Kas svarbu gaminant WOK patiekalus? Patarimai ir puikus WOK vištienos su daržovėmis receptas

AUTORIUS:
Santa Maria , 2018-01-21
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Kas svarbu gaminant WOK patiekalus? Patarimai ir puikus WOK vištienos su daržovėmis receptas

Ne vienoje Azijos šalyje ir ne po vieną kartą viešėjusi Simona Albavičiūtė-Bandita į šios šalies virtuvės restoranus Lietuvoje neužsuka – mieliau renkasi pati gaminti namie bei egzotiškais patiekalais vaišinti apsilankančius draugus. Nepaisant to, jog jos namuose visada yra tokių Azijos virtuvei būdingų produktų kaip ryžių makaronai, kokoso pienas, krevetės, gaminti šiame regione plačiai naudojamoje tikroje „wok“ keptuvėje radijo ir TV laidų vedėjai teko pirmą kartą.

 

„Visada stebėdavau, kaip kiti „wok“ keptuvėje čirškina viską ir šono atrodo viskas gan paprasta. Ir iš tiesų, tai labai patogus sprendimas Azijos virtuvės patiekalams, nes vienoje „wok“ keptuvėje gali pagaminti visą patiekalą – sudėti nuo svogūnų iki vištienos. Vis tik, keptuvė sveria nemažai – apie kelis kilogramus ir joje vartyti viską, kaip tai daro profesionalūs šefai, nėra paprasta“, – patirtimi pirmą kartą gaminant „wok“ keptuvėje dalinasi Simona.

 

Jai padėjęs šefas Artūras Braslauskas nuramino, kad norint Azijos virtuvės patiekalus pasigaminti namų sąlygomis, „wok“ keptuvė nėra būtina. Vietoje jos galima naudoti puodą arba keptuvę aukštesniais kraštais – produktų į Azijos patiekalų sudėtį įeina daug ir tokioje juos bus paprasčiau maišyti. Taip pat jis pataria, gaminant Azijos virtuvės patiekalus namie, po ranka turėti sultinio: „Kadangi namuose naudojamomis viryklėmis negalima pasiekti tokios kaitros, kaip gaminant su „wok“, gaminimo pabaigoje rekomenduoju įpilti vištienos sultinio, kuriame viskas pasitroškins“.

 

Simoną Azijos virtuvės subtilybių mokinęs virtuvės šefas taip pat atkreipė dėmesį, jog, gaminant šio regiono patiekalus, būtina laikytis principo: kuo greičiau, kuo paprasčiau, kuo šviežiau. „Pasiruošus produktus iš anksto – juos susipjausčius, išsidėsčius, laikantis recepte numatyto eiliškumo, ir sudėjus į keptuvę, kepti tereikia kelias minutes. Tokiu būdu mėsa, žuvis lieka sultinga, daržovės ir grybai traškūs“, – sako virtuvės šefas.

 

Tarp Simonos išmėgintam patiekalui naudotų produktų daugiausia dėmesio susilaukė šitaki grybai ir kalendros. Šitaki grybai, pasak šefo A. Braslausko, vienas tų produktų, kuris namie gaminamą Azijos virtuvės patiekalą padės padaryti kaip įmanoma labiau autentišką. „Šitaki grybas labai panašus į populiarųjį pievagrybį, tačiau žymiai ryškesnio skonio. Kai kurių Azijos virtuvei būdingų produktų Lietuvoje sudėtinga įsigyti, tačiau šių grybų bei kukurūzų burbuolių, kurios taip pat labai populiarios Azijos virtuvėje, paprasta rasti kasdienių maisto prekių parduotuvėse“, – sako A. Braslauskas.

 

Jei šitaki grybus Simonai teko išmėginti pirmą kartą, tai Azijos patiekaluose taip pat gausiai naudojamas kalendras radijo ir TV laidų vedėja pati labai mėgsta. „Vaikystėje, kai reikėdavo važiuoti į sodą ir ravėti lysves, atsimenu, jog kalendros labai nepatikdavo. Būdama vaikas, esu prisivalgiusi jų vaisių, kurie labai savito aštraus skonio. Po to įvykio buvau įsitikinusi, kad šio prieskoninio augalo niekada nemėgsiu, bet paragavus skanių patiekalų su kalendra, dabar visada gamindama, kur ji tik tinka, dedu kalendros“, – pasakoja Simona.

 

Kalendra, pavyzdžiui, ji naudoja gamindama vištieną su daržovėmis, kuriomis vaišina į namus užsukančius svečius. Ruošdama šį patiekalą draugams, ji taip pat naudoja čili, sezamo aliejų, sojų padažą. Pasak šefo A. Braslausko, be minėtų Azijos virtuvei būdingų produktų ir jų gaminimo būdų, būtent įvairūs padažai, tokie kaip saldžiarūgštis „wok“ arba sojų, česnakų ir austrių, užbaigia šio regiono virtuvės patiekalus ir suteikia jiems būdingą skonį.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital