Karšti patiekalai Velykų stalui - 39 išbandytos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-04-17
Karšti patiekalai Velykų stalui - 39 išbandytos idėjos
@Shutterstock

Jei per Velykas laukiate svečių ir artimųjų savo namuose, o dar nesugalvojote, kuo juos pavaišinti, siūlome rinktis net iš 39 patikrintų receptų - rasite ir greitai paruošiamų kepsnelių, ir tokių, prie kurių reikės praleisti daugiau laiko. Žuvis, paukštiena, mėsa ir vegetariški - išsirinks kiekvienas!

 

Puošnus, dailus ir labai gardus patiekalas Velykų stalui. Nereikės įmantrių ingredientų ar sudėtingų gaminimo technikų - paprasta ir skanu!

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami vištienos kepsneliai be papildomų riebalų vos per pusvalandį. Valgome su ryžiais ar daržovių salotomis, traškiomis bulvytėmis ar kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greiti ir šventiški lašišos kepsneliai keptuvėje. Marinuoti pakanka vos pusvalandį. Tiekti tinka su ryžiais, daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, sotus ir puošnus pyragas, kuris tiks savaitgalio pietums ir šventiam stalui. Pyragą paruošti nesudėtinga, o gardus jis ir šiltas, ir atvėsęs, tai puikiai tiks neštis į darbą pietums, net jei neturite galimybės pasišildyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kitokie Kijevo kotletai - iš maltos vištienos ir su varške! Dėl varškės kotletai būna itin minkšti ir sultingti, o paruošti kur kas paprasčiau nei klasikinius! Kaip ir iš tikrųjų Kijevo kotletų, prapjovus išteka nuostabiai kvapnus ir bene nuodėmingai skanus sviesto padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Jeigu mėgstate šonkauliukus, tačiau dažniausiai jų skanaujate tik restorane, manydami, kad namuose juos paruošti sudėtinga, turime Jums puikią žinią - taip paruošti šonkauliai tiesiog akimirksniu išgaruos nuo stalo, svečiai pirštelius apsilaižys ir prašys pakartoti! Tiekiame su traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus. Pažadu, kad labai patiks, gal net taps šeimos favoritu.

Receptą rasite čia.

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai taip - silkė tinka ne tik šaltiems užkandžiams ir salotoms, su ja galime iškepti puikų apkepą. Apkepas skandinaviškas, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiami vištienos kepsneliai, kuriuos galima pasiruošti šiek tiek iš anksto, o vos 25 minutes prieš vakrienę, pašauti į orkaitę. Kepsneliai sultingi, minkšti ir Italijos virtuvės aromatų pripildo visus namus. Labai skanu su ryžiais ar bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai kvapnus, tiesiog tirpsantis burnoje prancūziškas bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, kiekvienas jo kąsnis labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu norite išsikepti šašlykų, tačiau oras dar nelepina, ar nėra kur pasistatyti šašlykinės, siūlome išsikepti šašlykų orkaitėje! Jie neturės laužo kvapo, tačiau bus labai skanūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttestock

Vištienos suktinukai puikiai tinka ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, tačiau ir šventiniam stalui, kai norisi nustebinti bei skaniai pradžiuginti. Juos gaminant kaskart galima improvizuoti pasirenkant vis kitokius įdarus.Šiame recepte karaliauja džiovinti pomidorai, mocarela ir pesto padažas, nes ši trijulė abejingų nepalieka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Berta, Cukrinis avinėlis

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greiti ir skanūs šventiniai pietūs ar vakarienė orkaitėje! Nereikės suktis prie viryklės, o dar puikus kreminis grietinėlės padažas... Tiekite su ryžiais, bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru.

Receptą rasite čia.

Tikras atradimas! Taip marinuoti galite antį, vištą ar atskiras jos dalis. Su prieskonių pasirinkimu improvizuokite, kiek tik norite - tinka viskas, kas patinka Jums.

Receptą rasite čia.

Taip paruošta mėsa iškepa sultinga ir labai skani. Greitai sumauni ant iešmelių ir toliau darbą atlieka orkaitė, todėl nereikės ilgai suktis prie puodų. O jei nenorite kaisti orkaitės - ne bėda, galima kepti ir keptuvėje.

Receptą rasite čia.

Šonkauliukų kelmas yra labai šventiškai atrodantis patiekalas, kuris dažniausiai tiekiamas kaip šaltas užkandis, bet gali būti ir sočiais pietumis ar vakariene. Šonkauliukų kelmas ne tik dailus, bet ir sotus, pigus ir paprastai paruošiamas, tad jį tikrai verta įtraukti į savo meniu. O, kad gaminti būtų dar maloniau ir paprasčiau, dalinamės naudingais patarimais ir net keliais receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Įprasti, visiems puikiai pažįstami ingredientai naujai! Gardžioje vištienos ir bulvių užkepėlėje - labai paprastą po tokią "bombą" paruošti kiekvienam svečiui ir visiems draugiškai skanauti. Beje, rekomenduojame tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, nes jis puikiam šio patiekalo skoniui tiesiog būtinas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Dar vadinamas Vienos kepsniu, šis skanėstas tradiciškai tiekiamas su skiltele citrinos, žaliosiomis salotomis ir bulvytėmis. Mėsa sultinga, nuostabia traškia plutele su kiekvienu kąsneliu tirpsta burnoje! Recepto autorė pataria naudoti kuo plonesnius mėsos gabalėlius, taip kepsneliai bus dar skanesni.

Receptą rasite čia.

Kai, artėjant šventėms, norisi ne tik nustebinti svečius, bet ir praleisti kuo mažiau laiko virtuvėje, puiki idėja – nepaprastai lengvą ir nepaprastai skanų sluoksniuotos tešlos pyragą su lašiša, bulvėmis ir porais! Jis tikrai nustebins net išrankiausio skonio svečius - jie tikrai neįtars, kad pagaminti neprireikė net valandos. Pyragas yra išties sotus, kupinas skirtingų skonių ir poskonių bei dailiai atrodantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Berta, Cukrinis avinėlis

Ieškote paskutinės minutės idėjų, kokiu pavasarišku patiekalu nustebinti svečius? Siūlome iškepti karbonadą su traškia sūrio plutele, o patiekti su labai skaniu padažu ir salotomis. Genialumas slypi paprastume!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums! Beje, dar daugiau patarimų, kaip paruošti puikius šašlykus, rasite čia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošta vištiena yra ypatingai gero skonio ir nuostabaus aromato. Receptas yra be galo paprastas, reikalaujantis vos 15 minučių marinavimo, o iškepusi vištiena būna labai minkšta, tačiau turi traškią odelę. Ir taip taip, žolelių kiekis, nurodytas valgomaisiais šaukštais yra teisingas, dėl to, bekepant vištieną, aromatai pasklinda po visą virtuvę. Receptui Liucija pataria rinktis didesnes vištienos dalis, turbūt geriausias variantas būtų vištos ketvirčiai arba galite supjaustyti visą vištą į kelias dideles dalis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Jei pabodo įprasta bulvių košė, siūlome iškepti gardžių jos krepšelių su įdaru! Tai pagrindinis patiekalas ir garnyras viename. Ypatingai skanu su grybų padažu.

Receptą rasite čia.

Šis legendinis prancūziškas pyragas drąsiai gali būti vadinamas nesaldžių pyragų karaliumi, jau senokai spėjusių užkariauti visą pasaulį savo skoniu bei paprastumu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Berta, Cukrinis avinėlis

Tikriausiai daugelis yra ragavę su ananasais užkeptų vištienos ar kiaulienos kepsnelių, bet, pasirodo, ananasai puikiai dera ir su žuvimi! Taip kepti galima ne tik lašišos kepsnelius, bet ir visą lašišos filė gabalą, o vėliau jį dalinti porcijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šilkinė, minkštutėlė jų tekstūra, bet tikrai ne skonis! Skonis sodrus, ryškus, šiek tiek aštrus. Šiam patiekalui reikia labai mažai darbo - vištieną galima užmarinuoti iš vakaro, iš karto užmauti ant iešmelių, o kitą dieną tiesiog dėti kepti į orkaitę ir palaukti, kol iškeps. Štai ir viskas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Befstrogenas yra iš Rusijos po visą pasaulį paplitęs sotus ir švelnus jautienos troškinys, kurio tikrai verta paskanauti atvėsus orui. Siūlome susipažinti su šio patiekalo istorija, sužinoti, kaip gaminti autentišką befstrogeną ir išbandyti net kelis šio patiekalo receptus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingi, kvapnūs ir gardūs vištienos kepsneliai. Tikrai taip, net vištienos krūtinėlę iškepti orkaitėje galima sultingą ir minkštą, jei vadovausitės šiuo receptu.

Receptą rasite čia.

Šventiškas, labai skanus pyragas su varške, špinatais ir pomidorais - karšto patiekalo idėja be mėsos. Beje, jis labai skanus ne tik karštas, bet ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Karštas patiekalas ir garnyras viename - tiks ir šeimos pietums, ir svečius pavaišinti! Geriausia, kad nereikia suktis prie viryklės, visus ingredientus sudedate į indą, dedate į įkaitintą orkaitę ir galite ruošti kitas vaišes ar ilsėtis! Vištiena iškepa minkšta ir sultinga viduje, su traškia plutele išrorėje - labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nuo lietuviškojo netikro zuikio amerikietiškasis skiriasi tuo, jog ant netikro zuikio viršaus pilamas saldus pomidorų padažas, na ir dar į zuikio sudėtį įeina paprikos ir čederio sūris. Netikro zuikio gaminime galite naudoti tiek džiūvėsėlius, tiek sudžiūvusį batoną. Jei naudosite batoną, tuomet jį išmirkykite piene, kad taptų minkštas ir gerai įsiminkytų į faršą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis vyniotinis ne tik spalvingas ir dailus, bet ir labai labai skanus. Jį galima ruošti ne tik su lašiša, bet ir su kitokia ryškesnio skonio, pvz., upėtakiu. Tik būtinai atkreipkite dėmesį, kad žuvyje nebūtų kauliukų, nes valgant juos išimti bus nelabai patogu. Iškepti galite net iš vakaro, o prieš patiekdami supjaustyti riekelėmis ir mėgautis nuostabiu užkandžiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sotus ir labai gardžiai keptas karpis. Kepant šį skanėstą visi namai prisipildys jaukių kvapų! Ragaujame su traškiomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

Puikus bulvių apkepas su malta mėsa. Sotus ir visai nesudėtingai paruošiamas. Labai skanu su grietine, pievagrybių padažu ar tiesiog vienas. Apkepui galima naudoti ir vien kiaulieną, tuomet reikėtų sumalti riebesnę mėsą, pvz., sprandinę, perpus su liesesne, pvz., kumpiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Minkšta ir sultinga viduje, o išorėje - traški plutelė. Ant butelio kepta višta ypatinga tuo, kad būtent visos jos pusės apskrunda. Taip kepama višta orkaitėje užima nedaug vietos, todėl, jei laukiate daugiau svečių, galima kepti iš karto dvi vištas. Taip pat patogu kartu garnyrui iškepti ir traškių bulvyčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas pyragas. Žuvį bei daržoves galite pasirinkti ir kitokias, kokias labiau mėgstate. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno - vištiena, pomidorai ir kitos daržovės namus pripildys nuostabiausių aromatų. Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.

Receptą rasite čia.

Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Kotletus išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Paruošimo laikas yra pakankamai ilgas (ilgas tik laikas, ne darbas), tačiau viščiukas tikrai neatsivalgomai gardus. Apjungti patys geriausi marinavimo ir kepimo būdai – mirkymas sūryme, įpjovos, pasiskolintos iš šoninės kepimo ir sviestas iš sviestinio viščiuko recepto ir lėtasis kepimas.

Receptą rasite čia.

Kibinai - dažno lietuvio mėgstamas patiekalas. Tokį skanėstą patogu ne tik tiekti svečiams, bet ir vežtis į svečius! Didžiąją dalį darbo galima atlikti iš anksto, o valandėlę prieš tiekiant galima jau kaisti orkaitę.

Receptą rasite čia.

Minkštas ir tiesiog puikus būdas iškepti sultingą sprandinės kepsnį. Tiekiame kaip karštą patiekalą su orkaitėje keptomis bulvytėmis, o atvėsintą - kaip užkandį su krienų ar garstyčių padažu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis patiekalas tiks išsiilgusiems kiek egzotiškesnio skonio nuotykio. Apelsinai ir žaliosios citrinos sultys suteikia gaivos, o kokoso pienas - sodrumo. Paruošiama labai greitai, todėl šiam patiekalui nesugaišite daug laiko. Skanaukite su ryžiais, salotomis ar makaronais.

Receptą rasite čia.

Jeigu nerimaujate, kad vištienos filė kepsneliai bus pernelyg sausi, neabejokite - jei tik neperkepsite, pagal šį receptą iškepsite labai sultinus ir minkštus kepsnelius. Jeigu norite dar gurmaniškesnės vakarienės, papildomai kepant galima pabarstyti trupučiu pelėsinio sūrio.

Receptą rasite čia.

Itališkas Velykinis pyragas puikiai tiks bet kokiai progai ar tiesiog savaitgalio pasmaguriavimams. Gamyba nesudėtinga, bet šiek tiek užtrunka. Siūlyčiau skirti laisvesnį vakarą ar pusdienį ramiam pasisukinėjimui virtuvėje. Pyragas be mėsos, taigi puikiai tiks vegetarams ar tiesiog žalumynų mėgėjams.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis