Kruopos nenuobodžiai! Grikiai, ryžiai, avižos ir kitos - 39 receptai, ką pagaminti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-05-23
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Kruopų receptai
@Shutterstock

Virtuvės nuotykiai prasideda, kai susitinka kruopos ir vaizduotė, o tuomet netikėtos skonio kelionės garantuotos! Leiskite kruopoms paversti jūsų patiekalus į tikrus kulinarijos šedevrus, praturtintus skoniais ir tekstūromis, kurios jus maloniai nustebins. Pasinerkite į pasaulį, kuriame kruopos virto drąsiomis ingredientų žvaigždėmis – gaminkime duoną, troškinius, sriubas, kepsnelius ir dar daugiau puikių gardumynų.

Pristatome net 43 nuostabius receptus ir kviečiame įsitikinti, kad kruopos gali būti ne tik košėms!

 

Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši sriuba soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi paprastai, bet labai skaniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka ir sumuštinukams, ir prie sriubos ar troškinio. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Tai paprastas, tačiau labai gardus patiekalas – sotus, greitai ir lengvai paruošiamas vieninteliame puode. Daugeliui patinkantį ryžių ir vištienos derinį čia papildo daržovės (svogūnai, česnakai, morkos, pomidorai, pievagrybiai), o pikantiškumo suteikia čederio bei mocarelos sūriai. Troškiniui rinkitės vištos šlaunelių mėsą – ji minkštesnė, sultingesnė už vištos krūtinėlę. Galite naudoti tiek „Jasmine“, tiek „Basmati“ ar paprastus ilgagrūdžius ryžius. O pievagrybius recepte galima pakeisti ir kitokiais mėgstamais apvirtais miško grybais. Jei mėgstate aštresnius patiekalus, troškinį drąsiai pagardinkite šlakeliu čili padažo ar žiupsniu kajeno pipirų.

Receptą rasite čia.

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Valgyti skanu ir tiesiog su natūraliu (ar graikišku) jogurtu, grietine ar visai be padažo. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kepti azijietiški ryžiai - tobulas patiekalas likučiams sunaudoti, nes skaniausias gaminant su praėjusios dienos ryžiais. Tad jei turite virtų ryžių likutį ir įvairių daržovių šaldytuve - nedvejokite ir gaminkite.

Receptą rasite čia.

Kai už lango vėsu, visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu troškiniu! Mėsą rinkitės, kokią mėgstate, o bulvės ir perlinės kruopos užtikrins patiekalo sotumą. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Sotus ir visai nesudėtingai pagaminamas apkepas, kuris puikus ir tuo, kad galima drąsiai improvizuoti. Jis ne tik puikiai tinka panaudoti grikių likučius, bet galima kepti su virtos, keptos ar rūkytos mėsos gabalėliais, taip pat tiks ir mėgstamas sūris ar net kelių mišinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Grietinėlę sriuboje galima keisti ir lydytu sūreliu.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja, kai norisi jaukaus, šilto ir sotaus patiekalo. O jei dar nesinori ir ilgai sukiotis virtuvėje, tai šis patiekalas idealus pietums ar vakarienei. Sodraus skonio, sotus, sušildantis ir iš paprastų ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą sakant, mėgstame kepti jas ne tik pusryčiams, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės ar sveikesnio užkandžio prie filmo ar draugų vakarui. Šios duonelės gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios, tiek su pagardais, tiek vienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puikaus skonio ir tekstūros veganiškas patiekalas, kuris patiks ir visavalgiams! Šis karis maistingas, skanus, lengvai paruošiamas ir labai aromatingas. Jei saldu-sūru derinio nemėgstate, mangą galite praleisti, bet jis šiam kariui suteikia nerealiai gero skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Super skanios salotos, kai norisi kažko sotaus, bet neapsunkinančio! Ypatingo skonio salotoms suteikia užpilas, bet jei neturite visų reikiamų ingredientų, galite pagardinti ir tiesiog šlakeliu aliejaus. Salotos ruošiamos su ridikėliais, bet vietoje jų galima dėti ir smulkintų morkyčių ar tiesiog nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti, tiršta vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mamos. Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstate grikius, bet įprasta košė jau kiek pabodo ar tiesiog, jei norisi paįvairinti mitybą ir paruošti kažką kitokio, tai šie kepsneliai idealus pasirinkimas. Pavyksta gardūs, sotūs ir be didelių pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Viską paruošite viename inde, t.y. keptuvėje. Aišku, su sąlyga, jei ją galima naudoti orkaitėje. Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą ir paruošti puikų plovą primenantį troškinį.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs avižinių dribsnių kepsneliai su daržo karaliene - cukinija. Jiems naudojami avižiniai miltai, bet jei tokių neturite, galite naudoti ir kvietinius, jų reikės šiek tiek mažiau. Kepsneliai skaniausi dar šilti su česnakiniu varškės padažu, graikišku jogurtu ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, ką dar skanaus paruošti iš perlinių kruopų, ši skani ir soti sriuba puikus variantas gardiems pietums, su vištiena ji dar sotesnė ir gardesnė! Patiekiant tinka pagardinti graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šį aromatingą patiekalą pagaminsite vos per 20 minučių! Su nepaprastai gardžiu, lengvai aitriu paprikų bei česnakų aromatu - sužavės kiekvieną ypatingų skonių mėgėją.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Minkštas, purus, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis varškės apkepas, kuriam nereikia vargti su manų brinkinimu! O ir nereikia naudoti papildomo cukraus! Na, nebent truputį vanilinio - dėl kvapo. Apkepui tinka bolivinės balandos, grikiai, ryžiai ar soros.

Receptą rasite čia.

Lengvai ir greitai pagaminamas, sotus ir maistingas meksikietiškas troškinys kitaip - iš bolivinės balandos. Jis puikiai tiks sušilti ir jaukiai praleisti laiką su šeima prie stalo.

Receptą rasite čia.

Skania, kvapnia ir sočia sriuba pasimėgaus kiekvienas. Tai labai gardi, tiršta, soti ir šildanti sriuba. 

Receptą rasite čia.

Patiekalas, kuris žavi ne tik puikiais skoniais ir aromatais, bet ir maloniu traškumu. Puiki šeimos vakarienė, kai norisi iš mums puikiai pažįstamų produktų pagaminti kažką naujo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems jaukų namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu (galima keisti ir fermentiniu).

Receptą rasite čia.

Labai skanios, jei nemėgstate tuno, dėkite lašišą ar vištieną.Galima pasigaminti pagal savo skonį ir panaudoti turimus likučius iš šaldytuvo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ši pomidorų sriuba su ryžiais - labai skani. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Mums ji - lyg šaltojo sezono šaltibarščiai: galima valgyti nors kasdien. Kad ji taip patiks ir Jums, prižadėti, žinoma, negalime, bet išbandyti labai rekomenduojame! Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Sotus ir labai gardus patiekalas viename puode - grikiai su jautiena. Taip paruošta mėsa puikiai išsitroškina, o jos derinys su grikiais pavyksta labai skanus.

Receptą rasite čia.

Orkaitėje keptas sušis - viena naujausių kulinarinių madų, kuri karaliauja internete. Žinoma, tai nėra tradicinis sušis, tačiau skoniai tikrai nukelia į tolimą Japoniją. Beje, šis keptas sušis labai skanus tiek karštas, tiek šaltas (laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje), tad nebijokite pasigaminti ir daugiau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ryžiai, mėsa, kukurūzai ir agurkai - daugelio pamėgtas skonių derinys. Kaip skanu ir sotu, kad norisi įsidėti ir į pietų dėžutę, ir tiekti ant šventinio stalo, ir pasigaminti vakarienei. Jos super greitai paruošiamos, visiškai neįmantrios, bet tokios puikios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Soti ir labai skani sriuba. Tradiciškai sriubai naudojamas kiaušinis, bet jei nemėgstate, tai galite jo nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis greitai paruošiamas troškinys su mėsa, daržovėmis ir ryžiais labai sotus bei skanus. Jam mus įkvėpė legendinis kreolų virtuvės patiekalas "Jambalaya", tik į klasikinį "Jambalaya" paprastai dar dedamos ir jūrų gerybės. Šis troškinukas labai atviras interpretacijoms - ingredientus drąsiai koreguokite pagal savo skonį ar tai ką turite šaldytuve - galima kažką išimti, o kažką pridėti, vietoje dešrelių čia puikiai tiks ir kitokia rūkyta mėsytė.. O paruošti visiškai nesudėtinga ir nereikia daug laiko - kol ryžiai verda, viską iškepame, paruošiame, o vėliau lieka tik sumaišyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Skani vegetariška užkepėlė. Jei mėgstate žiedinius kopūstus, siūlome būtinai išbandyti. Nesudėtingai paruošiama ir tikrai labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardūs ir taupūs grikių kepsneliai be kiaušinių. Papildomai galima naudoti pievagrybius, jaunas cukinijas ar kitų daržovių. Vandeningas daržoves ar grybus apkepinus reikėtų gerai nuvarvinti ir į kepsnelių masę dėti daugiau miltų.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai kremiškas ir labai skanus ryžių troškinukas su pievagrybiais, žirneliais ir sūriu. Paruošite greitai, o rezultatas maloniai nustebins! Tai puiki idėja romantiškiems pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.

Receptą rasite čia.

Šią košę recepto autorę virti išmokė močiutė. Tikriausiai ir Jūs esate ragavę tokios, močiutės gamintos košės? Košė kiek kitokia nei tradicinė šilkinė, skoniu tikrai nenusileidžia.

Receptą rasite čia.

Pietums, kuriems paruošti prireiks labai paprastų ingredientų, o ir ilgai sukiotis virtuvėje nereikės. Jei norisi, papildomai galima pagardinti pomidorų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai skanus ryžių garnyras, kurį gardžiai galima skanauti ir vieną, visai kaip kinų restoranuose. Tinka gardinti žirneliais, morkų gabaliukais, paprikomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprastai paruošiama, soti ir aromatinga sriuba, kuri sužavi ir mažus, ir didelius ragautojus. Nuostabi norint paįvairinti racioną ir išsivirti puikios sriubos.

Receptą rasite čia.

Grikiai gali virsti ir labai gardžiais pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto virtu kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima drąsiai saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Minkšti, gardūs ir labai kvapnūs avinžirnių kepsneliai! Juos labai skanu tiekti su šviežių daržovių salotomis, o padažui pasitelkite natūralų jogurtą, sumaišytą su žalumynais ar tiesiog apšlakstykite citrinos sultimis. Kepsnelius galite ruošti ir vieno kąsnio dydžio, mauti ant trumpų medinių iešmelių su vyšniniais pomidoriukais.

Receptą rasite čia.

Labai įdomios, sočios ir skanios. Puikiai tinka įsidėti ir į pietų dėžutę ar mėgautis gardžiais pietumis, vakariene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs maltinukai, kuriuos jau yra pamėgusi visa šeima. Įdarą galima keisti į pakepintas daržoves. O jei turite išvirtų grikių likučių, tai šie maltinukai labai tinka jiems sunaudoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingas, sotus, nebrangus patiekalas. Puikiai tinka pietums, vakarienei ir nusinešti į darbą. Ingredientų kiekius galite koreguoti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Greitai paruošiami grikių ir kepenėlių kepsneliai skaniems pietums ar vakarienei. Šie kepsneliai paruošti su jaučio kepenimis, bet tinka ir kitokios, pvz., vištų kepenėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkštutėliai, labai skanūs maltos mėsos kotletai, praturtinti bolivine balanda. Tai lyg karštas patiekalas ir garnyras viename! Tiesa, patiekti labai rekomenduojame su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Labai gardus ir sotus grikių apkepas iš produktų, kurių galima rasti tikriausiai kiekvienoje virtuvėje. Apkepą galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą ar įdomesnio garnyro variantą.

Receptą rasite čia.

Minkšti kotletai, kuriems nereikia nei džiūvėsėlių, nei miltų, nei batono. Jeigu kotletus kepsite iš sausesnės mėsos, pvz., vištienos ar kalakutienos filė, papildomai galima nedėti krakmolo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital