Kai nesinori mėsos - 34 gaivios vakarienių be mėsos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-07-04
Vakarienės be mėsos
@Shutterstock

Kai užplūsta šilti vasariški orai, pietums ar vakarienei norisi kažko lengvo ir gaivaus. Galbūt salotų ar gaivios šaltos sriubos, o gal kotletų? Bet kitokių - be mėsos. Ir išeitis čia tikrai yra, siūlome rinktis net iš 34 nuostabių receptų be mėsos skaniai, gaiviai ir sočiai vakarienei!

 

Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Kad kepsneliai nesugertų riebalų, galima juos trumpai apkepti keptuvėje ir tuomet toliau kepti orkaitėje. Tiekti tinka su jogurtu, grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ruošiant šaltibarščius dažnai iškylanti bėda - norisi daug burokėlių, bet tuomet jie neretai pavyksta per trišti ir primena košę. Pagal šį receptą paruošite vieną didelę ar dvi mažesnes tobulo tirštumo porcijas.

Receptą rasite čia.

Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Karštomis dienomis, kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Patiekalai dubenėliuose užkariauja pasaulį! Ir vaisių glotnučiai, ir košės, ir... lietuvių taip mėgstama varškė! Šį kartą naujame amplua - nesaldžiai, sočiai ir labai maitingai. Dubenėlis pilnas baltymų iš varškės, naudingų riebalų iš žuvies, ir skaidulinių medžiagų iš daržovių. Daržoves jam rinkitės kokias mėgstate ir kokių turite, skanaukite ir pirmyn į vasaros dieną!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Puikus metas mėgautis grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis karis tobulas! Spalvingas, pikantiškas, egzotiškas, o pagaminti užtruksite vos pusvalandį. Daržoves drąsiai pritaikykite savo skoniui - smidrų sezonui pasibaigus, juos galite pakeisti brokoliais, vietoje pievagrybių tiks nedideliais kubeliais supjaustyta saldžioji bulvė (tik ją patroškinkite kiek ilgiau, kad suminkštėtų), dar galite įberti žaliųjų žirnelių, o vietoje krevečių tinka vištiena, lašiša ar net avinžirniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis kokteilis yra vienas mūsų mėgstamiausių. Puikiai tika ir kaip sveikesnis desertas, ir kaip greiti be galo gardūs pusryčiai. Mangai ir kokosų pienas suteikia kremiškumo, o braškės - gaivos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Graikiškos salotos - tikriausiai vienas lietuvių skoniams labiausiai pažįstamų ir mėgstamų Graikijos virtuvės skonių. Kaip ir su visais tradiciniais patiekalas, yra kelios salotų variacijos - aprašyta, kuri mums labai patinka, o patarimuose rasite, kaip galima varijuoti. Iš nurodyto kiekio paruošite dvi dideles ar 4 mažas porcijas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tik trys ingredientai ir labai gardūs kąsneliai paruošti. Šis užkandis tinka paruošti net iš likučių ir leidžia juos sujungti į naują, žavingą kombinaciją!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas, kuris skoniu praktiškai prilygsta pyragui. Šis Astos receptas yra sulaukęs labai daug pelnyto dėmesio ir pagyrų!

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į gamtą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Braškių ir balzaminio padažo derinys yra klasika visame savo vasariškame gražume. Šios salotos gaivios, sočios ir žavingai atroančios - idealus pasirinkimas vakarienei ar kai norisi įdomesnio garnyro prie pagrindinio patiekalo. Nors derinys su feta yra tobulas, jeigu norite be pieno produktų, fetos sūrį drasiai keiskite prinokusiu kubeliais pjaustytu avokadu - išbandyta. Kitais ingredientais irgi improvizuokite drąsiai. Tik visada palikite braškes (pirmosios jau pasirodo!), balzaminį padažą ir žiupsnelį šviežiai grūstų pipirų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos, gaivios, bet kartu ir gana sočios salotos - jos puikiai tiks vasariškiems pietums! Valgome vienas ar su duonos riekele. Taip pat skanu ir prie silkės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Jeigu norite gaivesnių keksiukų, dėkite perpus mažiau kiaušinių ir daugiau nevandeningų daržovių, pvz., prokolių, smidrų, stambiai tarkuotų morkų ar saldžiųjų bulvių, arba apkepintų vandeningesnių daržovių, pvz., svogūnų, paprikų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šie socialiniame tinkle “TIK TOK” išgarsėję makaronai tapo pastarųjų mėnesių interneto legenda. Ir ne be reikalo - paruošti labai paprasta, skoniai puikiai dera, o ingredientai visiškai nesudėtingi. Originaliame recepte makaronai gardinami šviežiais bazilikais, tačiau šaltuoju sezonu jų kokybiškų rasti tikrai sudėtinga, tad mes gardinome mėtomis ir jos čia be galo tiko. Tikrai taip, šie makaronai ir mums buvo skonio bei paruošimo lengvumo atradimas, tad su entuziazmu prisidedame prie jų populiarumo viruso!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai skanūs, minkšti ir sotūs bulviniai kepsneliai su varške. Skanu su jogurtiniu padažu, grietine ar grybų padažiuku.

Receptą rasite čia.

Orkaitėje keptas sušis - viena naujausių kulinarinių madų, kuri karaliauja internete. Tikriausiai ir taip akivaizdu, tačiau svarbu paminėti, kad tai, žinoma, gana toli nuo tradicinio recepto, tačiau gamindami tikrai labai maloniai nustebome, kiek stipriai šie skoniai nukelia į tolimą Japoniją… Beje, šis keptas sušis labai skanus tiek karštas, tiek šaltas (laikykite šaldytuve sandarioje dėžutėje), tad nebijokite pasigaminti ir daugiau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanūs, minkštučiai sklindžiai. Rikota yra labai švelnaus skonio, todėl nepagailėkite mėgstamų prieskonių. Puikiai tiks Provanso žolelės, česnakas, kuminai, kalendra.

Receptą rasite čia.

Sriuba gaivi, soti ir puikaus skonio, kuris nustebins kiekvieną. Agurkai suteikia papildomą rūgštelę, o krienai ir garstyčios - lengvą pikantiškumą ir aštrumą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Purumas - pasaka, o darbo daug mažiau nei su mieliniais. Net ir šalti skanūs, vietoj bandelių!

Receptą rasite čia.

Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį. Galima naudoti jau virtas šaldytas krevetes, kurias pakaks atitirpinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Karšti sumuštiniai su kopūstais. Skamba neįprastai, tiesa? Mes irgi taip manėme, kol neparagavome! Tai tradicinis korėjiečių gatvės maistas. Receptas labai paprastas, o kopūstų kepsneliai netikėtai lietuviško skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šios silkės salotos yra gaivios, turtingos skonių ir tuo pačiu puikiai pasotinančios. Šias salotas galite patiekti kiekvienam atskirai arba vienoje didelėje lėkštėje, iš kurios kiekvienas valgytojas galės įsidėti ingredientų. Vietoje apvirtų šparaginių pupelių tinka perpus perpjauti ridikėliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Įspūdingai atrodantis tortas nustebins visko mačiusius šventės jūsų dalyvius. Viską galima pasiruošti iš vakaro, tad prieš gimtadienį neteks nerimauti nei dėl deserto, nei dėl pagrindinio patiekalo – juk jau turite paruošę abu viename.

Receptą rasite čia.

Šių vegetariškų mėsainių paplotėliai primena populiariuosius falafelius – ruošiami iš avinžirnių, jie yra panašios rupios tekstūros, tačiau papildomo minkštumo jiems suteikia saldžiosios bulvės. Gausiai pagardinkite juos prieskoniais, pomidorų pasta, šviežiomis petražolėmis – paplotėliai maloniai nustebins turtingu skoniu ir aromatu. Kad mėsainis būtų sultingas ir subalansuotų tekstūrų, pagardinkite jį trintais avokadais, gaiviomis sultenėmis, puikiai sunokusio pomidoro riekele ir plonomis raudonojo svogūno riekelėmis.

Receptą rasite čia.

Audronė dalinasi labai skanaus, gardaus, drėgno ir minkštučio apkepo receptu. Varškė ir daržovės - puikus derinys. Išbandykite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Šie blyneliai traškia plutele skaniausi mirkant į azijietišką padažiuką. Mes skanavome su soja, bet galite pasigaminti namuose kiek įmantresnį padažą iš sojos, medaus, česnako, acto, sezamų aliejaus ir aitriosios paprikos (proporcijas derinkite pagal savo skonį, sumaišius ingredientus pakaitinkite, kad padažas sutirštėtų ir skoniai susibalansuotų). Nors klasikinė versija yra su svogūnų laiškais, kviečiame drąsiau improvizuoti ir blynus papildyti kitokiais ingredientais, pavyzdžiui, krevetėmis, paprikomis, žirneliais, smidrais. Iš nurodyto kiekio gaunasi du dideli blynai, kuriuos supjaustėme į picos formos blynelius.

Receptą rasite čia.

Super skanios salotos, kai norisi kažko sotaus, bet neapsunkinančio! Ypatingo skonio salotoms suteikia užpilas, bet jei neturite visų reikiamų ingredientų, galite pagardinti ir tiesiog šlakeliu aliejaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiama ir labai labai gardi užtepėlė. Tinka ir ant duonos tepti, ir su virtomis bulvėmis skanauti. Beje, užtepėlė ruošiama be majonezo, tad tai dar ir sveikesnė alternatyva daugeliui pažįstamiems pagardams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sušiai - tradicinis japonų patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Jūrų dumblių, ryžių ir žuvies bei kitų priedų suktinukus pasigaminti namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau kelias taisykles žinoti būtina. Dalinamės sušių gaminimo ir valgymo paslaptimis bei receptais - nuo tinkamo ryžių išvirimo iki taisyklingo pamirkymo sojų padaže.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiška ir vasariškai gaivi sriuba, kurią paruošti reikės vos kelių minučių - sutrinsite kelis ingredientus ir jau galima ragauti. Ruošti tinka su kefyru ar natūraliu jogurtu, o norintiems varianto be pieno produktų, rekomenduojame rinktis riebesnį kokosų pieną ir jį perpus maišyti su vandeniu - labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu.

Receptą rasite čia.

Paprasta ir skanu - minkštutėliai ir labai skanūs virtinukai su varške ir bananais. Juos, beje, labai mėgsta ragauti mažieji.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skani užkepėlė. Dabar, kai braškių sezonas, tai tikrai pabandykite išsikepti. Mums labai patiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai gardi naminė lazanija su puikiu minkštu ir kreminiu varškės įdaru ir špinatais. Lazanija puikiai tinka gardiems pietums ar vakarienei. Receptas gan sveikuoliškas ir dietinis, palyginus su riebesne mėsos lazanija.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Grikiai turi daug baltymų, yra gausūs vitaminų ir mineralinių medžiagų, yra lengvai virškinami. Tai puiki kruopa, kuri nenusipelnė būti valgoma nuobodžiai. Šie grikių kepsneliai būtent tokie - skanūs, sveiki ir nenuobodūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Labai gardi ir atgaivinanti, su daugybe žalumynų. Gaminant ir ragaujant šią sriubą, visa virtuvė prisipildys gaiviu agurkų aromatu. Žalumynus gali rinktis pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį, o jei sriubą tiesksite ne iš karto, prieš patiekiant į ją galite įdėti kelis ledo kubelius. Ragaujame vieną su virtomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, tik tuomet papildomai nebedėkite druskos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiem gardiems blyneliams reikės vos kelių ingredientų, o iškepa jie minkšti ir labai sultingi. Puiki vakarienės idėja, ypač jei pabodo įprasti bulviniai blynai. Tiekti tinka su grietine, varškės padažu, natūraliu ar graikišku jogurtu!

Receptą rasite čia.

Kartais restoranas gali būti namie ir tai yra daug lengviau, nei gali pasirodyti! Gaminkite šį Risotto, kai norėsis kiek ypatingesnės vakarienės, kuriai nereikės skirti nei daug laiko, nei daug pastangų, o skonis tikrai džiugins.

Receptą rasite čia.
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
valentina zakariene
2019-06-11 01:18
nuostabus receptai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital