Kai nesinori mėsos - 43 gaivios vakarienių be mėsos idėjos
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-07-16
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 15)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 15)
@Shutterstock
Vyraujant tikrai šiltiems bei vasariškiems orams, pietums ar vakarienei norisi lengvesnio ir gaivesnio maisto, kuris neapsunkintų, o suteiktų pasimėgavimą, energiją bei malonų sotumo jausmą. Galbūt salotų ar gaivios šaltos sriubos, o gal sklindžių? Bet kitokių - be mėsos.
Dalinamės su jumis puikiomis idėjomis ir išeitimis - net 43 nuostabūs receptai be mėsos, o patiekalai garantuotai bus skanūs, atgaivinantys ir sotūs!
Fritata - tai pagerintas itališkas omletas. Rekomenduojame išbandyti šį variantą - puikūs, gaivūs ir vegetariški pusryčiai ar lengva vakarienė. Patiekti tinka su šviežiomis daržovėmis.
Lengvos, traškios ir labai skanios salotos, paruošiamos vos per 5 minutes. Kietasis sūris joms suteikia puikaus skonio natą, tad nors receptas skamba paprastai, salotos pavyksta neatsivalgomai gardžios. Galima jas valgyti vienas, ar patiekti kaip garnyrą prie mėgiamų mėsos ar žuvies patiekalų.
Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.
Šios salotos subtiliai apsuptos jogurto ir alyvuogių aliejaus citrinų sulčių padažu, kuris suteikia malonaus gaivumo ir neapsunkina. Salotas paprasta paruošti, lašišą tinka panaudoti ir jau turimą keptą, jei kartais liko iš praėjusios dienos. Jos pavyksta skanios, gaivios, puikios vienos ar dėti ant duonos riekelės, salotos lapo ar net panaudoti takams.
Saulei šildant lėkštėse norisi gaivos ir lengvumo. Ši šalta sriuba būtent tokia - tereikia ingredientus sudėti į trintuvą ir viskas. Sriuba pavyksta žavinga, puikiai atrodanti ir labai skani. O jei norite jos dar labiau atgaivinančiais, drauge su ingredientais į plaktuvą įdėkite keletą ledukų.
Kukuliukai – paprastas, jaukus ir komfortiškas namų maistas. Juos paruošite labai greitai, tad toks valgis puikiausiai tiks ne tik ramioms vakarienėms, bet ir pernelyg greitai skubančioms dienoms.
Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.
Veganiška lazanija – pilna skonio ir aromato, visiškai nenusileidžianti klasikinei. Sodraus skonio ir puikios tekstūros lazanija, kuri, nors ir subalansuota veganams, tikrai patiks ir visavalgiams!
Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas, kuris skoniu praktiškai prilygsta pyragui. Šis Astos receptas yra sulaukęs labai daug pelnyto dėmesio ir pagyrų!
Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais. Nesudėtingai paruošiamas ir nuostabus vasaros skanėstas.
Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Karštomis dienomis, kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.
Šios salotos įkvėptos graikiškų salotų ingredientų, tik papildytos avinžirniais ir jogurtiniu padažu. Jos puikiai tinka į pietų dėžutę, vakarienei ar įdomesniam garnyrui prie gilio arba kitų patiekalų. Salotos pavyksta maloniai traškios, o feta ir jogurtinis padažas suteikia švelnaus kremiškumo.
Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į gamtą!
Švelnaus skonio, Indijos virtuve dvelkiantis veganiškas karis – puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei. Patiekti karį galite ne tik su ryžiais, bet ir su bolivinės balandos ar bulguro kruopomis.
Šiem gardiems blyneliams reikės vos kelių ingredientų, o iškepa jie minkšti ir labai sultingi. Puiki vakarienės idėja, ypač jei pabodo įprasti bulviniai blynai. Tiekti tinka su grietine, varškės padažu, natūraliu ar graikišku jogurtu!
Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.
Ši pomidorų sriuba su ryžiais labai skani. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!
Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.
Krevetės iškepa ypatingo traškumo. Krevetėms akompanuojančią gvakamolė papildyta jogurtu bei kuminu ir primena indišką raitos padažą - sunku atsispirti.
Patiekalai dubenėliuose užkariauja pasaulį! Ir vaisių glotnučiai, ir košės, ir... lietuvių taip mėgstama varškė! Šį kartą naujame amplua - nesaldžiai, sočiai ir labai maitingai. Dubenėlis pilnas baltymų iš varškės, naudingų riebalų iš žuvies, ir skaidulinių medžiagų iš daržovių. Daržoves jam rinkitės kokias mėgstate ir kokių turite, skanaukite ir pirmyn į vasaros dieną!
Greitai paruošiamos, gaivios, bet kartu ir gana sočios salotos - jos puikiai tiks vasariškiems pietums! Valgome vienas ar su duonos riekele. Taip pat skanu ir prie silkės.
Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Jeigu norite gaivesnių keksiukų, dėkite perpus mažiau kiaušinių ir daugiau nevandeningų daržovių, pvz., prokolių, smidrų, stambiai tarkuotų morkų ar saldžiųjų bulvių, arba apkepintų vandeningesnių daržovių, pvz., svogūnų, paprikų.
Lengvas ir greitas būdas, kaip pasiruošti gardžius ir sočius pusryčius. Labai skanu tiekti su daržovėmis ar mėgstamomis salotomis, skrebučiais ar pabartyti žalumynais.
Orkaitėje keptas sušis - viena naujausių kulinarinių madų, kuri karaliauja internete. Tikriausiai ir taip akivaizdu, tačiau svarbu paminėti, kad tai, žinoma, gana toli nuo tradicinio recepto, tačiau gamindami tikrai labai maloniai nustebome, kiek stipriai šie skoniai nukelia į tolimą Japoniją… Beje, šis keptas sušis labai skanus tiek karštas, tiek šaltas (laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje), tad nebijokite pasigaminti ir daugiau!
Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima valgyti bet kuriuo metų laiku ir mėgautis kiekvienu kąsneliu. Ši sriuba ne tik skani, bet ir lengvai, greitai paruošiama, tad puikiai tinka skubanti, tačiau vis tiek norint pasigardžiuoti naminiu maistu. Prieš patiekiant labai skanu pabarstyti šviežiais bazilikais ar kitais mėgiamais žalumynais.
Labai skanūs, minkštučiai sklindžiai. Rikota yra labai švelnaus skonio, todėl nepagailėkite mėgstamų prieskonių. Puikiai tiks Provanso žolelės, česnakas, kuminai, kalendra.
Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį. Galima naudoti jau virtas šaldytas krevetes, kurias pakaks atitirpinti.
Šios silkės salotos yra gaivios, turtingos skonių ir tuo pačiu puikiai pasotinančios. Šias salotas galite patiekti kiekvienam atskirai arba vienoje didelėje lėkštėje, iš kurios kiekvienas valgytojas galės įsidėti ingredientų. Vietoje apvirtų šparaginių pupelių tinka perpus perpjauti ridikėliai.
Jei dar nespėjote išbandyti garsiosios Emily Mariko lašišos su ryžiais - labai rekomenduojame! Jeigu turite virtų ryžių ir keptos lašišos likučių - paruošite greičiau nei per 10 minučių. Bet patiekalas toks skanus, kad jam tikrai verta ir ryžių išvirti, ir lašišos iškepti!
Piemenėlių pyragas – sotus ir maistingas patiekalas jaukioms vakarienėms namuose. Patiekite pyragą iš karto, nes šiltas jis yra gardžiausias, ir visiškai nesijaudinkite, kad jis toks minkštas – kabinkite samčiu, dalinkite į dubenėlius ir mėgaukitės jaukiu naminiu valgiu!
Šie blyneliai traškia plutele skaniausi mirkant į azijietišką padažiuką. Mes skanavome su soja, bet galite pasigaminti namuose kiek įmantresnį padažą iš sojos, medaus, česnako, acto, sezamų aliejaus ir aitriosios paprikos (proporcijas derinkite pagal savo skonį, sumaišius ingredientus pakaitinkite, kad padažas sutirštėtų ir skoniai susibalansuotų). Nors klasikinė versija yra su svogūnų laiškais, kviečiame drąsiau improvizuoti ir blynus papildyti kitokiais ingredientais, pavyzdžiui, krevetėmis, paprikomis, žirneliais, smidrais. Iš nurodyto kiekio gaunasi du dideli blynai, kuriuos supjaustėme į picos formos blynelius.
Kai oras taip lepina šiluma, pietums norisi atsigaivinti ir pasilepinti šalta sriuba. Ši šalta sriuba tikrai tiks atsigaivinti ir sočiai, skaniai pavalgyti. Labai greitai paruošiama.
Sušiai - tradicinis japonų patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Jūrų dumblių, ryžių ir žuvies bei kitų priedų suktinukus pasigaminti namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau kelias taisykles žinoti būtina. Dalinamės sušių gaminimo ir valgymo paslaptimis bei receptais - nuo tinkamo ryžių išvirimo iki taisyklingo pamirkymo sojų padaže.
Gardusis tortilijos suktinukas su krevetėmis, mango, avokadu ir žaliąja citrina - gaivu, sotu ir taip spalvinga. Nesudėtinga paruošti, o ir virtuvėje ilgai sukiotis nereikės.
Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu.
Šis lašišos su medaus ir garstyčių padažu receptas man patinka be galo - super paprastai paruošiama, spalvinga, gražu ir nenusakomai skanu. Tinka tiek greitai vakarienei, tiek šventiniam stalui.
Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.
Labai gardi naminė lazanija su puikiu minkštu ir kreminiu varškės įdaru ir špinatais. Lazanija puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Receptas gan sveikuoliškas ir dietinis, palyginus su riebesne mėsos lazanija.
Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nebedėkite druskos.
Kartais restoranas gali būti namie ir tai yra daug lengviau, nei gali pasirodyti! Gaminkite šį Risotto, kai norėsis kiek ypatingesnės vakarienės, kuriai nereikės skirti nei daug laiko, nei daug pastangų, o skonis tikrai džiugins.