Karšti patiekalai Velykų stalui - 39 išbandytos idėjos
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-03-22
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 29)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 29)
@Shutterstock
Jei per Velykas jaukioje namų aplinkoje dar nesugalvojote, kuo pavaišinti šeimos narius, siūlome rinktis net iš 39 patikrintų receptų - rasite ir greitai paruošiamų kepsnelių, ir tokių, prie kurių reikės praleisti daugiau laiko. Žuvis, paukštiena, mėsa ir vegetariški - išsirinks kiekvienas!
Tikras restoranas namuose! Kreminis, sotus, iš įprastų ingredientų, bet toks be galo skanus patiekalas, kurio norisi kartoti dar ir dar. Paruošimas labai paprastas, o kaip žaviai atrodo! Lyg tiesiai iš paveiksliuko. Tiks ir savaitgalio pietums, ir šventiniam stalui.
Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ yra ypatingai gardus ir lėkštes neabejotinai puošiantis patiekalas – lyg mažas jaukus restoranas savuose namuose. Jei dar nebandėte, labai rekomenduojame!
Šį kepsnį tinka kepti iš kiaulienos kumpio arba mentės, o taip pat sprandinės ir net karkos. Lėtai kepta mėsa nėra nė karto pavedusi, ji pavyksta visiškai minkštutė. Prie šio kepsnio tinka kuo įvairiausi pagardai – šermukšnių, spanguolių, garstyčių, krienų.
Šie kepsniai pavyksta beprotiškai skanūs! Super traškūs, o agurkėlių ir sūrio viršus duoda kremiškumo bei lengvo pikantiškumo. Kepsnelius skanu valgyti ne tik šiltus, bet ir jau atvėsusius.
Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.
Paruošti išskirtinį patiekalą šeimos savaitgalio pietums ar artėjančių Velykų stalui gali būti visai paprasta. Neilgas ingredientų sąrašas, paprasti gamybos žingsniai ir vos valandėlė virtuvėje, o rezultatas – nuostabiai gardus! Skamba puikiai, tiesa? Kalbame apie klasikinį Velingtono kepsnį su lašiša.
Spanakopita – graikiškas nesaldus pyragas, kepamas iš plonyčių filo tešlos lakštų, špinatų bei fetos sūrio. Graikijoje šis pyragas dažnai patiekiamas kaip garnyras šalia karštųjų patiekalų (ėrienos ar vištienos), o kartais ir pats tampa pagrindiniu patiekalu, ragaujamu su lengvomis salotomis ar gaiviu Tzatziki padažu. Graikijoje Spanakopita yra vienas populiariausių autentiškų valgių.
Lašiša itin mėgstama dėl kelių priežasčių - ji greitai iškepa, ją sunku sugadinti, visada pavyksta skaniai ir yra daugybė būdų, kaip ją ruošti. Šis receptas - dar vienas tikrai labai gardus variantas. Pagal jį paruošta lašiša iškeps sultinga, o garstyčių ir žolelių padažas suteiks švelnaus ir malonaus pikantiškumo.
Glazūruotas kiaulienos kumpis – tikra šventinio stalo pažiba. Tokį kumpį galite patiekti tiek šiltą, tiek jau atvėsusį. Aštriu peiliu pjaustykite plonomis riekelėmis, dalinkite į lėkšteles ir valgykite su orkaitėje keptomis daržovėmis, šviežių daržovių salotomis ar mėgstamais padažais.
Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minučių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.
Kiekvieną kąsnelį apgaubia švelnus krienų padažas, tad mėgautis tiesiog nuostabu. Tai sotus, gardus, paprastai paruošiamas patiekalas šeimynai, kuris tinka ne tik pietums, bet ir šventiniam stalui. Jie ne tik puikiai atrodo, bet ir gardūs.
Kalakutienos vyniotinis ant stalo atrodys šventiškai ir puošniai, o skonis – pranoks lūkesčius! Sultinga, minkšta ir švelni kalakutiena tobulai dera su pikantišku, sodresnio skonio įdaru.
Ne tik be galo skanu, bet vištiena iškepa super sultinga, padažas pagardina kiekvieną kąsnelį, paprikos ir ananasas tobulai dera, paruošimas neužtruks, o vėliau ir kepimo formos ilgai plauti nereikės, nes kepsniai ruošiami folijos kišenėlėse. Labai patogu, paprasta, o gardu tai neapsakomai.
Ieškote tobulai kremiško lašišos recepto, turite vos pusvalandį ir nenorite kaisti orkaitės? Tada ši lašiša yra būtent tai. Fantastiško kremiškumo, švelnaus suderinto skonio ir tiesiog sunkiai atsivalgoma. Padažą norisi išlaižyti iki paskutinio lašelio, o receptą išsisaugoti ir gaminti dar ne kartą.
Visi padažo skoniai susilieja į tokią darnią visumą, kad norisi jį tiesiog kabinti šaukštu. Beje, tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis puikiai tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms.
Gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą. Beje, šis receptas tinka ir vištienai - naudokite krūtinėles ir jas perpjaukite išilgai pusiau, kad kepsniukai būtų plonesni.
Aromatinga, soti, tačiau padažas bei daržovių salsa suteikia pavasariškos gaivos. Tokia lašiša nuostabiai tinka ypatingiems pietums ar jaukiai savaitgalio vakarienei. O paruošti truksite vos pusvalandį!
Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai.
Jei ieškote minkštos, sultingos ir labai gardžios vištienos recepto, šis yra būtent toks. Įkvėptas indiškų skonio derinių, bet ingredientai visiškai paprastučiai, o koks nuostabus pavyksta skonis! Beje, šiuos iešmukus tinka kepti ir orkaitėje ant grotelių.
Ši nesudėtingai paruošiama vištiena - įkvėpta braziliškos virtuvės. Mėsa pavyksta sultinga ir sodraus skonio, o kokosinis padažas suteikia švelnumo natą ir puikiai dera su lengvu aštrumu, kurį galite koreguoti pagal savo skonį.
Šis lašišos su medaus ir garstyčių padažu receptas mums labai patinka - super paprastai paruošiama, spalvinga, gražu ir nenusakomai skanu. Tinka tiek greitai vakarienei, tiek šventiniam stalui.
Labai paprasta paruošti ir labai skanu! Tai kiek kitoks būdas paruošti mėsos kepsnius - jie užkepami su marinuotų agurkėlių pagardu ir pikantišku sūrio pagardu. Tiekite su bulvių koše ir aštriomis morkų salotomis.
Puošnus, dailus ir labai gardus patiekalas Velykų stalui. Nereikės įmantrių ingredientų ar sudėtingų gaminimo technikų - paprasta ir skanu! Netikrą zuikį galite ruošti iš vienos rūšies maltos mėsos ar jų derinių: kiauliena + jautiena, kiauliena + vištiena ar kalakutiena, jautiena + vištiena ar kalakutiena.
Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.
Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.
Balzaminiu padažu pagardinta vištienos krūtinėlė įdaryta šviežiais ir saulėje džiovintais pomidorais, bazilikais, sūriu - tobulas skonių derinys, tinkamas ne tik ypatingai vakarienei, bet ir šventiniam stalui.
Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!
Labai skanus, sotus ir puošnus pyragas, kuris tiks savaitgalio pietums ir šventiam stalui. Pyragą paruošti nesudėtinga, o gardus jis ir šiltas, ir atvėsęs. Fetą galite keisti ir kitokiu mėgstamu sūriu.
Sultinga, puikaus skonio ir gurmaniškai atrodanti vištienos krūtinėlė, kurią paruošite super paprastai. Pomidoriukai kepdami paleidžia sulčių, kurias darniai papildo bazilikų pesto nata, ir visai tai virsta tobulu padažu. Taip paruoštą vištieną labai tinka tiekti su makaronais ar ryžiais ar bulvių skiltelėmis.
Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir skanus sviesto padažas. Įdarui galite rinktis turimus žalumynus, tiks ir krapai, ir petražolės, ir kitokie.
Tai taip pat klasikinis itališkų cannelloni receptas. Taip paruošti makaronai bus kremiški, sultingi, tiesiog sutirpstantys burnoje. Beje, rikotos (arba varškės) įdaras puikiai draugauja ne tik su Bešamelio, bet ir su pomidoru padažu, tad drąsiai improvizuokite.
Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.
Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudojame paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus, tik juos beriame gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, tik kad sušiltų. Beje, šis padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.
Taip paruoštos vištienos skonis puikus, o pati mėsa lieka sultinga, padažas ir sūris tobulai papildo patiekalą. Recepte užrašėme, kaip gaminame su naminiu pomidorų padažu iš konservuotų pomidorų, bet puikiai tinka ir pirktinis. Svarbu rinktis kokybišką, ne per saldų, idealu - itališko arba meksikietiško stiliaus.
Ši lašiša yra vienas iš tų genialių receptų, kai minimaliai darbo atsiperka nuostabiu skoniu ir vaizdu. Patiekta ji atrodo prabangiai ir rafinuotai, o kiekvienas kremiškas kąsnįs, įrėmintas kietojo sūrio suteiktos traškios plutelės, tiesiog sutirpsta burnoje.
Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipriausiam šeimos nariui, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač pravers, jei per Velykas savo kieme su šeima netikėtai sugalvosite iškepti šašlyko. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums! Beje, dar daugiau patarimų, kaip paruošti puikius šašlykus, rasite čia.
Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė nebūtinai bus sausa - ją galia iškepti minkštč ir sultingą! Su labai skaniu įdaru, tad garnyrui tereikės ryžių ar šviežių daržovių salotų.
Pievagrybių ar kitų grybų mėgėjai šiuo patiekalu tikrai liks sužavėti. Vos pusvalandis virtuvėje, keli ingredientai ir ypatinga vakarienė jau ant stalo. Jei norite, kiaulieną galima keisti vištiena ar kita mėgstama mėsa.
Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru. Iš sprandinės kepsnys pavyks sultingesnis, bet galima kepti ir iš nugarinės.
Kremiškas bulvių apkepas gratin dauphinois yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.
Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius - pažadu, tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.
Nesudėtinga, nereikia daug laiko, o taip skanu ir sotu. Labai tinka tiekti su bulvių salotomis, kurios lengvai paruošiamos ir labai tinka prie mėsos patiekalų.
Šis nesudėtingas, tačiau be galo skanus troškinys įkvėptas Viduržemio jūros regiono virtuvės. Jis tikrai nesukels nemalonaus persivalgymo jausmo, o suteiks malonų sotumą, sodrų ir puikiai subalansuotą skonį, spalvingumą akims ir tiesiog bus tikras malonumas ragaujant.
Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!
Akimirksniu paruošiami, tobulai tinkantys šventiniams pietums, pavyks net pradedantiesiems virtuvėje! Lašišos kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, jiems reikia vos kelių ingredientų, o vietoje špinatų galima rinktis ir turimas prieskonines žoleles, pvz., krapus.
Įprasti, visiems puikiai pažįstami ingredientai naujai! Gardžioje vištienos ir bulvių užkepėlėje - labai paprastą po tokią "bombą" paruošti kiekvienam valgytojui ir visiems draugiškai skanauti. Beje, rekomenduojame tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, nes jis puikiam šio patiekalo skoniui tiesiog būtinas!
Pavyksta tirštas, sotus ir kupinas nuostabaus skonių derinio. O aromatas į virtuvę privilios kiekvieną esantį namuose. Žinoma, galima gaminti ir vegetarišką variantą be vištienos arba vietoje jos dėti avinžirnių, pridėti žirnių ankščių ar kitų mėgstamų daržovių.
Taip paruošta vištiena yra ypatingai gero skonio ir nuostabaus aromato. Receptas yra be galo paprastas, reikalaujantis vos 15 minučių marinavimo, o iškepusi vištiena būna labai minkšta, tačiau turi traškią odelę. Ir taip taip, žolelių kiekis, nurodytas valgomaisiais šaukštais yra teisingas, dėl to, bekepant vištieną, aromatai pasklinda po visą virtuvę. Receptui Liucija pataria rinktis didesnes vištienos dalis, turbūt geriausias variantas būtų vištos ketvirčiai arba galite supjaustyti visą vištą į kelias dideles dalis.
Nuo lietuviškojo netikro zuikio amerikietiškasis skiriasi tuo, jog ant netikro zuikio viršaus pilamas saldus pomidorų padažas, na ir dar į zuikio sudėtį įeina paprikos ir čederio sūris. Netikro zuikio gaminime galite naudoti tiek džiūvėsėlius, tiek sudžiūvusį batoną. Jei naudosite batoną, tuomet jį išmirkykite piene, kad taptų minkštas ir gerai įsiminkytų į faršą.
Apie šios vištienos gaminimą reikėtų pagalvoti iš anksto, nes tobula būtų pamarinuoti per naktį (ar bent 3 valandas). Būtent jogurtinis marinatas suteikia ypatingą skonį. Tobula kreminė tekstūra, švelnus indiškas skonis ir sviestinė vištiena.
Labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas pyragas. Žuvį bei daržoves galite pasirinkti ir kitokias, kokias labiau mėgstate. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.
Minkštas ir tiesiog puikus būdas iškepti sultingą sprandinės kepsnį. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą - kaip užkandį su krienų ar garstyčių padažu!
Jeigu nerimaujate, kad vištienos filė kepsneliai bus pernelyg sausi, neabejokite - jei tik neperkepsite, pagal šį receptą iškepsite labai sultinus ir minkštus kepsnelius. Jeigu norite dar gurmaniškesnės vakarienės, papildomai kepant galima pabarstyti trupučiu pelėsinio sūrio.