LaMaistas TV - Gaminame su šeima

2023-02-28
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
LaMaistas TV - Gaminame su šeima

Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco kartu su TV3 laida „La maistas“ apkeliavo jau kone visą Lietuvą. Būtent todėl šį sekmadienį jis pakvies grįžti namo ir susipažinti su žmogumi, kuris šioje laidoje buvo paminėtas tikriausiai daugiausiai kartų – savo žaviąja žmona Egle. Žiūrovų laukia ne tik turas po šeimos namus, bet ir du gardūs receptai – Gian Luca pakvies ragauti sūriu ir grybais įdarytus jautienos kepsnius, o Eglė pagamins mylimiausią savo vaikystės desertą.


Aprodę savo namus ir pakalbėję apie tai, kuo gyvena pastarąjį mėnesį, galiausiai Eglė ir Gian Luca pakvies į jaukią savo namų virtuvę ir kartu pagamins sočius pietus. Tiesa, nors daugelis galėtų pagalvoti kitaip, pasirodo, kad jiedu beveik niekuomet kartu negamina! „Aš tave myliu, bet ne virtuvėje...“ – juokaus Gian Luca, o Eglė atskleis jų nesutarimų virtuvėje priežastį.


Taip pat Eglė visuomet yra ta, kuri įvairių Gian Lucos kulinarinių bandymų paragauja pirmoji. O jei kas nors jos nesužavi, ji netgi turi itin mandagų būdą tai pasakyti! „Mūsų šeimos paslaptis, kodėl vis dar esame kartu – tai, kad kartu negaminame“, – vieningai sakys pora.


Ir vis dėlto šį sekmadienį tam bus padaryta išimtis. Norėdami pasigaminti mylimiausią Eglės desertą, kurį ji ruoš kartu su Gian Luca, pirmiausiai sumaišykite miltus su kepimo milteliais, ir čia sutarkuokite šaltą sviestą. Gerai išminkę tešlą, įmuškite kiaušinį ir supilkite pieną. Dar kartą viską išminkykite ir iš tešlos suformuokite vienodo dydžio kamuoliukus. Iškart po to tešlą atvėsinkite – palikite pastovėti valandai šaldytuve.

Vėliau šiuos kamuoliukus sutarkuokite, paskleiskite ant kepimo popieriaus ir 15 minučių pakepkite orkaitėje. Per šį laiką puode ištirpinkite karamelizuotą kondensuotą pieną ir sviestą. Nepamirškite visko maišyti – masė turėtų tapti vientisa. Tuomet į dubenį suberkite tešlos trupinius, smulkintus riešutus ir supilkite karamelės masę. Gerai išmaišę, suformuokite rutuliukus ir juos vėl palikite porai valandų sustingti šaldytuve.


O ieškantiems sočių idėjų, Gian Luca pristatys gardžiuosius įdarytos su jautienos padažu jautienos kepsnius. Jiems iš tiesų sunku atsispirti. 

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital