Kai nesinori mėsos - 34 gaivios vakarienių be mėsos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-06-10
Vakarienės be mėsos
@Shutterstock

Kai užplūsta šilti vasariški orai, pietums ar vakarienei norisi kažko lengvo ir gaivaus. Galbūt salotų ar gaivios šaltos sriubos, o gal kotletų? Bet kitokių - be mėsos. Ir išeitis čia tikrai yra, siūlome rinktis net iš 34 nuostabių receptų be mėsos skaniai, gaiviai ir sočiai vakarienei!

 

Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Kad kepsneliai nesugertų riebalų, galima juos trumpai apkepti keptuvėje ir tuomet toliau kepti orkaitėje. Tiekti tinka su jogurtu, grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžiuosius balandėlius daugelis tikriausiai dar puikiai pamename iš vaikystės! Minkštučiai, su sultingu įdaru ir puikiu padažu, o paruošti juos labai gardžius, pasirodo, visai paprasta ir be mėsos. Beje, jeigu norite vakarienę paruošti greičiau, vietoje paprasto kopūstų galima naudoti pekino, jo lapai minkštesnis, todėl virtuvėje užtruksite trumpiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Debesų purumo varškės apkepas su manų kruopomis. Esame įsitikinę, kad abejingų nepaliks nei mažųjų, nei suaugusiųjų! Gardžiuokitės su uogiene, jogurtu ar grietine. Beje, cukraus kiekį recepte galite drąsiai koreguoti savo nuožiūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttertsock

Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.

Receptą rasite čia.

Puikus metas mėgautis grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir labai skanūs žuvies kotletukai su varške. Tinka tiekti su bulvių koše, ryžiais, daržovių salotomis. Taip paruoštus kotletus galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tik trys ingredientai ir labai gardūs kąsneliai paruošti. Šis užkandis tinka paruošti net iš likučių ir leidžia juos sujungti į naują, žavingą kombinaciją!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanu, vasariška ir nebrangu pagaminti. Į varškę dar galite įpjaustyti krapų ar svogūnų laiškų. Ant viršaus, prieš dedant sūrį, tinka uždėti pomidorų griežinėlių. Gardžių pietų ar vakarienės idėja be mėsos! Patiekalui rinkitės jaunas, neperaugusias cukinijas, jos iškeps minkštesnės, sultingesnės ir bus švelnesnės tekstūros.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kepama orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Lašiša iškepa greitai, o kiek pikantiškas skonis puikiai tiks romantiškai vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar lengvomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs varškėtukai su staigmena viduje! Ypač patiks mažiesiems, bet ne ką mažiau ir suaugusiems. Galima patiekti vienus, su jogurtu, grietine ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Skanu ragauti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima ir kaip garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ryški sriuba atgaivins ir akis, ir skrandį! Sriuba kremiška, švelni ir ypatingai skani. Patiekiant labai tinka pabarstyti sausai kepintomis lukštentomis saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis ar linų sėmenimis. Skanaukime smidrų, kol dar nesibaigė jų sezonas!

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Jeigu norite gaivesnių keksiukų, dėkite perpus mažiau kiaušinių ir daugiau nevandeningų daržovių, pvz., prokolių, smidrų, stambiai tarkuotų morkų ar saldžiųjų bulvių, arba apkepintų vandeningesnių daržovių, pvz., svogūnų, paprikų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skani ir sveikesnė alternatyva bulvių košei! Ji kremiška, kvapni ir tiesiog labai skani. Labai skanu prie keptos žuvies ar su šviežiomis salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitos paruošiamos ir maistingos salotos su ypatingais skoniais! Ruošti galima su virtais ar konservuotais avinžirniais. Jeigu norite švelnesnio skonio, aitriosios paprikos galite nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios, tačiau tuo pačiu ir sočios salotos, kurios puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip patiekalas lengvai vakarienei. Jeigu norisi skalsiau, galite vietoje jogurto naudoti grietinę arba jogurtą lygiomis dalimis sumaišyti su majonezu. Na, o jeigu norite sočiau, galima dėti sūdytos ar rūkytos lašišos gabalėlių.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad tai dar ir sveikesnė alternatyva daugeliui pažįstamiems pagardams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti, gardūs ir labai kvapnūs avinžirnių kepsneliai! Juos labai skanu tiekti su šviežių daržovių salotomis, o padažui pasitelkite natūralų jogurtą, sumaišytą su žalumynais ar tiesiog apšlakstykite citrinos sultimis. Kepsnelius galite ruošti ir vieno kąsnio dydžio, mauti ant trumpų medinių iešmelių su vyšniniais pomidoriukais.

Receptą rasite čia.

Ryškaus skonio, švelnios tekstūros žiedinių kopūstų kąsneliai. Užsienyje jie mėgstami vadinti vegetariškai "sparneliais", nes iškepti iš išvaizdos išties primena vištienos gabalėlius, o ir valgant tekstūra šiek tiek primena vištieną. Užkandėlė tiks ir vegetarams, o veganai, pieną tešloje gali keisti vandeniu ar augaliniu pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkštučiai plikytos tešlos koldūnai gali būti ne tik su sočiu mėsos, bet ir saldžiu varškės įdaru. Puiki idėja pusryčiams ar lengviems pietums.

Receptą rasite čia.

Sušiai - tradicinis japonų patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Jūrų dumblių, ryžių ir žuvies bei kitų priedų suktinukus pasigaminti namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau kelias taisykles žinoti būtina. Dalinamės sušių gaminimo ir valgymo paslaptimis bei receptais - nuo tinkamo ryžių išvirimo iki taisyklingo pamirkymo sojų padaže.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiamos, gaivios ir skanios avokadų salotos su ananasais ir agurkais. Reikės vos kelių ingredientų ir lengva vakarienė ar pagardas prie žuvies patiekalų paruoštas! Skaniausios salotos, jei ananasai ir agurkai bus tiesiai iš šaldytuvo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošiami per kelias minutes, gardūs ir spalva džiugina akis. Galima ruošti ir paruošto kuskuso ir virtų saldžiųjų bulvių likučių.

Receptą rasite čia.

Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu.

Receptą rasite čia.

Šie suktinukai labai tinka pusryčiams ar užkandžiams! Kiekvienas šeimos narys juos gali truputį pakoreguoti pagal savo skonį - vietoje šviežių pomidorų galima dėti saulėje džiovintus, jei mėgstate, galima dėti smulkintos paprikos, sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purus ir minkštas pusryčių omletas su špinatais ir daug sūrio. Omletui tinka bet koks mėgstamas sūris ar net kelių sūrių mišinys, tiks ir įvairiausių sūrių likučiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Puikus, skanus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos - makaronų kriauklės su varškė, špinatais ir sūriu yra gana sotus patiekalas, todėl turėtų patikti visai šeimai. Kartu tinka patiekti šviežių daržovių salotų.

Receptą rasite čia.

Sotus, nebrangus ir labai skanus apkepas! Jam paruošti puikiai tiks ir bulvių košės likučiai, o papildomai galite gardinti tuo, ką rasite šaldytuve -  kepinta paprika, morkomis ar grybais, saulėje džiovintais pomidorais ar net alyvuogėmis...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardi naminė lazanija su puikiu minkštu ir kreminiu varškės įdaru ir špinatais. Lazanija puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Receptas gan sveikuoliškas ir dietinis, palyginus su riebesne mėsos lazanija.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai gaivios, labai greitai ir labai skanios salotos - derinys skamba galbūt kiek neįprastai, bet skonis išties puikus! Jei nemėgstate svogūno, galima jį pakeisti poru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai vasariški ir skanūs blyneliai tobuliems pusryčiams ar lengviems pietums! Rabarbarai blyneliams suteikia malonios rūgštelės ir traškumo. Beje, vietoje kefyrą galima pakeisti jogurtu ar pasukomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti, bet kartu nelabai nuodėminga moliūgų lazanija kaip mat užkariaus šeimos simpatijas. Rekomenduojame šį patiekalą 4-6 asmenims, bet ji tokia skani, kad gali nesinorėti dalintis.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai ir greitai paruošiamas patiekalas karštai vasaros dienai. Ši užtepėlė labai gaivi! Ir nebūtinai užtepta ant duonos - galite ją kabinti daržovių lazdelėmis, sukti į salotą, gardinti šviežias virtas bulvytes ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai gardi ir atgaivinanti, su daugybe žalumynų. Gaminant ir ragaujant šią sriubą, visa virtuvė prisipildys gaiviu agurkų aromatu. Žalumynus gali rinktis pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį, o jei sriubą tiesksite ne iš karto, prieš patiekiant į ją galite įdėti kelis ledo kubelius. Ragaujame vieną su virtomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikius falafelius paruošti namuose daug paprasčiau nei gali atrodyti! Jei apie tokius net nesatę girdėję, kviečiame susipažinti - tai minkštutėliai viduje, su traškia plutele išorėje, gardieji avinžirnių kotletai. Ypač skanu su jogurtiniu padažu!

Receptą rasite čia.

Lengvas, minkštas ir purus apkepą primenantis pyragas, kurį tinka tiekti tiek kaip labai gardų užkandį, tiek kaip karštą patiekalą. Tiks, kai išsiruošite į gamtą, kai užsinorėsite lengvos, vėsios vakarienės ar pasiimti į darbą, kur nėra galimybės pasišildyti pietų, nes skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs. Beje, vietoje rikotos šiam pyragui puikiai tinka ir varškę, tik ją rinkitės drėgnesnę, kreminę ar iš kvardatinių pakelių.

Receptą rasite čia.

Nematę, kaip gaminti kotletai, ragautojai nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus traškesni. Na, o tikri mėsos gerbėjai šiuos kotletukus gali tiekti kaip garnyrą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja vakarienei be mėsos (tiks ir vegetarams, nes nenaudojami kiaušiniai). Makaronai iškepa su minkštu, sultingu ir kvapniu įdaru. Rekomenduoju išbandyti. Pagal šį receptą paruošite 2 vidutinio dydžio porcijas, todėl, jei valgys gausesnė ar labai išalkusi kompanija, ingredientų kiekius reikėtų didinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nebedėkite druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamos, sveikos ir maistingos salotos - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Avinžiriniai yra gana sotūs, todėl salotas valgome kaip pagrindinį patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėliai keksiukai, kuriuos labai patogu pasiimti su savimi! Ingredientai vos keli, o rezultatas - puikus. Beje, naudoti galite ne tik lašišą, bet ir kitokią mėgstamą žuvį, tik būtinai be kaulų! O jei norite puresnių keksiukų, įmaišykite šiek tiek tarkuotos ir nusunktos cukinijos ar moliūgo. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kartais restoranas gali būti namie ir tai yra daug lengviau, nei gali pasirodyti! Gaminkite šį Risotto, kai norėsis kiek ypatingesnės vakarienės, kuriai nereikės skirti nei daug laiko, nei daug pastangų, o skonis tikrai džiugins.

Receptą rasite čia.

Šiem gardiems blyneliams reikės vos kelių ingredientų, o iškepa jie minkšti ir labai sultingi. Puiki vakarienės idėja, ypač jei pabodo įprasti bulviniai blynai. Tiekti tinka su grietine, varškės padažu, natūraliu ar graikišku jogurtu!

Receptą rasite čia.

Klasikinis itališkų salotų receptas, kuriam prireiks vos kelių ingredientų! Sudėtis visai neįmantri, o klasikinis skonių derinys tiesiog užburia.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
valentina zakariene
2019-06-11 01:18
nuostabus receptai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital