Kaip skaniai paruošti krevetes? Patarimai + 8 puikūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-06-26
Kaip skaniai paruošti krevetes? Patarimai + 8 puikūs receptai
@ Shutterstock

Krevetės - daugelio mėgstamos jūros gėrybės, pasižyminčios gaiviu, lengvai salstelėjusiu skoniu ir tinkamos patiems įvairiausiems patiekalams. Krevetes gaminti nėra sudėtinga, tačiau jas sugadinti ir paversti „guminėmis“ taip pat labai paprasta. Dalinamės patarimais padėsiančiais to išvengti ir mėgautis burnoje tirpstančiomis krevetėmis! O straipsnio pabaigoje rasite kelis mums patinkančius krevečių receptus, kuriuos, esame tikri, pamėgsite ir jūs!



Gaminame krevetes: rekomenduojame pirkti šaldytas, bet nevirtas ir gaminti kuo trumpiau

Krevetės - šaunus produktas, nes jos ne tik skanios, bet ir naudingos bei ypač greitai paruošiamos. Tereikia žinoti kelias taisykles - rekomenduojame pirkti šaldytas, bet nevirtas krevetes, jas lėtai atitirpinti perkėlus iš šaldiklio į šaldytuvą ir termiškai apdoroti tik kelias minutes, tuomet krevetės išsaugos joms būgingą skonį ir švelnią tekstūrą.

1. Krevečių pasirinkimas.
Rūšis ir dydis. Egistuoja keli šimtai krevečių rūšių, tačiau maistui naudojamos tik keliolika: didžiosios tigrinės krevetės, šiaurinės dryžakojės krevetės, baltakojės blyškiočios krevetės, raukšlėtosios krevetės, kininės krevetės, Vidurio Amerikos mėlynosios krevetės, indinės krevetės ir kt.

Jos yra skirstomos įvairiai, tačiau dažniausiai pagal spalvą:

  • Rudosios krevetės. Šios krevetės smulkesnės, jų mėsa yra gan tvirta, pasižymi ryškiu, „minerališku“ skoniu. Net ir šviežios, ką tik pagautos turi silpną amoniako kvapą.
  • Baltosios krevetės pasižymi minkštesne, truputį saldumo turinčia mėsa.
  • Rausvosios krevetės. Šių krevečių skonis subtilus, gaivus, mėsa lengvai salstelėjusi. Jos maloniai kvepia jūra, vandenynu.
  • Tigrinės krevetės. Šios krevetės užauga labai didelės, todėl jos ypač dažnai auginamos fermose. Jų skonis gan ryškus, tačiau malonus ir daugeliui priimtinas.


Vis tik krevečių skonio skirtumai yra labai subtilūs. Vargu ar net didžiausias gurmanas atpažintų konkrečios rūšies krevetę patiekale, remdamasis vien skoniu, o ne rūšiai būdinga išvaizda.

Renkantis krevetes atsižvelkite ne į jų rūšį, spalvą, o į dydį. Krevetės yra pakuojamos pagal dydį, kuris matuojamas vienetais kilograme arba vienetais svare. Pavyzdžiui, jeigu ant pakuotės parašyta 30/40 pcs/kg, viename kilograme bus 30-40 krevečių. Tokios krevetės bus stambios, o jeigu ant pakuotės nurodyta 51/60 arba 61/70, krevetės bus smulkutės, atitinkamai, užrašas 41/50 parodo, kad krevetės yra vidutinio dydžio. Krevečių dydį pasirinkite pagal ruošiamą patiekalą, pavyzdžiui, iešmeliams ar mirkymui bei skrudinimui tešloje reikės didesnių krevečių, o makaronų padažui tiks ir smulkesnės.
 

Krevečių fermos Tailanda

Tailande krevetės auginamos fermose. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Šviežios krevetės. Krevetės, kaip ir visos jūrų gėrybės, genda labai greitai, o vartojant net ir vos vos pagedusias krevetes kyla didelė rizika apsinuodyti. Rinkdamiesi krevetes jas būtinai pauostykite - šviežios krevetės gaiviai kvepia jūra, o pradėjusios gesti - turi aitrų amoniako kvapą.

Palieskite ir dėmesingai apžiūrėkite krevetes. Šviežios krevetės turėtų būti drėgnos, bet ne gleivėtos, ne lipnios; tvirtos, gražios ir vientisos formos, neaplūžusios, su kojytėmis, nesubyrančios rankose. Krevečių spalva ir raštas priklauso nuo jų rūšies, tačiau ant kiek pabuvusių krevečių galvos, o vėliau ant kūno atsiranda apvalūs juodi taškeliai. Keli taškeliai neparodo, kad krevetė yra sugedusi, tačiau kuo taškelių daugiau, tuo ilgiau ši krevetė buvo krante.

Atkreipkite dėmesį, kad šviežių ir tikrai kokybiškų, saugių naudoti krevečių nusipirkti tikrai sunku - absoliuti dauguma krevečių, saugant nuo greito sugedimo, yra sušaldomos iškart po sugavimo. Būkite dėmesingi ir skaitykite etiketes, nes prekybos centruose ant sugrūsto ledo suguldytos krevetės dažnai nėra šviežios, jos šaldytos ir atitirpintos (jų pirkti nerekomenduojame, nes negalite būti tikri, kaip ir kada šios krevetės buvo atitirpintos, ar jos tikrai laikomos teisingai. Verčiau pirkite šaldytas krevetes ir jas atitirpinkite patys).

Šviežias, namo parsineštas krevetes gaminkite nedelsdami. Nelaikykite jų šaldytuve ilgiau nei parą.

Šaldytos krevetės. Šaldytos krevetės yra puikus pasirinkimas, nes galėsite būti tikri, kad jos nėra sugedusios, o tinkamai jas atitirpinus ir paruošus skonis tikrai nenukentės. Šaldytos krevetės parduodamos šviežios arba virtos, tai turi būti nurodyta ant pakuotės. Mes rekomenduojame rinktis tik nevirtas, šviežias, šaldytas krevetes, nes jų skonis bus ryškesnis, be to tuomet mažesnė tikimybė, kad krevetės pervirs ir bus „guminės“.

Šaldytų krevečių kokybę įvertinti pakankamai sunku, tačiau įmanoma. Rekomenduojame rinktis kuo labiau permatomą pakuotę ir gerai apžiūrėti viduje esančias krevetes. Jos turėtų būti kuo „vientisesnės“, vienodos spalvos, nesulūžusios, „neapdriskusios“. Taip pat įvertinkite maišelyje esančius ledo kristalus - jie turėtų būti smulkūs, tolygiai pasiskirstę po visą įpakavimą. Ledo sankaupos (ypač jeigu ledukai stambūs, susitelkę viename kampe) parodo, kad krevetės buvo užšaldytos arba po užšaldymo laikomos netinkamai, tikėtina, kad jos buvo atitirpusios (ar aptirpusios) ir vėl sušaldytos.
 

Šaldytos nevirtos nelukštentos krevetės

Tikrai šviežių krevečių gauti labai sunku, todėl rekomenduojame pirkti šaldytas, bet nevirtas krevetes su kiauteliais. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Lukštentos arba ne. Tiek šviežios, tiek ir šaldytos krevetės gali būti lukštentos arba ne. Renkantis krevetes jos yra skirstomos pagal išlukštenimo „lygį“: su galva ir su kiautu (HOSO, nuo angl. head on shell on); su kiautu (SO, shell on); nuluptos, su palikta uodega (PTO, peeled tail on); nuluptos, bet su paliktu virškinimo traktu (PUD, peeled undeveined); nuluptos, virškinimo traktas pašalintas (P&D, peeled and deveined); su palikta „drugelio uodega“ - „peleku“ (BTTY-TO, butterfly tail on).

Lukštentų arba ne krevečių pasirinkimas priklauso nuo to, kam jos bus naudojamos. Rekomenduojame rinktis krevetes su kiauteliais, bet be galvos. Kiauteliai gaminimo metu patiekalams (ypač sriuboms, troškiniams, padažams) suteiks papildomo, ryškesnio skonio ir šiek tiek apsaugos subtilius vėžiagyvius nuo perdžiūvimo ir virtimo „guminiais“. Krevečių galvos, kita vertus, suteikia truputį kartumo (kai kuriems valgytojams tai visai patinka, tačiau tokių yra mažuma). Be to, krevetės, kaip ir žuvys, genda nuo galvos, tad perkant „begalves“ krevetes yra mažesnė tikimybė, kad krevetė prieš sušaldymą buvo pagedusi.

Išlukštentas krevetes siūlome rinktis, jeigu norite švelnesnio, ne tokio ryškaus skonio arba jeigu krevetes naudosite įvairiems įdarams, pavyzdžiui, gaminant japoniškus gyoza koldūnus (apie juos daugiau šiame straipsnyje). Žinoma, lukštentos krevetės yra puikus sprendimas, jeigu paprasčiausiai tingisi arba neturite laiko „terliotis“, norite tiek gaminti, tiek ir valgyti švariau.

2. Krevečių aitirpinimas. Lietuvoje dažniausiai perkame užšaldytas krevetes, kurias reikia atitirpinti prieš gaminimą. Visuomet rekomenduojame rinktis lėtą atitirpinimą, nes jis padeda išsaugoti krevečių (ar bet kurio kito produkto) natūraliai gaivų skonį, minkštą tekstūrą. Krevetes geriausia atitirpinti jas iš šaldiklio perkėlus į šaldytuvą. Krevetės, priklausomai nuo jų dydžio ir kiekio, atitirps per naktį arba per parą. Atitirpusias krevetes trumpai perplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu.

Jeigu neturite tiek laiko ir norite krevetes ruošti nedelsiant, jas sudėkite į kiaurasamtį ir plaukite po nestipria šalto vandens srove 10-15 min. arba pamerkite puode su drungdu vandeniu 20-30 min. Krevetės atitirps greičiau, tačiau jų skonis, deja, bus blankesnis, didesnė tikimybė, kad paruoštos kevetės bus kietesnės.

Atitirpintų krevečių kokybę ir tinkamumą vartoti vertinkite taip pat, kaip ir šviežių, t.y. jos būti drėgnos, bet ne gleivėtos, ne lipnios; tvirtos, gražios ir vientisos formos, neaplūžusios, su kojytėmis, nesubyrančios rankose. Jos turi kvepėti gaiviai, lyg jūra, jeigu juntate amoniako arba kitą negerą kvapą, krevetes išmeskite. Šaldytos krevetės galėjo sugesti jeigu jos buvo užšaldytos arba po užšaldymo laikomos netinkamai arba jeigu atitirpintas krevetes laikėte perdėm ilgai. Atitirpintas krevetes būtina kuo greičiau pagaminti, o iki gaminimo laikyti šaldytuve ne ilgiau 1-2 dienų.
 

Atitirpintos krevetės

Krevetes rekomenduojame lėtai atitirpinti perkėlus į šaldytuvą, tuomet jos išsaugos geriausią skonį ir tekstūrą. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

3. Krevečių lukštenimas. Jeigu krevetės yra su galva, ją švelniai pasukite ir galva nutrūks. Tuomet pakiškite pirštą po kiauteliu iš šono, ties pirmosiomis kojytėmis ir tiesiog nulupkite vieną kiautelio segmentą. Tokiu būdu nulupkite ir kitus segmentus. Krevetė liks su kieta uodegėle, kuri dažnai paliekama (ypač, jeigu krevetes tieksite kaip užkandį ir valgysite rankomis). Jeigu norite visiškai išlukštenti krevetę, ją tvirtai laikykite ir pirštais atsargiai nutraukite uodegėlės kiautelį. Krevečių lukštenimą (taip pat ir kiek žemiau aprašytą žarnos pašalinimą) pamatykite šiame video.

Krevetę taip pat galite išlukštenti ir naudodami nedideles žirklutes. Nutraukite krevetės galvą, žirklutėmis įkirpkite jos kiautelį nugaroje per visą ilgį, atargiai atverkite ir nulupkite kiautelio dalis iš abiejų šonų. Galiausiai, jeigu norite, pašalinkite uodegėlės kiautelį jį nutraukdami. Mes manome, kad šis būdas kiek „purvinesnis“ ir imlesnis laikui, todėl rekomenduojame rinktis pirmąjį - po kelių pirštais išlukštentų krevečių įgusite ir darbuositės tikrai greitai.

Žarnos pašalinimas. Per visą krevetės kūną eina jos virškinimo traktas - tarsi tamsus siūlelis nugaroje. Tikrai galima valgyti krevetes, kurių žarna nėra pašalinta. Žarnynas nėra pašalinamas, jeigu krevetės labai smulkios, nes tai truktų visą amžinybę, smulkūs vėžiagyviai perdėm susitraiškytų, be to valgant mažas krevetes jų žarnyno skonio nepajusite.

Jeigu krevetės didesnės, žarną rekomenduojama pašalinti, nes valgant gali jaustis kartumas arba žarnoje gali būti smėlio smiltelių, kurios nemaloniai girgždės tarp dantų. Jeigu krevetę išlukštenote, nedideliu peiliuku įpjaukite jos nugarą nuo kaklo iki pat uodegos ir atverkite žarnyną, žarną atsargiai užkabinkite peilio galiuku arba dantų krapštuku ir ištraukite. Jeigu ketinate gaminti nelukštentas krevetes, kiautelį mažomis žirklulėmis prakirpkite nuo kaklo iki uodegos (tačiau kiautelio nelupkite, pasistenkite perdėm neatverti), tuomet lygiai taip pat peiliuku padarykite ilgą pjūvį ir ištraukite žarną.
 

Keptos išvalytos krevetės

Krevetės nugarinėje dalyje truputį „išsižiojusios“, nes jos buvo įpjautos ir pašalintas žarnynas. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4. Krevečių gaminimas.
Prie krevečių derantys prieskoniai. Prieskonių pasirinkimas priklauso nuo patiekalo, kitų ingredientų, tačiau nesuklysite krevečių patiekalus gardindami citrina, česnakais, petražolėmis, bazilikais, raudonėliais, imbieru, čili pipirais, kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais.

Krevečių paruošimo būdai. Krevetes galima naudoti įvairiems patiekalams ir jas paruošti tikrai labai paprasta, tačiau svarbu nepamiršti pagrindinės taisyklės ir jokiu būdu krevečių neperkepti ar nepervirti. Perdėm ilgai termiškai apdorojamos krevetės praras joms būdingą minkštą, švelnią tekstūrą, lengvą salstelėjimą, subtilų jūrinį aromatą ir pavirs beskonėmis, guminėmis, net gali kiek apkarsti (ypač jeigu ruošiamos krevetės su kiauteliais ir galva).

Vidutinio dydžio šviežias arba atitirpintas, žalias, nevirtas krevetes termiškai apdoroti reikia tik kelias minutes:

  • Keptuvėje. Krevetes kepkite įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių po 1-2 min.
  • Orkaitėje. Krevetes kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 7-8 min. Kepimo viduryje galite apversti.
  • Virimas, troškinimas. Krevetes virkite vandenyje arba sudėkite į troškinį, sriubą ir virkite 7-10 min.
  • Skrudinimas aliejuje. Džiūvėsiuose paniruotas ar tešloje pamirkytas krevetes įkaitintame aliejuje virkite 2-3 min.
  • Grilyje. Aliejumi pateptas krevetes kepkite sudėję ant grotelių po 2 min. iš abiejų pusių.


Termiškai apdorojamos krevetės pasidarys rausvos spalvos ir susisuks į kamuoliuką, tai normalu.

Jeigu naudojate jau virtas, atitirpintas krevetes. Jas, nepiklausomai nuo gaminimo būdo, pakanka tik trumpai, vos porą minučių pašildyti.


5. Likučių laikymas, pašildymas ir panaudojimas. Patiekalus su krevetėmis rekomenduojame suvartoti iškart, nes krevetės, nors ir termiškai apdorotos, genda pakankamai greitai, o pašildytos nebėra tokios skanios. Jeigu likučių vis tik yra, juos laikykite sandariame inderyje, šaldytuve iki poros dienų (laikykite šaltesnėje šaldytuvo vietoje - apačioje, toliau nuo durelių).

Norėdami pašildyti patiekalą su krevetėmis, jį šildykite kuo trumpiau, kad krevetės nepasidarytų „guminės“. Jeigu šildote, pavyzdžiui, sriubą, troškinį, krevetes rekomenduojame ištraukti, pašildyti likusį patiekalą, jį nukelti nuo ugnies ir tuomet į jį grąžinti krevetes. Beliks išmaišyti, uždengti dangčiu ir porą minučių palaukti iki kol krevetės sušils.

Likusias krevetes taip pat galite panaudoti šaltiems patiekalams, užkandžiams. Pavyzdžiui, salotoms, įvairiems suktinukams, įdarytiems krepšeliams ir pan.

Įvairiems patiekalams įprastai yra naudojamos šaldytos, atitirpintos krevetės, todėl patiekalų su jomis pakartotinai užšaldyti šaldymo kameroje nerekomenduojama.

 

Krevečių receptai: gardūs užkandžiai ir sotūs pagrindiniai patiekalai

Galima pagaminti tūkstančius krevečių patiekalų, tačiau jie visi turi bendrą (ir tikrai puikų) bruožą - jie pagaminami tikrai greitai!

Pasakiškai skanus ir kvapnus užkandis - traškios česnakinės krevetės. Labai skanios vienos, su saldžiu aitriųjų paprikų padažu ar makaronais.

Receptą rasite čia.

Vakarienė per 20 minučių! Jeigu nemėgstate tirštų padažų, tuomet į padažą nedėkite krakmolo. Mes mėgstame lipnius, tirštus padažus su krevetėmis, dėl to naudojame kukurūzų krakmolą padažui sutirštinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Retas atsisakys lėkštės makaronų su puikiu padažu... Šį kartą prie makaronų priderintas kreminis, skanus, gardus rausvas padažiukas su krevetėmis. Išbandykite, tikrai nesigailėsite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šventiškas ir greitas užkandis vaišių stalui! Skanu ir su dar karštomis krevetėmis, ir su jau atvėsusiomis. Tokiems sumuštinukams galima panaudoti likusias, nesuvalgytas krevetes.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Recepto autorė teigia, kad avokadai puikiai tinka į visas salotas. O šias mes ragavome ir galime patvirtinti - tikrai tinka. Lengvos, traškios salotos tiks lengviems pietums ar vakarienei, o padažas... tiesiog užburia! Jis, beje, puikiai derės ir kitokiose salotose.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas būdas paruošti šį tą ypatingo - ant iešmelių keptos krevetės. Labai tinka tiekti su šviežiomis salotomis, pabarsčius sezamo sėklų ir su citrinos skiltele ar saldžiu aitriųjų paprikų padažu. Taip pat šiais iešmeliais labai tinka pagardinti sezoninių daržovių ar Cezario salotas.
Iešmeliai bus skaniausi kepti grilyje, tačiau galite kepti ir keptuvėje su šlakeliu aliejaus, po 2 min. iš abiejų pusių.

Receptą rasite čia.


Krevetės kario padaže

Indišką skonio natelę turintis, lengvai paruošiamas krevečių troškinys puikiai pasotins, sušildys, tačiau neapkraus skrandžio. Jį siūlome patiekti su virtais ryžiais.

Krevečių karis

Kvapnios ir labai gražios spalvos krevetės kario padaže puikiai tiks su virtais ryžiais. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 porcijoms Jums reikės:

  • 500 g atitirpintų, nevirtų, lukštentų krevečių;
  • 1 nedidelės skardinės (400 g) konservuotų pomidorų be odelių;
  • 180 ml kokosų pieno (galima pakeisti grietinėle);
  • 0,5 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštelio kario miltelių;
  • 1 šaukštelio smulkiai sutarkuoto ar sutrinto imbiero;
  • 1 šaukštelio kumino;
  • 1 šaukštelio maltos kalendros;
  • 1,5 šaukštelio ciberžolės;
  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių;
  • 0,5 šaukštelio (galima daugiau arba mažiau, pagal aštrumo poreikį) čili pipirų;
  • pagal skonį druskos;
  • kepimui aliejaus (arba ghee sviesto);
  • patiekimui šviežios kalendros, virtų ryžių.


Patarimas: galite naudoti ir kitokius prieskonių derinius. Svarbiausia naudoti karį ir spalvą padailinančias ciberžoles.

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Jame apkepinkite krevetes iš abiejų pusių po 1 min. Keptas krevetes atidėkite.
  2. Toje pačioje keptuvėje vis pamaišydami kepkite smulkiai pjaustytą svogūną iki kol suminkštės.
  3. Į keptuvę sudėkite smulkiai sukapotus arba spaustuku perspaustus česnakus bei visus likusius prieskonius. Maišydami pakepkite pusę minutės.
  4. Supilkite konservuotus pomidorus (jeigu jie nesmulkinti, prieš tai susmulkinkite). Gerai išmaišykite ir patroškinkite 7-10 minučių, kad pomidorai truputį sutirštėtų.
  5. Supilkite kokosų pieną, grąžinkite keptas krevetes ir viską dar minutėlę pašildykite.
  6. Paruoštą krevečių troškinį tiekite su virtais ryžiais, galite apibarstyti smulkiai sukapotomis kalendromis.


Keptos krevetės saldžiai aštriame padaže

Kinų restoranuose populiariame saldžiai aštriame padaže tinka kepti ne tik traškią vištieną, bet ir žuvį arba krevetes. Siūlome paragauti su virtais ryžiais.
 

Krevetės čili padaže

Truputis aštrumo, truputis saldumo, šiek tiek tiršto lipnumo - nuotabus padažiukas krevetėms (ir ne tik). Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 porcijoms Jums reikės:

  • 700 g atitirpintų, nevirtų, lukštentų krevečių;
  • 180 ml vištienos sultinio;
  • 2 šaukštų pomidorų padažo;
  • 2 šaukštų sojų padažo;
  • 2 šaukštų smulkiai sutarkuoto arba sukapoto imbiero;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1,5 šaukšto ryžių (arba kitokio) acto;
  • 2 šaukštelių cukraus;
  • 1 šaukštelio (arba pagal skonį) aštraus padažo arba čili miltelių;
  • 1 šaukštelio krakmolo;
  • 3-4 šaukštų atitirpintų žaliųjų žirnelių;
  • pagal skonį druskos (gali ir nereikėti, jeigu sojų padažas yra sūresnis);
  • kepimui aliejaus.


Gaminimas:

  1. Dubenėlyje šluotele išplakite pomidorų padažą, aštrų padažą, sojų padažą, sultinį, cukrų, krakmolą, actą.
  2. Keptuvę labai įkaitinkite, įpilkite šlakelį aliejaus. Maišydami, trumpai (apie 10 sekundžių) apkepkite smulkintą imbierą ir smulkiai sukapotą ar spaustuku perspaustą česnaką.
  3. Sudėkite krevetes, jas apkepinkite iš abiejų pusių po 1 min.
  4. Supilkite išplaktą padažą, suberkite žirnelius. Vis pamaišydami virkite iki kol padažas truputį sutirštės, virkite apie 3 min.
  5. Patiekite su virtais ryžiais.


Traškios krevetės tešloje

Traškios krevetės tešloje yra puikus užkandis, kuris tikrai nepaliks abejingų. Ypatingo traškumo krevečių paslaptis yra japoniški panko džiūvėsėliai, kurių rasite didesniuose prekybos centruose aba specializuotose gurmaniško maisto parduotuvėlėse.
 

Traškios krevetės tešloje

Tokių krevečių siūlome paskrudinti daugiau, nes jos lyg saulėgrąžos - pradėjus kramsnoti neįmanoma sustoti! Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4 porcijoms Jums reikės:

  • 500 g atitirpintų, nevirtų, lukštentų, bet su kietomis uodegėlėmis krevečių;
  • 130 g miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g stambių japoniškų panko džiūvėsėlių (galima naudoti ir paprastus džiūvėselius arba sutrinti krekerius, kukurūzų dribsnius, tortilijų traškučius);
  • po žiupsnelį druskos, pipirų, paprikos ir džiovintų česnakų miltelių (galima naudoti kitokius prieskonius);
  • apie 1 L aliejaus skrudinimui.


Gaminimas:

  1. Krevetes sumaišykite su druska, pipirais ir džiovintų česnakų milteliais.
  2. Miltus sumaišykite su paprikos milteliais.
  3. Kiaušinius išplakite atskirame dubenėlyje.
  4. Į kitą dubenėlį suberkite džiūvėsėlius.
  5. Paniruokite krevetes. Jas apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
  6. Krevetes virkite įkaitintame aliejuje aliejuje virkite 2-3 min. iki kol džiūvėsėlių luobelė bus auksinės spalvos.
  7. Skrudintas krevetes sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
  8. Patiekite su patinkančiu padažu mirkymui. Tiks saldžiarūgštis arba sojų padažas, česnakinis majonezo ir pan.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital