Kūčios įdomiau - 39 puikūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-15
Kūčių receptai
@Shutterstock

Tikriausiai daugelis Kūčių stalui ruošiate 12 patiekalų, bet kartais tradicinius gardumynus juk taip norisi paįvairinti kažkuo šiek tiek naujo, ar ne? Tad nėrėme į darbus ir antrinkome net 39 puikius receptus, kurie pagelbės ieškant idėjų Kūčių stalui. Žuvis, silkutė, salotos, užtepėlės ir net desertai  - viskas čia tinkama pasninkui ir atitinka Kūčių tradicijas, o kaip skanu!

 

 

Gaivi ir labai skani burokėlių mišrainė lengvai vakarienei be mėsos! Salotų skonis priklausys nuo pasirinktų obuolių rūšies, o jei norite įdomiau, obuolius galite pakeisti kriaušėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Putlius, minkštus ir labai skanius pyragėlius kepame Kūčioms - be kiaušinių ar pieno produktų! Pyragėlius ruošiame su pievagrybiais, bet jei turite, galite naudoti ir kitokius grybus, tik juos reikėtų prieš tai apvirti. Pyragėliai skanūs ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai paprastas receptą, kaip pagaminti ypatingai skanią silkę! Silkė ir džiovinti vaisiai - puikus derinys, jei dar nesate ragavę, rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis silkės kapotinis nepaliks abejingų, puikiai tinka patiekti kaip patiekalą, arba užtepėlę duonelėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Lašišą mėgsta tikriausiai daugelis - net tie, kurie nemėgsta jokios kitos žuvies! Tai kitoks, Rytų virtuve kvepiantis lašišos receptas, kuriam reikia visai nedaug ingredientų. Žuvis paruošiama greitai, su traškia sezamų plutele, o tiekti galite su ryžiais, avokais ir citrinos skiltele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Puikaus skonio, kremiškas majonezas, kurį pagaminsite labai greitai. Puikiai tinka pagardinti Kūčių patiekalus ar jeigu nevalgote kiaušinių ar pieno. Nebūtina pirkti konservuotas pupeles ar avinžirnius, jeigu Kūčioms virsite naminius ankštinius (pvz. mišrainėms ar salotoms), tiesiog reikėtų neišpilti jų virimo skysčio ir pagaminsite puikų majonezą

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Kūčioms tiekiame tiesiog su kepintais svogūnais, be grietinės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tikrai skanios, gaivios ir lengvai pagaminamos salotos, tinkamos ir šventei, ir kasdienai.  Kūčioms jas galima ruošti su aliejimumi arba galima su naminiu majonezu be kiaušinių ir pieno, kurio receptas čia. O Kalėdoms ar kitai progai joms puikiai tinka jogurto ar majonezo padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardi, maistinga ir greitai pagaminama užtepėlė. Jai nereikia pieno produktų, tad puikiai tiks ne tik norintiems išbandyti naujus skonius ar vengiantiems laktozės, bet ir Kūčių stalui. Tai yra bazinis receptas kuris puikus jau savaime, bet juo varijuokite drąsiai - įmaišykite saulėje džiovintų pomidorų, įpsauskite skiltelę česnako, įpjaustykite kaparėlių - kaskart ši užtepėlė gali būti vis kitokia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Silkė šventiniu laikotarpiu būna tikriausiai ant kiekvieno stalo. Šiame recepte marinavimui tradiciškai naudojami actas ir cukrus pakeičiami kitais ingredientais, nuo ko silkė tampa itin skani. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Labai skanios morkų salotos, kurios puiki tiks Kūčių stalui, nes yra be majonezo! Ruošti galima su mėgstamais riešutais, jei mėgstate razinas, galima gardinti ir jomis, jei ne - dėkite džiovintų slyvų ar vaisiais negardinkite visai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardu, o žuvis iškepa be galo minkšta ir sultinga. O kuomet šalia žuvies yra keptų bulvyčių ir padažo - tiesiog pasaka. Žuvį galima patiekti su citrinos skiltele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanios, pikantiškos silkės salotos su morkomis! Tinka ir Kūčių, ir Kalėdų vaišių stalui paįvairinti. Salotos puikios ir tuo, kad joms nereikia virti daržovių, todėl ir laiko sutaupysite, ir daugiau vitaminų salotose bus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiamos ir labai skanios skumbrės salotos. Salotos pagardintos bulvėmis, todėl bus labai sočios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taupi, greitai pagaminama ir tikrai puikaus skonio užtepėlė, kurią tinka tepti ant duonos ar krekerių, mirkyti daržoves ar pateikti kaip garnyrą šalia žuvies ar mėsos patiekalų. Vietoje saulėgrąžų taip pat galima naudoti ir mėgiamus riešutus, pavyzdžiui, graikinius ar lazdyno. Būtinai būtinai išbandykite šį puikų, sveiką ir labai skanų gardumyną!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puošni sumuštinukų su silke idėja. Paruošti tikrai nesudėtinga, o sumuštinukai skanūs. Beje, jeigu gaminate ne Kūčioms, vietoje saulėgrąžų galite naudoti ir varškę ar tepamą varškės sūrelį, bus taip pat labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis padažas tobulai tinka patiekti prie žuvies, ypač riebesnės, tokios kaip lašiša - padažas gaivus, spalvingas, jam reikės vos kelių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Jei norite paskanauti sūdytos lašišos, jos visai nebūtina pirkti, galite pasigaminti ir namuose! Tokia lašiša puikiai tinka ir sumuštinukams, ir lavašui, ir kur tik sugalvosite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Visgi kokios Kūčios be kūčiukų? Dalinamės savo pačių pačiausių naminių kūčiukų receptu bei patarimais, kaip juos paruošti itin gardžius.

Receptą rasite čia.

Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai,

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreduoti jų kiekį.

Receptą rasite čia.

Labai purios ir skanutėlės mielinės spurgytės, kurios puikiai tiks tiek Kūčioms, tiek Kalėdoms! Skanios ir šiltos, ir atvėsusios. Ruošti galima su džiovintais miško grybais ar tiesiog pievagrybiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šventiška, spalvinga ir labai skani užkandėlė šventinio stalo vaišėms. Avokadus rinkitės gerai prinokusius, taip užtepėlė bus itin kremiška ir skani. Šios užkandėlės labai gardžios tiek dar šiltos, tiek šaltos. Su saldžiomis bulvėmis mums jos pačios skaniausios, bet jeigu jų neturite, tiks ir paprastos virtos bulvės, tiesiog išvirkite su lupena (nepervirkite!), atvėsusias nulupkite, o prieš gaminant užkandėles jas apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ir pabarstę mėgiamais prieskoniais. Arba riekeles keletą minučių apkepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai paprastas būdas paruošti silkę šventiškai, ypatingai. Tikriausiai daugelis yra ragavę silkės su svogūnais, ar pomidorų padažu, ar razinomis, o šį kartą - visi šie ingredientai susijungia į puikų skonį! Toks silkės paruošimas populiarus viename iš Lenkijos regionų, ten dažnai ruošiamas įvairioms šventėms, tiekiama su bulvėmis. Beje, jeigu razinų nemėgstate, jas galima pakeisti džiovintomis slyvomis, tik jas reikėtų supjaustyti, jos taip pat silkei suteiks malonaus salsvumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos 3 ingredientų skanėstas! Gardžiosios silkės paskanauti pakaks 6 ragautojams, o jei svečių laukiate daugiau, ingredientų atitinkamai dvigubinkite ar trigubinkite. Skanauti galima iš karto arba bus dar skaniau, jei silkė bent kelias valandas pastovi ir visi skoniais susijungia! Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti šventėms ar ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Norintiems modernaus deserto, siūlome išbandyti šiuos obuolių pyrago skonio kamuoliukus - kąsnelius! Pagaminami lengvai ir greitai, sudėtį pasirenkame patys, o šaldytuve jie puikiai laikosi visą savaitę.

Receptą rasite čia.

Dailiai atrodantis, skanutėlis ir spalvingas silkės užkandis, kuris puikiai tinka žiemos šventėms! Pagaminti paprasta, ingredientai nesudėtingi, o atrodo žavingai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai skanūs orkaitėje kepti burokėliai. Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip pagrindinis patiekalas lengvai vakarienei, apšlakščius balzaminiu kremu, smulkintais riešutais ar sėklomis. Galima naudoti ir atvėsusius gurmaniškoms salotoms! Kepti galima šviežius arba, norint sutaupyti laiko, virtus burokėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Švenčių laikotarpiu silkė yra bene vienas populiariausių produktų, randamų ant stalo. Bet kaip ją patiekti originaliau? Iš vos kelių ingredientų silkę galima patiekti net trim skirtingais būdais - sumuštinukai bei salotos. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir tiesiog puikūs suktinukai su bulvėmis, pagal tradicinį indišką receptą, šiek tiek pakoreguotą pagal lietuvišką skonį. Kvapnūs, gardžiausi su paprastau pomidorų padažu ir daržovių salotomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžioji orkaitėje kepta skumbrė su daržovėmis. Pasakiškai skaniai pakvips visi namai. Labai tinka patiekti su virtomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai paruošiami ir labai gardūs lašišos kepsneliai, kurių skonyje maloniai persipina aitrumas ir salsvumas. Kol lašiša keps, garnyrui spėsite išvirti birių basmati ryžių ar supjaustyti salotų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttertock

Labai gardi ir greita užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis! Rriešutus užtepėlei nebūtina naudoti graikinius, tinka ir kitokie mėgstami. Be galo skanu šią užtepėlę tepti ant paskrudintų prancūziško batono riekelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs pyragėliai su kopūstais, kurie puikiai tiks Kūčioms ar Adventui. Pyragėliui skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlė namuose marinuota skumbrė. Ar kada esate tokios ragavę? Gaminti tinka naudoti tiek šviežią, tiek šaldytą ir atitirpintą žuvį. Paragavę pagal šį receptą ruoštos skumbrės, pirktinės tikriausiai nebenorėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greita ir gardi silkės užkandėlė su burokėliais ir puikia, kremiška pupelių užtepėle. Puošiame daigais, bet jie nebūtini, bus labai skanu ir be jų!

Receptą rasite čia.

Ši sikė tikrai bus Kūčių stalo pažiba. Labai gardi, neįprasta, šiek tiek gurmaniška ir tikrai nesudėtingai pagaminama! Jeigu džiovintos spanguolės, kurias naudosite gaminimui, kietokios, jas galite prieš gamindami valandėlę pamirkyti vandenyje, jog truputį suminkštėtų. O jeigu neturite ar nemėgstate spanguolių, jas drąsiai galite keisti razinomis ar džiovintomis slyvomis.

Receptą rasite čia.

Burokėliai, silkutė ir skrebučiai - laiko patikrintas derinys. O juk būtent klasikinis skonių derinys dažniausiai būna tai, kas tiesiog negali nuvilti. Taip ir šį kartą - paprasta, nieko įmantraus, bet be galo gardu - užkandukai su burokėliais ir silke.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas veganiškas "sūris" norintiems paįdominti Kūčių vaišes. Žinoma, tai nėra klasikinis sūris ir jo skonis kitoks, bet jis tikrai puikus. Šis sūris" lengvai pjaustomas riekelėmis, jį galima tarkuoti (naudoti salotoms) ar tepti ant duonelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puikus silkės skanėstas su svogūnais ir žemės riešutais. Riešutus galima rinktis ir kitokius mėgstamus ar turimus.

Receptą rasite čia.

Humusas išgyvena tikrą renesansą. Jo paragauti siūlo ne vieno restorano meniu, o maisto tinklaraštininkai dalinasi pačiomis įvairiausiomis jo variacijomis. Humusas yra Artimųjų rytų virtuvės perlas, gaminamas iš avinžirnių. Tai produktas, kuris šaldytuve puikiai išsilaiko 5 dienas. Jį galima tepti ant sumuštinių vietoje sviesto, valgyti kaip užkandį su daržovių ar duonos lazdelėmis arba naudoti kaip padažą. Galimybių daug ir šis produktas tikrai palengvina sveiką mitybą savaitės metu. Humusą galima patiekti ir tiesiog kaip užkandį, kartu su duonos lazdelėmis ar pita, daržovėmis. Patiekus su daržovėmis tai bus ne tik ypatingai skanus, bet ir maistingas užkandis.

Receptą rasite čia.

Vos keturių ingredientų užkandis, kuriam paruošti reikės vos kelių minučių. Vienintelis dalykas, kurį reikės paruošti iš anksto - užmerkti riešutus. Beje, kuo puikiausiai tinka ne tik šaukštelius įdaryti, bet ir tepti ant paskrudintos juodos duonos ar džiovintų duonos riekelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Pagal šį puikų receptą lašišą paruošite labai greitai, o skonis tikrai džiugins ir puoš šventinį stalą. Patiekti galite su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Silkė, obuoliai ir svogūnai - laiko patikrintas, puikus skonių derinys, todėl tikrai nusipelno tapti vienu iš dvylikos Jūsų Kūčių stalo patiekalų. Paruošti visai paprasta!

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir akimirksniu pagaminamas, o be to ir tikrai nebrangus desertas. Jeigu norisi, galima papildomai pridėti prieskonių, pvz. cinamono, bet mums labai skanu ir tiesiog taip, kaip užrašyta recepte.

Receptą rasite čia.

Sultingi menkės kepsneliai kremiškame kokosų pieno padaže, pagardinti baltaisiais pipirais, nes žuvis ir baltieji pipirai yra geriausi draugai! Rasite ir skanutėlio garnyro receptą, bet jei norisi paprasčiau, puikiai tiks ir vien brokoliai ar šviežios daržovės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Puiki, sveikuoliška majonezo alternatyva! Labai skanu prie žuvies ar kaip padažas salotoms. Jeigu mėgstate aštriau, galite jį pagardintų trupučiu krienų ar įdėti daugiau česnako ar žiupsnelį aitriųjų pipirų.

Receptą rasite čia.

Gaivi ir labai skani užkandėlė su lašiša ir agurkais - lyg maži sumuštinukai be duonos. Jei neturite juodojo sezamo, bus labai skanu ir su paprastu. Užkandėlei galite naudoti sūdytą ar rūkytą lašišą.

Receptą rasite čia.

Gardžioji silkė - šventinio stalo pažiba! Pagaminti labai paprasta, spanguolių rūgštelė atgaivina. Džiovintas spanguoles patariame pamirkyti, kad nebūtų kietos, jas galite pakeisti ir šviežiomis spanguolėmis ar kitokiam skoniui - razinomis arba džiovintomis slyvomis!

Receptą rasite čia.

Jeigu mėgstate kopūstus ir jų trokškinius, siūlome išbandyti šį puikų receptą! Derinys gali pasirodyti kiek neįprastas, bet tikrai labai gardus. Valgome prie žuvies ar tiesiog virtų bulvių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžioji silkutė su puikiu česnakinių pievagrybių pagardu! Jei dar nesate tokios dar ragavę, siūlome būtinai išbandyti. Skanaujame su virtomis bulvėmis ar riekele duonos.

Receptą rasite čia.

Šis receptas - puikus pavyzdys, kad saldainiai gali būti ne tik labai skanūs, bet ir sveikuoliški! O ir jų paruošimas ilgai neužtruks - tereikia iš anksto pamerkti džiovintus vaisius, o toliau jau juokų darbas! Saldainius galite ruošti net kelių rūšių ir daug improvizuoti.

Receptą rasite čia.

Nebrangus ir greitai paruošiamas tuno pyragas, kuriam net nereikės ruošti tešlos! Traški pyrago plutelė ir sultingas žuvies įdaras Jus užburs nuostabiu skoniu. Tiekite su daržovių salotomis ir citrinos skiltele. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Kas galėtų pagalvoti, kad naminę saulėgrąžų chalvą pagaminti taip paprasta! Paruošti chalvą namuose pigiau nei pirkti, o ir būsite tikresni dėl produktų kokybės. Ar gali būti geriau? Gali -  chalvą galima pagardinti šventiškais prieskoniais, pvz., vanile, cinamonu bei ją daryti pačios įvairiausios formos ar net aplieti juodu šokoladu. Arba galima iš chalvos masės formuoti rutuliukus ir juos avoliojus tirpintame šokolade turėti puikius, originalius ir labai skanius triufelius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (7)
Sandra
2019-11-13 16:17
Labai originalu ir skanu ATSAKYTI
Nemegstu tokiu
2019-11-02 11:56
Daugelis receptu geri, bet jau tos borokeliu braskes su sikes idaru...Mane net supykino. Ar ne geriau susimaisyt silkes su burokeliais be tokiu nesamoniu. ATSAKYTI
Bandytoja
2019-12-20 14:09
Dariau pernai, visai patiko. Šiemet kartosiu. ATSAKYTI
Sandra
2017-12-17 04:14
Šokoladinis pyragas be kiaušinių ir pieno. Ingridientai: juodasis šokoladas (gaminamas naudojant sviestą! oops!) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-12-17 09:15
Sandra, į juodo šokolado sudėtį negalėtų įeiti sviestas, nes tokiu atveju jis turėtų vadintis "saldžiąja plytele", o ne šokoladu. Šokolado, tam kas jis galėtų vadintis šokoladu, gamyboje privalo būti naudojamas tik kakavos sviestas, kuris išgaunamas iš kakavos pupelių. Jeigu patikrintumėte juodo šokolado etiketę, paprastai joje matytumėtė tokius ingredientus: kakava, kakavos sviestas (arba kakavos masė), cukrus ir vanilė. Tad šis pyragas Kūčių progai tikrai tinkamas :) ATSAKYTI
Regina
2017-12-14 23:14
Labai skanūs patiekalai Kūčioms ATSAKYTI
vytautas
2017-12-14 19:37
Viskas tiesiog pasaka! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital