Kūčios įdomiau - 46 puikūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-12-23
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 92)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 92)
Kūčių receptai
@Shutterstock

Tikriausiai daugelis Kūčių stalui ruošiate 12 patiekalų, bet kartais tradicinius gardumynus juk taip norisi paįvairinti kažkuo šiek tiek naujo, ar ne? Tad nėrėme į darbus ir antrinkome net 46 puikius receptus, kurie pagelbės ieškant idėjų Kūčių stalui. Žuvis, silkutė, salotos, užtepėlės ir net desertai  - viskas čia tinkama pasninkui ir atitinka Kūčių tradicijas, o kaip skanu!

 

 

Užkandžiai tikrai gali būti labai žavūs, bet paruošiami greitai ir be galo paprastai. Būtent tokia yra ir ši užkandėlė - pagaminama iš paprastų ingredientų, bet tikrai papuoš kiekvieną stalą sodriomis spalvomis ir pradžiugins puikiu skoniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai puikus, gardus ir spalvingas patiekalas Kūčių vaišėms. Pažįstami skoniai naujai ir kiek įdomiau, nenuklystant nuo žiemos švenčių tradicijų.

Receptą rasite čia.

Traški tešlos plutelė ir minkštutė, sultinga žuvis - labai skanūs kepsneliai! Beje, jie skanūs ne tik šilti, bet ir atvėsę, todėl galima ruošti ir iš anksto.

Receptą rasite čia.

Labai greitas receptas tiek kasdienai, tiek šventei. Tai toks pažįstamas skonis kiekvieno gomuriui, bet kiek kitaip patiektas ir pagardintas neįmantriais priedais. Kartais tik to ir reikia, kad pažįstami patiekalai įgautų naują puikų atspalvį ir patiekti kaipmat dingtų nuo stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos ruošiamos iš nevirtų burokėlių, tad yra traškios ir labai gardžios. Jos ne tik puikaus skonio, bet ir spalvingos, tad puikiai papuoš šventinį stalą ar bus tobulas garnyras prie mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.

Labai purios ir skanutėlės mielinės spurgytės, kurios puikiai tiks tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms! Skanios ir šiltos, ir atvėsusios. Ruošti galima su džiovintais miško grybais ar tiesiog pievagrybiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt redakcija

Sūdyta lašiša su krapais – klasikinis ir daug darbo nereikalaujantis šventinis patiekalas. Svarbiausia – pirkite kuo šviežesnę ir kokybiškesnę lašišos filė. Šiame recepte gardiname ją karališkais Tellicherry pipirais. Tai skandinaviškas marinavimo būdas ir cukrus subalansuoja skonį, bet galima jo kiekį koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Be galo skani silkė, kurios receptą išmokau iš draugo mamos, o ši - iš savo mamos. Džiovintų abrikosų saldumas šiame recepte tobulai susijungia su silkės sūrumu bei švelnia obuolių acto rūgštele. Svarbu - būtinai leiskite taip paruoštai silkei pastovėti bent keletą valandų, nes būtent skoniams susiliejus atsiskleidžia visas šio patiekalo puikumas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šis receptas patiks kiekvienam žuvies mėgėjui ne tik dėl puikaus skonio, nuostabaus aromato, bet ir dėl paprasto paruošimo. Puikiai tinka romantiškai vakarienei arba tiekti švenčių metu. Labai tinka tiekti vieną, su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Būtent tokie kūčiukai tradiciniai mano namuose - skanūs, ne per saldūs, atitinkantys Kūčių papročius, labiau minkšti negu traškūs (bet receptas puikiai pritaikomas ir traškiems - patarimus rasite recepto apačioje), labai derantys su aguonų pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai puiki užtepėlė Kūčioms ar Kalėdų stalui. Jei ruošite Kalėdų ar kitų švenčių stalui, papildomai galima įberti tarkuoto kietojo sūrio. Užtepėlė gardinta krapais, bet galima naudoti ir petražoles ar kalendrą, ar kitus mėgstamus žalumynus. Skanu tepti ant krekerių, duoniukų, paskrudinto batono ar duonos riekelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikaus skonio, kremiškas majonezas, kurį pagaminsite labai greitai. Puikiai tinka pagardinti Kūčių patiekalus ar jeigu nevalgote kiaušinių ar pieno. Nebūtina pirkti konservuotas pupeles ar avinžirnius, jeigu Kūčioms virsite naminius ankštinius (pvz. mišrainėms ar salotoms), tiesiog reikėtų neišpilti jų virimo skysčio ir pagaminsite puikų majonezą

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Kūčioms tiekiame tiesiog su kepintais svogūnais, be grietinės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie pyragėliai atitinka visus Kūčių patiekalų reikalavimus, tad puikiai tiks šventiniam stalui. Nors įdarui naudojame rudenį mus taip gausiai apdovanojusias gėrybes, pyragėlius galima įdaryti ir smulkintais pievagrybiais, raugintais kopūstais, obuoliene, permaltų aguonų-cukraus įdaru. Iš tešlos galite formuoti ir mažas spurgytes ar koldūniukų dydžio pyragėlius bei juos kepti įkaitintame aliejuje. Jeigu kepsite juos ne Kūčioms, rekomenduojame augalinį pieną keisti paprastu, aliejų – sviestu, papildomai į tešlą įmušti kiaušinį bei prieš pašaunant į orkaitę paplaktu kiaušiniu aptepti pyragėlių viršų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kauno Grūdai

Tikrai skanios, gaivios ir lengvai pagaminamos salotos, tinkamos ir šventei, ir kasdienai.  Kūčioms jas galima ruošti su aliejimumi arba galima su naminiu majonezu be kiaušinių ir pieno, kurio receptas čia. O Kalėdoms ar kitai progai joms puikiai tinka jogurto ar majonezo padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardi, maistinga ir greitai pagaminama užtepėlė. Jai nereikia pieno produktų, tad puikiai tiks ne tik norintiems išbandyti naujus skonius ar vengiantiems laktozės, bet ir Kūčių stalui. Tai yra bazinis receptas kuris puikus jau savaime, bet juo varijuokite drąsiai - įmaišykite saulėje džiovintų pomidorų, įpsauskite skiltelę česnako, įpjaustykite kaparėlių - kaskart ši užtepėlė gali būti vis kitokia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Silkė žavi tuo, kad ji negali pabosti, nes ją galima ruošti su įvairiausiais puikiais marinatais, gaminti salotas ir dar daug daugiau. O silkė ir saulėje džiovinti pomidorai tikrai yra puiki skonių kombinacija. Skanu, nesudėtinga pagaminti ir beprotiškai skanu. Riešutų galima nedėti, jei nemėgstate, bus gardu ir be jų, bet labai tinka, nes uteikia ne tik papildomą skonio gamą, bet ir malonaus traškesio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Taip raugintos morkų juostos - idealus variantas, kai norisi raugintų produktų turėti greitai. Jos gardžiai įrūgsta per 4-5 dienas. Tokiu pačiu receptu galima raudinti ir burokėlių juostas, jis tinka ir kitokioms šakninėms daržovėms. Beje, suvalgius į tą patį sūrymą galima vėl merkti naujas juostas ir jos įrūgs dar greičiau. O jei į burokėlių juostų sūrymą įmerksite morkų juostas, skonis ir spalva bus dar įdomesni.

Receptą rasite čia.

Lengvas, skanus ir natūraliai saldus tinginys iš datulių bei riešutų. Šis desertas kilęs iš Indijos, tad puiki galimybė išbandyti kitos šalies skonius savo namuose ir palepinti artimuosius, nes puikiai tinka ne tik vaišėms, bet ir dovanoti. Paruošiamas vos per 30 minučių, o toks puikus skanėstas prie arbatos ar kavos puodelio - sunku atsispirti. Riešutus mes užrašėme, kuriuos naudojome gamindami nuotraukoje pavaizduotą tinginį, bet drąsiai jų rūšį ir proporcijas pritaikykite savo skoniui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis lašišos su medaus ir garstyčių padažu receptas man patinka be galo - super paprastai paruošiama, spalvinga, gražu ir nenusakomai skanu. Tinka tiek greitai vakarienei, tiek šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kai norisi ant šventinio stalo patiekti nesudėtingą, bet gardų užkandį, šis tam puikiai tiks. Tinka ir Kūčioms, tik rinkitės veganišką majonezą (būna daugelyje parduotuvių). Paruošti labai paprasta, ingredientai taupūs ir tikrai neįmantrūs, o prireiks vos 15 minučių. Skonių derinys daugeliui pažįstamas ir daugumos pamėgtas - svogūnai, pievagrybiai ir silkė. Tikras tobulumas paprastume. Idėją atradau vienoje grupėje internete ir iš karto nusprendžiau pabandyti kiek pakeisdama pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos traškios, gaivios, žaviai spalvingos ir be galo skanios, primenančios Azijos virtuvę. Skoniu niekuo nenusileidžiančios ir net pranokstančios patiekiamas restoranuose. O pagaminamos labai paprastai. Patarimas - kuo ploniau supjaustysite daržoves, tuo gardesnės bus salotos, nes padažas įsigers tolygiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šios užkandėlės yra ne tik greitai pagaminamos ir žaviai atrodančios, bet ir labai maistingos. Jei saldžias bulves pjaustysite apskritimais, paruošite šventiniam stalui ar vakarui su draugais tinkamas vieno kąsnio užkandėles, o jei pjausite išilgai, bus puiki beglitimė sumuštinio alternatyva. Tad mažiau kalbų, daugiau darbų, pradedam!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Šventinis stalas mūsų šeimoje neįsivaizduojamas be troškintų kopūstų su spanguolėmis. Tai greitas, nesudėtingai paruošiamas garnyras. Puikiai tinka gardžiuotis vienais ar tiekti prie mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiama silkė su riešutais - puikus skonių derinys. Paruošti nesudėtinga, nereikia daug laiko, bet tokia skani, puikiai atrodo ir labai tinka ne tik kasdieniam stalui, bet ir šventėms.

Receptą rasite čia.

Spalvingos ir neįtikėtinai lengvai pagaminamos salotos, kurios puikiai tinka ir Kūčioms. Pavyksta labai skanios, maistingos, suteikiančios energijos ir sotumo. Jose visi ingredientai susijungią į be galo darnią skonių harmoniją.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis silkės kapotinis nepaliks abejingų, puikiai tinka patiekti kaip patiekalą, arba užtepėlę duonelėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kūčios receptai užrašyti dar prieš kelis šimtus metų, tuo laiku tai buvo didelė tradicija ir stalą be jos buvo sunku įsivaizduoti. Ją nesunku pagaminti, skanu, gali tapti tikra tradicija ir jūsų namuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Silkė pagardinta obuoliais, svogūnais ir marinuotais agurkėliais ne tik labai skani, bet ir šventiškai atrodo patiekiama. Marinuotus agurkus galima keisti raugintais, svogūnus - porais.

Receptą rasite čia.

Spalvinga idėja modernesmėms Kūčioms ar Kalėdų stalui. Šių ingredientų derinys tiesiog tobulas, o padažas suteikia malonaus skonio natą ir drėgnumą. Beje, jei ruošite ne vegetarišką variantą, šias salotas papildomai tinka pagardinti fetos arba ožkos sūriais ar lašiša ar vytinto kumpio riekelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Taupi, greitai pagaminama ir tikrai puikaus skonio užtepėlė, kurią tinka tepti ant duonos ar krekerių, mirkyti daržoves ar pateikti kaip garnyrą šalia žuvies ar mėsos patiekalų. Vietoje saulėgrąžų taip pat galima naudoti ir mėgiamus riešutus, pavyzdžiui, graikinius ar lazdyno. Būtinai būtinai išbandykite šį puikų, sveiką ir labai skanų gardumyną!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greita užtepėlė su džiovintais grybais - labai nesudėtinga, daug pastangų nereikalauja, o tikrai puikaus skonio. Puikiai tinka ir šventėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastas receptą, kaip pagaminti ypatingai skanią silkę! Silkė ir džiovinti vaisiai - puikus derinys, jei dar nesate ragavę, rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis padažas tobulai tinka patiekti prie žuvies, ypač riebesnės, tokios kaip lašiša - padažas gaivus, spalvingas, jam reikės vos kelių ingredientų.

Receptą rasite čia.

Šie suktinukai spalvingi, nesudėtingai pagaminami ir draugiški vengiantiems gyvulinės kilmės produktų. Anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė, kuri naudojama suktinukų įdarui, labai universali. Ją tinka tepti ant duonelės, galima ja įdaryti užkandinius krepšelius ar šaukštelius arba perpus sumaišius su graikišku jogurtu kabinti daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Jei ieškote, kaip marinuoti silkę šventėms, tai šį variantą būtina išbandyti. Cinamonas suteikia neįprasto, bet labai puikaus skonio, patiks visiems svečiams.

Receptą rasite čia.

Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai,

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šventinio stalo pažiba gali tapti ir nesudėtingai paruošiami, bet labai gardūs burokėliai. Sotūs, žavingi ir tikrai sužavės kiekvieną. Skanu ragauti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie sumuštinukai gaivūs, spalvingi ir turtingo skonio. Alyvuogės jiems suteikia dar daugiau skonio natų, bet jei jų neturite ar nemėgstate, galite nedėti. Duonos riekelės skrudintos karšto oro gruzdintuve, nes taip greičiau bei patogiau, bet vietoje jos tiks ir orkaitė ar tiesiog sausa keptuvė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti šventėms ar ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos 3 ingredientų skanėstas! Gardžiosios silkės paskanauti pakaks 6 ragautojams, o jei svečių laukiate daugiau, ingredientų atitinkamai dvigubinkite ar trigubinkite. Skanauti galima iš karto arba bus dar skaniau, jei silkė bent kelias valandas pastovi ir visi skoniais susijungia! Skanaus!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanūs orkaitėje kepti burokėliai. Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei, apšlakščius balzaminiu kremu, smulkintais riešutais ar sėklomis. Galima naudoti ir atvėsusius gurmaniškoms salotoms! Kepti galima šviežius arba, norint sutaupyti laiko, virtus burokėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Gardžioji orkaitėje kepta skumbrė su daržovėmis. Pasakiškai skaniai pakvips visi namai. Labai tinka patiekti su virtomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greita ir gardi silkės užkandėlė su burokėliais ir puikia, kremiška pupelių užtepėle. Puošiame daigais, bet jie nebūtini, bus labai skanu ir be jų!

Receptą rasite čia.

Jei pabodo klasikiniai rauginti kopūstai ir norite juos reanimuoti, šis receptas yra būtent tai. Susluoksniavę turimus raugintus kopūstus su citrusiniais vaisiais, išgausite naują, tikrai puikų skonį. Tokie kopūstai bus ne tik puikus garnyras, bet ir gali suteikti naujų spalvų pamėgtiems patiekalams. Pavyzdžiui, kepamą paukštį, ypač antį, uždėjus ant tokių kopūstų, namai bus pilni nuostabaus aromato.

Receptą rasite čia.

Pagal šį puikų receptą lašišą paruošite labai greitai, o skonis tikrai džiugins ir puoš šventinį stalą. Patiekti galite su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši sikė tikrai bus Kūčių stalo pažiba. Labai gardi, neįprasta, šiek tiek gurmaniška ir tikrai nesudėtingai pagaminama! Jeigu džiovintos spanguolės, kurias naudosite gaminimui, kietokios, jas galite prieš gamindami valandėlę pamirkyti vandenyje, jog truputį suminkštėtų. O jeigu neturite ar nemėgstate spanguolių, jas drąsiai galite keisti razinomis ar džiovintomis slyvomis.

Receptą rasite čia.

Humusas išgyvena tikrą renesansą. Jo paragauti siūlo ne vieno restorano meniu, o maisto tinklaraštininkai dalinasi pačiomis įvairiausiomis jo variacijomis. Humusas yra Artimųjų rytų virtuvės perlas, gaminamas iš avinžirnių. Tai produktas, kuris šaldytuve puikiai išsilaiko 5 dienas. Jį galima tepti ant sumuštinių vietoje sviesto, valgyti kaip užkandį su daržovių ar duonos lazdelėmis arba naudoti kaip padažą. Galimybių daug ir šis produktas tikrai palengvina sveiką mitybą savaitės metu. Humusą galima patiekti ir tiesiog kaip užkandį, kartu su duonos lazdelėmis ar pita, daržovėmis. Patiekus su daržovėmis tai bus ne tik ypatingai skanus, bet ir maistingas užkandis.

Receptą rasite čia.

Puikus silkės skanėstas su svogūnais ir žemės riešutais. Riešutus galima rinktis ir kitokius mėgstamus ar turimus.

Receptą rasite čia.

Sultingi menkės kepsneliai kremiškame kokosų pieno padaže, pagardinti baltaisiais pipirais, nes žuvis ir baltieji pipirai yra geriausi draugai! Rasite ir skanutėlio garnyro receptą, bet jei norisi paprasčiau, puikiai tiks ir vien brokoliai ar šviežios daržovės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Puiki, sveikuoliška majonezo alternatyva! Labai skanu prie žuvies ar kaip padažas salotoms. Jeigu mėgstate aštriau, galite jį pagardintų trupučiu krienų ar įdėti daugiau česnako ar žiupsnelį aitriųjų pipirų.

Receptą rasite čia.

Gardžioji silkė - šventinio stalo pažiba! Pagaminti labai paprasta, spanguolių rūgštelė atgaivina. Džiovintas spanguoles patariame pamirkyti, kad nebūtų kietos, jas galite pakeisti ir šviežiomis spanguolėmis ar kitokiam skoniui - razinomis arba džiovintomis slyvomis!

Receptą rasite čia.

Gaivi ir labai skani užkandėlė su lašiša ir agurkais - lyg maži sumuštinukai be duonos. Jei neturite juodojo sezamo, bus labai skanu ir su paprastu. Užkandėlei galite naudoti sūdytą ar rūkytą lašišą.

Receptą rasite čia.

Gardžioji silkutė su puikiu česnakinių pievagrybių pagardu! Jei dar nesate tokios dar ragavę, siūlome būtinai išbandyti. Skanaujame su virtomis bulvėmis ar riekele duonos.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (8)
Dzoja
2020-12-19 07:52
Sutinku neviskas tinka musu kucioms,bet kas nori novatorisku kuciu ok ATSAKYTI
Kepėja
2020-12-15 22:27
Idėjos, žinoma, geros, tačiau iš pagarbos tradicijoms kai kurių patiekalų nedėčiau ant Kūčių stalo, nebent laikysime tai paprasta šventine vakariene. ATSAKYTI
Sandra
2019-11-13 16:17
Labai originalu ir skanu ATSAKYTI
Sandra
2017-12-17 04:14
Šokoladinis pyragas be kiaušinių ir pieno. Ingridientai: juodasis šokoladas (gaminamas naudojant sviestą! oops!) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-12-17 09:15
Sandra, į juodo šokolado sudėtį negalėtų įeiti sviestas, nes tokiu atveju jis turėtų vadintis "saldžiąja plytele", o ne šokoladu. Šokolado, tam kas jis galėtų vadintis šokoladu, gamyboje privalo būti naudojamas tik kakavos sviestas, kuris išgaunamas iš kakavos pupelių. Jeigu patikrintumėte juodo šokolado etiketę, paprastai joje matytumėtė tokius ingredientus: kakava, kakavos sviestas (arba kakavos masė), cukrus ir vanilė. Tad šis pyragas Kūčių progai tikrai tinkamas :) ATSAKYTI
Marija
2020-12-19 12:11
Labai gražus ir mandagus paaiškinimas. Patiko labai. ☺️ ATSAKYTI
Regina
2017-12-14 23:14
Labai skanūs patiekalai Kūčioms ATSAKYTI
vytautas
2017-12-14 19:37
Viskas tiesiog pasaka! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital