Kruopos ne tik košei! 43 gardžios idėjos, ką iš jų pagaminti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-06-02
Kruopų receptai
@Shutterstock

Ryžius, grikius, perlines ir kitas kruopas nepelnytai retai prisimename tik tuomet, kai verdame košę ar ruošiame garnyrą. Šios ir dar daugybė kitų kruopų gali būti nuostabus pagrindas ir kitiems patiekalams!

Abejojate? Pristatome net 43 nuostabius LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptus ir kviečiame tuo įsitikinti!

 

Sočios, bet neapsunkinančios, sveikos ir maistingos, neapsakomo skanumo salotos. Salotų pagrindas – maistingoji bolivinė balanda. Neišsigąskite ilgo ingredientų sąrašo, viskas labai paprasta. Salotų pagrindas – kruopos, daržovės, feta, jogurto padažas. Visus kitus priedus galite varijuoti pagal savo šaldytuvo turinį arba pomėgius!

Receptą rasite čia.

Sotus ir visai nesudėtingai pagaminamas apkepas, kuris puikus ir tuo, kad galima drąsiai improvizuoti. Jis ne tik puikiai tinka panaudoti grikių likučius, bet galima kepti su virtos, keptos ar rūkytos mėsos gabalėliais, taip pat tiks ir mėgstamas sūris ar net kelių mišinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka ir sumuštinukams, ir prie sriubos ar troškinio. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Kai už lango vėsu, visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu troškiniu! Mėsą rinkitės, kokią mėgstate, o bulvės ir perlinės kruopos užtikrins patiekalo sotumą. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Soti, tiršta vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mamos. Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Viską paruošite viename inde, t.y. keptuvėje. Aišku, su sąlyga, jei ją galima naudoti orkaitėje. Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą ir paruošti puikų plovą primenantį troškinį.

Receptą rasite čia.

Sveikuoliški blyneliai be kvietinių miltų! Šiems blynams galite naudoti avižinius miltus ar juos paprasčiausiai susimalti iš avižinių dribsnių. Tešlą galite pasiruošti iš vakaro, o ryte teliks iškepti ir gardūs pusryčiai ant stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Ypač skanūs, maistingi ir itin paprastai pagaminami užkandžių batonėliai. Šiam skanėstui reikės tik trijų ingredientų, o jų derinimo būdų daugybė, atraskite savo mėgstamiausią ir būtinai išbandykite šį skanėstą!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanus, kremiškas cukinijų apkepas su ryžiais ir tąsiu, užburiančiai skaniu sūriu... Apkepą paruošite greitai, o išragausite dar greičiau. Apkepas tinka tiek, kaip vakarienės be mėsos idėja, tiek kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos! Grybai čia tinka patys įvairiausi - ir pievagrybiai, ir miško grybai, o jei neturite šviežių, galite naudoti džiovintus, tik juos tuomet reikėtų kelioms valandoms pamerkti. Kepti galima keptuvėje arba orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus! Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Apkepui tinka bolivinės balandos, grikiai, ryžiai ar soros.

Receptą rasite čia.

Puiki, maistinga, tiršta sriuba. Ji gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip sriuba, ir kaip pagrindinis patiekalas pietums.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugeliui pažįstamas ir tiesiog labai skanus būdas paruošti paprikas! Jeigu dar neragavote, rekomenduojame išbandyti. Taip iškeptos paprikos itin kvapnios. Įdarui galite naudoti mėgstamą maltą mėsą ar paukštieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų. Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, labai skanus ir sveikas skanėstas iš avižų ir kitų puikių bei maistingų ingredientų! Šį gardėsį galima laikyti šaldytuve, kad visuomet turėtumėte sveikų užkandžių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greiti ir minkštutėliai avižiniai sausainiai. Kvapnūs ir su kiekvienu kasneliu tirpsta burnoje! Galima kepti su razinomis, o jei jų nemėgstate, pakeisti džiovintomis slyvomis, abrikosais ar persikais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Gaivios, gardžios ryžių salotos su nuostabiai skaniu padažu! Salotos gardžios pačios savaime, o taip pat puikiai dera prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.

Lengvai ir greitai pagaminamas, sotus ir maistingas meksikietiškas troškinys kitaip - iš bolivinės balandos. Jis puikiai tiks sušilti ir jaukiai praleisti laiką su šeima prie stalo.

Receptą rasite čia.

Gardi, kvapni ir sušildanti perlinių kruopų sriuba, visai kaip vaikystėje. Sriubą papildomai galima gardinti raugintais agurkais bei maltos mėsos kukulaičiais, o valgyti gardu su žalumynais ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardūs ir taupūs grikių kepsneliai be kiaušinių. Papildomai galima naudoti pievagrybius, jaunas cukinijas ar kitų daržovių. Vandeningas daržoves ar grybus apkepinus reikėtų gerai nuvarvinti ir į kepsnelių masę dėti daugiau miltų.

Receptą rasite čia.

Jeigu po ranka turite virtų ryžių, rekomenduojame išmėginti šias salotas. Skanios, sočios, šventiškai atrodančios, o pagaminamos tikrai greitai. Mums jos pačios skaniausios su basmati arba jasmin ryžių rūšimis, bet puikiai tiks ir kitokie jūsų mėgstami ryžiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Dar vienas skanėstas smaližiams! Šie moliūginiai kamuoliukai labai gardūs, maistingi ir puikiai tiks prie puodelio arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Grikiai gali virsti ir labai gardžiais pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto virtu kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima drąsiai saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Tikrai taip, puikų obuolių pyragą smaližiams galima iškepti be cukraus, kvietinių miltų ir net kiaušinių! Šiam pyragui pasitelkiame kruopas. Pyragas skaniausias dar šiltas, ypač su kaušeliu ledų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Skamba galbūt neįprastai, bet tai labai skanus, sotus ir sušildantis tradicinis graikiškas troškinys Lahanorizo. Troškinys yra be mėsos, bet tiekiamas kaip pagrindinis patiekalas. Ryžius šiam troškiniui geriau rinktis vidutinio ilgumo kruopomis, pvz., Arborio ar kt., tačiau puikiai tiks ir kitokie. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai skanus ryžių garnyras, kurį gardžiai galima skanauti ir vieną, visai kaip kinų restoranuose. Tinka gardinti žirneliais, morkų gabaliukais, paprikomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiek kitoks skanumynas smaližiams sveikuoliams - gardūs čirviniai blyneliai iš avižinių dribsnių. Blyneliai ne tik labai gardūs, bet ir labai sotūs, tad vos kelių blynelių pakaks sočiai papusryčiauti, papietauti ar net pavakarieniauti. Blynai minkšti viduje ir traškūs išorėje, rekomenduojame ragauti dar šiltus, bet gardūs ir atvėsę.

Receptą rasite čia.

Minkšti, gardūs ir labai kvapnūs avinžirnių kepsneliai! Juos labai skanu tiekti su šviežių daržovių salotomis, o padažui pasitelkite natūralų jogurtą, sumaišytą su žalumynais ar tiesiog apšlakstykite citrinos sultimis. Kepsnelius galite ruošti ir vieno kąsnio dydžio, mauti ant trumpų medinių iešmelių su vyšniniais pomidoriukais.

Receptą rasite čia.

Traški išorė ir minštutėlis vidus! Puikus gardumynas iš virtų ryžių su sultingu įdaru, kuriam tinka tiek recepte naudojama jautiena, tiek kitokia malta mėsa, rūkyta vištiena ar kumpis. Taip pat galite šiuos kamuoliukus ruošti ir vegetariškus, įdarui naudodami varškę ar sūrį ar tiesiog pakepintas daržoves, pavyzdžiui svogūnus, morkas, grybus. Šie kamuoliukai labai gardūs tiek šilti, tiek atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Tikriausiai daugelis yra ragavę perlinių kruopų ar ryžių sriubos, o ar esate kada ragavę grikių sriubos? Labai skani! Jei norite sočiau, galima tiekti su kepinta šonine ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Blyneliai šiek tiek primena varškėčius, yra minkšti, putlūs ir labai skanūs! Galima juos paruošti net ir labai sveikuoliškus - kepame ne tik su avižiniais dribsniais, o saldinti vietoje cukraus galima pora gerai prinokusių sutrintų bananų.

Receptą rasite čia.

Sveikuoliškas desertas - užkandis smaližiams, kuriam nereikia pridėtinio cukraus! Jaukuma kvepiantys moliūgo batonėliai, kuriuos galima laikyti šaldytuve arba šaldiklyje.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja tiems, kurie nenori ilgai suktis prie viryklės, nes reikia pasiruošti vos kelis ingredientus, dešimčiai minučių pašauti į orkaitę ir gardi vakarienė ant stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Apkepas labai greitas ir labai skanus! Reikia vos kelių ingredientų ir galite mėgautis lengva vakariene ar tiekti kaip puikų garnyrą. Recepto autorė pataria skanųjį apkepą išbandyti visiems, kurie nori savo virtuvėje prisijaukinti brokolius.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai, labai skanūs maltos mėsos kotletai, praturtinti bolivine balanda. Tai lyg karštas patiekalas ir garnyras viename! Tiesa, patiekti labai rekomenduojame su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ryžius galima paruošti ir saldžiai! Minkštas ir kvapnus ryžių apkepas tikriems smaližiams. Obuoliai jam suteikia malonios drėgmės ir gaivos. Skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tokie keksiukai yra puikiausi pusryčiai ir ilgam pasotina. Išsikepti juos galima iš vakaro bei prisigriebti į darbą, jeigu nespėjate papusryčiauti namuose. Šis receptas yra bazinis ir skanus, koks yra, bet galima į pagarinti kokoso drožlėmis, uogomis, pieną galima keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.

Minkšti kotletai, kuriems nereikia nei džiūvėsėlių, nei miltų, nei batono. Jeigu kotletus kepsite iš sausesnės mėsos, pvz., vištienos ar kalakutienos filė, papildomai galima nedėti krakmolo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotūs ir taupūs ryžių kepsneliai, ypač jei turite virtų ryžių likučių. Papildomai, jei turite, galite dėti morkų, pievagrybių, paprikos, žalumynų. Valgome su graikišku jogurtu ar grietine, varškės ar česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardus ir sotus grikių apkepas iš produktų, kurių galima rasti tikriausiai kiekvienoje virtuvėje. Apkepą galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą ar įdomesnio garnyro variantą.

Receptą rasite čia.

Gardžiuosius čanachus paruošti galima ne tik su bulvytėmis, bet ir sveikesnį variantą - su grikiais! Receptas paprastas, o rezultatas labai gardus. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kugelis kitaip! Šis kugelis labai minkštas ir purus, jį netikėtai pagardina miežinės kruopos! Galima ruošti su trupučiu rūkytos šoninės ar be jos, tiekti su grietine ar česnakiniu varškės padažu, prieš kepimo pabaigą užberti sūrio - gardžių variacijų daugybė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus, kvapnus ir labai skanus troškinys, kuris patinka tiek mažiems, tiek dideliems. Paruošti neužtrunka, o nuo stalo dingsta dar greičiau! Papildomai tinka gardinti mėgstamais prieskoniais, dėti daugiau daržovių.

Receptą rasite čia.

Tai bandelės, dėl kurių ūžia visas internetas. Pagaminti labai lengva ir receptas visai nesudėtingas. Šios bandutės nuostabaus skonio, minkštutės, kvapnios, o svarbiausia - dar ir sveikuoliškos. Galima skanauti vienas ar iš jų ruoštis sumuštinius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai rudeniškas daugiaryžis su moliūgais - kreminis ir švelnus, tikra palaima skonio receptoriams. Tiekite su mėgstamu sūriu ir kepintomis moliūgų sėklomis ar net saulėgražų branduoliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital