Šį sekmadienį, lapkričio 10 d. 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - Ką dar su daržovėmis?" mūsų šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip pagaminti autentišką lietuvišką, bet daugelio pamirštą gardumyną - arkasą. Laidoje Tomas arkasą gardina prieskoninėmis žolelėmi ir džiovintais burokėliais, tačiau drąsiai eksperimentuokite su skoniais. Beje, arkasas gali būti ir saldus! Pavyzdžiui, kaitindami pieną įdėkite cinamono lazdelę ir keletą gvazdikėlių, o perkošę įberkite pagal skonį cukraus ar kito saldiklio.
Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:
Arkasui gaminti Tomas paprastai naudoja litrą pieno, kurio kaitinant nugaruoja daugmaž pusė. Šiam kiekiui sutirštinti iki pjaustomos tekstūros reikės 10 g vandenyje išbrinkintos želatinos. Tomas paprastai gamina su žalatinos lapeliais, tačiau puikiai tiks ir smulkūs želatinos milteliai (kuo skiriasi įvairių rūšių želatina, skaitykite čia).
„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!