Tikriausiai daugelis Kūčių stalui ruošiate 12 patiekalų, bet kartais tradicinius gardumynus juk taip norisi paįvairinti kažkuo šiek tiek naujo, ar ne? Tad skubame dalintis receptais, kurie tikrai pagalbės ieškant idėjų Kūčių stalui, kai norisi greitai ir skaniai - atrinkome net 46 puikius receptus, kurie pagelbės ieškant idėjų Kūčių stalui.
Žuvis, silkutė, salotos, užtepėlės ir net desertai - viskas čia tinkama pasninkui ir atitinka Kūčių tradicijas, o kaip skanu!
Užkandžiai tikrai gali būti labai žavūs, bet paruošiami greitai ir be galo paprastai. Būtent tokia yra ir ši užkandėlė - pagaminama iš paprastų ingredientų, bet tikrai papuoš kiekvieną stalą sodriomis spalvomis ir pradžiugins puikiu skoniu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kūčioms šis receptas nuostabiai tiks. Labai tinka tiekti kaip vieną iš karštų patiekalų, bet skanūs ir atvėsę. Sotūs, gardūs, o geriausia, kad paruošiami labai paprastai. O ir prireiks vos kelių ingredientų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai skani,soti ir puikiai subalansuoto skonio silkė, kurią nesunkiai pasiruoš kiekvienas. Jei nemėgstate razinų, žinoma, galite jų nedėti ar pakeisti didesniu spanguolių kiekiu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Įprastai prie lašišos derinamą citriną siūlome pabandyti pakeisti apelsinu. Ypatingai tiks šaltajam sezonui - Kūčioms, Kalėdoms, Valentino dienai ar kitai ypatingai progai.
Receptą
rasite čia.
Labai skanios, sočios, maloniai traškios salotos. Beje, jei norisi pikantiškesnio varianto ir gaminsite ne Kūčioms, vietoje aliejaus galima dėti majonezą. Na, bet paragavę suprasite, jog nieko netrūksta!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traški tešlos plutelė ir minkštutė, sultinga žuvis - labai skanūs kepsneliai! Beje, jie skanūs ne tik šilti, bet ir atvėsę, todėl galima ruošti ir iš anksto.
Receptą
rasite čia.
Labai skani ir soti veganiška užtepėlė. Ją galima naudoti sumuštiniais, taip pat tinka dėti ir į suktinukus ar tortilijas, ant kitos mėgstamos duonos ar valgyti vieną.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tai puikus, gardus ir spalvingas patiekalas Kūčių vaišėms. Pažįstami skoniai naujai ir kiek įdomiau, nenuklystant nuo žiemos švenčių tradicijų.
Receptą
rasite čia.
Maistinga, soti, sveikesnė vakarienės idėja, kuri nuostabiai tinka, kai norisi pasilepinti ir palepinti artimuosius. Tinka net ir šventėms, romantiškoms vakarienėms ar įsidėti į pietų dėžutę. Paprasta paruošti, ilgai sukinėtis virtuvėje nereikia, o iškepa puikaus aromato ir skonio.
Receptą
rasite čia.
Daržovių apkepimas orkaitėje išryškina jų skonį ir natūralų salstelėjimą, kuris derinyje su silkės sūrumu ir apelsinų gaiva sukuria tikrai puikų Kūčių patiekalą. Šįkart daržoves naudojau tik burokėlį ir morką, bet kartais dar drauge kepu moliūgą ir/ar pastarnoką ar kaliaropę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Šios salotos ruošiamos iš nevirtų burokėlių, tad yra traškios ir labai gardžios. Jos ne tik puikaus skonio, bet ir spalvingos, tad puikiai papuoš šventinį stalą ar bus tobulas garnyras prie mėgiamų patiekalų.
Receptą
rasite čia.
Labai greita, nieko minkyti nereikia, tik paruošiame įdarą, suklojame tešlą į keksiukų formeles, sudedame įdarą ir paliekame darbą orkaitei. Vėliau lieka tik mėgautis. Šie keksiukai-pyragėliai gardūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai greitas receptas tiek kasdienai, tiek šventei. Tai toks pažįstamas skonis kiekvieno gomuriui, bet kiek kitaip patiektas ir pagardintas neįmantriais priedais. Kartais tik to ir reikia, kad pažįstami patiekalai įgautų naują puikų atspalvį ir patiekti kaipmat dingtų nuo stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai purios ir skanutėlės mielinės spurgytės, kurios puikiai tiks tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms! Skanios ir šiltos, ir atvėsusios. Ruošti galima su džiovintais miško grybais ar tiesiog pievagrybiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt redakcija
Silkė pavyksta labai skani, soti ir aromatinga, o paruošti lengva ir neužima daug laiko. Labai tinka Kūčioms. Kartais į ją dar įdedu 1-2 šaukštus pomidorų padažo, bet tas nebūtina.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sūdyta lašiša su krapais – klasikinis ir daug darbo nereikalaujantis šventinis patiekalas. Svarbiausia – pirkite kuo šviežesnę ir kokybiškesnę lašišos filė. Šiame recepte gardiname ją karališkais Tellicherry pipirais. Tai skandinaviškas marinavimo būdas ir cukrus subalansuoja skonį, bet galima jo kiekį koreguoti savo nuožiūra.
Receptą
rasite čia.
Be galo skani silkė, kurios receptą išmokau iš draugo mamos, o ši - iš savo mamos. Džiovintų abrikosų saldumas šiame recepte tobulai susijungia su silkės sūrumu bei švelnia obuolių acto rūgštele. Svarbu - būtinai leiskite taip paruoštai silkei pastovėti bent keletą valandų, nes būtent skoniams susiliejus atsiskleidžia visas šio patiekalo puikumas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šis receptas patiks kiekvienam žuvies mėgėjui ne tik dėl puikaus skonio, nuostabaus aromato, bet ir dėl paprasto paruošimo. Puikiai tinka romantiškai vakarienei arba tiekti švenčių metu. Labai tinka tiekti vieną, su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Būtent tokie kūčiukai tradiciniai mano namuose - skanūs, ne per saldūs, atitinkantys Kūčių papročius, labiau minkšti negu traškūs (bet receptas puikiai pritaikomas ir traškiems - patarimus rasite recepto apačioje), labai derantys su aguonų pienu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tai puiki užtepėlė Kūčioms ar Kalėdų stalui. Jei ruošite Kalėdų ar kitų švenčių stalui, papildomai galima įberti tarkuoto kietojo sūrio. Užtepėlė gardinta krapais, bet galima naudoti ir petražoles ar kalendrą, ar kitus mėgstamus žalumynus. Skanu tepti ant krekerių, duoniukų, paskrudinto batono ar duonos riekelių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Puikaus skonio, kremiškas majonezas, kurį pagaminsite labai greitai. Puikiai tinka pagardinti Kūčių patiekalus ar jeigu nevalgote kiaušinių ar pieno. Nebūtina pirkti konservuotas pupeles ar avinžirnius, jeigu Kūčioms virsite naminius ankštinius (pvz. mišrainėms ar salotoms), tiesiog reikėtų neišpilti jų virimo skysčio ir pagaminsite puikų majonezą
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Kūčioms tiekiame tiesiog su kepintais svogūnais, be grietinės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šie pyragėliai atitinka visus Kūčių patiekalų reikalavimus, tad puikiai tiks šventiniam stalui. Nors įdarui naudojame rudenį mus taip gausiai apdovanojusias gėrybes, pyragėlius galima įdaryti ir smulkintais pievagrybiais, raugintais kopūstais, obuoliene, permaltų aguonų-cukraus įdaru. Iš tešlos galite formuoti ir mažas spurgytes ar koldūniukų dydžio pyragėlius bei juos kepti įkaitintame aliejuje. Jeigu kepsite juos ne Kūčioms, rekomenduojame augalinį pieną keisti paprastu, aliejų – sviestu, papildomai į tešlą įmušti kiaušinį bei prieš pašaunant į orkaitę paplaktu kiaušiniu aptepti pyragėlių viršų.
Receptą
rasite čia.
Tikrai skanios, gaivios ir lengvai pagaminamos salotos, tinkamos ir šventei, ir kasdienai. Kūčioms jas galima ruošti su aliejimumi arba galima su naminiu majonezu be kiaušinių ir pieno, kurio receptas čia. O Kalėdoms ar kitai progai joms puikiai tinka jogurto ar majonezo padažas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gardi, maistinga ir greitai pagaminama užtepėlė. Jai nereikia pieno produktų, tad puikiai tiks ne tik norintiems išbandyti naujus skonius ar vengiantiems laktozės, bet ir Kūčių stalui. Tai yra bazinis receptas kuris puikus jau savaime, bet juo varijuokite drąsiai - įmaišykite saulėje džiovintų pomidorų, įpsauskite skiltelę česnako, įpjaustykite kaparėlių - kaskart ši užtepėlė gali būti vis kitokia.
Receptą
rasite čia.
Silkė žavi tuo, kad ji negali pabosti, nes ją galima ruošti su įvairiausiais puikiais marinatais, gaminti salotas ir dar daug daugiau. O silkė ir saulėje džiovinti pomidorai tikrai yra puiki skonių kombinacija. Skanu, nesudėtinga pagaminti ir beprotiškai skanu. Riešutų galima nedėti, jei nemėgstate, bus gardu ir be jų, bet labai tinka, nes uteikia ne tik papildomą skonio gamą, bet ir malonaus traškesio.
Receptą
rasite čia.
Lengvas, skanus ir natūraliai saldus tinginys iš datulių bei riešutų. Šis desertas kilęs iš Indijos, tad puiki galimybė išbandyti kitos šalies skonius savo namuose ir palepinti artimuosius, nes puikiai tinka ne tik vaišėms, bet ir dovanoti. Paruošiamas vos per 30 minučių, o toks puikus skanėstas prie arbatos ar kavos puodelio - sunku atsispirti. Riešutus mes užrašėme, kuriuos naudojome gamindami nuotraukoje pavaizduotą tinginį, bet drąsiai jų rūšį ir proporcijas pritaikykite savo skoniui.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Puikiai tiks šventiniam stalui na, ar kai užsinorėsite gardaus užkandžio. Itin lengva paruošti, neužima daug laiko, o skanu beprotiškai. Beje, jei nemėgstate aštriau, galite naudoti ir paprastą pomidorų padažą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Kai norisi ant šventinio stalo patiekti nesudėtingą, bet gardų užkandį, šis tam puikiai tiks. Tinka ir Kūčioms, tik rinkitės veganišką majonezą (būna daugelyje parduotuvių). Paruošti labai paprasta, ingredientai taupūs ir tikrai neįmantrūs, o prireiks vos 15 minučių. Skonių derinys daugeliui pažįstamas ir daugumos pamėgtas - svogūnai, pievagrybiai ir silkė. Tikras tobulumas paprastume. Idėją atradau vienoje grupėje internete ir iš karto nusprendžiau pabandyti kiek pakeisdama pagal savo skonį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šios užkandėlės yra ne tik greitai pagaminamos ir žaviai atrodančios, bet ir labai maistingos. Jei saldžias bulves pjaustysite apskritimais, paruošite šventiniam stalui ar vakarui su draugais tinkamas vieno kąsnio užkandėles, o jei pjausite išilgai, bus puiki beglitimė sumuštinio alternatyva. Tad mažiau kalbų, daugiau darbų, pradedam!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Šventinis stalas mūsų šeimoje neįsivaizduojamas be troškintų kopūstų su spanguolėmis. Tai greitas, nesudėtingai paruošiamas garnyras. Puikiai tinka gardžiuotis vienais ar tiekti prie mėsos patiekalų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiama silkė su riešutais - puikus skonių derinys. Paruošti nesudėtinga, nereikia daug laiko, bet tokia skani, puikiai atrodo ir labai tinka ne tik kasdieniam stalui, bet ir šventėms.
Receptą
rasite čia.
Spalvingos ir neįtikėtinai lengvai pagaminamos salotos, kurios puikiai tinka ir Kūčioms. Pavyksta labai skanios, maistingos, suteikiančios energijos ir sotumo. Jose visi ingredientai susijungią į be galo darnią skonių harmoniją.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis silkės kapotinis nepaliks abejingų, puikiai tinka patiekti kaip patiekalą, arba užtepėlę duonelėms.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Kūčios receptai užrašyti dar prieš kelis šimtus metų, tuo laiku tai buvo didelė tradicija ir stalą be jos buvo sunku įsivaizduoti. Ją nesunku pagaminti, skanu, gali tapti tikra tradicija ir jūsų namuose.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Spalvinga idėja modernesmėms Kūčioms ar Kalėdų stalui. Šių ingredientų derinys tiesiog tobulas, o padažas suteikia malonaus skonio natą ir drėgnumą. Beje, jei ruošite ne vegetarišką variantą, šias salotas papildomai tinka pagardinti fetos arba ožkos sūriais ar lašiša ar vytinto kumpio riekelėmis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Silkė pagardinta obuoliais, svogūnais ir marinuotais agurkėliais ne tik labai skani, bet ir šventiškai atrodo patiekiama. Marinuotus agurkus galima keisti raugintais, svogūnus - porais.
Receptą
rasite čia.
Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Greita užtepėlė su džiovintais grybais - labai nesudėtinga, daug pastangų nereikalauja, o tikrai puikaus skonio. Puikiai tinka ir šventėms.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai paprastas receptą, kaip pagaminti ypatingai skanią silkę! Silkė ir džiovinti vaisiai - puikus derinys, jei dar nesate ragavę, rekomenduojame išbandyti!
Receptą
rasite čia.
Šis padažas tobulai tinka patiekti prie žuvies, ypač riebesnės, tokios kaip lašiša - padažas gaivus, spalvingas, jam reikės vos kelių ingredientų.
Receptą
rasite čia.
Šie suktinukai spalvingi, nesudėtingai pagaminami ir draugiški vengiantiems gyvulinės kilmės produktų. Anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė, kuri naudojama suktinukų įdarui, labai universali. Ją tinka tepti ant duonelės, galima ja įdaryti užkandinius krepšelius ar šaukštelius arba perpus sumaišius su graikišku jogurtu kabinti daržovių lazdelėmis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai,
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šventinio stalo pažiba gali tapti ir nesudėtingai paruošiami, bet labai gardūs burokėliai. Sotūs, žavingi ir tikrai sužavės kiekvieną. Skanu ragauti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti šventėms ar ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Pagaminti tikrai nėra sudėtinga, o pavyksta puikus skonių derinys. Tirštas padažas apgaubia kiekvieną silkės gabalėlį, tad kiekvienas kąsnelis maloniai pradžiugina. Labai tiks ant šventinio stalo ar tiesiog, kai norisi puikios silkutės. Beje, tokia silkė populiari skandinavų virtuvėje (tik į marinatą jie deda šiek tiek daugiau cukraus). Tradiciškai šis patiekalas yra susijęs su švediškomis šventėmis, ypač Kalėdomis, Naujaisiais metais ir Velykomis. Maloniai pikantiška silkė tikrai tiks ir ant mūsų šventinių ar kasdienių stalų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijai
Vos 3 ingredientų skanėstas! Gardžiosios silkės paskanauti pakaks 6 ragautojams, o jei svečių laukiate daugiau, ingredientų atitinkamai dvigubinkite ar trigubinkite. Skanauti galima iš karto arba bus dar skaniau, jei silkė bent kelias valandas pastovi ir visi skoniais susijungia! Skanaus!
Receptą
rasite čia.
Nuostabiai skanūs orkaitėje kepti burokėliai. Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei, apšlakščius balzaminiu kremu, smulkintais riešutais ar sėklomis. Galima naudoti ir atvėsusius gurmaniškoms salotoms! Kepti galima šviežius arba, norint sutaupyti laiko, virtus burokėlius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@ Shutterstock
Gardžioji orkaitėje kepta skumbrė su daržovėmis. Pasakiškai skaniai pakvips visi namai. Labai tinka patiekti su virtomis bulvytėmis.
Receptą
rasite čia.
Labai greita ir gardi silkės užkandėlė su burokėliais ir puikia, kremiška pupelių užtepėle. Puošiame daigais, bet jie nebūtini, bus labai skanu ir be jų!
Receptą
rasite čia.
Pagal šį puikų receptą lašišą paruošite labai greitai, o skonis tikrai džiugins ir puoš šventinį stalą. Patiekti galite su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Ši sikė tikrai bus Kūčių stalo pažiba. Labai gardi, neįprasta, šiek tiek gurmaniška ir tikrai nesudėtingai pagaminama! Jeigu džiovintos spanguolės, kurias naudosite gaminimui, kietokios, jas galite prieš gamindami valandėlę pamirkyti vandenyje, jog truputį suminkštėtų. O jeigu neturite ar nemėgstate spanguolių, jas drąsiai galite keisti razinomis ar džiovintomis slyvomis.
Receptą
rasite čia.
Humusas išgyvena tikrą renesansą. Jo paragauti siūlo ne vieno restorano meniu, o maisto tinklaraštininkai dalinasi pačiomis įvairiausiomis jo variacijomis. Humusas yra Artimųjų rytų virtuvės perlas, gaminamas iš avinžirnių. Tai produktas, kuris šaldytuve puikiai išsilaiko 5 dienas. Jį galima tepti ant sumuštinių vietoje sviesto, valgyti kaip užkandį su daržovių ar duonos lazdelėmis arba naudoti kaip padažą. Galimybių daug ir šis produktas tikrai palengvina sveiką mitybą savaitės metu. Humusą galima patiekti ir tiesiog kaip užkandį, kartu su duonos lazdelėmis ar pita, daržovėmis. Patiekus su daržovėmis tai bus ne tik ypatingai skanus, bet ir maistingas užkandis.
Receptą
rasite čia.
Puikus silkės skanėstas su svogūnais ir žemės riešutais. Riešutus galima rinktis ir kitokius mėgstamus ar turimus.
Receptą
rasite čia.
Sultingi menkės kepsneliai kremiškame kokosų pieno padaže, pagardinti baltaisiais pipirais, nes žuvis ir baltieji pipirai yra geriausi draugai! Rasite ir skanutėlio garnyro receptą, bet jei norisi paprasčiau, puikiai tiks ir vien brokoliai ar šviežios daržovės.
Receptą
rasite čia.
Gardžioji silkė - šventinio stalo pažiba! Pagaminti labai paprasta, spanguolių rūgštelė atgaivina. Džiovintas spanguoles patariame pamirkyti, kad nebūtų kietos, jas galite pakeisti ir šviežiomis spanguolėmis ar kitokiam skoniui - razinomis arba džiovintomis slyvomis!
Receptą
rasite čia.
Gaivi ir labai skani užkandėlė su lašiša ir agurkais - lyg maži sumuštinukai be duonos. Jei neturite juodojo sezamo, bus labai skanu ir su paprastu. Užkandėlei galite naudoti sūdytą ar rūkytą lašišą.
Receptą
rasite čia.
Gardžioji silkutė su puikiu česnakinių pievagrybių pagardu! Jei dar nesate tokios dar ragavę, siūlome būtinai išbandyti. Skanaujame su virtomis bulvėmis ar riekele duonos.
Receptą
rasite čia.