Sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - kepame pyragą!" laidos viešnia, prekybos tinklo "Iki" konditerijos technologė - konsultantė Daiva Steponėnienė dalinosi patarimu, kaip pagaminti šokoladinį uogų skonio glaistą. Glaistas puikiai tinka įvairiausiems saldiems kepiniams - tortams, pyragams, riestėms.
Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:
Šokoladiniam uogų skonio glaistui tortams ir pyragams Jums reikės
- 300 gr šokolado
- 150 gr grietinėlės, 35 proc. riebumo
- 100 gr uogų (tinka ir šaldytos)
- 60 gr sviesto
Gaminimas:
1. Jeigu uogas naudojate šaldytas, jas pirmiausia atitirpinkite. Uogas elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos tyrelės. Jeigu glaisto norite visiškai vientiso, uogų tyrę galite perkošti per sietelį.
2. Uogas ir grietinėlę sudėkite į prikaistuvį ir pakaitinkite iki šonuose ims kilti pirmieji maži burbuliukai (užvirinti nereikia).
3. Į grietinėlę sudėkite pasmulkintą šokoladą ir gerai išmaišykite iki šokoladas ištrips.
Šiuo glaistu puoškite tortus, pyragus, keksus ar ką tik sugalvosite!
„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!
Visus laidose gaminamus receptus rasite čia.