Pralėkusi vasara dosni ne tik daržo, bet ir sodo gėrybėmis. Vaismedžių šakos svyra nuo obuolių, slyvų ir, žinoma, skanutėlių kriaušių! Itin smagu skanėstus artimiesiems ruošti iš vietinių, lietuviškų gėrybių! Taip ne tik skaniau, bet ir aplinkai draugiškiau. Jei sukate galvą, ką iš jų paruošti, pasidalinsime net 42 LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių idėjomis, kokį pyragą iškepti ar kaip jas saugoti žiemai!
Purus, drėgnas, tobulai subalansuoto saldumo ir išvaizdus, o pagaminamas itin paprastai ir iš neįmantrių ingredientų, kurių turbūt kiekvienas turime spintelėse bei šaldytuve.
Labai paprastas kriaušių uogienės be uogų receptas be jokių įmantrybių. Taip paruoštą uogienę labai tinka tepti ant batono riekelės, valgyti su blynais, kepti pyragus ar sausainius.
Šis puikus pyragas įvairiausiomis varijacijomis po internetą keliauja jau 10 metų! Nematomu šis pyragas vadinamas dėl beveik permatomai supjaustytų vaisių. Vaisius rinkitės gerai prinokusius, saldžius, nes būtent jų skonis ir bus stipriausiai juntamas pyrage.
Drėgnas, sodraus skonio pyragas smaližiams su gaiviais kriaušių gabalėliais. Labai skanu su puodeliu kvapnios arbatos ar stikline šalto pieno, tinka valgyti ir šiltas, ir atvėsęs.
Šį neįtikėtinai kremiškas pyragas yra vienas garsiausių visame pasaulyje. Jo receptą sukūrė ispanų šefas prieš kelis dešimtmečius ir nuo tada jis tapo legendiniu. Kepant aukštoje temperatūroje pyragas iš išorės yra labai smarkiai sukepamas ir pasidengia traškia plutele, o vidus išlieka minkštas, tobulai kreminis. Patikėkite, jis vertas kiekvieno kąsnelio!
Puikus skanėstas žiemai! Kriaušes rinkites standžias, tvirtesnes, kietesnes. Taip paruoštas jas labai tinka patiekti su ledais, ruošti pyragus ar pyragaičius, puošti įvairiausius desertus ar tiesiog smaližiauti kabinant šakute tiesiai iš stiklaino!
Kriaušės ir šokoladas - klasikinis, laiko ir ragautojų patikrintas derinys! O dera jos tikrai puikiai. Pyragas iškepa labai skanus, tik svarbu jo neperkepti, kad būtų drėgnas ir purus.
Rudenėjantys vakarai kvepia ne tik obuolių, bet ir kriaušių pyragais! Grietininės tešlos pyragas iškepa labai minkštas ir gardus. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs, valgome su puodeliu kvapnios arbatos, o jei norime šventiškai - kartu tiekiame kaušelį ledų ar plakta grietinėle!
Greitesnis, paprastesnis, bet ne ką mažiau skanus štrudelio receptas. Darbo mažiau, o kiekvienas kąsnelis su malonumu ištirpsta burnoje. Valgome dar šiltą su ledais ar plakta grietinėle.
Nuostabus keksas vasaros pabaigai ir rudeniui! Kekas kepamas su kriaušėmis ir nuostabiai gaiviai kvepia citrinomis. Jis drėgnas, sodrus, o darbo visai nedaug! Reikia tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Beje, jeigu norite dar stipresnio citrinų skonio, galite paruošti glajaus - vienos citrinos sultis maišykite su cukraus pudra, iki norimos konsistencijos ir skonio, tuomet apliekite keksą.
Super dailiai atrodančios, labai skanios ir lengvai pagaminamos užkandėlės. Galima rinktis ir vien tik rikotos sūrį ar jį keisti tepamu varškės sūreliu ar kreminiu sūriu.
Drėgnas, kvapnus ir labai labai skanus keksas su kriaušėmis. Tinka kepti ne tik su jogurtu, bet ir su kefyru. Iškepusį pabarstome cukraus pudra ar tiekiame su tirpintu šokoladu.
Minkšti ir drėgni keksiukai su kriaušių gabalėliais. Jie labai skanūs ir be kremo, bet kremas jiems priduoda šventiškumo. Prieš puošiant keksiukus, juos visiškai atvėsinkite, kad kremas neištirptų!
Be galo aromatingas, skanus ir lengvai pagaminamas pyragas. Ir kaip jis gražiai atrodo, patiektas ant stalo! Trapi minkštutė sviestinė tešla puikiai dera su cinamoniniu kriaušių įdaru. Geriau tinka kietesnės, nepernokusios kriaušės. O jeigu norite dar daugiau aromatų, galite į kriaušių įdarą šalia cinamono papildomai įberti žiupsnelį maltų gvazdikėlių ir muskato. Arba įberti saują truputį paskrudintų migdolų drožlių.
Minkštas sultingas vidus ir traški tešlos plutelė išorėje! Šis desertas ypač gardus dar šiltas, patiekiamas su ledais ar apliejus tirpintu šokoladu. Papildomai tinka gardinti ir šaukšteliu mėgstamos uogienės, ypač jei kriaušės rūgštesnės.
Minkšti, putlūs ir purūs blyneliai. Galima kepti ir vien su kriaušėmis, jei taip labiau mėgstate. Iškepusius labai tinka pabarstyti trupučio malto cinamono, taip blyneliai bus dar kvapnesni!
Drėgnas, minkštas ir tiesiog neatsispiriamai skanus šokoladinis pyragas. Galima ruošti su kriaušėmis, obuoliais ar mėgstamomis uogomis. Labai skanu tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų!
Tiems, kas mėgsta sūriai saldų junginį, šios ne tik sočios, maloniai gaivios, bet ir labai skanios salotos labai patiks. Na, o padažas tiesiog tobulai tinka šioms salotoms ir suteikia joms pikantiškumo su malonia rūgštele.
Skanus, nesudėtingas pyragas, kuris puikiai tinka, kai norisi tiesiog paprasto skanėsto prie šildančios arbatos. Papildomai į pyragą tiktų įmaišyti pusę stiklinės razinų.
Sultinga kiaulienos nugarinė, įdaryta troškintomis kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu! Tobulas skonių derinys, kuris mums sužavėjo tiek skoniu, tiek tekstūra, tiek išvaizda. Galime drąsiai teigti, kad nepasigailėsite, jei pasiruošite šį gardumyną švenčių staliui. Jis skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.
Kvapni ir ypatinga bruknių uogienė su kriaušėmis. Tinka ne tik saldiems patiekalams pagardinti, bet ir prie sūrio ar paukštienos. Cukraus uogienei naudojama nedaug, tad kriaušes rinkitės gerai prinokusias, saldesnes.
Gardus pyragas šokolado mylėtojams. Pyragas nėra pernelyg saldus, tad patiks tiems, kas mėgsta gaivesnius desertas. Šokoladinė tešla ir gaivus kriaušių įdaras kiekvieną vilioja paragauti!
Gaivi ir jauki moliūgų tartaletė, kurioje tobulai dera visi skoniai - kriaušių ir moliūgų salstelėjimas, aviečių rūgštelė bei kietojo sūrio natos. Tinka valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.
Minkštas ir labai skanus obuolių pyragas su... kriaušėmis! Tinka valgyti su ledais, plakta grietinėle ar tiesiog puodeliu arbatos. Pyragas nuo vaisių gausos drėgnas, sodrus ir ypatingai gardus.
Labai gardus keptas sūrio sumuštinis su obuoliais, kriaušėmis ir mocarelos sūriu - puikus skonių derinys. Nesudėtinga paruošti, nereikalauja daug laiko, o taip skanu gardžiuotis.
Tikriausiai, rudens neįsivaizduojame be obuolių pyrago, o šis dar ir pagardintas kriaušėmis. Gabalėlis pyrago ir kaušelis ledų - kiekvienas kąsnelis sutirps burnoje.
Odeta dalinasi nesudėtingu receptu, kaip labai skaniai paruošti lyg bandeles, lyg pyragėlius su sluoksniuota tešla ir kriaušėmis! Visai paprasta, o atrodo įspūdingai!
Kol ruduo dar dovanoja pilnas pintines sodo gėrybių, metas kepti pyragą. Užtruksite gaminant apie 15 min + 45 – 50 min, kol pyragas keps. Tad ilgai virtuvėje sukiotis nereikės.
Labai kvapnus, drėgnas ir tiesiog neapsakomo skanumo pyragas! Jis iškepa lengvesnis nei įprasti šokoladiniai pyragai, o šokolado skonis jame toks ryškus, kad užkariaus tikrų šokolado mylėtojų gomurius!
Visai nesudėtingai paruošiamas, bet pasakiškai dailus ir skanus pyragas su varške ir kriaušėmis. Kremiškas varškės įdaras kviečia gnybti dar ir dar šaukštelį, kiekvienas kąsnelis maloniai sutirpsta burnoje... Skaniausias visiškai atvėsęs.
Labai skanios ir šiek tiek gurmaniškos salotos. Kad kriaušių saldumas tobulai dera su pelėsinio sūrio skoniu, tikriausiai jau yra spėję įsitikinti daugelis. Tad siūlome pasigaminti salotų su šiuo puikiu deriniu!
Dar vienas puikus įrodymas, kad šokolado ir kriaušių derinys yra tiesiog neapsakomai gardus. Keksas minkštas, puošnus ir labai skanus. Gabalėlis po gabalėlio labai greitai išgaruoja nuo stalo!
Tikrai taip, klasikinį obuolių sūrį galima pagardinti ir kriaušėmis! Papildomai į sūrį tinka dėti riešutų ar net įmaišyti šiek tiek šokolado. Tokie sūriai puikiai tinka dovanoms.
Visai nekomplikuotas kriaušinis pyragas, kuriam net nereikia kiaušinių. Reikia tik susmulkinti kriaušes, sumaišyti kelis sausus ingredientus, sluoksniuoti ir truputį palaukti, kol iškeps. Tiekiame dar šiltą su ledais, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.
Skanutėlis kondensuoto pieno biskvitas su aguonomis, grietinėlės kremas ir gaivūs kriaušių gabaliukai - puikus derinys smaližiams. Tortą geriausia ruošti iš vakaro, todėl šventės dieną būsite ramūs ir nereikės skubėti.
Desertas, kuris turėtų pavykti net tiems, kas neturi daug patirties virtuvėje. Na, o vaizdas ir skonis - kiek gurmaniškas, labai šventiškas ir ypatingas. Tokį desertą tinka tiekti vieną, su kepiniais ar ledais. Skanaus!
Puikus pyragas tiems, kas nori išbandyti šį tą naujo ar tiesiog nevalgo augalinės kilmės produktų. Vasaros pabaigą puikiai atspindintis derinys - kriaušių ir obuolių įdaras puikioje, traškioje tešloje. Sunku patikėti, kad jį paruošti taip paprasta!
Drėgni ir labai gardūs keksiukai smaližiams. Paruošti juos tikrai paprasta, o prie puodelio kvapnios arbatos kiekvienas ragautojas turės po savo atskirą pyragėlį. Gardūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Trapios tešlos pyragas su daug vaisių! Ypatingai skanus pyragas, kuris kaskart iškeps truputį kitoks - priklausomai nuo kriaušių ir obuolių saldumo bei tekstūros. Pyragas kepamas su obuolių brendžiu, bet galima jį pakeisti ir paprastu brendžiu, kalvadosu ar visai nepilti.
Šiame puikiame recepte susitinka daug skanėstų, o pagrindiniai - morkos ir kriaušės! Pyragas ryškus, spalvingas ir labai labai skanus. Būtent dėl morkų tešloje jis iškepa ypač drėgnas ir sodrus, skanus išlieka net kelias dienas.
Ypatingai kvapni kriaušių uogienė su imbieru. Iš nurodytų ingredientų paruošite apie 1.5 litro kriaušienės. Autorė pataria, kaip kriaušienę paruošti dviem būdais - su kriaušių gabaliukais ar vientisesnę.
Receptas labai paprastas, o rezultatas tiesiog puikus. Kriaušės sirupe išverda minkštos, tačiau išlieka standžios (nepervirkite!), o šokolado padažas jų skonį papildo naujomis natomis. Puikus desertas, kai pabosta kepti pyragus!
Gražuolis, drėgnas kriaušių ir bananų pyragas su šokolado glaistu - sunku atsispirti! Papuoštas plikytais pyragaičiais, bet labai skanus ir be jų. Skaniausias šis pyragas atvėsęs.
Visą vasarą skanaujame įvairiausių tiramisu derinių - su braškėmis, šilauogėmis, avietėmis... O šį kartą paragaukime su kriaušėmis! Desertas lengvas tiek skoniu, tiek paruošimu, todėl rekomenduojame išbandyti!