėl grąžina į tas pačias būsenas, kuriose ir buvau. Pradėjau ieškoti priežasčių, kaip dar galėčiau sau padėti“, – jau sekmadienį LaMaistas laidoje pasakos ji.

Tiesa, iš pradžių keto mityba Simonai pasirodė kaip itin drąsus sprendimas, o ir informacijos apie ją tuo metu daug nebuvo. Ne ką lengviau buvo pakeisti ir nusistovėjusius savo įpročius – Simonai buvo sunku suprasti, iš ko turėtų susidėti jos lėkštė. „Iš pradžių jaučiau nemažai streso, nes teko daug planuoti. Tačiau, kai geriau susiplanuoji maistą, imi labiau jį tausoti. Dėl to neišsipučia ir išlaidos – nebelieka emocinio pirkimo. Tu viską perki pagal savo susikurtą planą“, – pasakos ji.  Tiesa, Simona įspėja – tie, kurie nuspręs pasekti jos pavyzdžiu ir išbandyti keto mitybą, neturėtų išsigąsti, jog pirkinių krepšelis kartais pasirodys esantis itin mažas. Tinkamas planavimas leidžia pirkti mažiau maisto ir nebeišmesti to, kurio suvalgyti iki galiojimo laiko pabaigos nespėjote, tad tai puikus būdas gyventi tvariau.
 


„Suktis virtuvėje man patiko visuomet, todėl labai norėjau, kad ketogeninė mityba nebūtų nuobodi. Aš norėjau gastronominio malonumo, atrasti naujus derinius, skonius ir net maisto produktus. Ketogeninė mityba visa tai pakėlė į naują lygį ir aš tuo mėgaujuosi iki šiol“, – sakys moteris, kuri dabar plačiai pasakoja apie šią mitybą ir savo sekėjams socialiniuose tinkluose.
 


Norėdami pasigaminti keto apkepą su sūriu, pirmiausiai sutarkuokite cukinijas ir įberkite druskos – ji padės greičiau išsiskirti cukinijoje esantiems skysčiams. Per tą laiką, kol skirsis sultys, kitame inde sutarkuokite sūrį, įmuškite kiaušinius, pridėkite druskos, pipirų, supilkite grietinėlę ir viską gerai išplakite. Nepamirškite nusunkti atskirame inde likusių cukinijų! Tuomet kepimo formą patepkite sviestu, jos pagrindą lengvai padenkite tarkuotu sūriu, o ant jo užberkite ir cukiniją. Viską pagardinę raudonėliu ir petražolėmis, ir vėl užberkite sluoksnį sūrio, o vėliau – cukinijų. Galiausiai visus sluoksnius apipilkite grietinėlės ir kiaušinio plakiniu. Tokį sūrų pyragą kepkite 45-50 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
 


Taip pat laidoje pamatysite, puikų garnyrą, kuris nuostabiai tinka prie sūrio apkepo. Gaivios, sočios ir nesudėtingai paruošiamos salotos puikus pasirinkimas norintiems praturtinį bet kokį patiekalą maistingumu ir skoniu. Kaip jas paruošti, pamatysite jau sekmadienį. 
 


„La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3, o jei praleidote ir nespėjote pažiūrėti, laidą galite pamatyti čia!

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital