Kalėdos nenuobodžiai - 42 šventiški receptai Kalėdų stalui

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-18
Kalėdos nenuobodžiai - 42 šventiški receptai Kalėdų stalui
@Shutterstock

Pabodo silkė pataluose ir balta mišrainė? Ieškote naujų idėjų Kalėdų vaišėms? Atrinkome net 42 šventiškus receptus, kurie patiks ir klasikos, ir naujų skonių gerbėjams. Čia rasite visko - užkandžių, karštų patiekalų, desertų ir net idėjų saldžioms rankų darbo dovanėlėms!

 

Daug plonų meduolinės tešlos lakštelių, perteptų grietinės kremu, pagardintu lašeliu citrinos sulčių. Produktų visai nedaug, o ir tie patys – visai paprasti. Asta primena, kad šiuo atveju mažiau yra daugiau. 

Receptą rasite čia.

Sūdyta lašiša su krapais – klasikinis ir daug darbo nereikalaujantis šventinis patiekalas. Svarbiausia – pirkite kuo šviežesnę ir kokybiškesnę lašišos filė. Šiame recepte gardiname ją karališkais Tellicherry pipirais. Tai skandinaviškas marinavimo būdas ir cukrus subalansuoja skonį, bet galima jo kiekį koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Šaltiena - populiarus Rytų Europos valgis, kuris dažnai puošia šventinį Kalėdų arba Velykų stalą. Gardžią ir tvirtai sustingstančią šaltieną išvirti nesunku, tereikia tinkamai pasirinkti mėsą bei leisti jai lėtai ir ilgai virti. Dalinamės patarimais bei laiko patikrintais receptais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Iškepkite Kalėdų vakarienei skanų ir sultingą kalakutą. Šis skanutėlis įdarytas obuoliais ir slyvomis bei patiekiamas su švelniu, kremišku grietinėlės padažu. Garnyrui tinka virtos bulvės. Receptas puikus ir tuo, kad kalakuto nereikia iš anksto marinuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Labai šventiškas ir be galo paprastai pagaminamas varškinis tinginys, kuriam kalėdišką skonį suteikia imbieriniai sausainiai bei džiovinti vaisiai. Žinoma, vaisius galite keisti kitais mėgiamais, tačiau spanguolių ir abrikosų derinys yra tikrai puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gražuolės sluoksniuotos salotos, kurias paruošti visai nesudėtinga. Salotas galima ruošti sluoksniai į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuttterstock

Iškepkite savo gamybos duoną! Gaminant pagal šį receptą iškepsite du dangiškai gražius ir skanius duonos kepalėlius. Naminė duona - puiki idėja šventinio stalo vaišėms, sumuštinukams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Orkaitėje kepta antis - puikus pasirinkimas šventėms, ypatingiems pietums ar vakarienei. Siūlome pasinaudoti mūsų patarimais ir mėgautis aromatinga, ryškaus skonio antimi, kurios odelė bus traški, o mėsytė tiesiog kris kaulų ir tirps burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios ypatingos salotos su silke gali būti vienas iš patiekalų ant šventinio stalo. Ne tik labai skanios, bet ir sočios!

Receptą rasite čia.

Kalėdų stalo saldiems užkandžiams, o gal net dovanoms puikiai tiks Kalėdiniais prieskoniais pagardinti skrudinti migdolai! Pradžiuginkite artimuosius rankų darbo skanėstu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Ruošiant ir ragaujant šį tortą, visi namai tikrai maloniai pakvips citrusais ir, be abejo, Kalėdomis! Tortas lengvas ir gaivus, o papildomo sotumo jam priduoda biskvito gabaliukai. Kiekvienas kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles ir įsitikinti jų gardumu patiems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Įdaryta žuvis - mėgstamas šventinio stalo patiekalas, tačiau ją ryžtasi gaminti ne kiekvienas. Pasakojame, kaip išsirinkti geriausios kokybės žuvį ir ją gardžiai farširuoti bei dalinamės nostalgiškais receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėsos kukuliai ir raudonieji kopūstai - puikus derinys. O jei pagardinsite ruošiamus kukulius kvapiaisiais pipirais, imbierais ir gvazdikėliais, gausite tikrai puikų patiekalą Kalėdų stalui. Papildomai tinka patiekti traškiai keptų bulvyčių ar bulvių košės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Nuostabios salotos, jeigu norite nustebinti svečius. Jos gaivios, labai skanios ir be galo gražiai, spalvingai atrodo patiektos ant stalo. Salotoms reikės vos kelių ingredientų, todėl jų galite paruošti ir visai nedidelį kiekį.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio vyniotinis, kuris puikiai tinka valgyti ir šiltą, kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. O dar ir pasakiškai dailus, tad tikrai papuoš šventinį stalą ir nepaliks abejingų! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Gardžią, sultingą ir su traškia odele vištą iškepti tikrai nesunku, galima naudoti įvairius prieskonius, paukštį įdaryti skirtingais įdarais, pasirinkti vis kitus kepimo būdus. Dalinamės patarimais ir mūsų mėgstamiausiais receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos ir puošniai atrodančios salotos. Tiekiame avokadų laiveliuose porcijomis - taip salotos tampa tikra stalo puošmena! Jeigu norisi pikantiškesnio skonio, vietoje graikiško jogurto galima naudoti majonezą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas pyragas. Žuvį bei daržoves galite pasirinkti ir kitokias, kokias labiau mėgstate. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Drėgnas pyragas su šafranu - puikus desertas ne tik Kalėdų stalui, bet ir gimtadieniui ar kitai progai. Tiekiamas su plakta grietinėle ir bruknėmis, bet skanus ir be jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Nuostabūs sausainiai visiems smaližiams. Labai tinkami tą laukiamą Kalėdų rytą, su šeima dalinantis jaukiomis emocijomis ir akimirkomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sterką galima paruošti itin šventiškai ir spalvingai. Šis variantas puikiai atrodys ant šventinio stalo, o skoniu visi svečiai liks sužavėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Gražuoliai Kalėdiniai sausainiai, kurie tiks ne tik pavaišinti artimuosius, bet ir pasislėpti po Kalėdų egle. Rasite ir du variantus, kaip paruošti glajų papuošimui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gaivios, sočios ir šventiškos salotos Kalėdų ar Naujųjų metų vaišėms! Paruošti jas visai paprasta, vietoje liežuvio galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Salotas galima ruošti ir į skaidraus stiklo ar kitokį gilesnį indą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo paprastai pagaminamas, dailiai atrodantis ir tikrai labai skanus tortas, kuriam pagaminti užtruksite vos pusvalandį. Kava ir karamelinis kremas mums dera tobulai, tikimės - patiks ir jums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru.

Receptą rasite čia.

Itin lengvai paruošiami saldainiukai, kurie tiesiog tirpsta burnoje! Vos trys ingredientai ir papuošimai, keliolika minučių paruošimo ir truputis kantrybės sulaukti, kol jie sustings! Patikėkite, palaukti verta! Papildomai galite pagardinti džiovintomis slyvomis ar spanguolėmis - jos čia labai tinka, taip pat tiks ir Kalėdinių prieskonių mišinį ar tiesiog žiupsnis cinamono.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Derinys galbūt skamba neįprastai, bet patikėkite, skonis - nuostabus! Patys tuo įsitikinome ir tai tapo vienu mėgstamiausiu mūsų silkės paruošimo būdų. Jeigu norite šventiškiau - salotas galima ruošti sluoksniais į didelį indą ar porcijų stiklinaites.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvas, purus, maloniai aguoninis - tikrai puikus tortas bet kokiai progai. Be to, galite drąsiai eksperimentuoti ir vietoje aguonų jį pagardinti smulkintais riešutais arba džiovintais vaisiais. Gana girti, metas ragauti!

Receptą rasite čia.

Saldūs, šiek tiek lipnūs ir klampūs, šiek tiek traškūs ir tikrai labai charizmatiški – štai tokie yra prancūziški skanėstai, vadinami florentinais. Nuostabūs jie ir klasikiniai tiesiog migdoliniai, tačiau jeigu artėjant Kalėdoms florentinus pagardinsite saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaivių spalvų suteikiančiomis pistacijomis, saujele aguonų ir žiupsneliu kvapnaus muskato riešuto, jie akimirksniu taps sausainiais, tiesiog sukurtais atsidurti šventinėje dovanų dėžutėje.

Receptą rasite čia.

Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Iškepusį barstome žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Be galo gardus aguoninis pyragas, kuriam ypatingą skonio išbaigtumą suteikia karamelinis glaistas. Tiesiog tirpstantis burnoje, nors keptas iš gana kietokios tešlos, bet ją gerokai aplaisčius sirupu, visas gardėsis pasidaro labai maloniai skanus ir drėgnas. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Puikus burokėlių mišrainės variantas. Ingredientų kiekį galite keisti pagal savo skonį, pagal tai, kokių norite daugiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas smaližiams! Ruošti galima ne tik su vyšniomis, bet ir kitokiomis uogomis. Puikiai tinka šaldytos uogos ar iš kompoto!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai skanus žiemos švenčių užkandis - naminis karkos slėgtainis. Slėgtainį papildomai pagardina ir spalvas paryškina pasislėpusios morkytės. Labai skanus vienas, su krienais ar kitokiu mėgstamu pagardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabus, ypatingos varškinės tešlos pyragas, jei mėgstate daug aguonų! Jei turite, galima naudoti jau paruoštą aguoninį įdarą iš skardinių ar jį pasiruošti patiems.

Receptą rasite čia.

Originalus būdas, kaip pagaminti ir patiekti silkę pataluose. Tobulai tiks šventiniam stalui ne tik dėl nuostabaus skonio, bet ir dėl stulbinamos išvaizdos.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė. Galima naudoti rūkytą dešrytę ar kumpelį. Patiekti skanu vieną ar uždėti ant skrudintos juodos duonos riekelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivus ir nuostabiai skanus, kremiškas jogurtinis tortas su konservuotais persikais. Galima ruošti ir su mandarinais ar kitokiais mėgstamais vaisiais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamos, gaivios ir skanios salotos. Primena tikriausiai daugelio pažįstamas krabų lazdelių salotas, tik šios kiek kitokios - be ryžių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiama ir dar greičiau suvalgoma! Pikantiška, labai skani vištienos užtepėlė - tiks ir krepšelius įdaryti, ir ant duonos riekelės (ypač paskrudintos) užtepti. Užtepėlės užteks maždaug 30 vnt. krepšelių, šaukštelių ar šulinėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Karamelė. Šokoladas. Kepinti lazdynų riešutai.  Saldus, sunkus, sodrus ir turtingas savo skoniu. Vieno gabalėlio pakaks pasaldinti visai dienai, bet kiekvienas mažas jo kąsnelis bus vertas tos saldžios nuodėmės.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami ir labai skanūs sumuštiniai su silke. Akimirksniu išgaruoja nuo stalo, o svečiai prašo recepto. Galima ruošti su mažesniais putpelių kiaušiniais, o jei renkatės virštos - juos pjaustyti ketvirčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivus žiemos švenčių desertas, jei visai nenorite ilgai suktis virtuvėje ar kaisti orkaitės (o gal ji užimta kepamais užkandžiais?). Desertą - tortą galima paruošti iš anksto, o prieš patiekiant išimti iš šaldytuvo, pjaustyti ir gardžiuotis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Skamba įspūdingai, o paruošti visai paprasta! Šioje užtepėlė persipina daugybė puikių skonių. Jei visgi nedrąsu išbandyti savo jėgas karamelizuojant svogūnus, jų galite įsigyti jau paruoštų, tačiau norime Jus patikinti, kad tai visai nesudėtinga! Užtepėlė puikiai tinka įdaryti tešlos šaukštelius ar krepšelius, tepti ant duonelės, o iš tiesų ji tokia skani, kad norisi tiesiog kabinti šaukštais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Meduolius esame įpratę valgyti saldžius, bet jie gali būti ir kitokie. Šis meduolis gaminamas su nesaldžiu griežčių įdaru, bet įdaro daržoves galite drąsiai rinktis savo nuožiūra ar net jas dėti ne kaip įdarą, o tiesiog pakepintas įmaišyti tiesiai į paruoštą tešlą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Silkė neatsiejama nuo daržovių, o šį kartą prie jos puikiai dera ir džiovintos slyvos. Jos suteikia subtilų, bet ypatingą skonį, nuo stalo dings akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Originalus būdas, kaip pagaminti karpį. Šis naminis karpio slėgtainis nustebins ne tik išvaizda, bet ir skoniu, puikiai tiks ne tik Advento laikotarpiui, bet ir Kūčių vaišėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Jei mėgstate midijas, tai šios tikrai patiks, o jei dar jų niekada neragavote, po šio recepto tikrai pamėgsite.

Receptą rasite čia.

Skaniausios mums šios sluoksniuotos salotos buvo su liežuviu, bet galima naudoti ir kitokią virtą mėsą. Galima ruošti gilioje stiklinėje formoje ar atsegamoje torto formoje.

Receptą rasite čia.

Straipsnio draugas: Santa Maria
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Rogovojaus pazystamas
2019-12-22 10:40
Super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital