Kaip pagaminti šokoladinį uogų skonio glaistą tortams ir pyragams?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-11-03
Kaip pagaminti šokoladinį uogų skonio glaistą tortams ir pyragams?

Sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - kepame pyragą!" laidos viešnia, prekybos tinklo "Iki" konditerijos technologė - konsultantė Daiva Steponėnienė dalinosi patarimu, kaip pagaminti šokoladinį uogų skonio glaistą. Glaistas puikiai tinka įvairiausiems saldiems kepiniams - tortams, pyragams, riestėms.

Jeigu neturėjote galimybės laidos pasižiūrėti gyvai, šiuo patarimu dalinamės žemiau esančiame video:

 

 

Šokoladiniam uogų skonio glaistui tortams ir pyragams Jums reikės

  • 300 gr šokolado
  • 150 gr grietinėlės, 35 proc. riebumo
  • 100 gr uogų (tinka ir šaldytos)
  •  60 gr sviesto

 

Gaminimas:

1. Jeigu uogas naudojate šaldytas, jas pirmiausia atitirpinkite. Uogas elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos tyrelės. Jeigu glaisto norite visiškai vientiso, uogų tyrę galite perkošti per sietelį.

2. Uogas ir grietinėlę sudėkite į prikaistuvį ir pakaitinkite iki šonuose ims kilti pirmieji maži burbuliukai (užvirinti nereikia).

3. Į grietinėlę sudėkite pasmulkintą šokoladą ir gerai išmaišykite iki šokoladas ištrips.

Šiuo glaistu puoškite tortus, pyragus, keksus ar ką tik sugalvosite!

 

„La Maistas“ – kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3! 

Visus laidose gaminamus receptus rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital