Kalėdos nenuobodžiai - 42 šventiški receptai Kalėdų stalui

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-12-21
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Kalėdos nenuobodžiai - 42 šventiški receptai Kalėdų stalui
@Shutterstock

Jei artėjant šventėms sunku sugalvoti, ką tiekti ant šventinio stalo, tai šis straipsnis tikrai pagelbės. Čia sau patinkančių receptų rasite, jei norite klasikinių ir nostalgiškų gardumynų, o jei norisi kažko naujo ir dar neatrasto, čia pat atrasite ir tokių pasirinkimų.  Čia puikuojasi gardžiausių užkandžių, karštų patiekalų, desertų ir net idėjų saldžioms rankų darbo dovanėlėms receptai, tad pavyks išsirinkti keikvienam.

 

Ši lašiša yra beprotiškai puiki. Greitai paruošiama, nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o pavyksta fantastiško skonio ir vaizdo. Grietinės padažas suteiks gardaus, lengvai pikantiško skonio, o traškus ir maloniai salstelėjęs spanguolių bei migdolų sluoksnis viską užbaigs tiesiog tobula nata. Dar saujelė granatų sėklų ir dieviško skonio patiekalas garuos ant stalo vos per pusvalandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Nesudėtingai paruošiamas, iš paprastų ingredientų, o kokio nuostabaus skonio ir vaizdo šis aguonų pyragas! Pamatysite, pagaminus vienąsyk, norėsis ruošti dar ir dar. Aš kepiau apvalioje kepimo formoje, tačiau galima kepti ir stačiakampėje 20x30 cm dydžio formoje ar panašioje, nes pyragas skalsus, tad tinkamiausias mėgautis - pjaustomas nedideliais gabalėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Su traškia plutele, sultingu vidumi, aromatinga ir be galo skani - tokia pavyksta ši vištiena ir puikiai tinka šventiniam stalui. O spanguolės ir obuoliai suteikia jai išskirtinio šventiškumo. Labai rekomenduoju išmėginti, tikrai nepasigailėsite, ypač kad paruošimas itin paprastas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tokia silkė kiek kituose nei mums įprastuose pataluose yra tradicinis estiškas patiekalas - laiko patikrintas ir tikrai skanus. Intensyvaus skonio silkė tikrai labai dera su švelnaus skonio ingredientais kaip kad grietinė, kiaušiniai, krapai. Tradiciškai, svogūnai naudojami nekepinti, kad suteikų patiekalui lengvo pikantiškumo, bet jei tokių nemėgstate, žinoma, galite juos pakepinti ar net pamarinuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis tinginio variantas man dar net skanesnis už klasikinį su sausainiais. Dėl kučiukų jis pavyksta toks maloniai minkštutis, saldus tiek, kiek reikia, o spanguolės ir abrikosai suteikia švelnią papildomą skonio natą ir dar daugiau šventiškumo. Nuostabus prie kavos ar arbatos puodelio ir tikrai papuoš bet kokį stalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puikaus subalansuoto skonio, nesunkiai paruošiamas patiekalas, o pelėsinis sūris labai dera su malonia obuolių rūgštele. Puikiai tiks tiekti ir ant šventinio stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Šis iš Italijos Toskanos regiono kilęs patiekalas yra nerealus, jei būtų dievų maisto kategorija, jis ten atsidurktų akimirksniu ir dar labai aukštai. Visi padažo skoniai susilieja į tokią darnią visumą, kad norisi jį tiesiog kabinti šaukštu. Beje, tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis puikiai tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Drauge su krentančiomis snaigėmis į namus žingsnis po žingsnio atkeliauja Kalėdų laukimas. Ir šis tortas būtent toks - ir skoniu, ir išvaizda lyg nužengęs iš žiemos pasakos. Gardintas imbieriniais sausainiais, spanguolėmis ir apelsinais, kremiškas ir su kiekvienu kąsniu sutirpstantis burnoje. Kaip ir daugeliui nekeptų tortų taip ir šiam paruošti užtruksite vos 30-40 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Silkių ruošimo būdų, marinatų yra labai daug, tačiau ši silkė su spanguolėmis - tikras atradimas, nes ji ir įdomi, ir labai gaivi. Spanguolės suteikia malonios rūgštelės, o grietinės padažas yra ne toks sunkus kaip tradicinis majonezo. Žinoma, jei mėgstate skalsiau, galite grietinę perpus maišyti su majonezu, bet man jos švelnus kremiškumas čia labai tinka. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis labai šventiškai atrodantis ir puikaus skonio gėrimas tikrai papuoš šventinį stalą. Mes užrašėme savo mėgiamą sulčių ir vaisių derinį, bet juo galite drąsiai improvizuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gardus kiaulienos kepsnys garstyčių, česnakų ir medaus marinate. Skanu patiekti kaip karštą patiekalą su mėgstamu garnyru, o atvėsusį pjaustyti užkandžiams ar sumuštiniams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Jei mėgstate cinamoną, šis sūrio pyragas tikrai patiks. Intensyviai, tačiau subalansuotai cinamoninis, toks kvepiantis žiema ir šventėmis, šis sūrio pyragas yra labai gardus. Pyragas pavyksta kreminis, minkštutis, o plaktos grietinėlės sluoksnis ant viršaus skonius dar labiau subalansuoja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Toks šventiškas, aromatingas, jaukumu kvepiantis patiekalas! Prie stalo tikrai privilios kiekvieną tiek skoniu, tiek išvaizda. Jei dar neragavote taip apruoštos vištienos, labai rekomenduojame. Beje, tokiu paruošimo būdu galima gaminti ir kiaulienos nugarinę, tik šią dar tinka patepti medumi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis patiekalas tikrai vertas aplodismentų, tad jei dairotės įspūdingų, bet nesudėtingų idėjų šventiniam stalui ar šventiškai vakarienei, šie kepsneliai bus tobuli. Pelėsinio sūrio padažas suteiks malonią skonio natą kiekvienam kąsneliui, tad nuo stalo dings akimirksniu! Receptas tinkamas tiek kiaulienai, tiek vištienai ar net lašišai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Suktinukai - tiesiog tobula klasika tiek ant kasdienio stalo, tiek ant šventinio. Jie nuostabūs ne tik greitu paruošimu, bet ir puikiais skoniais. BBQ padažo ir vištienos derinys yra labai gardus, bet žinoma, vietoje bbq tinka ir tiesiog mėgiamas pomidorų padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skonis ir kvapas tokie šventiškai nuteikiantys, jaukumą suteikiantys! Labai gardus, gaivus tortas, kuriam tikrai sunku atsispirti. Beje, sustingusio torto viršų galima aplieti ir šokoladu, pagardintu trupučiu cinamono ar meduolių prieskonių, bet aš liejau naminiu sausainių sviestu (tinka ir pirktinis).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanios, sočios, pikantiškos ir tiesiog tobulos salotos, kurios pavyksta ne tik gardžios, bet ir puošnios. Rūkyta skumbrė jose labai dera, bet taip pat vietoje jos tinka ir tunas ar lašiša.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šventiniai, labai skanūs, žavūs ir, svarbiausia, nesunkiai paruošiami trapios tešlos sausainukai. Juos galite gaminti tiek raštuotus, tiek be raštų - visaip bus skanūs. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Nors lašišos gaminimo variantų yra daug, tačiau kreminiame padaže ji mano mėgiamiausia. O ši su citrininiu sūrio padažu tiesiog visomis prasmėmis tobula, tad tikrai tiks šventiniams pietums ar ypatingai vakarienei, nors paruošiama labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Maloniai traški ir gaivi, lengvai pikantiška užkandėlė. Tinka norint pavaišinti svečius ar pasilepinti patiems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Toks skanus, minkštas, drėgnas ir tirpstantis burnoje - tiesiog tobulas keksas. Iškepa labai maloniai drėgnas, sodraus skonio ir suteikiantis namams ne tik nuostabaus aromato, jaukumo, bet ir šventinės nuotaikos. Beje, laikant sandarioje dėžutėje, jis toks drėgnas ir minkštas išlieka net kelias dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Paprastai paruošiamas, tačiau labai skanus užkandis, kuris puikiai papuoš šventinį stalą! Paruošti tikrai labai lengva. Beje, jei norisi, į lydytą sūrį galima įmaišyti laiškinius česnakus ar kitus mėgstamus žalumynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Itin greitai paruošiamas ir labai skanus patiekalas, kurio skonių derinys įkvėptas legendinių vištienos suktinukų. Vištiena pavyksta minkštutė, tokia kremiška, soti - puikiai tiks tiek savaitgalio, tiek šventiniams pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kokios juk šventės be puikių krabų lazdelių salotų? Na, arba be gardžios užtepėlės. Ši pavyksta švelnaus skonio, skani, neįmantri ir tikrai nesudėtingai paruošiama, tad gali būti tiekiama ant šventinio stalo ar tiesiog, kai norisi sočios užkandėlės. Gardu kabinti šaukštu vieną, tiekti ant duonos ar batono riekelės, krekerių, įdaryti krepšelius ar kabinti su kepta duona. Idėją atradau internete, sužavėjo, tad nusprendžiau išbandyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Be galo skanus, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek prie popietinės kavos ar arbatos. Nudžiuginsite ne tik save, bet ir artimuosius. Paruošti nesunku, tereikia kantrybės sulaukiant, kada gi bus galima skanauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Receptas nesudėtingas, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitų daržovių. Prie kepsnio puikiai dera rūgštesnis spanguolių padažas, bet skanu ir be jo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Be galo gardus aguoninis pyragas, kuriam ypatingą skonio išbaigtumą suteikia karamelinis glaistas. Tiesiog tirpstantis burnoje, nors keptas iš gana kietokios tešlos, bet ją gerokai aplaisčius sirupu, visas gardėsis pasidaro labai maloniai skanus ir drėgnas. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Gardus padažas ir puikiai subalansuoto skonio salotos sudaro dar gardesnį junginį! O pelėsinis sūris kiekvienam kąsneliui suteiks tobulą skonio natą. Puikiai tiks tiekti ant šventinio stalo ar pasilepinti ypatingomis dienomis pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis sūrio tortas pavyksta neįtikėtinai kremiškos tekstūros ir nuostabaus skonio. Jei norite kažko naujo, labai rekomenduojame išmėginti šį receptą. Beje, pagrindui galite naudoti ne tik vaflius, bet ir mėgstamus sausainius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Dar vienas tobulas skonių derinys, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis kepti vis dažniau. Tai patiekalas, kuris sužavės kiekvieną artimąjį ir nepaliks abejingų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Be galo skansu užkandis, kuris sužavės kiekvieną! Puikiai tiks norintiems pasilepinti ar kai ilgai nesinors stovėti virtuvėje. Šis skonių derinys tiesiog stulbinantis! Geriausia tai, kad gardu valgyti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tradicinius medaus lakštus čia keičia medaus biskvitai, gardinti kalėdiniai prieskoniais, apelsinų žievelėmis, sultimis ir cukatais. Šie auksiniai biskvitai vėliau sulaistomi apelsininiu sirupu, aptepami apelsininiu ir apelsininiu maskarponės kremais. Nors tortas tikrai skiriasi nuo tradicinio varianto, tačiau skonis - pasakiškai geras. Patiekus tokį medaus tortą tikrai nustebinsite visus šeimos narius!

Receptą rasite čia.

Pikantiški, sotūs ir labai skanūs suktinukai, kuriuos ruošti norėsis vis dažniau! Pagaminti nesunku ir greita, tereikės lašelio kantrybės laukiant, kol sutvirtės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai. Beje, šiam patiekalui rinkitės rūgštesnius obuolius, nes su saldžiais skonis turės per mažai kontrasto, bus blankus. O jei mėgstate saldu-sūru derinius, į padažą galite papildomau įdėti šaukštą obuolienės ar obuolių tyrės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Švelnios tekstūros ir kiek pikantiško skonio - ypač gardi skumbrės užtepėlė su lydytu sūreliu (ruošiama be majonezo). Ji puikiai tinka įdaryti krepšelius, tepti ant krekerių, batono riekelių ar juodos duonos.

Receptą rasite čia.

Šis spanguolių pagardas nuostabiai tinka prie mėsos, pvz. vyniotinio, kepsnio ar kepto paukščio. Juo taip pat galima gardinti salotas ar sumuštinį ar užsitepti ant varškės sūrio. Pagaminsite super paprastai tiek iš šviežių, tiek iš šaldytų spanguolių (jei šaldytos, pirmiausia atitirpinkite ir nupilkite skystį).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Spalvinga idėja modernesmėms Kūčioms ar Kalėdų stalui. Šių ingredientų derinys tiesiog tobulas, o padažas suteikia malonaus skonio natą ir drėgnumą. Beje, jei ruošite ne vegetarišką variantą, šias salotas papildomai tinka pagardinti fetos arba ožkos sūriais ar lašiša ar vytinto kumpio riekelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gražuolės sluoksniuotos salotos, kurias paruošti visai nesudėtinga. Salotas galima ruošti sluoksniais į dubenį, išmaišyti, ar net dėti į atskiras stiklinaites. Šias salotas paruošti tikrai neužtrunka, tereikia supjaustyti, suformuoti ir trumpam padėti į šaldytuvą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Sultinga kiaulienos nugarinė, įdaryta troškintomis kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu! Tobulas skonių derinys, kuris mums sužavėjo tiek skoniu, tiek tekstūra, tiek išvaizda. Galime drąsiai teigti, kad nepasigailėsite, jei pasiruošite šį gardumyną artėjančioms šventėms. Jis skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Karšti tortilijų suktinukai niekada nenuvilia, o šie - pažadu, sužavės kiekvieną šeimos narį ar draugus savo puikiai subalansuotu skoniu bei tekstūra! Labai skanūs, pikantiški, sotūs ir sunkiai atsivalgomi, tad ruošti norėsis vis dažniau. Žinoma, jei norisi, galima gaminti ir su mėsos įdaru ar kitais mėgstamais priedais, tačiau varškės ir špinatų bei sūrio įdaras yra skoniu sunkiai nurungiamas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijai

Lengvas, purus, maloniai aguoninis - tikrai puikus tortas bet kokiai progai. Be to, galite drąsiai eksperimentuoti ir vietoje aguonų jį pagardinti smulkintais riešutais arba džiovintais vaisiais. Gana girti, metas ragauti!

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate tradicinę krabų lazdelių mišrainę ar tiesiog krabų lazdeles, ši užtepėlė taip pat patiks. Gaivi, gardi, vos iš kelių ingredientų ir tokia skani - viskas ko gali reikėti užkandžiui ar tiesiog, kai norisi greitai, bet skaniai. Puikiai tinka kabinti su traškučiais, tepti ant trapučių ar duonos riekelių ar įdaryti užkandžių krepšelius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Ypatingas ne tik savo istorija bei paruošimu, bet ir skoniu. Prieš šimtmečius atvežtas ir gaminti pradėtas dar totorių - labai greitai savo gerbėjų ratą atrado ir Lietuvoje. Šiandien drąsiai galima sakyti, kad kiekvieno mūsų širdyje šis desertas užima ypatingą vietą. Plona mielinė, sviestu ir cukrumi pripildyta, tešla, storas aguonų sluoksnis ir kelios razinos - tik tiek tereikia tobulam, visus pavergiančiam, desertui. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Saulėta Virtuvė

Orkaitėje kepta antis - puikus pasirinkimas šventėms, ypatingiems pietums ar vakarienei. Siūlome pasinaudoti mūsų patarimais ir mėgautis aromatinga, ryškaus skonio antimi, kurios odelė bus traški, o mėsytė tiesiog kris kaulų ir tirps burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Karamelė. Šokoladas. Kepinti lazdynų riešutai.  Saldus, sunkus, sodrus ir turtingas savo skoniu. Vieno gabalėlio pakaks pasaldinti visai dienai, bet kiekvienas mažas jo kąsnelis bus vertas tos saldžios nuodėmės.

Receptą rasite čia.

Labai skanios, greitai paruošiamos ir itin puošniai atrodančios daržovių salotos. Man jas patinka gardinti trupučiu traškios šoninės, bet jei norite varianto be mėsos, galite ją praleisti ar pakeisti pora saujų mėgiamų riešutų, pvz. graikinių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Be galo skanus, gaivus ir labai šventiškai atrodantis tortas, kurį pagaminti užtrunku vos pusvalandį. Jogurtas bei vaisiai šiam skanėstui suteikia gaivos, o maskarponė ir gritinėlė - kremiškumo bei purumo. Šis tortas yra vienas mano mėgstamiausių šventėmis kvepiančių žiemos desertų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Skanutėlės liežuvio salotos, kurias galima ruošti į vieną didelį stiklinį indą sluoksniais, patiekti išmaišytas ar į mažas stiklinaites! Liežuvį tinka pakeisti ir virta ar orkaitėje kepta mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Sodrus biskvitas, lyg sniegas purus ir lengvas kremas ir viską vainikuojančios vyšnios su rūgštele. Šis tortas ne tik nudžiugins kiekvieną jūsų svečią, bet ir papuoš stalą tikra Kalėdine nuotaika.

Receptą rasite čia.

Greitos ir labai skanios krevečių salotos, vos iš kelių ingredientų. Jas paruošti užtruks visai neilgai, jos šventiškos, bet puikiai tinka ir tiesiog ypatingai vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas pyragas. Žuvį bei daržoves galite pasirinkti ir kitokias, kokias labiau mėgstate. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis patiekalas ne tik labai gardus, bet ir itin puošniai atrodo ant stalo! Kepama sprandinė išlieka sultinga, o ir nereikia vargti virtuviniu plaktuku minkštinant kepsnelius, nes kepamas visas gabalas su nuostabiu ir kvapniu įdaru.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Rogovojaus pazystamas
2019-12-22 10:40
Super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital