Kaip išsirinkti sulčiaspaudę?

AUTORIUS:
pigu.lt , 2019-05-06
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Kaip išsirinkti sulčiaspaudę?
@Shutterstock

Natūraliose daržovių ir vaisių sultyse yra daug vitaminų, mikroelementų bei kitų medžiagų, kurios naudingos organizmui. Šviežiose sultyse nėra dažiklių ir

konservantų. Šiuo metu rinkoje yra didelis sulčiaspaudžių pasirinkimas, tad išsirinkti geriausiai atitinkančią jūsų poreikius tampa nemenku iššūkiu. Šiame straipsnyje pateikiame kelis patarimus, kurie šį iššūkį palengvins.

 

Sulčiaspaudės skirstomos į 2 rūšis: skirtas citrusiniams vaisiams ir universalias. Naudojantis citrusinių vaisių sulčiaspaude, galite lengvai pagaminti šviežiai spaustų apelsinų, citrinų ar greipfrutų sulčių. Dauguma šių prietaisų yra įrengti labai paprastai: ant besisukančio strypo dedamas kūgio formos antgalis.

 

Universalios sulčiaspaudės gali išspausti sultis iš bet kokių vaisių, daržovių ir net uogų. Tokios sulčiaspaudės turi sudėtingesnį prietaisą: pirma, vaisiai ar daržovės yra susmulkinami, tada keliauja į separatorių, kuriame išspaudžiamos sultys.

 

Kaip išsirinkti sulčiaspaudę?

 

Pirmiausia, nuspręskite, kokios rūšies sulčiaspaudė jums reikalinga – pirmosios ar antrosios rūšies. Jei nuspręsite pirkti citrusinių vaisių sulčiaspaudę, nėra jokių ypatingų sunkumų. Atkreipkite dėmesį į gamintoją (geriau teikti pirmenybę gerai žinomoms įmonėms), sulčių talpyklos tūrį (jis gali būti nuo 250 ml iki litro) ir pajėgumą (kuo didesnis, tuo greičiau atsiras spaudimas).

 

Renkantis universalią sulčiaspaudę, reikia atsižvelgti į šiuos dalykus.

 

  1. Prietaiso galia ir centrifugos sukimosi greitis

 

Nuo prietaiso galios priklauso, ar jis galės išspausti tik minkštus vaisius (pvz., obuolius), ar galima bus naudoti ir kietiems vaisiams bei daržovėms (pvz., morkoms, burokėliams ir pan.). Universalių sulčiaspaudžių galia vyrauja nuo 250 iki 1500 vatų.

 

Kitas parametras, turintis įtakos sukimosi kokybei, yra centrifugos sukimosi greitis. Kuo didesnis greitis, tuo labiau iš kietesnių vaisių ir daržovių galima išspausti sultis. Todėl geriausia rinktis sulčiaspaudę su greičio reguliatoriumi.

 

  1. Iš ko pagamintas korpusas

 

Universalių sulčiaspaudžių korpusai paprastai yra pagaminti iš plastiko arba metalo. Modeliai iš plastiko yra pigesni, o iš metalo brangesni, bet patvaresni. Vyrauja mitas, kad nerekomenduojama naudoti metalo sulčiaspaudės, nes vyksta rūgštėjimo procesai, kai sultys kontaktuoja su metalu. Tačiau taip nėra. Buitinių prietaisų gamintojai naudoja specialų nerūdijančio plieno metalą sulčiaspaudėms gaminti. Jis yra ne tik patvarus, bet ir nesukelia cheminių reakcijų.

 

  1. Papildomos funkcijos

 

Sulčiaspaudžių angos, į kurią įdedamas vaisius, dydis įvairiuose modeliuose yra skirtingas. Kuo platesnė sulčiaspaudės anga,  tuo didesnė vaisių ar daržovių dalis, kurią galite įdėti į prietaisą. Naudojant sulčiaspaudę su didele anga, jums nereikės daug laiko vaisių ar daržovių pjaustymui, nes juos galima įmesti nesmulkintus.

 

Kitas naudingas dalykas yra putų separatorius. Iš bet kokių sulčiaspaudžių išspaustos sultys išskiria putas. Jų kiekis skirtinguose produktuose yra skirtingas. Pavyzdžiui, obuoliai išskiria daugiau putų nei morkos. Putų separatorius leidžia jums išgauti švarias, skaidrias bei skanias sultis be putų.

 

  1. Lengvas sulčiaspaudės korpuso valymas

 

Pirkdami sulčiaspaudę, atkreipkite dėmesį į tai, jog ją būtų lengva valyti. Net jei gamintojas žada, kad spaudžiamos sultys išsitaškys minimaliai, vaisių ir daržovių lašai vis tiek patenka ant sulčiaspaudės korpuso: tai neišvengiama. Ypač sunku išvalyti morkų ir burokėlių dėmes. Jei dėmės įsigėrė į plastiką, jums padės šis patarimas. Sulčių dėmės gali būti išteptos nedideliu kiekiu augalinio aliejaus, tada nuvalytos kempinėle.

 

Taigi, pirmiausia, jums reikia išsiaiškinti, ar reikia citrusinių vaisių sulčiaspaudės, ar universalios. Renkantis universalią sulčiaspaudę, reikėtų atsižvelgti į prietaiso galią ir centrifugos sukimosi greitį, medžiagą, iš kurios pagamintas korpusas, papildomas funkcijas bei nesunkų sulčiaspaudės valymą. Šiuo metu rinkoje yra sulčiaspaudės, kurios gali būti naudojamos ir kaip kokteilinės. Jas rasite apsilankę internetinėje parduotuvėje pigu.lt

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital