Naminiai ledai be aparato - patarimai + 37 patikrinti receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-08-16
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Naminiai ledai be aparato
@ Shutterstock

Kai vasarą aplanko tokie karščiai - būtina atsigaivinti skaniais ir vėsiais šaltais! O geriausia, kad atrinkome daug puikių ir išbandytų receptų, kurie tikrai pradžiugins kiekvieną. Nesudėtingai paruošiami, grietinėlės, vaisių ledai, ledų sumuštiniai ir dar daugiau įvairių idėjų.

 

Išbandę mūsų patarimus ir puikius receptus, vargu ar dar kada norėsite pirktinių ledų! 

 

Taigi, kaip pagaminti pasakiškai skanius naminius ledus be ledų aparato? 

 

Greiti vaisių arba uogų ledai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Šis ledų paruošimo būdas labai greitas ir paprastas, jis tinkamiausias ruošti puikiai atgaivinančius vaisinius ledus. Jeigu bijotės kad tokiems ledams pritrūks kremiškumo, juos gamindami būtinai naudokite ir šaldytus bananus arba mangus. Nuo jų ledai bus švelnesnės, į klasikinius ledus panašios tekstūros. Beje, šie vaisiai ledams suteikia saldumo, todėl nereikia jokio papildomo cukraus. Kremiškesnei tekstūrai suteikti į gaminamus ledus galite įdėti šiek tiek jogurto, grietinėlės arba kokoso pieno. Tik skystų ingredientų nepadauginkite, nes trinami ledai gali suskystėti (200 g šaldytų vaisių dėkite ne daugiau kaip 50-70 ml skystų ingredientų). Toks ledų paruošimo būdas tiks ir sveikai besimaitinantiems smaližiams, ir vegetarams, ir veganams.

 

Kaip paruošti greitus vaisių ar uogų ledus?

  1. Norimus vaisius ir stambesnes uogas, pvz., braškes, supjaustyti maždaug 3*3 cm gabaliukais.
  2. Vaisius ir uogas sušaldyti. Kai šaldysite, juos paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ar silikoninio kilimėlo, kad nesukibtų į vieną gabalą.
  3. Šaldytus vaisius dėkite į elektrinį trintuvą ar kokteilinę (prietaiso instrukcijoje patikrinkite, ar jis tinkamas trinti šaldytus produktus), sudėkite likusius ingredientus (jogurtą, kokoso pieną, medų ar kt. jeigu naudojate) ir sutrinkite iki kol viskas susijungs į vientisą konsistenciją. Tikslus trynimo laikas labai priklauso nuo trintuvo galingumo ir pačių trinamų vaisių. Trindami galite kelis kartus stabtelėti ir nubraukti vaisius nuo sienelių link trintuvo ašmenų. 
  4. Viskas, galite skanauti! O jeigu norite tvirtesnių ledų, sutrintus juos galite paskleisti negilioje formelėje ir 15 - 20 minučių palaikyti šaldiklyje arba suformuoti rutuliukus ledų šauktu ir tuomet dar truputį pašaldyti.

Taip paruoštų ledų ilgai nelaikykite šaldiklyje, nes jie pernelyg sustings. Na, o jei visgi norite jų pasiruošti iš anksto, prieš skanaudami maždaug 15 minučių perdėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek suminkštėtų.

 

Klasikiniai ledai

 

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Klasikiniuose ledų receptuose dažniausiai naudojama grietinėlė, grietinė ar kitoks pieno gaminys ir/arba žali kiaušiniai. Šie produktai klasikiniams ledams suteikia kreminę konsistenciją ir saldų, gomūrį pamalonintį riebumą. Nuo plaktų produktų klasikiniai ledai pasigauna oro burbuliukų, todėl dažniausiai būna purios, lengvos konsistencijos. Lengviausia tokius ledus plakti elektriniu plakikliu, tuomet darbai vyksta sparčiau, o rezultatu galima mėgautis greičiau!

 

Kaip paruošti klasikinius ledus?

  1. Kol ruošite ledų masę, į šaldiklį įdėkite indą, kuriame juos šaldysite. Šis žingsnis nėra būtinas, tačiau pagreitins ledų sušalimą. Indą rinkitės atsparų šalčiui, didesnio ploto, nes kuo plonesniu sluoksniu šaldysite ledus, tuo jie greičiau ir tolygiau sušals. Šaldymui idealiai tinka stiklinės ar keraminės kepimo formos, nes jų sienelės storos, tad gerai laiko temperatūrą.
  2. Prieš plakdami masę ledams, būtinai kruopščiai išmaišykite ingredientus, pvz. riebią plakamąją grietinėlę gerai išmaišykite su cukrumi, įsitikindami, kad cukraus granulės ištirpo, kitaip valgant ledus jausis cukraus kristalai. Arba galite naudoti cukraus pudrą.
  3. Indą su pagal receptą paruošta ledų mase dėkite į šaldiklį. Po 30-40 minučių, ledų masę masę gerai perplakite mikseriu (neišimdami jos iš indo) ir vėl šaldykite. Perplakimą galite kartoti 3 - 4 kartus kas 30-40 minučių iki ledai visiškai sušals. Po paskutinio perplakimo ledus sudėkite į sandarius indelius ir laikykite šaldiklyje.

 

Svarbu pabrėžti, jog būtent šis perplakimo šaldant momentas suteikia ledams minkštumo, nes plakant į juos patenka daugiau oro. Bet jeigu ledai, kuriuos ruošiate, yra gana saldūs bei į juos dosniai įdėjote iš anksto išplaktų purenančių ingredientų (riebios grietinėlės ir/ar kiaušinio baltymų), net ir be papildomo permaišymo ledai bus skanūs ir ne per kieti. Visgi perplakti ledai visada pavyks dar puresni ir dar panašesni į pirktinius. Kad ledai lengviau kabintųsi ir būtų švelnesnės konsistencijos, prieš skanaujant, reikėtų juos 15 - 20 minučių palaikyti šaldytuve.
 

Jeigu ledus norite skanauti ne tiesiog iš indelio ar prie garuojančio obuolių pyrago, o porcijomis, rekomeduojame išskiepti šių puikių vafliukų, juos susukti ir ledus patiekti vafliukuose.

 

Beje, ruošiamus ledus galite paskaninti įmaišydami šokolado gabaliukų, mirkytų razinų, vaisių ar kitų priedų. Taip pat ledus galite iš karto ruošti kaip šokoladinius, įmaišydami kakavos, ar kaip egzotiškesnius žaliosios arbatos ledus, įmaišydami Matcha arbatos miltelių.

 

Skanių eksperimentų, o dabar pristatome puikius receptus, iš kurių tikrai išsirinksite!

 

Sūdytos karamelės semifreddo tikrai patiks saldžių, sodraus skonio ledų mylėtojams. Čia gardžiai dera ne tik skoniai, bet ir kontrastingos minkštų, burnoje sutirpstančių karamelinių ledų ir traškių lazdynų riešutų tekstūros.

Receptą rasite čia.

Kokia gi vasara be skanių ledų. Teko išbandyti daug įvairių receptų, šie ledai kol kas skaniausi iš visų. Galite rinktis ir kitas mėgstamas uogas. Puikiai tiks braškės ar avietės.

Receptą rasite čia.

Ryškūs ir žavingi mangų ledai abejingų nepalieka. Tobulai kremiški, gaivūs, paragavus iškart nukels į saulėtas dienas! Šiuos ledus paruošti super paprasta, o kiekvienas kąsnelis vertas pakartojimo.

Receptą rasite čia.

Grūdėta varškė šiemet išgyvena tikrą renesansą socialiniuose tinkluose, ypač desertų kategorijoje. Šie ledai vos pasirodę išpopuliarėjo akimirksniu. Ir jie tikrai to verti - super paprastai papuošiami, labai skanūs ir nereikia ledų gaminimo aparato. Galbūt grūdėta varškė kaip ingredientas skamba neįprastai, bet patikėkite, ji čia tikrai labai dera.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Paprastai ir labai greitai paruošiami, vasara ir braškėmis kvepiantys, maloniai saldūs ir labai gražūs – trys rausvos spalvos atspalviai viename ledų sumuštinyje! Pjaustykite sumuštinius norimos formos gabalėliais jau visiškai sustingusius, o tuomet dar trumpam grąžinkite į šaldiklį, kad sutvirtėtų, jei spėjo atšilti. Valgykite tiesiog rankomis, o jei norite, kad būtų šiek tiek minkštesni, prieš ragaudami dešimt minučių palaikykite kambario temperatūroje.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, visai nesudėtingai paruošiami ir gaivūs ledai be jokio pridėtinio cukraus! Gaminti galima į specialias formeles, pilti į vienkartines stiklines ir smeigti pagaliukus, o galima tiesiog stingdyti paprastoje formoje ir vėliau iš jos kabinti šaukštu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs ir itin paprastai pagaminami ledai, o jau skonis! Receptui ingredientų reikia vos kelių, bet jeigu norite įvairiau, eksperimentuokite drąsiai - į šiuos ledus labai tinkai įmaišyti rome mirkytų razinų, tarkuoto šokolado, riešutų ar ko tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ar bandėte gaminti ledus namuose? Jei vis dvejojate, nes atrodo, jog sudėtinga ar reikia specialių prietaisų, tai galiu nuraminti, kad tikrai ne. Paruošti ledus labai lengva ir nereikia nieko įmantraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrų tikriausi vasaros ledai! Gaivūs, saldūs, pagaminti nesunku, o sudėtyje jokio pridėtio cukraus! Ir tikrai taip - šiems ledams pagaminti Jums nereikės ledų aparato! Šiems skaniems ledams tinka tiek šviežios, tiek šaldytos braškės ar kitos uogos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Abrikosų rūgštelė tobulai dera su bananų saldumu. Žinoma, šie ledai greiti su sąlyga, kad šaldyklyje būsite pasiruošę šaldytų gėrybių, svarbiausia - bananų. Vietoje abrikosų tinka bet kokie kiti vaisiai ar uogos, pvz. mangai, avietės, braškės, kriaušės ar obuoliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gaivūs braškių ir kokosų ledai - natūraliai saldūs, be pieno produktų. Puiki idėja nevartojantiems laktozės turinčių produktų ar tiesiog norintiems išbandyti naujų skonių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėgstantiems ledus, tai puiki sveikesnė alternatyva mėgautis šiuo desertu. Gamino laikas koks 10 min, skanu tikrai ir atrodo puikiai. Saldumo kiekį reguliuokite pagal save, o riešutų ir riešutų sviesto rūšį - irgi galite keisti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Kokie jie skanūs ir lengvai pagaminami! Vietoje šokolado tinka naudoti ir šviežias uogas. Kondensuotą pieną galite pasirinkti kokį jūs mėgstate ir saldumą reguliuoti pagal save.

Receptą rasite čia.

Karštą vasaros dieną taip smagu pasmaližiauti naminiais gardžiais ledais - ruošiami su grietinėle, todėl bus super kreminiai. Nenaudojami termiškai neapdoroti kiaušiniai! Tinka ruošti ir iš kitokių uogų.

Receptą rasite čia.

Kremiški, puikios tekstūros ir skonio ledai! Mangų gaiva tiesiog užburia savo vasarišku skoniu. Paruošti juos užtruksite vos kelias minutes, o suvalgysite dar greičiau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis ledų desertas – be galo gaivus. Pagardintas kokosų pienu ir šviežių mangų gabalėliais, jis ir sustingsta šiek tiek tvirčiau negu nevaisiški Semifreddo, tad skaniausia desertą iš šaldymo kameros išimti penkiolika ar dvidešimt minučių iki patiekiant, kad tiek ledų masė, tiek mangų gabalėliai šiek tiek suminkštėtų.

Receptą rasite čia.

Siūlome išbandyti klasikinių naminių vanilinių ledų receptą! Ledai saldūs ir tobulai skanūs tiek vieni, tiek su šiltu pyragu, sirupais, šokolado pabarstukais ar pagardinti uogomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ledai tik iš dviejų ingredientų! Kas gali būti paprasčiau? Šiuos puikius ledus pagaminti labai paprasta ir jie patiks smaližiams, nors juose nėra jokio pridėtinio cukraus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie puikūs ledai nereikalauja jokio maišymo šaldant. Dalį grietinėlės galima pakeisti liesesne, dėti šokoladinį sūrį. Kiekvienas variantas bus vis kitoks ir labai skanus!

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio, lengvai paruošiami ledai šventei ar kasdieniam pasilepinimui.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai gaivūs ir skanūs ledai! Receptas draugiškas tiek vegetarams, tiek veganams, o ledų variacijų galite prikurti daugybę pagal skonį, nuotaiką ar namuose turimus produktus - rinkitės norimo skonio augalinį ar gyvūlinį pieną, saldinkite mėgstamais priedais, žaiskite su sluoksnių proporcijomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Mėgstate šokoladinius ledus? Šis nuostabus receptas kaip tik Jums. Kremiški, švelnūs ir labai labai šokoladiniai ledai... Juos galite ruošti nedideliuose indeliuose ir smeigti pagaliukais arba šaldyti dideliame inde ir ledų šaukštu skobti dailius rutuliukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gaivūs, labai skanūs ir maistingi ledai! Jiems tereikės dviejų ingredientų ir jokio pridėtinio cukraus. Vietoje ananasų taip pat galite naudoti uogas ar vaisius (ypač skanu su mangais ar persikais).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ledai su šokolado gabalėliais – klasika, nepaliekanti abejingų. Susluoksniuokite šokolado gabalėliais pagardintus ledus tarp dviejų minkštų šokoladinių biskvitų, leiskite sutingti, o tuomet supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Sumuštiniams sušalus ir ledams sustingus, biskvitai išliks minkšti, malonios tekstūros. Jei mėgstate kavos skonį desertuose, į ledų masę galite įmaišyti apie ketvirtį puodelio atvėsintos stiprios kavos.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir gaivūs ledai. Šiuose leduose mažai kalorijų, todėl jais be sąžinės graužimo galės mėgautis net ir tie, kurie itin kruopčiai jas skaičiuoja. Ledus galite ruošti įvairių skonių - su braškėmis, mėlynėmis, avietėmis ar kitomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pistacijų ledai – klasika, o jų derinys su avietėmis yra vienas tų, kurie nepalieka abejingų. Saldumas ir gaivumas šiame ledų deserte dera labai subalansuotai: pistacijų riešutai suteikia sunkumo, sodrumo, tuo tarpu avietės – gaivumo ir lengvumo.

Receptą rasite čia.

Vasara, šilti orai daro savo ir ledų šaldytuve tiesiog privalu turėti visada, kaip galvojate? Varškės/jogurto ledai pagaminami labai greitai, tik reikia laiko jiems sustingti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Nuostabaus skonio ir purumo šokoladiniai grietinėlės ledai - tikriausiai visų šokoholikų svajonė. Papildomai ledus galite gardinti smulkintais riešutais, mirkytomis razinomis ar vyšniomis iš uogienės - tobulas derinys!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvi, vasariški ledai su avietėmis ir mėtomis! Jei neturite ar nemėgstate, mėtų dėti tikrai nebūtina. Galima ruošti ir iš kitokių uogų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Arbūzo skonis ir dailumas! Ledai skanūs, maistingti ir tikri gražuoliai, tad ypač vilios mažuosius smaližius. Pagaminti visai nesudėtinga, reikės tik trupučio kantrybės, kol sustings. Šiuos ledus galima ruošti ne tik dviejų skonių ir du skonius atskirai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vasara ir ledai – tobula pora. Tokia pat, kaip žiema ir sniegas. Žinoma dar vasarai reikia saulės, uogų ir jūros.

Receptą rasite čia.

Saldūs karameliniai ledai, įtaisyti tarp dviejų karamelinių vaflių, patiks pačių saldžiausių desertų gerbėjams. Visiems, kurie nė nemirktelėję sakytų: karamelės nebūna per daug! Svarbus momentas: karamelinius ledus galite pasigaminti iš anksto, tačiau sumuštinius formuokite tik prieš patiekdami; nešaldykite karamelinių vaflių, nes sustingę jie tampa itin kieti.

Receptą rasite čia.

Ne tik labai skanūs, bet ir labai dailūs ledai - puošniai "banguoti" ledai su šokoladu ir braškėmis. Galima rinktis ir kitokias uogas.

Receptą rasite čia.

Kokia vasara be ledų, tad skubu pasidalinti namuose gamintų ledų receptu. Šie ledai ne tik skanūs, tobulos tekstūros, bet ir greitai pagaminami. Ko daugiau reikia? Tiesiog krisk po obelim sode, mėgaukis ledais ir apsimesk, kad sėdi po palme.

Receptą rasite čia.

Dalinuosi super greitų ledų receptu, kurį kažkada pamačiau internete ir jau gaminau visokių skonių.

Receptą rasite čia.

Greitai ir paprastai pagaminami ledai! Ledams naudokite mėgstamiausias uogas, tinka net šaldytos, gardinkite šokolado gabaliukais, karamele ar mirkytomis razinomis. Ledai bus labai skanūs ir trumpai šaldyti, todėl nebūtina ilgai lūkuriuoti prieš ragaujant.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ledai greitai pagaminami ledai, reikės tik truputėlio kantrybės, kol sustings ir galima bus ragauti! Puikūs orai - gera proga išbandyti naminius ledus. Patiekti galima vienus arba aplieti šokoladu, karamele ar pabarstyti uogomis.

Receptą rasite čia.

Persikus galima tiesiog valgyti, galima iškepti gardų pyragą, o dar galima pagaminti šiuos ledus.

Receptą rasite čia.

Pieną galite keisti riešutų, sojų, kokosų pienu - skonis įgaus naują atspalvį. Naudokite natūralų arba kitokį savo mėgstamiausią pusryčių jogurtą. Vietoje granolos puikiai tiks sausi dribsniai, riešutai, pūstos burnočių sėklos. Svarbiausia išlaisvinti fantaziją!

Receptą rasite čia.

Ledai sveikuoliški ir greitai pagaminami, o gerai pažįstamas ananasų ir kokoso skonių derinys užburs visus smaližius! Ledai švelnios konsistencijos, saldūs ir puikiai tiktų prie gabalėlio garuojančio obuolių pyrago...

Receptą rasite čia.

Labai skanus, labai vasariškas ir labai gaivus desertas! Žemuoges recepte galima pakeisti braškėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis - visaip bus gardu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Desertas, pakeičiantis skaniausius ledus.

Čia tai bent receptas! Skanutėliai naminiai ledai be jokio cukraus ir sveikuoliškai. Puikiai tiks ir skanauti vienus, ir kaušelį įsidėti į traškius naminius vafliukus, ir prie garuojančio obuolių pyrago... Nuostabius ledus galite ruošti mėgstamo skonio - su avietėmis, braškėmis ar kitomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Kondensuotas pienas, grietinė ir uogos - nuostabaus skanumo ledai! Tereikia viską išplakti ir trupučio kantrybės, kol sustings. Braškes galima pakeisti ir kitokiomis mėgstamomis uogomis, pvz., avietėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Jogurtiniai ledai su braškėmis - tai, ko reikia atsigaivinimui karštomis dienomis. Šiems ledams pagaminti sugaišite vos kelias minutes, o ir ingredientų prireiks vos kelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Kremiški ir lengvai pagaminami šokoladiniai ledai be pieno produktų ir be kiaušinių. Jie skanūs savaime, arba galite pagardinti norimais priedais - tinka riešutai, kokoso drožėlės, šokolado lašai ar kitokie mėgstami paskaninimai.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, gaivūs ir netgi sveikuoliški ledai! Jeigu trūksta saldumo, galite dėti medaus, bet labai skanu ir be jo. Tiekiame su uogomis ar vaisių gabaliukais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Saulei pradėjus „kepinti“, o ne tik šviesti kaitriau ir šildyti, taip ir užsinori ledų. Ingrida užsidegė „Na gi imu ir pasigaminu savo naminių ledų“. Pavyko. Paprasti vaniliniai ledai su jogurtu - skanu!

Receptą rasite čia.

„Kulfi“ yra tradiciniai indiški ledai. Daromi su įvairiais prieskoniais, gardinami riešutais, rožių vandeniu. Oksana gamino su cinamonu. Paruošimas yra labai paprastas, bet reikalauja šiek tiek kantrybės. Tačiau skonis viską atperka.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Kepeja
2018-05-08 16:19
Visi ledai nuostabūs ,neradau nė vieno kuris būtų nepatikės ATSAKYTI
F
2021-05-13 08:59
Kurie skaniausi vaniliniai ledai gal patarsit? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital