Mažos gudrybės dengiantiems šventinį stalą

2018-12-12
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
PARTNERIO TURINYS
Šis turinys sukurtas bendradarbiaujant su IKEA
Mažos gudrybės dengiantiems šventinį stalą

Kalėdos su šeima: mažos gudrybės dengiantiems stalą

 

Net jei šventėms neplanuojate didelių iškilmių ir gyvenate ankštame būste, kodėl gi nepalepinus gražiu stalo dekoru savęs ir mylimų šeimos narių? Kviečiame jus į namus, kur per Kalėdas susitinka tik patys artimiausi: seneliai, tėvai ir paaugliai vaikai. O patarimais, ką daryti, kad prie jūsų padengto stalo visi jaustųsi laukiami ir laimingi, noriai dalinasi interjero dizaineriai iš parduotuvės IKEA.

 

Gražu tai, kas paprasta

 

Taisyklė tik viena: stalo grožis slypi paprastume. Pasirinkite vieną spalvą ir, derindami staltiesę prie stalo įrankių bei indų, žaiskite su skirtingais jos tonais. Tamsiai mėlyna – viena iš charakteringiausių šio sezono spalvų. Derinkite ją su balta ar pilka ir namuose lengvai sukursite žiemos šaltuku alsuojančią nuotaiką.

 

 

Pradėkite nuo staltiesės

 

Balta – nesenstanti klasika, bet jei per šventes norisi kažko ypatingesnio, galite panaudoti bet kokį prie interjero derantį gražų audinį (ar net užuolaidą) arba išmarginti seną baltą staltiesę mėlynais raštais – juk mūsų tema mėlyna!

 

Pasiruoškite audinių dažų, teptuką ir vandens – būtent jis padės sukurti gražų spalvos perėjimą ir atliks visą darbą už jus. Štai kaip tai paprasta:

 

1. Dubenėlyje sumaišykite šiek tiek vandens su pasirinktos spalvos audinių dažais.

2. Suglamžykite staltiesę (kad būtų tvirčiau, galite laikinai aprišti siūlu).

3. Dalį audinio įmerkite į paruoštus dažus ir stebėkite, kaip spalva ima kilti aukštyn.

4. Po kelių minučių ištraukite audinį ir leiskite kiek pradžiūti.

5. Tą patį pakartokite su kitomis surištos staltiesės dalimis.

6. Nuriškite siūlus ir jeigu jau esate patenkinti rezultatu, staltiesę išdžiovinkite, išlyginkite ir neškite ant stalo. O jei norite išgauti efektą, kurį matote nuotraukoje, kartokite tą patį, kol pavyks.

 

 

 

Ką dėsite ant stalo?

 

Kai staltiesė jau užklota, galima imtis lėkščių ir stalo įrankių. Prie charakteringos staltiesės puikiai tiks turimi paprasto dizaino indai. Ant šventinio stalo net kasdien naudojami indai išryškės ir atrodys lyg naudojami pirmą kartą.

 

Vietoj blizgių nerūdijančio plieno peilių ir šakučių šventėms rinkitės nestandartinius. Mūsų favoritai – stalo įrankių rinkinys TILLAGD – minimalistinio dizaino ir matinės juodos spalvos.

 

Maistą taip pat patiekite netradiciškai, minimalistiškai. Šalia įspūdingų akvarelinės tekstilės raštų gražiai atrodys smulkios augalų šakelės – tarsi paskutinis potėpis jūsų ką tik sukurtoje drobėje.

 

 

 

Užuot dėję servetėles ant stalo, pakabinkite jas ant kėdžių atkalčių. Popierinės servetėlės čia nelabai tiks, tad vietoj jų rinkitės daugkartinio naudojimo medžiagines. O jei namuose ar parduotuvėje nerandate tinkamų, jas kuo puikiausiai atstos dailūs lininiai virtuviniai rankšluosčiai. Išradingas sprendimas, jei kiekvieno šeimos nario vietai prie stalo norite suteikti išskirtinio jaukumo.

 

Dar keli privalomi atributai ant stalo: grafinas su kamščiu, kad vanduo neprarastų aromato, kelios gyvų augalų šakelės vietoj gėlių ar eglišakių ir krištolinės taurės iš gražiausio namuose turimo servizo – juk Kalėdos!

 

 

 

Ir būtinai pridėkite ką nors nuo savęs. Gal tai bus meno kūrinys iš vazos, stalo įrankių ir lempučių? Gal žvakių ir žvakidžių kompozicija, žalia girlianda arba „užuolaidos“ iš dirbtinių augalų vainikų? O gal pačių dekoruotas kalėdinis tortas? Nuspręskite patys.

 

Pratęsimui – ledinis Naujųjų metų vakarėlis

Kalėdų šurmuliui praūžus, progų švęsti bus ir daugiau. Tad tą pačią šaltai mėlyną ledo temą galite pasiskolinti ir Naujųjų metų vakarėliui. Nereikės daug galvoti iš naujo ir visą laiką galėsite skirti įspūdingam meniu. O jei pristigtų vaizduotės renkantis receptus, greitų vaišių taip pat galite užsukti į IKEA: šaldyti blyneliai su lašišomis, trapūs krepšeliai vieno kąsnio užkandžiams ir dirbtiniai ikrai SJÖRAPPORT tikrai nenuvils.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital