Karšti patiekalai Velykų stalui - 39 išbandytos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-04-08
Karšti patiekalai Velykų stalui - 39 išbandytos idėjos
@Shutterstock

Jei per Velykas jaukioje namų aplinkoje dar nesugalvojote, kuo pavaišinti šeimos narius, siūlome rinktis net iš 39 patikrintų receptų - rasite ir greitai paruošiamų kepsnelių, ir tokių, prie kurių reikės praleisti daugiau laiko. Žuvis, paukštiena, mėsa ir vegetariški - išsirinks kiekvienas!

 

Puošnus, dailus ir labai gardus patiekalas Velykų stalui. Nereikės įmantrių ingredientų ar sudėtingų gaminimo technikų - paprasta ir skanu! Netikrą zuikį galite ruošti iš vienos rūšies maltos mėsos ar jų derinių: kiauliena + jautiena, kiauliena + vištiena ar kalakutiena, jautiena + vištiena ar kalakutiena.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami vištienos kepsneliai be papildomų riebalų vos per pusvalandį. Valgome su ryžiais ar daržovių salotomis, traškiomis bulvytėmis ar kuo tik sugalvosite. Rinkitės mėgstatoms rūšies, turimą sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greiti ir šventiški lašišos kepsneliai keptuvėje. Marinuoti pakanka vos pusvalandį. Tiekti tinka su ryžiais, daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Šeimyniniams pietums - faršo kepsnys gardžiuose šoninės marškinėliuose. Patiks visiems artimiesiems - gardu, sotu ir nesudėtinga paruošti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ yra ypatingai gardus ir lėkštes neabejotinai puošiantis patiekalas – lyg mažas jaukus restoranas savuose namuose. Jei dar nebandėte, labai rekomenduojame!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, sotus ir puošnus pyragas, kuris tiks savaitgalio pietums ir šventiam stalui. Pyragą paruošti nesudėtinga, o gardus jis ir šiltas, ir atvėsęs. Fetą galite keisti ir kitokiu mėgstamu sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir skanus sviesto padažas. Įdarui galite rinktis turimus žalumynus, tiks ir krapai, ir petražolės, ir kitokie.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Greitai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Grietinėlės padažas pagardintas špinatais ir vyšniniais pomidorais. Labai kvapnu, gardu, patiekti puikiai tinka su ryžiais. Jei pomidoriukų neturite, jų galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.

Jeigu mėgstate šonkauliukus, tačiau dažniausiai jų skanaujate tik restorane, manydami, kad namuose juos paruošti sudėtinga, turime Jums puikią žinią - taip paruošti šonkauliai tiesiog akimirksniu išgaruos nuo stalo, ragautojai pirštelius apsilaižys ir prašys pakartoti! Tiekiame su traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Idėja greitiems pietums ar vakarienei - vištiena iškepa minkštutėlė, kvapni ir labai labai skani! Geriausia, kad nereikia nieko iš anksto marinuoti, tereikia sumaišyti padažą, užpilti ant vištienos ir galima kepti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiami vištienos kepsneliai, kuriuos galima pasiruošti šiek tiek iš anksto, o vos 25 minutes prieš vakrienę, pašauti į orkaitę. Kepsneliai sultingi, minkšti ir Italijos virtuvės aromatų pripildo visus namus. Labai skanu su ryžiais ar bulvėmis. Įdarui galima rinktis ir kitokias daržoves, pvz., kepintas morkas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai kvapnus, tiesiog tirpsantis burnoje prancūziškas bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, kiekvienas jo kąsnis labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipriausiam šeimos nariui, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač pravers, jei per Velykas savo kieme su šeima netikėtai sugalvosite iškepti šašlyko. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums! Beje, dar daugiau patarimų, kaip paruošti puikius šašlykus, rasite čia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greiti ir skanūs šventiniai pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar puikus kreminis grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru. Iš sprandinės kepsnys pavyks sultingesnis, bet galima kepti ir iš nugarinės.

Receptą rasite čia.

Dar vadinamas Vienos kepsniu, šis skanėstas tradiciškai tiekiamas su skiltele citrinos, žaliosiomis salotomis ir bulvytėmis. Mėsa sultinga, nuostabia traškia plutele su kiekvienu kąsneliu tirpsta burnoje! Recepto autorė pataria naudoti kuo plonesnius mėsos gabalėlius, taip kepsneliai bus dar skanesni.

Receptą rasite čia.

Tikras atradimas! Taip marinuoti galite antį, vištą ar atskiras jos dalis. Su prieskonių pasirinkimu improvizuokite, kiek tik norite - tinka viskas, kas patinka Jums.

Receptą rasite čia.

Akimirksniu paruošiami, tobulai tinkantys šventiniams pietums, pavyks net pradedantiesiems virtuvėje! Lašišos kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, jiems reikia vos kelių ingredientų, o vietoje špinatų galima rinktis ir turimas prieskonines žoleles, pvz., krapus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šonkauliukų kelmas yra labai šventiškai atrodantis patiekalas, kuris dažniausiai tiekiamas kaip šaltas užkandis, bet gali būti ir sočiais pietumis ar vakariene. Šonkauliukų kelmas ne tik dailus, bet ir sotus, pigus ir paprastai paruošiamas, tad jį tikrai verta įtraukti į savo meniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošti neužtruks, nereikia iš anksto marinuoti, todėl paruošite labai greitai. Galima ruošti ne tik iš vištienos, bet ir kalakutienos ar kiaulienos. Skanu su ryžiais, daržovėmis ar, nuėmus nuo iešmelių, paruošti sumuštinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Įprasti, visiems puikiai pažįstami ingredientai naujai! Gardžioje vištienos ir bulvių užkepėlėje - labai paprastą po tokią "bombą" paruošti kiekvienam valgytojui ir visiems draugiškai skanauti. Beje, rekomenduojame tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, nes jis puikiam šio patiekalo skoniui tiesiog būtinas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Ieškote paskutinės minutės idėjų, kokiu pavasarišku patiekalu nustebinti šeimos narius? Siūlome iškepti karbonadą su traškia sūrio plutele, o patiekti su labai skaniu padažu ir salotomis. Genialumas slypi paprastume!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gardi ir ypatingai kvapni lašiša. Puiki idėja ypatingiems pietums, garnyrui šefas siūlo pastarnokų košę, bet bus labai skanu ir su bulvių koše bei daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Taip paruošta vištiena yra ypatingai gero skonio ir nuostabaus aromato. Receptas yra be galo paprastas, reikalaujantis vos 15 minučių marinavimo, o iškepusi vištiena būna labai minkšta, tačiau turi traškią odelę. Ir taip taip, žolelių kiekis, nurodytas valgomaisiais šaukštais yra teisingas, dėl to, bekepant vištieną, aromatai pasklinda po visą virtuvę. Receptui Liucija pataria rinktis didesnes vištienos dalis, turbūt geriausias variantas būtų vištos ketvirčiai arba galite supjaustyti visą vištą į kelias dideles dalis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Jei pabodo įprasta bulvių košė, siūlome iškepti gardžių jos krepšelių su įdaru! Tai pagrindinis patiekalas ir garnyras viename. Ypatingai skanu su grybų padažu.

Receptą rasite čia.

Ši antis ypatingai skani dėl nuostabaus marinato ir mišinio, užtepto kepimo laiko pabaigai artėjant. Medaus ir sojos padažo derinys suteikia tikrai puikų skonį. Šventės dieną - puikus karštas patiekalas, o jei anties liks, kitą dieną galite su ja ruošti gardžių sumuštinukų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Apie šios vištienos gaminimą reikėtų pagalvoti iš anksto, nes tobula būtų pamarinuoti per naktį (ar bent 3 valandas). Būtent jogurtinis marinatas suteikia ypatingą skonį. Tobula kreminė tekstūra, švelnus indiškas skonis ir sviestinė vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingi menkės kepsneliai kremiškame kokosų pieno padaže, pagardinti baltaisiais pipirais, nes žuvis ir baltieji pipirai yra geriausi draugai! Rasite ir skanutėlio garnyro receptą, bet jei norisi paprasčiau, puikiai tiks ir vien brokoliai ar šviežios daržovės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Šilkinė, minkštutėlė jų tekstūra, bet tikrai ne skonis! Skonis sodrus, ryškus, šiek tiek aštrus. Šiam patiekalui reikia labai mažai darbo - vištieną galima užmarinuoti iš vakaro, iš karto užmauti ant iešmelių, o kitą dieną tiesiog dėti kepti į orkaitę ir palaukti, kol iškeps. Štai ir viskas! Taip pat galima kepti ir kalakutieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Befstrogenas yra iš Rusijos po visą pasaulį paplitęs sotus ir švelnus jautienos troškinys, kurio tikrai verta paskanauti atvėsus orui. Siūlome susipažinti su šio patiekalo istorija, sužinoti, kaip gaminti autentišką befstrogeną ir išbandyti net kelis šio patiekalo receptus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingi, kvapnūs ir gardūs vištienos kepsneliai. Tikrai taip, net vištienos krūtinėlę iškepti orkaitėje galima sultingą ir minkštą, jei vadovausitės šiuo receptu.

Receptą rasite čia.

Šventiškas, labai skanus pyragas su varške, špinatais ir pomidorais - karšto patiekalo idėja be mėsos. Beje, jis labai skanus ne tik karštas, bet ir atvėsęs. Galima gardinti ir kitokiomis turimomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti šeimos narius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Švelni ir kremiška lazanija kitaip - be raudonos mėsos - pomidorų padažo, bet su vištiena, pievagrybiais, špinatais ir daug daug sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuo lietuviškojo netikro zuikio amerikietiškasis skiriasi tuo, jog ant netikro zuikio viršaus pilamas saldus pomidorų padažas, na ir dar į zuikio sudėtį įeina paprikos ir čederio sūris. Netikro zuikio gaminime galite naudoti tiek džiūvėsėlius, tiek sudžiūvusį batoną. Jei naudosite batoną, tuomet jį išmirkykite piene, kad taptų minkštas ir gerai įsiminkytų į faršą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Lėtai virta sprandinė žavi minkštumu ir sultingumu, o pagaminti nėra sudėtinga - tikro restorano šefo receptas! Verta išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šis vyniotinis ne tik spalvingas ir dailus, bet ir labai labai skanus. Jį galima ruošti ne tik su lašiša, bet ir su kitokia ryškesnio skonio, pvz., upėtakiu. Tik būtinai atkreipkite dėmesį, kad žuvyje nebūtų kauliukų, nes valgant juos išimti bus nelabai patogu. Iškepti galite net iš vakaro, o prieš patiekdami supjaustyti riekelėmis ir mėgautis nuostabiu užkandžiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nesudėtingai paruošiamas, taupus ir labai skanus patiekalas. Taip kepti galima ne tik ketvirčius, bet ir blauzdeles ar šlauneles.

Receptą rasite čia.

Sotus ir labai gardžiai keptas karpis. Kepant šį skanėstą visi namai prisipildys jaukių kvapų! Ragaujame su traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

Puikus bulvių apkepas su malta mėsa. Sotus ir visai nesudėtingai paruošiamas. Labai skanu su grietine, pievagrybių padažu ar tiesiog vienas. Apkepui galima naudoti ir vien kiaulieną, tuomet reikėtų sumalti riebesnę mėsą, pvz., sprandinę, perpus su liesesne, pvz., kumpiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkšta ir sultinga viduje, o išorėje - traški plutelė. Ant butelio kepta višta ypatinga tuo, kad būtent visos jos pusės apskrunda. Taip kepama višta orkaitėje užima nedaug vietos, todėl galima kepti iš karto dvi vištas. Taip pat patogu kartu garnyrui iškepti ir traškių bulvyčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas pyragas. Žuvį bei daržoves galite pasirinkti ir kitokias, kokias labiau mėgstate. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Kotletus išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Paruošimo laikas yra pakankamai ilgas (ilgas tik laikas, ne darbas), tačiau viščiukas tikrai neatsivalgomai gardus. Apjungti patys geriausi marinavimo ir kepimo būdai – mirkymas sūryme, įpjovos, pasiskolintos iš šoninės kepimo ir sviestas iš sviestinio viščiuko recepto ir lėtasis kepimas.

Receptą rasite čia.

Minkštas ir tiesiog puikus būdas iškepti sultingą sprandinės kepsnį. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą - kaip užkandį su krienų ar garstyčių padažu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu nerimaujate, kad vištienos filė kepsneliai bus pernelyg sausi, neabejokite - jei tik neperkepsite, pagal šį receptą iškepsite labai sultinus ir minkštus kepsnelius. Jeigu norite dar gurmaniškesnės vakarienės, papildomai kepant galima pabarstyti trupučiu pelėsinio sūrio.

Receptą rasite čia.

Itališkas Velykinis pyragas puikiai tiks bet kokiai progai ar tiesiog savaitgalio pasmaguriavimams. Gamyba nesudėtinga, bet šiek tiek užtrunka. Pyragas be mėsos, taigi puikiai tiks vegetarams ar tiesiog žalumynų mėgėjams.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital