Kai laiko mažai, o norisi sveikai - net 39 patiekalų idėjos!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-01-07
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Sveiki receptai
@Shutterstock

Savaitės darbų įkarštyje ne visuomet atsiranda laiko sveikiems pietums ar vakarienei. O mes pristatome net 39 puikius receptus, pagal kuriuos ne tik neužtruksite pagaminti sveiko patiekalo, bet bus ir labai skanu. O darbo savaitę pradėsite be streso galvojant, ką sveiko ir skanaus pagaminti sau ir savo šeimai!

Čia rasite ir vos per kelias minutes paruošiamų, bet sveikų sumuštinukų ar salotų, ir karštų patiekalų. Skanių eksperimentų!

 

Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Beje, kepsneliai skanūs ir be padažo, o miltai jiems tinka ir įprasti kvietiniai. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į užkandžių indelį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skani, jauki ir sušildanti tiršta sriuba. Ji savo ingredientais panaši į čili sriubą, tačiau ruošiama su vištiena, o ne malta jautiena ir be pomidorų, tad yra švelnesnio skonio. Žinoma, galite ruošti ir vegetarišką variantą be mėsos. Jei mėgstate, sriubai išvirus galite pabarstyti mėgstamu tarkuotu sūriu. Kaip tik toks jaukus maistas, kokio norisi rudenio vakarais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei norite pasilepinti pusryčiais, kurie būtų ne tik labai skanūs, bet ir maistingi, šis receptas yra TAI. Ši avižinė košė puiki ir tuo, kad paruošiama iš vakaro, tad ryte teliks gardžiuotis be jokio sukinėjimosi virtuvėje ir rytinio streso!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos pernai buvo matomos bene kiekviename socialiniame tinkle, bet ypač išpopuliarėjo TIK TOK. Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Patiekalai su avinžirniais yra vieni mūsų mėgstamiausių. Galėtume juos valgyti kasdien! Šis nesudėtingas, tačiau be galo skanus troškinys įkvėptas Viduržemio jūros regiono virtuvės. Jis tikrai nesukels nemalonaus persivalgymo jausmo, o suteiks malonų sotumą, sodrų ir puikiai subalansuotą skonį, spalvingumą akims ir tiesiog bus tikras malonumas ragaujant.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vos kelios minutės paruošimui, o likusį darbą atliks orkaitė, tad jei mėgstate sočius pusryčius, o prie keptuvių stovėti nesinori ar nėra kada, šis receptas tiesiog fantastiškas. Jis taip pat idealus, kai reikia pamaitinti daug valgytojų ar norisi pasigaminti paruoštukų darbo savaitei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.

Receptą rasite čia.

Sotus, jaukus, sušildantis ir vaikystę primenantis skonis. Jei mėgstate balandėlius, tačiau nėra laiko ar noro ilgai suktis virtuvėje, galite paruošti labai skanų troškinį! Taupesniam variantui troškiniui galima naudoti daugiau kopūsto.

Receptą rasite čia.

Skani ir maistinga vakarienė, kuriai reikės tik 10 minučių darbo ir 30 minučių orkaitėje! Šį patiekalą gaminu, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro (žr. patarimus žemiau) jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tobula sriuba šaltam žiemos vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis. Vermišelių į sriubą galite ir nedėti arba pakeiskite juos stikliniais makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Ši obuoliais ir cinamonu kvepianti nevirta avižinė košė - tobulas variantas, kai norisi gardžių pusryčių, bet rytais gaminti nėra laiko. Ją galima pasiruošti iš vakaro ir sudėti į stiklainiukus. Ryte vieną stiklainiuką pasigriebti su savimi keliaujant į darbą ir prie rytinės kavos mėgautis gardžiais bei maistingais pusryčiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas. Greitesnė, lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Paruošiama vienoje skardoje. Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo.

Receptą rasite čia.

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Grietinėlę sriuboje galima keisti ir lydytu sūreliu.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate tuną, bet norisi jį įkomponuoti į sočias salotas, tai šios būtent tokios, o dar ir nuostabiai tinkamos vasarai, nes agurkai suteikia gaivumo. Ruošiamos be majonezo, tad neapsunkins. Beje, petražolių ir mėtų derinys čia labai tinka, bet galite jį keisti ir kitomis savo mėgiamomis žolelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Jei dar nespėjote išbandyti garsiosios Emily Mariko lašišos su ryžiais - labai rekomenduojame! Jeigu turite virtų ryžių ir keptos lašišos likučių - paruošite greičiau nei per 10 minučių. Bet patiekalas toks skanus, kad jam tikrai verta ir ryžių išvirti, ir lašišos iškepti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Mėgaujamės grūdėtos varškės salotomis. Jei neturite gražgarsčių, jas galite pakeisti kitokiais šviežiais, mėgstamais lapeliais ar ruošti iš įprastų salotų lapų, o vyšninius pomidorus galima keisti saulėje džiovintais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka maistingiems pusryčių sumuštinukams su avokadais ar jų užtepėle, kiaušiniais ar mėgstama užtepėle, virta vištiena, daržovių lazdelėmis. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!

Receptą rasite čia.

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs lašišos iešmeliai, kuriuos ypač tinka ruošti ypatingai vakarienei, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norite nustebinti svečius. Kepti galima orkaitėje, paprastoje ar grilio keptuvėje ar net lauke ant grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ši pomidorų sriuba su ryžiais - labai skani. Ji šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Mums ji - lyg šaltojo sezono šaltibarščiai: galima valgyti nors kasdien. Kad ji taip patiks ir Jums, prižadėti, žinoma, negalime, bet išbandyti labai rekomenduojame! Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Gaivus, spalvingas ir tikrai puikus troškinukas. Žinoma, krevetes galima keisti vištiena, visaip bus labai gardu. Nesudėtinga paruošti ir tikrai virtuvėje ilgai sukiotis nereikės. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nuostabaus skonio, labai kremiškas ir aromatingas patiekalas, pagardintas sušildančiais prieskoniais. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir taip patiekalui naudoti mažiau mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje - bus dar sveikiau (jokių papildomų riebalų)!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams, o gal kitokiai vakarienei? Nesunku paruošti ir tikrai neužtruksite, tiekiame vieną ar su duonos riekele. Beje, labai skanu ruošti ir be sūrio. Jeigu ruošite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles įpjaukite kryžmai, nuplikykite karštu vandeniu ir nulupkite.

Receptą rasite čia.

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.

Receptą rasite čia.

Šis receptas patiks kiekvienam žuvies mėgėjui ne tik dėl puikaus skonio, nuostabaus aromato, bet ir dėl paprasto paruošimo. Puikiai tinka romantiškai vakarienei arba tiekti švenčių metu. Labai tinka tiekti vieną, su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Patiekalai dubenėliuose užkariauja pasaulį! Ir vaisių glotnučiai, ir košės, ir... lietuvių taip mėgstama varškė! Šį kartą naujame amplua - nesaldžiai, sočiai ir labai maitingai. Dubenėlis pilnas baltymų iš varškės, naudingų riebalų iš žuvies, ir skaidulinių medžiagų iš daržovių. Daržoves jam rinkitės kokias mėgstate ir kokių turite, skanaukite ir pirmyn į vasaros dieną!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Greitas, paprastai paruošiamas vištienos troškinukas – visada gera idėja, kai norisi gardžios, jaukios vakarienės. Prie troškintos vištienos, be abejonės, labai tinka ryžiai, taip pat pupelės. Taip paruoštą vištieną galima patiekti su įvairiomis virtomis ar kepintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Sveikesni varškėčiai orkaitėje - purūs, gardūs, greitai pagaminami. Juos galima kepti nesaldžius arba saldžius, arba išbandykite abu variantus!

Receptą rasite čia.

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Labai skani ir sveikesnė alternatyva bulvių košei! Ji kremiška, kvapni ir tiesiog labai skani. Labai skanu prie keptos žuvies ar su šviežiomis salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios spalvingos salotos papuoš tiek šventinį, tiek vakarienės ar pietų stalą. Paruošiamos super paprastai - kol kepa saldžių bulvių kubeliai (saldžių bulvių kubelius galima kepti ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje ortaitėje, geriausia - naudojant funkciją su vėjeliu), tiesiog susipjaustykite daržoves ir viskas. Krapų padažas prie šių salotų tinka tobulai, bet jei skubate, tiks ir kitoks mėgiamas padažas ar tiesiog šlakelis alyvuogių aliejaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Minkštučiai, natūraliai saldūs, labai varškiniai ir tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Skamba įmantriai, tiesa? Iš tiesų, viskas labai paprasta! Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiesa, brokolius galite pakeisti ir žiediniais kopūstais. Tiekite su daržovėmis pusryčiams, pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Mėgstantiems gaivius, nesudėtingai paruošiamus ir sočius patiekalus - šiltos grikių salotos. Tinka pagardinti lašiša arba sūriu, bet bus skanu ir vienos pačios lengviems pietums ar kaip garnyras prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puikus patiekalas savaitgalio pietums. Įdarą aprašėme mums patinkantį tex-mex stiliaus, bet jį drąsiai galima koreguoti pagal savo skonį. Mes gaminome su vištiena, tačiau galima dėti ir mėgstamą maltą mėsytę ar visai nedėti mėsos, o pagardinti daugiau įvairių daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Jeigu norite gaivesnių keksiukų, dėkite perpus mažiau kiaušinių ir daugiau nevandeningų daržovių, pvz., prokolių, smidrų, stambiai tarkuotų morkų ar saldžiųjų bulvių, arba apkepintų vandeningesnių daržovių, pvz., svogūnų, paprikų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuo tada kai šių duonelių receptą kažkada seniai atradome, jos tapo vienu dažniausiai gaminamų pusryčių patiekalų. Tiesą sakant, mėgstame kepti jas ne tik pusryčiams, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės ar sveikesnio užkandžio prie filmo ar draugų vakarui. Šios duonelės gardžios tiek šiltos, tiek atvėsusios, tiek su pagardais, tiek vienos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Pietūs ar vakarienė be mėsos! Tai puiki vegetariška Šepardo (Piemenų) pyrago versija. Jei nemėgstate lęšių, juos galite pakeisti avinžiriniais ar tiesiog didesniu kiekiu pievagrybių ar morkų, papildomai galite dėti žiedinių kopūstų. Receptas nėra labai jautrus proporcijoms, todėl, jei mėgstate, galite dėti didesnį daržovių ar bulvių košės sluoksnį. Veganiškai versijai pieną galite keisti augaliniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nuostabiai skanios salotos avokadų ir tuno fanams! Gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. Nuplauti ir susmulkinti daržoves, dėti tuną, užpilti padažu ir viskas - išbandykite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Laima
2024-01-09 08:45
Aciu uz skanius pamirstus receptus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital