Kai norisi lengviau - 39 vegetariškų vakarienių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-07-30
Kai norisi lengviau - 39 vegetariškų vakarienių idėjos
@Shutterstock

Kartais, ypač karštą vasarą, vakarienės norisi gaivesnės ir lengvesnės - be mėsos. Bet tai neturi reikšti, kad vakarienė nebus soti - sriubos, troškiniai, apkepai, blyneliai ir dar daugybė nuostabių patiekalų, kuriais įrodysime, kad skaniai ir sočiai galima ir be mėsos!

 

Pikantiška, kvapni ir labai skani sriuba. Tikrai taip, ir cukinija, tinkamai suderinta, gali būti ne tik švelni, bet ir sodraus skonio! Patiekiant tinka pabarstyti tarkuotu sūriu ar skrudintos baltos duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu.

Receptą rasite čia.

Lengvas, minkštas ir purus apkepą primenantis pyragas, kurį tinka tiekti tiek kaip labai gardų užkandį, tiek kaip karštą patiekalą. Tiks, kai išsiruošite į gamtą, kai užsinorėsite lengvos, vėsios vakarienės ar pasiimti į darbą, kur nėra galimybės pasišildyti pietų, nes skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs. Beje, vietoje rikotos šiam pyragui puikiai tinka ir varškę, tik ją rinkitės drėgnesnę, kreminę ar iš kvardatinių pakelių.

Receptą rasite čia.

Gaivi, tiršta ir kremiška pomidorų sriuba. Tai kiek lengvesnis Gazpacho sriubos variantas - ši ruošiama be duonos ir su visa gausybe daržovių! Patiekiant labai tinka pabarstyti bazilikais ar kitais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti, pagal šaldytuvo turinį, ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos! Grybai čia tinka patys įvairiausi - ir pievagrybiai, ir miško grybai, o jei neturite šviežių, galite naudoti džiovintus, tik juos tuomet reikėtų kelioms valandoms pamerkti. Kepti galima keptuvėje, bet kepdami orkaitėje išvengsite papildomų riebalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.

Receptą rasite čia.

Drėgni, minkšti ir labai skanūs obuoliniai sklindžiai tiesiai iš vaikystės. Tiekiti tinka su trintomis uogomis, obuoliene ar tiesiog pabarsčius cinamonu. Kvapnu ir ypatingai gardu!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, labai lengvai pagaminamas ir labai ekonomiškas. Sūrio galima ir nedėti, bus skanu ir be jo. Daržoves irgi galite keisti į savo mėgstamas ar turimas. Į šį apkepą tinka dėti brokolio, pomidorų, žirnelių. Galima jį pagardinti saulėje džiovintais pomidorais, o jei labai norisi kažko mėsiško pakepintos vištienos gabalėliais ar trupučiu rūkyto kumpio arba šoninės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Labai sotūs ir skanutėliai blyneliai, kuriuos galite ruošti ir iš bulvių košės likučių. Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus skanu ir be jo. Tiekti galite su jogurtu, tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus orkaitėje ruošiamas troškinys, ypač puikus šviežių daržovių sezono įkarštyje! Apkepu galima mėgautis ir kaip vakariene be mėsos, ir kaip garnyru prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.

Puikūs keksiukai, kurie tiks ir pusryčiams ir desertui! Šie varškės keksiukai - lyg maži varškės apkepukai. Receptas labai paprastas, pagaminti lengva, o rezultatas nuostabus! Patogu imti į kelionę, iškylą ar į darbą pietums.

Receptą rasite čia.

Jeigu norisi gardžiai paįvairinti savo pietų ar vakarienės meniu, galite išsikepti šį gardų pyragą. Nereikia nei daugybės pastangų, nei didelių išlaidų. Gali būti ir puikus pagrindinis patiekalas, ir garnyras. Tinka sūrį maišyti perpus su nuo skysčio nupilta grūdėta varške.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Fritata - tai pagerintas itališkas omletas. Rekomenduojame išbandyti šį variantą - puikūs, gaivūs ir vegetariški pusryčiai ar lengva vakarienė. Patiekti tinka su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Ypatingai kremiška, skalsi žiedinio kopūsto sriuba tiems, kas mėgsta Azijos virtuvės patiekalus. Paruošite ją itin greitai, o suvalgysite dar greičiau, nes sriuba tikrai ypatingai gardi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Labai greitai paruošiamos ir maistingos, pilnos naudingų vitaminų ir mikroelementų! Lengvos, bet ir gana sočios salotos greitiems pietums ar vakarienei. Jei neturite fetos, ją galima pakeisti kitu mėgstamu sūriu, žalumynus galima rinktis kokius tik mėgstate, puikiai tiks ir pačių burokėlių lapai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitoks kugelio variantas - iš bulvių ir cukinijų! Su nuostabiai traškia plutele ir minkštutėlis viduje... Tiekite su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu - visaip bus labai skanu! Į apkepo masę galite papildomai įmaišyti tarkuotų morkų ar smulkintos paprikos - jos čia taip pat labai tiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios, spalvingos ir labai puošnios salotos su avokadais! Salotos lengvos, tačiau maistingos, todėl puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei. Na, o jeigu norite, kad salotos būtų dar puošnesnės, iš avokado galite suformuoti dailią rožę!

Receptą rasite čia.

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai.Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti mėgstamų žalumynų. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir labai greitos salotos, ryžkiai žalios ir ypatingai skanios! Skonių derinys galbūt kiek netikėtas, bet neįtikėtinai puikus. Skanios ir vienos, o ypatingai tinka ir patiekti prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardi ir nesudėtinga makaronų užkepėlė su rikotos sūriu ir žalumynais. Užkepėlei galite ir pertrintą varškę ar ją iš dalies maišyti su fermentiniu sūriu. Labai gardu, ypač su šviežių lapinių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir paprastai pagaminamas pyragas, kurį galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Karštas skanus su grietine, o atvėsęs labai tinka tiesiog su pomidorų garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nesudėtingai pagaminama, lengva, gaivi ir labai skani trinta pomidorų sriuba su paprikomis. Daržovių pakepinimas orkaitėje šiai sriubai suteikia ypatingą skonio gilumą ir puikų prieskonį. Pagal receptą sriuba ruošiama su laukiniais ryžiais, bet yra ne mažiau skani net ir pagaminta be jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Nematę, kaip pagaminti kotletai, ragaujantys nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus traškesni. Na, o tikriems mėsos gerbėjams šiuos kotletukus galima tiekti kaip garnyrą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanios, traškios ir labai greitai pagaminamos salotos, kurios tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų. Jeigu mėgstate pikantiškiau, papildomai tinka gardinti svogūnu, o užpilui vietoje aliejaus galima naudoti ir graikišką jogurtą arba grietinę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani, gaivi ir vasariška sriuba su šviežiais agurkais! Lydytas sūrelis sriubai suteikia ypatingo kremiškumo ir puikaus skonio. Ši sriuba be mėsos, tad puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.

Sotūs, minkšti ir labai skanūs daržovių ir sūrio vafliai. Ypač tinkami cukinijų sezono įkarščiui, o ir kepami neriebūs - vaflių keptuvėje. Tiekiame su graikišku jogurtu, grietine ar kitu mėgstamu padažu.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas, sultingas ir purus cukinijų apkepas vakarienei be mėsos. Jeigu norite lengvesnio apkepo, sūrį ar jo dalį galima pakeisti varške, tik tuomet reikėtų gardinti daugiau prieskoniųl Beje, apkepas skanus ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Gaivi, lengva, greitai paruošiama ir labai skani sriuba. Šalta, su kefyru, bet ne šaltibarščiai - su cukinijomis ir agurkais! Tinka gardinti ne tik krapais, bet ir svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Labai skani ir sveikesnė alternatyva bulvių košei! Ji kremiška, kvapni ir tiesiog labai gardi. Nors tokias košes dažnai renkamės kaip garnyrą, ji labai skani ir tiesiog viena patik. O ypač dera su šviežiomis salotomis ar šviežiai raugtais agurkėliais, ar tiesiog užbarsčius žalumynų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprasti, lengvi, traškūs ir labai gardūs kepsneliai iš kuskuso. Kadangi kuskusas išbrinksta gana greitai, paruošti neužtruks, o tinka ir sunaudoti anksčiau paruošto kuskuso likučius. Beje, pagal šį puikų receptą tinka ruošti kepsnelius ne tik iš kuskuso, bet ir ryžių, bolivinių balandų ar kitų mėgstamų kruopų.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! O pagal šį receptą pagaminsite juos tikrai gardžius. Ypač skanus šiame recepte siūlomas patiekimo būdas - padažas ir paslaptingas prieskonis... Beje, padažui vietoje grietinėlės puikia tinka ir grietinė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Tikrai labai skanios salotos ir tiesiog tobulai gardžios. Jos traškios, gan gaivios su puikiu riešutų prieskoniu. Vietoje majonezo tinka dėti graikišką jogurtą ir truputį garstyčių.

Receptą rasite čia.

Minkštas, purus ir drėgnas daržovių kugelis. Proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ir mėgstamas daržoves. Kepti tinka tiek kaip vieną didelį apkepą, tiek atskiruose indeliuose. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Omletas tinka tikrai ne tik pusryčiams! Šie labai gardūs ir greitai paruošiami omleto suktinukai - puikus to pavyzdys. Pusryčiams jie, be abejo, taip pat tinka, bet puikiai papuoš ir šventinį vaišių stalą, o skanauti juos tinka ir šiltus, ir jau atvėsusius. Sūrio kiekį galima koreguoti pagal savo skonį, o galima jo ir visai nedėti.

Receptą rasite čia.

Dar drėgnesnis, dar gaivesnis, dar gardesnis varškės apkepas! Jei ruošite su rūgštesniais obuoliais, į apkepą galite dėti daugiau cukraus, jei norite sveikuoliškesnio varianto, cukrų galite pakeisti medumi arba 2 - 3 gerai prinokusiais, šakute sutrintais bananais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Feta ir arbūzas - galbūt kažkam dar netikėtas, bet tikrai labai skanus derinys. Puikiai tinka šiltą pavasario ar vasaros dieną, ypač iškylaujant gamtoje. Visai nesudėtingai paruošiamos, bet ypatingai gaivios ir vėsinančios, gardžios salotos.

Receptą rasite čia.

Gaivi, labai vasariška sriuba, visai tokia kaip iš vaikystės. Reikės tik trijų ingredientų, o skonis - vasariškai puikus! Jeigu norite dar tirštesnės, sotesnės sriubos, vietoje pieno galite naudoti graikišką jogurtą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Keksiukai labai greitai pagaminami ir labai gardūs ir šilti, ir šalti. Ruošdami puikiuosius keksiukus, galite improvizuoti - gardinti saulėje džiovintais pomidorais, įmaišyti fetos ar pelėsinio sūrio, kmynų ar skaniausių žalumynų. Beje, ruošti galima ir kaip vieną apkepą, kuriam atvėsus (geriausiai - šaldytuve) ir sutvirtėjus, jį supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais ir ragauti.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas ir gan greitas paruošimas, o vaizdas ir skonis - ypatingas ir puikus. Tradiciškai ruošiamas pusryčiams, tačiau šis patiekalas tiks ir lengvai vakarienei, patiekti ypač tinka su šilta, šviežia duona.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Gaivi ir greitai paruošiama sriuba, jei norite paįvairinti vasaros šaltų sriubų pasirinkimą. Varškė šiai sriubai suteikia ne tik ypatingo skonio, bet ir kitokį tirštumą. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškios, gaivios ir tikrai labai skanios brokolių salotos. Puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų, bet lengviems pietums puikiai tinka ir vienos. Gardiname saulėgrąžomis (tiks ir neapkepintos), moliūgų sėklomis ar mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabi lazanija be mėsos, bet su varške! Receptas kvieste kviečia improvizuoti - galite kepti su špinatais ar vietoje jų naudoti kelias saujas tarkuotų ir nusunktų cukinijų - jos čia taip pat labai dera, lazanija būna minkštutėlė ir sultinga. Įdarui naudojamą sūrį taip pat galima pakeisti varške, tik tuomet reikėtų naudoti daugiau prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Gardžios, sočios, kvapnios orkaitėje keptos paprikos su įdaru. Jei mėgstate aštriau, papildomai galima dėti maltos aitriosios paprikos, daugiau česnako. Labai gardu su žaliomis salotomis, o antrą dieną po kepimo paprikos tampa dar gardesnės!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital