Kai norisi lengviau - 43 vegetariškų vakarienių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-07-29
Vakarienė be mėsos
@Shutterstock

Kartais, ypač karštą vasarą, vakarienės norisi gaivesnės ir lengvesnės - be mėsos. Bet tai neturi reikšti, kad vakarienė nebus soti - sriubos, troškiniai, apkepai, blyneliai ir dar daugybė nuostabių patiekalų, kuriais įrodysime, kad skaniai ir sočiai galima ir be mėsos!

 

Pikantiška, kvapni ir labai skani sriuba. Tikrai taip, ir cukinija, tinkamai suderinta, gali būti ne tik švelni, bet ir sodraus skonio! Patiekiant tinka pabarstyti tarkuotu sūriu ar skrudintos baltos duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.

Purūs obuoliniai blyneliai, lyg maži pyragėliai akimirksniu burnoje ištirpsta kiekvienas jų kąsnis. Dėl pasukų tešloje blynai išsipučia į purius, oringus ir labai minkštus. Patiekiant tinka pabarstyti cinamonu.

Receptą rasite čia.

Vasariškai gaivios, skanutėlės ir maistingos cukinijų salotos su pomidorais ir feta. Pagardintos pesto padažu - tinka pirktinis ar naminis. Iš šio kiekio paruošite 1 labai sočią porciją vakarienei arba 2 porcijas garnyrui prie mėsos ar žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Lengvas, minkštas ir purus apkepą primenantis pyragas, kurį tinka tiekti tiek kaip labai gardų užkandį, tiek kaip karštą patiekalą. Tiks, kai išsiruošite į gamtą, kai užsinorėsite lengvos, vėsios vakarienės ar pasiimti į darbą, kur nėra galimybės pasišildyti pietų, nes skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs. Beje, vietoje rikotos šiam pyragui puikiai tinka ir varškę, tik ją rinkitės drėgnesnę, kreminę ar iš kvardatinių pakelių.

Receptą rasite čia.

Tikrai taip - puikaus skonio, traškių lazdelių pavidalo užkandį galima paruošti ir be bulvyčių! Tuo labiau cukinijų sezono įkarštyje. Reikės vos kelių ingredientų, trupučio pastangų ir tiesiog burnoje tirpsantis užkandis paruoštas. Beje, savo traškia plutele ir bene kremine vidaus tekstūra jos netgi kiek primena mocerelos sūrio lazdeles, tik gerokai liesesnę jų versiją.

Receptą rasite čia.

Ratatouille - tai daržovių troškinys, kurio pagrindą sudaro cukinijos, baklažanai, pomidorai bei aromatingas pomidorų padažas. Nors šis receptas - tikra prancūzų klasika, tačiau jis net labai tinkamas ir mums, lietuviams, ypač kai artėja minėtų daržovių sezonas. Kartais tikrai tenka pasukti galvą, kur sunaudoti kalnus cukinijų ir pomidorų - šis troškinys gali būti labai skanus atsakymas.

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, vasariški, natūraliai spalvingi ir labai skanūs virtinukai su puikiu įdaru - varške ir mėlynėmis! Patiks ir mažiems, ir dideliems. Ruošti galima ne tik su mėlynėmis, bet ir serbentais, vyšniomis, avietėmis ir kitomis mėgtamomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti, pagal šaldytuvo turinį, ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais.

Receptą rasite čia.

Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Fritata - tai pagerintas itališkas omletas. Rekomenduojame išbandyti šį variantą - puikūs, gaivūs ir vegetariški pusryčiai ar lengva vakarienė. Patiekti tinka su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Puikus, skanus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos - makaronų kriauklės su varškė, špinatais ir sūriu yra gana sotus patiekalas, todėl turėtų patikti visai šeimai. Kartu tinka patiekti šviežių daržovių salotų.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiamos ir maistingos, pilnos naudingų vitaminų ir mikroelementų! Lengvos, bet ir gana sočios salotos greitiems pietums ar vakarienei. Jei neturite fetos, ją galima pakeisti kitu mėgstamu sūriu, žalumynus galima rinktis kokius tik mėgstate, puikiai tiks ir pačių burokėlių lapai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitoks kugelio variantas - iš bulvių ir cukinijų! Su nuostabiai traškia plutele ir minkštutėlis viduje... Tiekite su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu - visaip bus labai skanu! Į apkepo masę galite papildomai įmaišyti tarkuotų morkų ar smulkintos paprikos - jos čia taip pat labai tiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Idėja labai greitai vakarienei! Cukinijų griežinėlius paruošti neužtruks, o iš lėkščių jie išgaruos dar greičiau. Minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - tai nuostabus patiekalas tiek pagrindiniam valgymui, tiek užkandžiams.

Receptą rasite čia.

Ypatingai kvapni pomidorų sriuba lengviems pietums ar vakarienei. Skani ir šilta, ir atvėsinta. Visus priedus pateikite greta dubenėliuose – tegu valgytojai patys susikuria savo tobulą sriubą.

Receptą rasite čia.

Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas, kuris skoniu praktiškai prilygsta pyragui. Šis Astos receptas yra sulaukęs labai daug pelnyto dėmesio ir pagyrų!

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Spagečiai su naminiu šviežių pomidorų padažu, kurį paruošite daug paprasčiau negu atrodo. Ir jis maloniai nustebins ne tik skoniu, bet ir tobulu aromatu. Aš spagečius patiekiau su fetos sūriu, bet žinoma, į padažą galima įmaišyti ir mėsytės, pvz. maltos vištienos ar kalakutienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į gamtą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams, o gal kitokiai vakarienei? Nesunku paruošti ir tikrai neužtruksite, tiekiame vieną ar su duonos riekele. Beje, labai skanu ruošti ir be sūrio. Jeigu ruošite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles įpjaukite kryžmai, nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite.

Receptą rasite čia.

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai.Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti mėgstamų žalumynų. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai vasariška trinta cukinijų sriuba, kuriai kremiškumo suteikia avokadas. Žalumynus jai galite naudoti pačius įvairiausius - tinka tiek petražolės, tiek mėtos, kalendros ar bazilikai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Švelnaus skonio, minkštutėlis ir kreminis varškės apkepas su uogomis! Recepte naudojamos avietės, tačiau jūsų galite jas pakeisti ir braškėmis, vyšniomis ar kitomis! Jeigu naudosite šaldytas uogas, jas į tešlą dėkite neatitirpintas, taip pat galima keisti ir šviežių ar konservuotų vaisių gabaliukais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Humusas yra Artimųjų rytų virtuvės perlas, gaminamas iš avinžirnių. Humusas išgyvena tikrą renesansą. Jį galima tepti ant sumuštinių vietoje sviesto, valgyti kaip užkandį su daržovių ar duonos lazdelėmis arba naudoti kaip padažą. Galimybių daug ir šis produktas tikrai palengvina sveiką mitybą savaitės metu. Humusą galima patiekti ir tiesiog kaip užkandį, kartu su duonos lazdelėmis ar pita, daržovėmis. Patiekus su daržovėmis tai bus ne tik ypatingai skanus, bet ir maistingas užkandis.

Receptą rasite čia.

Gaivios, maistingos ir be majonezo - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Beje, šias salotas galima paversti visai kitokiomis, pakeitus vos vieną ingredientą - jos bus labai skanios ir su rūkyta vištiena vietoje tuno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošti visiškai nesudėtinga, o prieš tiekiant labai gardu pabarstyti smulkintais žalumynais. Šį troškinį tinka tiekti kaip garnyrą prie mėsos ir daržovių patiekalų arba valgyti vieną. Daržoves šiam troškiniui naudojamos neįmantrios, bet puikiai tiks dėti ir kitokių mėgstamų ar turimų, pvz., paprikos, morkų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greitos, gaivios ir sočios pomidorų salotos įdomiau - su sūriu. Mums jos ypač patinka karštomis dienomis greitiems pietums ar vakarienei. Beje, labai skanios ne tik vienos, bet ir su juodos duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Super gaivios, super vasariškos, super spalvingos salotos! Rubiko kubikas lėkštėje? O jau koks skanus! Ingredientus galite koreguoti ir pagal skonį, svarbiausia čia - vasaros gaiva ir patiekimas, kuris neleis nuo vaišių atplėšti akių nei mažiems, nei dideliems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Visai nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs avižinių dribsnių kepsneliai su daržo karaliene - cukinija. Jiems naudojami avižiniai miltai, bet jei tokių neturite, galite naudoti ir kvietinius, jų reikės šiek tiek mažiau. Kepsneliai skaniausi dar šilti su česnakiniu varškės padažu, graikišku jogurtu ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vakarienė per 20 minučių! Jeigu nemėgstate tirštų padažų, tuomet į padažą nedėkite krakmolo. Mes mėgstame lipnius, tirštus padažus su krevetėmis, dėl to naudojame kukurūzų krakmolą padažui sutirštinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Gardžiai įdarytos cukinijos be mėsos? Galima ir taip! Receptas itin paprastas, ingredientų reikia vos kelių, o iškepę laiveliai tikrai labai labai skanūs! Įdarui galite naudoti pievagrybius arba apvirtus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja greitai vakarienei be mėsos! Labai skanu su grikiais, naminės duonos riekele ar kaip garnyras prie žuvies. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, soti ir labai labai skani šviežių pomidorų sriuba (galima keisti ir konservuotais) su maistingais lęšiais. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuos kukuliukus galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje ar net virti. Karšti ar šalti, patieti su padažu ar be jo - visokie jie puikūs ir pagaminimo verti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Norintiems išbandyti naujus patiekalus savo namų virtuvėje, šis - puiki idėja. Skanūs, kreminiai, sodraus švelnaus skonio makaronai, o nežinant net nebūtų įmanoma pasakyti, kad jie veganiški. Recepte naudojamos maistinės mielės, bet galima užtriktinti, kad net ir be jų skonis bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sočios, bet neapsunkinančios, sveikos ir maistingos, neapsakomo skanumo salotos. Salotų pagrindas – maistingoji bolivinė balanda. Neišsigąskite ilgo ingredientų sąrašo, viskas labai paprasta. Salotų pagrindas – kruopos, daržovės, feta, jogurto padažas. Visus kitus priedus galite varijuoti pagal savo šaldytuvo turinį arba pomėgius!

Receptą rasite čia.

Labai skani, gaivi ir vasariška sriuba su šviežiais agurkais! Lydytas sūrelis sriubai suteikia ypatingo kremiškumo ir puikaus skonio. Ši sriuba be mėsos, tad puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Sotūs, minkšti ir labai skanūs daržovių ir sūrio vafliai. Ypač tinkami cukinijų sezono įkarščiui, o ir kepami neriebūs - vaflių keptuvėje. Tiekiame su graikišku jogurtu, grietine ar kitu mėgstamu padažu.

Receptą rasite čia.

Minkštas, sultingas ir purus cukinijų apkepas vakarienei be mėsos. Jeigu norite lengvesnio apkepo, sūrį ar jo dalį galima pakeisti varške, tik tuomet reikėtų gardinti daugiau prieskoniųl Beje, apkepas skanus ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai visi mėgsta virtus varškėčius! O pagal šį receptą pagaminsite juos tikrai gardžius. Ypač skanus šiame recepte siūlomas patiekimo būdas - padažas ir paslaptingas prieskonis... Beje, padažui vietoje grietinėlės puikia tinka ir grietinė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Minkštas, purus ir drėgnas daržovių kugelis. Proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ir mėgstamas daržoves. Kepti tinka tiek kaip vieną didelį apkepą, tiek atskiruose indeliuose. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Keksiukai labai greitai pagaminami ir labai gardūs ir šilti, ir šalti. Ruošdami puikiuosius keksiukus, galite improvizuoti - gardinti saulėje džiovintais pomidorais, įmaišyti fetos ar pelėsinio sūrio, kmynų ar skaniausių žalumynų. Beje, ruošti galima ir kaip vieną apkepą, kuriam atvėsus (geriausiai - šaldytuve) ir sutvirtėjus, jį supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais ir ragauti.

Receptą rasite čia.

Labai sotūs ir skanutėliai blyneliai, kuriuos galite ruošti ir iš bulvių košės likučių. Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus skanu ir be jo. Tiekti galite su jogurtu, tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital