Kepenėlės, širdelės, liežuvis ir kiti subproduktai - 28 puikūs receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-11-24
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 3)
@Shutterstock
Kepenėlės, širdelės, liežuvis ir kiti subproduktai - ne tik skanus, maistingas, bet dažnai ir taupesnis pasirinkimas! Nepelnytai mėsos subproduktų namų virtuvėse dažnai vengiama - juose gausu naudingų mikroelementų, vitaminų, jie maistingi, sotūs ir dažnai pigesni už mėsą.
Žinoma, be subproduktų sunkiai įsivaizduojami tokie lietuvių pamėgti patiekalai, kaip, pvz., vėdarai, tačiau čia nereto iš mūsų vaizduotė ir pasibaigia. Jei norite į savo racioną įtraukti daugiau produktų, tačiau trūksta idėjų, skubame dalintis - LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt receptų lobynuose atradome 28 labiausiai patikusius ir rekomenduojame juos išbandyti ir Jums!
Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.
Paprasti, neįmantrūs produktai ir nesudėtingas paruošimas - puikus troškinys tiems, kas mėgsta kepenėles. Tiekiame su mėgstamu garnyru, pvz., bulvių koše ar makaronais, taip pat labai tinka su raugintomis daržovėmis.
Jei mėgstat vištienos širdeles, galbūt jums tiks šis receptas. Jis puikus tuo, kad taip tinka ruošti ne tik ant grilio, bet, jei orai nelepina, ir orkaitėje!
Kai norisi kažko paprasto, greito ir žinoma skanaus. Gardžiosios kepenėlės su troškintais, raugintais kopūstais. Papildomai galima pagardinti džiovintais miško grybais ar pievagrybiais.
Labai greitos, vos iš kelių ingredientų paruošiamos liežuvio salotos su marinuotais agurkėliais ir pievagrybiais. Jei turite, puikiai tiks ir miško grybai!
Jei mėgstate paštetą ar tiesiog gurmaniškus užkandžius, siūlome išbandyti ir šį puikų receptą! Recepto autorė rekomenduoja naudoti visus recepte esančius prieskonius ir, neabejojame, kad paragavus šio skanėsto, pirkti pašteto tikriausiai nebenorėsite ir pagal šį receptą paštetą ruošite dar ne kartą.
Labai skanus ir nesudėtingas patiekalas - virtas liežuvis su krienų padažu. Tai ne tik skanus užkandis, bet ir puikiai tiks į salotas, mišraines, sumuštiniams.
Greitai paruošiami grikių ir kepenėlių kepsneliai skaniems pietums ar vakarienei. Šie kepsneliai paruošti su jaučio kepenimis, bet tinka ir kitokios, pvz., vištų kepenėlės.
Jei mėgstate širdeles, bet nesugalvojate, kaip jas dar įkomponuoti į labai gardų patiekalą, kuris ne tik skanus, bet ir nereikalaujantis daug pastangų gaminant, tai ši mišrainė tam puikiai tiks. Gardu ir sotu.
Minkštos, sultingos, aromatingos ir labai skanios kepenėlės, ypatingoje česnakinėje tešloje. Jos gardžios ne tik karštos, bet ir atvėsusios, tad jeigu mėgstate kepenėles, labai rekomenduojame išbandyti šį receptuką.
Labai gaivios, sočios salotos! Paruošti jas visai paprasta, vietoje liežuvio galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Salotas galima ruošti ir į skaidraus stiklo ar kitokį gilesnį indą.
Labai skanus, labai kreminis jautienos kepenėlių troškinys su nuostabiai kvapniu padažu, prie kurio labai tinka bulvių košė ar ryžiai, nes padažas toks skanus, kad jį norės suvalgyti iki paskutinio lašelio. Ypač gardu tiekti su raugintomis daržovėmis.
Išskirtinis salotų patiekimas, pagaminti visiškai nesudėtinga, o labai gardu. Šalia puikiai tinka tiekti paskrudintą duonelę, puikus greitos vakarienės pasirinkimas.
Labai skanios, sočios ir greitai paruošiamos salotos. Galima ruošti ne tik su liežuviu, bet ir kitokia virta mėsa, pvz, vištiena, o galima pakeisti ir rūkytu kumpeliu.
Minkštutės kepenėlės gardžiame kreminiame padaže. Kepenėles galite rinktis bet kokias mėgstamas - vištienos ar kitas. Skanaukite su bulvių koše, ryžiais ar makaronais. O jeigu po ranka neturite jogurto, galite jį drąsiai keisti grietine ar grietinėle.
Skaniausios mums šios sluoksniuotos salotos buvo su liežuviu, bet galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Galima ruošti gilioje stiklinėje formoje ar atsegamoje torto formoje.
Tinka ir pietums – su bulvių koše ir burokėlių salotomis, ir salotoms – su daug salotų lapų ir šviežių daržovių, ir kaip šaltas užkandis – ant vienakąsnių, skrebučių, sūrių sausainių.
Tikrai taip, kepenėles galima gardžiai patiekti ir mišrainėje! Ši kiek pikantiška, bet ruošiama be majonezo, o su natūralaus jogurto padažu. Pagardinti marinuotais agurkėliais, puikiai tiks šventinėms vaišėms.
Simona pasakoja, kad skrandukai gali būti ne tik užkandžiu, bet ir puikiu patiekalu! Šiems iešmeliams tinka ančiukų ar viščiukų širdelės, o šalia patiekiamos puikios salotos bei humusas.
Labai paprastai paruošiamas, pastangų praktiškai nereikalaujantis patiekalas, o ir ingredientų reikia visai nedaug. Užtruks tik troškinti, bet ir čia visą darbą atliks viryklė, jums reikės tik pamaišyti.
Ypatingai skanus slėgtainis - tokį paruošti nesudėtinga ir namuose, ypač pagal tokį puikų receptą! Paruoštą vyniotinį reikėtų paslėgti kelioms valandos, o geriau - pernakt.