Kai norisi lengviau - 43 vegetariškų vakarienių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-07-25
Vakarienė be mėsos
@Shutterstock

Kartais, ypač karštą vasarą, vakarienės norisi gaivesnės ir lengvesnės - be mėsos. Bet tai neturi reikšti, kad vakarienė nebus soti - sriubos, troškiniai, apkepai, blyneliai ir dar daugybė nuostabių patiekalų, kuriais įrodysime, kad skaniai ir sočiai galima ir be mėsos!

 

Pikantiška, kvapni ir labai skani sriuba. Tikrai taip, ir cukinija, tinkamai suderinta, gali būti ne tik švelni, bet ir sodraus skonio! Patiekiant tinka pabarstyti tarkuotu sūriu ar skrudintos baltos duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu.

Receptą rasite čia.

Lengvas, minkštas ir purus apkepą primenantis pyragas, kurį tinka tiekti tiek kaip labai gardų užkandį, tiek kaip karštą patiekalą. Tiks, kai išsiruošite į gamtą, kai užsinorėsite lengvos, vėsios vakarienės ar pasiimti į darbą, kur nėra galimybės pasišildyti pietų, nes skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs. Beje, vietoje rikotos šiam pyragui puikiai tinka ir varškę, tik ją rinkitės drėgnesnę, kreminę ar iš kvardatinių pakelių.

Receptą rasite čia.

Ratatouille - tai daržovių troškinys, kurio pagrindą sudaro cukinijos, baklažanai, pomidorai bei aromatingas pomidorų padažas. Nors šis receptas - tikra prancūzų klasika, tačiau jis net labai tinkamas ir mums, lietuviams, ypač kai artėja minėtų daržovių sezonas. Kartais tikrai tenka pasukti galvą, kur sunaudoti kalnus cukinijų ir pomidorų - šis troškinys gali būti labai skanus atsakymas.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti, pagal šaldytuvo turinį, ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanus, kremiškas cukinijų apkepas su ryžiais ir tąsiu, užburiančiai skaniu sūriu... Apkepą paruošite greitai, o išragausite dar greičiau! Apkepas tinka tiek, kaip vakarienės be mėsos idėja, tiek kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Jei mėgstate traškias salotas, žiedinių kopūstų visai nenuplikykite, bet jei norite švelnesnės tekstūros, galite juos nuplikyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Fritata - tai pagerintas itališkas omletas. Rekomenduojame išbandyti šį variantą - puikūs, gaivūs ir vegetariški pusryčiai ar lengva vakarienė. Patiekti tinka su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.

Receptą rasite čia.

Puikus, skanus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos - makaronų kriauklės su varškė, špinatais ir sūriu yra gana sotus patiekalas, todėl turėtų patikti visai šeimai. Kartu tinka patiekti šviežių daržovių salotų.

Receptą rasite čia.

Ieškote idėjų, ką skanaus pagaminti be mėsos? Šie minkšti kepsneliai - puiki idėja! Beje, jie taupūs, nereikalauja jokių įmantrių ingredientų. Geriausia sugrūsti dar karštas bulves, bet galima ruošti ir iš atvėsusių vakar virtų bulvių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamos ir maistingos, pilnos naudingų vitaminų ir mikroelementų! Lengvos, bet ir gana sočios salotos greitiems pietums ar vakarienei. Jei neturite fetos, ją galima pakeisti kitu mėgstamu sūriu, žalumynus galima rinktis kokius tik mėgstate, puikiai tiks ir pačių burokėlių lapai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitoks kugelio variantas - iš bulvių ir cukinijų! Su nuostabiai traškia plutele ir minkštutėlis viduje... Tiekite su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu - visaip bus labai skanu! Į apkepo masę galite papildomai įmaišyti tarkuotų morkų ar smulkintos paprikos - jos čia taip pat labai tiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Idėja labai greitai vakarienei! Cukinijų griežinėlius paruošti neužtruks, o iš lėkščių jie išgaruos dar greičiau. Minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - tai nuostabus patiekalas tiek pagrindiniam valgymui, tiek užkandžiams.

Receptą rasite čia.

Ypatingai kvapni pomidorų sriuba lengviems pietums ar vakarienei. Skani ir šilta, ir atvėsinta. Visus priedus pateikite greta dubenėliuose – tegu valgytojai patys susikuria savo tobulą sriubą.

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Lengvas ir vasariškas patiekalas pasotins kiekvieną vegetarą, o tiems, kas negali be mėsos, tiks kaip garnyras prie ant žarijų keptų kepsnių arba žuvies. Pomidorai iškepa sultingi ir labai skanūs. Vietoje kuskuso taip pat puikiai tiks ryžiai, grikiai, bolivinė balanda ar kitos mėgstamos kruopos.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Švelnaus skonio, minkštutėlis ir kreminis varškės apkepas su uogomis! Recepte naudojamos avietės, tačiau jūsų galite jas pakeisti ir braškėmis, vyšniomis ar kitomis! Jeigu naudosite šaldytas uogas, jas į tešlą dėkite neatitirpintas, taip pat galima keisti ir šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Humusas yra Artimųjų rytų virtuvės perlas, gaminamas iš avinžirnių. Humusas išgyvena tikrą renesansą. Jį galima tepti ant sumuštinių vietoje sviesto, valgyti kaip užkandį su daržovių ar duonos lazdelėmis arba naudoti kaip padažą. Galimybių daug ir šis produktas tikrai palengvina sveiką mitybą savaitės metu. Humusą galima patiekti ir tiesiog kaip užkandį, kartu su duonos lazdelėmis ar pita, daržovėmis. Patiekus su daržovėmis tai bus ne tik ypatingai skanus, bet ir maistingas užkandis.

Receptą rasite čia.

Puikus vasariškas užkandis - karštą vasaros dieną tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje tinka kepti ir žuvies filė kepsnelius, tad galima paruošti visą skonių asorti! Lazdelės skanios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiama, gaivi ir labai skani šalta sriuba vasaros pietums ar vakarienei! Jei pabodo tradiciniai šaltibarščiai, ši sriuba kaip tik Jums! Ji soti ir maistinga, maloniai vėsinanti ir gaivinanti.

Receptą rasite čia.

Greitos, gaivios ir sočios pomidorų salotos įdomiau - su sūriu. Mums jos ypač patinka karštomis dienomis greitiems pietums ar vakarienei. Beje, labai skanios ne tik vienos, bet ir su juodos duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vakarienė per 20 minučių! Jeigu nemėgstate tirštų padažų, tuomet į padažą nedėkite krakmolo. Mes mėgstame lipnius, tirštus padažus su krevetėmis, dėl to naudojame kukurūzų krakmolą padažui sutirštinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Nuostabaus skonio virtinukai. Tinka valgyti su grietine arba lengvai pasaldintu grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Gaivu ir labai skanu. Beje, ruošti galima ne tik su mėlynėmis, puikiai tiks ir kitos mėgstamos uogos, pvz., vyšnios, serbentai ar avietės. Uogas galima nauti ne tik šviežias, bet ir šaldytas, tik jas reikėtų atitirpinti ir gerai nuvarvinti, kad pasišalintų vandens perteklius ir virtinukai išliktų standūs. Taip pat įdarui uogas galite maišyti su varške - bus taip pat labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžiai įdarytos cukinijos be mėsos? Galima ir taip! Receptas itin paprastas, ingredientų reikia vos kelių, o iškepę laiveliai tikrai labai labai skanūs! Įdarui galite naudoti pievagrybius arba apvirtus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja greitai vakarienei be mėsos! Labai skanu su grikiais, naminės duonos riekele ar kaip garnyras prie žuvies. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai.Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti mėgstamų žalumynų. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus ir paprastai pagaminamas pyragas, kurį galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Karštas skanus su grietine, o atvėsęs labai tinka tiesiog su pomidorų garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skani ir greitai paruošiama užkandėlė. Taip įdaryti kiaušiniai skanūs tiek vieni, tiek su duonos riekele, ar net prie bulvyčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nematę, kaip pagaminti kotletai, ragaujantys nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus traškesni. Na, o tikriems mėsos gerbėjams šiuos kotletukus galima tiekti kaip garnyrą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani, gaivi ir vasariška sriuba su šviežiais agurkais! Lydytas sūrelis sriubai suteikia ypatingo kremiškumo ir puikaus skonio. Ši sriuba be mėsos, tad puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.

Šiuos kukuliukus galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje ar net virti. Karšti ar šalti, patieti su padažu ar be jo - visokie jie puikūs ir pagaminimo verti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Sotūs, minkšti ir labai skanūs daržovių ir sūrio vafliai. Ypač tinkami cukinijų sezono įkarščiui, o ir kepami neriebūs - vaflių keptuvėje. Tiekiame su graikišku jogurtu, grietine ar kitu mėgstamu padažu.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai ir greitai paruošiamas patiekalas karštai vasaros dienai. Ši užtepėlė labai gaivi! Ir nebūtinai užtepta ant duonos - galite ją kabinti daržovių lazdelėmis, sukti į salotą, gardinti šviežias virtas bulvytes ar kaip tik sugalvosite, ji skani ir kaip padažas, ir kaip garnyras, ir kaip užkandis. Beje, užtepėlę galima ruošti ir be avokadų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Be galo skani ir spalvinga sriuba. Skaniausia ji su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet tiks ir šaldyti. Papildomai tinka dėti šviežių bazilikų ar mėtų lapelių. Taip pat tinka ir žiupsnelis muskato riešuto. O kai norisi klasikinio skonio, tiesiog druska ir pipirai taip pat daro stebuklus. Tik sutrintos sriubos jau nebeužvirinkite, o tik pašildykite, nes tada ji lieka gražiai skaisčiai žalia. Beje, jeigu norisi skystesnės sriubos, sultinio arba vandens pilkite daugiau, o jeigu tirštesnės - mažiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotūs ir labai skanūs cukinijų kukulaičiai, troškinti pomidorų padaže. Gardu su makaronais, ryžiais,bulvių koše ar kitokiu mėgstamu garnyru. Padažas toks skanus, kad norėsis suvalgyti iki paskutinio lašelio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas, sultingas ir purus cukinijų apkepas vakarienei be mėsos. Jeigu norite lengvesnio apkepo, sūrį ar jo dalį galima pakeisti varške, tik tuomet reikėtų gardinti daugiau prieskoniųl Beje, apkepas skanus ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Tikras vaikystės skonis ir spalvos lėkštėje! Vos keli ingredientai nuostabiai skaniai šltai mėlynių sriubai paruošti. Mažieji bus sužavėti!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! O pagal šį receptą pagaminsite juos tikrai gardžius. Ypač skanus šiame recepte siūlomas patiekimo būdas - padažas ir paslaptingas prieskonis... Beje, padažui vietoje grietinėlės puikia tinka ir grietinė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Minkštas, purus ir drėgnas daržovių kugelis. Proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ir mėgstamas daržoves. Kepti tinka tiek kaip vieną didelį apkepą, tiek atskiruose indeliuose. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Keksiukai labai greitai pagaminami ir labai gardūs ir šilti, ir šalti. Ruošdami puikiuosius keksiukus, galite improvizuoti - gardinti saulėje džiovintais pomidorais, įmaišyti fetos ar pelėsinio sūrio, kmynų ar skaniausių žalumynų. Beje, ruošti galima ir kaip vieną apkepą, kuriam atvėsus (geriausiai - šaldytuve) ir sutvirtėjus, jį supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais ir ragauti.

Receptą rasite čia.

Nuostabi lazanija be mėsos, bet su varške! Receptas kvieste kviečia improvizuoti - galite kepti su špinatais ar vietoje jų naudoti kelias saujas tarkuotų ir nusunktų cukinijų - jos čia taip pat labai dera, lazanija būna minkštutėlė ir sultinga. Įdarui naudojamą sūrį taip pat galima pakeisti varške, tik tuomet reikėtų naudoti daugiau prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai sotūs ir skanutėliai blyneliai, kuriuos galite ruošti ir iš bulvių košės likučių. Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus skanu ir be jo. Tiekti galite su jogurtu, tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]tal.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital