Kaip pasigaminti arkasą?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-11-10
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Arkasas

Šį sekmadienį, lapkričio 10 d. 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - Ką dar su daržovėmis?" mūsų šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip pagaminti autentišką lietuvišką, bet daugelio pamirštą gardumyną - arkasą. Laidoje Tomas arkasą gardina prieskoninėmis žolelėmi ir džiovintais burokėliais, tačiau drąsiai eksperimentuokite su skoniais. Beje, arkasas gali būti ir saldus! Pavyzdžiui, kaitindami pieną įdėkite cinamono lazdelę ir keletą gvazdikėlių, o perkošę įberkite pagal skonį cukraus ar kito saldiklio.

Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:

 


Arkasui gaminti Tomas paprastai naudoja litrą pieno, kurio kaitinant nugaruoja daugmaž pusė. Šiam kiekiui sutirštinti iki pjaustomos tekstūros reikės 10 g vandenyje išbrinkintos želatinos. Tomas paprastai gamina su žalatinos lapeliais, tačiau puikiai tiks ir smulkūs želatinos milteliai (kuo skiriasi įvairių rūšių želatina, skaitykite čia).
 

„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3! 

Visus laidose gaminamus receptus rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital