Kaip iškepti tobulą picos padą?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-02-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naminis picos padas
@ Shutterstock

Picos padas storas, minkštas, jei norite traškesnio – paprasčiausiai ploniau iškočiokite, keptas su alyvuogių aliejumi ir česnakine druska, kas kartą garantuotai puikiam skoniui. Niekas neprilygsta naminei picai, ypač iš nepriekaištingai namuose paruoštos tešlos. Pasirodo, ją paruošti visai paprasta! Kai išbandysite mūsų patarimus, daugiau niekada nenorėsite pirkti paruoštų picos papločių. Tikriausiai net nebenorėsite keliauti į picerijas, nes naminė pica yra nuostabi!


Beje, ši tešla puiki dar ir tuo, kad ją galima šaldyti! Šaldytą tešlą tereikės pakildinti ir galima ruošti greitą vakarienę.


Kaip paruošti tobulą picos padą?


Pateikiame kelis svarbiausius tešlos ruošimo patarimus, o straipsnio pabaigoje rasite ir detalų receptą!
 

  1. Šiltą vandenį maišykite su cukrumi ir mielėmis ir palikite, kol mielės aktyvuosis ir suputos. Jeigu mielės nesuputoja, vanduo nepakankamai ar pernelyg šiltas. Vanduo turėtų būti apie 40 C laipsnių.
     
  2. Miltus įmaišykite po truputį, kai tešla bus per tiršta maišyti, ją minkykite. Kai tešla nebelips prie rankų, minkykite dar 5 minutes.
     
  3. Palikite tešlą pakilti. Svarbu, kad tešlos paviršius kildamas nedžiūtų, todėl formuokite tešlos kamuolį ir jį aptepkite aliejumi ar kitais riebalais. Apteptą tešlą reikia dėti į dubenį ir uždengti rankšluosčiu ar maistine plėvele. Tešlą kildinti galima 30 - 35 C laipsnių orkaitėje, tuomet denkite rankšluostėliu! Tešla kildama turėtų padvigubėti, tai užtruks 1 – 2 valandas.
     
  4. Pakilusią tešlą reikia dalinti į tiek dalių, kiek picų kepsite. Padalinus, reikia pakartotinai uždengti ir leisti dar 10 minučių pakilti.
     
  5. Prieš kepant picą, kepimo paviršių (kepimo akmenį, padėklą ar skardą) būtina įkaitinti, o įkaitinus, aptepti riebalais ir pabarstyti miltais, kad pica nepriliptų ar neprikeptų!
     
  6. Iškočiotos tešlos kraštelius patariame aptepti aliejumi ir pagardinti česnakine druska.
     
  7. Pagardus dėkite prieš pat kepimą, kad pagrindas neprisigertų skysčių.
     
  8. Kepti 245 C laipsnių karštyje pakanka 12 minučių, arba kol sūris  ims burbuliuoti. Geriausia kepti apatinėje orkaitės lentynoje - taip imituosite krosnį ir picos padas bus itin traškus.

 

Kokius miltus rinktis picos padui?


Sekdami aukščiau aprašytus patarimus, iškepsite nuostabią picą! O jeigu norite išbandyti kuo autentiškesnę itališką picą, svarbu, kokius miltus pasirinksite. Italai naudoja skirtingas miltų rūšis, skirtingam rezultatui pasiekti.


Klasikinėms, žinomiausioms itališkoms picoms naudojami smulkaus malimo 00 tipo miltai, jie pasižymi didesniu glitimo kiekiu, nei naudojami pyragėliams ir kt. saldiems kepiniams. Tešla iš tokių miltų būna lipnesnė, su ja sunkiau dirbti, tačiau rezultatas yra puikus.

Iš 00 tipo kepamą picą galima dar patobulinti – tešlą paruošti dieną prieš kepimą. Dėl ilgesnės fermentacijos tešla įgauna specifinį, ryškesnį skonį. Tokia pica bus labai minkšta viduryje ir traškesniais krašteliais.
 

Labai minkštai, sočiau, lipniai tešlai naudojami W300 P/L 0.55 miltai, kurie, deja, parduodami tik Italijoje. Alternatyviai, panašiam rezultatui pasiekti, galima naudoti duonai skirtus miltus. Tokia pica gardi, tačiau naudojama sudėtinga minkymo technika.
 

Plonesnei, tačiau minkštai picai patariama naudoti 00 tipo ir duonos miltų mišinį. Kočioti tokią tešlą reikėtų iki 5 mm storio.
 

Labai traškiai picai galima naudoti miltų ir smulkių manų kruopų mišinį. Tiesa, tokia pica labiau primins užkandžius. O jei mėgstate minkštesnę picą, įdomesnei tekstūrai išgauti, manų kruopomis galite pabarstyti kepimo pagrindą.
 

 

NAMINĖ ITALIŠKA PICA - LAIKO PATIKRINTAS RECEPTAS
 

Itališka pica



Pagal šį receptą paruošite puikią klasikinę itališką Margaritos tipo picą. O pagardinti ją galite pačiais įvairiausiais savo mėgstamais priedas: kumpio griežinėliais, jelapeno pipirais, malta jautiena, pievagrybiais, saulėje džiovintais pomidorais ar kt. Iš recepte nurodyto kiekio iškepsite dvi gana dideles picas. Mums labiausiai patinka, kai picos padas traškus ir tirpstantis burnoje, tad kočiojame gana plonai. Bet jeigu mėgstate storesnį padą, kočiokite storiau. Tada pica keps truputį ilgiau, bet irgi bus visaip kaip labai labai skani. 
 

Tešlai reikės:
3.5 stiklinės miltų
1.5 stiklinės šilto vandens
2 šaukštelių sausų mielių
1 šaukšto cukraus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio druskos
šiek tiek  česnakinės druskos

Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų
2 skiltelių česnako
1 saujelės šviežio baziliko (arba šaukštelio džiovinto)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų

Picos viršui:
100 gramų  mocarela sūrio

 

Picą ruoškite vadovaudamiesi aukščiau surašyta eiga arba skaitykite detalų aprašymą čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Dijana
2021-03-08 11:10
Labai geras receptas ATSAKYTI
Julius
2020-02-01 20:00
Skania skamba. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital