Kaip tikrai skaniai išvirti bulves? Dalinamės gudrybėmis!

2017-02-22
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Kaip tikrai skaniai išvirti bulves? Dalinamės gudrybėmis!
@Shutterstock

Virtos bulvės - puikus garnyras ar, parinkus tinkamus pagardus, net ir pagrindinis patiekalas. Jas taip pat galima sutrinti į košę, panaudoti sočių salotų ar apkepų gamyboje, tad mokėti išvirti tikrai skanias bulves yra svarbus įgūdis kiekvienam!

 

Bulvių, kurias tieksite kaip garnyrą, naudosite apkepui, trinsite į bulvių košę, apskrudinsite keptuvėje ar orkaitėje, geriau nepjaustyti ir neskusti - tuomet išsaugosite bulvių skonines savybes bei mitybinę vertę. Žinoma, svarbu parinkti kuo panašesnio dydžio bulves, kad jų virimo laikas būtų vienodas.

Kita vertus, jeigu iš virtų bulvių ruošite salotas, jas geriau virti perpjautas į keletą dalių - šitaip jos bus švelnesnio skonio, geriau derės su kitais produktais, labiau „įsisąvins“ salotų padažą bei kitus prieskonius.

Verdančios bulvės sugeria ganėtinai daug druskos, tad vandenį reikėtų sūdyti drąsiau. Taip pat nereikia bijoti eksperimentuoti ir verdančias bulves gardinti ne tik įprasta druska, bet ir kitais prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis ir daržovėmis. Virtos bulvės bus labai aromatingos ir turės subtilų poskonį, jeigu į puodą įmesite sviesto gabaliuką, česnako skiltelę, truputį svogūno ar saliero, rozmarino, čiobrelio ar petražolės šakelę, įbersite žiupsnelį juodųjų pipirų ar Kajeno paprikos. Kai kurie restoranų šefai rekomenduoja bulvių papildomai negardinti, bet virti jas daržovių ar vištienos sultinyje.

 

Ar jau sugundėme išsivirti dubenį garuojančių bulvyčių? Dalinamės instrukcija, kuria sekdamas skanias, tolygiai minkštas, bet nesubyrėjusias bulves išvirs net pradinukas!

 

1. Paruoškite bulves. Atrinkite panašaus dydžio bulves. Neskustas bulves švariai nušveiskite šiurkščia kempinėlės puse. Jeigu bulves naudosite salotoms arba stokojate laiko, tai jas supjaustykite kuo vienodesniais gabaliukais.

2. Užpilkite vandeniu. Bulves užpilkite vandeniu taip, kad jos būtų apsemtos per 3-4 cm. Naudokite tik šaltą vandenį - taip, jam užvirti reikės daugiau laiko, tačiau bulvės išvirs tolygiau.

3. Pasūdykite ir paskaninkite vandenį. Į puodą berkite druskos, dėkite kitų mėgiamų prieskonių, prieskoninių žolelių ar daržovių. Tinka: česnakai, svogūnai, salierai, čiobreliai, rozmarinai, petražolės, pipirai ir kt.

4. Kaitinkite iki užvirimo. Vandeniui užvirus kaitrą sumažinkite iki minimumo, taip, kad vanduo vos burbuliuotų. Puodo neuždenkite, kadangi tuomet bulvės gali suvirti į košę, tapti vandeningos.

5. Patikrinkite po 5 min. Nedideliais kubeliais pjaustytos bulvės išverda greitai - praėjus 5 min. po vandens užvirimo. Nepjaustytos, priklausomai nuo dydžio, išverda per 10 - 30 min., tad vis patikrinkite.

6. Bulvės jau išvirė. Patikrinkite bulves - tiesiog persmeikite šakute ar peiliu, jeigu bulves lengva persmeigti, tai jos jau išvirė.

7. Nukoškite bulves. Išvirusias bulves ištraukite iš vandens, palaukite, kol šiek tiek atvės, nulupkite ir tiekite dar šiltas. Jeigu virtas bulves naudosite salotoms, tai jas galite perlieti šaltu, tekančiu vandeniu ar minutėlei pamerkti į ledinį vandenį.

 

Šiandien nenorite virtų bulvių, tačiau mielai pasigardžiuotumėte bulvių koše? Šilkinės bulvių košės receptą rasite čia.

 

O ar kada susimąstėte, kad bulvė - universali daržovė, tinkanti tiek blynams, tiek apkepams, tiek pyragams?.. Siūlome išbandyti 18 burnoje tirpstančių bulvių patiekalų

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital