"La Maistas TV" - Moliūgai atidunda!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-09-29
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
"La Maistas TV" - Moliūgai atidunda!

Šio sekmadienio, rugsėjo 29 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, tinklaraščio RaudonaVirtuve.lt autorė Skirmantė dalinosi idėjomis, ką dar pagaminti iš moliūgų.
 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. O visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia.

Beje, išduosime, kad kito sekmadienio 10.06 d. laidos tema "Vieno puodo iššūkis!", tad nepraleiskite skanutėlių idėjų!

 

 

 


Šioje laidoje mūsų šefas, grilio meistras Vylius Blauzdavičius gamino apetitą žadinantį vištienos, daržovių ir kreminio sūrio troškinį moliūge. Tokį moliūgą galima kepti tiek orkaitėje, tiek kepsninėje ar net tiesiai lauže. Daržovės šiam troškiniui tinka pačios įvairiausios, o sūrį irgi galite rinktis savo mėgiamą - tiks tiek Vyliaus naudotas minkštas ožkos sūris, tiek mėgimas kreminis sūris ar net lydytas tepamas sūrelis.

Kepimas moliūge troškiniui suteikia nuostabaus poskonio, jau nekalbant apie tai, kad patiekiant valgytojams atrodys įspūdingai. O pagaminsite labai paprastai. Nebijokite eksperimentuoti, šis patiekalas labai universalus ir tikslių proporcijų laikytis visiškai nebūtina.
 

REKLAMA

Varškinės obuolių spurgos

Vištienos ir daržovių troškinys moliūge


Beje, laidoje Vylius taip pat dalinosi šiuo patarimu, kaip paruošti skanutėlį ožkos sūrio padažą, kuris tobulai tinka prie paukštienos patiekalų.


Kitas mūsų laidos šefas, didžiulę kulinarinę patirtį turintis Tomas Rimydis laidoje gamino moliūgų ir kriaušių tartaletę, kurią patiekė su troškintais minkštučiais jautienos žandeliais ir druskoje keptų moliūgų padažu. „Tartaletė į mūsų virtuvę atkeliavo iš Milano. Galima sakyti, kad tai yra torto atitikmuo.“, – laidoje pasakojo Tomas. Ši tartaletė puikiai tinka tiek kaip gaivi vakarienės idėja, tiek kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
 

 

Obuolių pudingas, patiektas su vištienos kepenėlių paštetu ir žalumynais

Moliūgų tartaletė su kriaušėmis ir kietuoju sūriu


Tomas taip pat pasakojo, kap išvirti skanutėlę moliūgienė. Gudrybė paprasta - prieš verdant tereikia cukruje karamelizuoti moliūgus. Tai gerokai paprasčiau negu skamba! Patarimo video rasite čia.

Laidoje šįkart svečiavosi Skirmantė Sirevičienė, tinklaraščio raudonavirtuve.lt šeimininkė. Skirmantė kasdien gamina vyrui ir dviem žaviems berniukams. Paprasti kasdieniai patarimai ir laiką taupančios receptų idėjos – Skirmantės stiprybė. Skirmantė „La Maistas“ laidoje gamino šokoladinį moliūgų pyragą, kurį pertepė gaiviu varškės kremu. Taip pat, ji laidos žiūrovams patarė, kaip moliūgą šaldyti žiemai ir kam jį panaudoti. Šį Skirmantės patarimą rasite čia.

 

Nekeptas obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Šokoladinis moliūgų pyragas su varškės kremu

 


Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital