Kaip lengvai supjaustyti arbūzą patogiai valgyti?

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Kaip lengvai supjaustyti arbūzą patogiai valgyti?
@Shutterstock

Vasara įpusėjo, o su ja įsibėgėjo ir arbūzų sezonas! Ryškūs, saldūs ir atgaivinantys arbūzai karaliauja ant prekystalių ir daugybės lietuvių virtuvėse. Tikriausiai daugeliui mėgstančių arbūzus pažįstamas jausmas, kai net nežinai, nuo kurio galo pradėti pjaustyti arbūzą, kad vėliau, valgant, jų sultys nevarvėtų iki alkūnės.

 

Jei jau išsirinkote arbūzą, siūlome jį pjaustyti trimis patogiausiais būdais tiek tiesiog valgymui, tiek vaisių iešmeliams paruošti ar į salotas.

 

Pirmiausia patogiai pasidėkite arbūzą ant pjaustymo paviršiaus. Jeigu jo kraštas labai apvalus, kad nenuriedėtų, po apačia galite patiesti porą paglamžytų popierinių rankšluostėlių. Išsirinkite aštrų peilį.

 

Pjaustymas kubeliais - iešmeliams ir salotoms

 

1. Arbūzą pjaukite perpus ties pusiauju, statmenai dryžiams, kad arbūzo uodegėlė liktų perpjautos puselės viduryje.

 

2. Arbūzą padėkite perpjauta puse ant pjaustymo paviršiaus ir nupjaustykite žievę nuo kraštų iš viršaus į apačią. Atsargiai nupjaukite žievės viršūnėlę.

 

3. Arbūzo puselę supjaustykite vienodo, maždaug 3 - 4 cm pločio, juostelėmis. 

 

4. Pusę supjaustytų juostelių atidėkite į šoną. Kitą pusę paverskite ant šono taip, kad įpjovimai būtų šone (lyg arbūzas būtų sudėtas aukštais). Supjaustykite pailgomis 3 - 4 cm pločio juostomis.

 

5. Juostas supjaustykite 3 - 4 cm pločio trumpesnėmis juostomis. Pakartokite su likusiomis arbūzo dalimis.

 

6. Viskas - arbūzas supjaustytas kubeliais - galima jį mauti ant iešmelių su kitais vaisiais, ar pikantišku sūriu, ruošti salotas, ar tiekti tiesiog vienus ir patogiai smeigti šakute!

 

Pjaustymas lazdelėmis

 

1. Arbūzą pjaukite perpus ties pusiauju, statmenai dryžiams, kad arbūzo uodegėlė liktų perpjautos puselės viduryje.

 

2. Arbūzą padėkite perpjauta puse ant pjaustymo paviršiaus ir nupjaukite žievės dalį statmenai iš viršaus į apačią, kaip parodyta nuotraukoje žemiau.

 

3. Arbūzą pjaustykite 3 - 4 cm juostomis viena kryptimi, po to tokio paties pločio juostomis statmenai, kad visa žievė būtų išraižyta kvadratais. Bus paprasčiau, jei pjausite ne iki galo, o pirmiausia įpjausite tik žievę. Kai visa žievė bus supjaustyta, dar kartą peiliu perbraukite per minkštimą, iki lentelės.

 

4. Viskas - arbūzas supjaustytas lazdelėmis. Taip supjaustytas arbūzas atrodo įdomiau, jį patogu valgyti rankomis, lyg ledinuką, ypač vaikams!

 

Pjaustymas riekelėmis

 

1. Arbūzą pjaukite perpus, išilgai dryžiams, kad pjaunant perpus perpjautumėte uodegėlę.

 

2. Arbūzą padėkite perpjauta puse ant pjaustymo paviršiaus ir pjaukite išilgai dryžiams. Jei arbūzas labai mažas, pjaukite perpus, vidutinio dydžio arbūzą - į tris dalis (kaip parodyta nuotraukoje), didelį - į keturias.

 

3. Imkite vieną perpjautą dalį ir nupjaukite žievės galiukus. Supjaustykite norimo, nebūtinai vienodo, dydžio riekelėmis.

 

4. Viskas - arbūzas supjaustytas riekelėmis. Jas patogu valgyti rankomis ir jos nėra pernelyg didelės!

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital