Kepenėlės, širdelės, liežuvis ir kiti subproduktai - 28 puikūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-01-21
Kepenėlės, širdelės, liežuvis ir kiti subproduktai - 28 puikūs receptai
@Shutterstock

Kepenėlės, širdelės, liežuvis ir kiti subproduktai - ne tik skanus, maistingas, bet dažnai ir taupesnis pasirinkimas! Nepelnytai mėsos subproduktų namų virtuvėse dažnai vengiama - juose gausu naudingų mikroelementų, vitaminų, jie maistingi, sotūs ir dažnai pigesni už mėsą.

Žinoma, be subproduktų sunkiai įsivaizduojami tokie lietuvių pamėgti patiekalai, kaip, pvz., vėdarai, tačiau čia nereto iš mūsų vaizduotė ir pasibaigia. Jei norite į savo racioną įtraukti daugiau produktų, tačiau trūksta idėjų, skubame dalintis - LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt receptų lobynuose atradome 28 labiausiai patikusius ir rekomenduojame juos išbandyti ir Jums!

 

Pikantiška ir greitai paruošiama širdelių mišrainė. Dailiai atrodo ant vaišių stalo ir labai skani! Širdeles galima rinktis vištienos ar kalakutienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taupus, sotus ir ypatingai gardus patiekalas. Labai tinka valgyti su grietine, bulvių koše ir raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprasti, neįmantrūs produktai ir nesudėtingas paruošimas - puikus troškinys tiems, kas mėgsta kepenėles. Tiekiame su mėgstamu garnyru, pvz., bulvių koše ar makaronais, taip pat labai tinka su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitos, vos iš kelių ingredientų paruošiamos liežuvio salotos su marinuotais agurkėliais ir pievagrybiais. Jei turite, puikiai tiks ir miško grybai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagal šį puikų receptą pagaminsite maždaug litrą skanutėlio pašteto, kurio tikrai pakaks jaukiems žiemos pasisėdėjimams su draugais. Šis paštetas - tikras gurmanų skanėstas, todėl tikriausiai nustebsite, kaip paprasta jį paruošti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Jei mėgstat vištienos širdeles, galbūt jums tiks šis receptas. Jis puikus tuo, kad taip tinka ruošti ne tik ant grilio, bet, jei orai nelepina, ir orkaitėje!

Receptą rasite čia.

Kai norisi kažko paprasto, greito ir žinoma skanaus. Gardžiosios kepenėlės su troškintais, raugintais kopūstais. Papildomai galima pagardinti džiovintais miško grybais ar pievagrybiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitai paruošiamos ir gardžios salotos. Reikia tik kelių pagrindinių ingredientų ir kelių pagardų šioms puikioms salotoms paruošti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai pagaminamos ir skanios troškintos kepenėlės su grietinės ir pomidorų padažu. Patiekti gardu su grikiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiamas ir nebrangus troškinukas, kuris puikiai tinka prie bulvių košės ar ryžių. Papildomai galite dėti mėgstamų prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstate paštetą ar tiesiog gurmaniškus užkandžius, siūlome išbandyti ir šį puikų receptą! Recepto autorė rekomenduoja naudoti visus recepte esančius prieskonius ir, neabejojame, kad paragavus šio skanėsto, pirkti pašteto tikriausiai nebenorėsite ir pagal šį receptą paštetą ruošite dar ne kartą.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir nesudėtingas patiekalas - virtas liežuvis su krienų padažu. Tai ne tik skanus užkandis, bet ir puikiai tiks į salotas, mišraines, sumuštiniams.

Receptą rasite čia.

Ypatingas, tiesiog karališkas kugelis su rūkytomis ausytėmis! Kugelis iškepa minkštas, purus ir labai sotus. Gardu patiekti su grietine.

Receptą rasite čia.

Minkštos, sultingos, aromatingos ir labai skanios kepenėlės, ypatingoje česnakinėje tešloje. Jos gardžios ne tik karštos, bet ir atvėsusios, tad jeigu mėgstate kepenėles, labai rekomenduojame išbandyti šį receptuką.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gaivios, sočios salotos! Paruošti jas visai paprasta, vietoje liežuvio galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Salotas galima ruošti ir į skaidraus stiklo ar kitokį gilesnį indą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus receptas tiems, kas neturi daug patirties gaminan vėdarus. Receptas detalus, išsamus ir pavyks net pradedantiesiems!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, labai kreminis jautienos kepenėlių troškinys su nuostabiai kvapniu padažu, prie kurio labai tinka bulvių košė ar ryžiai, nes padažas toks skanus, kad jį norės suvalgyti iki paskutinio lašelio. Ypač gardu tiekti su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanios, sočios ir greitai paruošiamos salotos. Galima ruošti ne tik su liežuviu, bet ir kitokia virta mėsa, pvz, vištiena, o galima pakeisti ir rūkytu kumpeliu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios ir sočios salotos mėgstantiems kepenėles. Rekomenduojame išbandyti! Beje, salotos ruošiamos be majonezo.

Receptą rasite čia.

Labai gardi, naujo, dar neragauto skonio mišrainė. Širdeles galima keisti virtu liežuviu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Minkštutės kepenėlės gardžiame kreminiame padaže. Kepenėles galite rinktis bet kokias mėgstamas - vištienos ar kitas. Skanaukite su bulvių koše, ryžiais ar makaronais. O jeigu po ranka neturite jogurto, galite jį drąsiai keisti grietine ar grietinėle.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Skaniausios mums šios sluoksniuotos salotos buvo su liežuviu, bet galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Galima ruošti gilioje stiklinėje formoje ar atsegamoje torto formoje.

Receptą rasite čia.

Tinka ir pietums – su bulvių koše ir burokėlių salotomis, ir salotoms – su daug salotų lapų ir šviežių daržovių, ir kaip šaltas užkandis – ant vienakąsnių, skrebučių, sūrių sausainių.

Receptą rasite čia.

Tikrai taip, kepenėles galima gardžiai patiekti ir mišrainėje! Ši kiek pikantiška, bet ruošiama be majonezo, o su natūralaus jogurto padažu. Pagardinti marinuotais agurkėliais, puikiai tiks šventinėms vaišėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Rasite ne tik labai skanaus liežuvio, bet ir puikaus petražolių padažo receptą. Patariama ruošti iš vakaro.

Receptą rasite čia.

Puikus naminis užkandis - naminis kepeninis slėgtainis. Skani viena ar sumuštinukams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Simona pasakoja, kad skrandukai gali būti ne tik užkandžiu, bet ir puikiu patiekalu! Šiems iešmeliams tinka ančiukų ar viščiukų širdelės, o šalia patiekiamos puikios salotos bei humusas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Labai paprastai paruošiamas, pastangų praktiškai nereikalaujantis patiekalas, o ir ingredientų reikia visai nedaug. Užtruks tik troškinti, bet ir čia visą darbą atliks viryklė, jums reikės tik pamaišyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tingioji kiaulytė

Ypatingai skanus slėgtainis - tokį paruošti nesudėtinga ir namuose, ypač pagal tokį puikų receptą! Paruoštą vyniotinį reikėtų paslėgti kelioms valandos, o geriau - pernakt.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Hobis

Nostalgiškas vaikystės skonis - agurkinė sriuba, šį kartą paruošta su skrandukais ir ryžiais! Ruošti galima su raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital