Kaip greitai ir skaniai orkaitėje apkepti bet kokias daržoves?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2016-11-24
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Kaip greitai ir skaniai orkaitėje apkepti bet kokias daržoves?

Daržovių kepimas orkaitėje gali būti tikras malonumas, žinant, ką ir kaip daryti bei nuo ko pradėti. Tik keturi paprasti žingsniai ir jau turėsite sultingai karamelizuotus, švelnaus skonio, traškius daržovių gabalėlius, kurie puikiai tiks tiek kaip garnyras prie mėsos, tiek kaip karštų salotų pagrindas. Viskas taip paprasta, kad receptu tai net būtų sunku pavadinti, o ir suklysti beveik neįmanoma.

Taigi, įsiminkite šiuos lengvus žingsnius ir galėsite akimirksniu pradžiuginti tiek namiškius, tiek svečius nuostabiai gardžiu daržovių patiekalu.

 

Kaip greitai ir skaniai orkaitėje apkepti bet kokias daržoves?

  1. Išplaukite ir nusausinkite daržoves. Tai gali būti bet kurios Jūsų mėgstamos daržovės - bulvės, morkos, burokėliai, svogūnai ir daugelis kitų. Supjaustykite jas nedideliais gabaliukais arba palikite nepjaustytas, jei nėra didelės.
  2. Sudėkite daržoves ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, pašlakstykite aliejumi bei pagardinkite prieskoniais. Druska šiuo atveju būtina, bet galite drąsiai eksperimentuoti ir su juodaisiais ar kitokiais pipirais, įvairiomis džiovintomis žolelėmis ar net ruduoju cukrumi. Gerai išmaišykite, kad įsitikintumėte, jog kiekvienas gabalėlis tolygiai padengtas tiek aliejumi, tiek prieskoniais.
  3. Pašaukite daržoves į orkaitę. Temperatūra turėtų būti apie 200-230° C. Karts nuo karto apverskite ar bent pamaišykite daržoves, kad jos tolygiai apskrustų.
  4. Daržovės paruoštos, kuomet bus traškios išorėje bei švelnios ir minkštos viduje. Kietų šakniavaisinių daržovių, supjaustytų 3-4 cm kubeliais kepimas 200° C temperatūros orkaitėje užtruks apie 45 minutes. Patiekti jas galite tiek karštas, tiek atvėsusias, o likučiai kuo puikiausiai gali būti laikomi šaldytuve.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital