Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Grietinėlę sriuboje galima keisti ir lydytu sūreliu.
Jei mėgstate grikius, bet įprasta košė jau kiek pabodo ar tiesiog, jei norisi paįvairinti mitybą ir paruošti kažką kitokio, tai šie kepsneliai idealus pasirinkimas. Pavyksta gardūs, sotūs ir be didelių pastangų.
Grikiai gali virsti ir labai gardžiais pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto virtu kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima drąsiai saugoti 3 - 4 dienas.
Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems jaukų namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu (galima keisti ir fermentiniu).
Sotus ir labai gardus patiekalas viename puode - grikiai su jautiena. Taip paruošta mėsa puikiai išsitroškina, o jos derinys su grikiais pavyksta labai skanus.
Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.
Grikių mėgėjų pietums ar gardžiai vakarienei - grikių risotto su moliūgais. Tikrai taps stalo puošmena, nes atrodo labai spalvingai, gardžiai, o ir ragauti labai skanu.
Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. Beje, kepsneliai skanūs ir be padažo, o miltai jiems tinka ir įprasti kvietiniai. Atvėsę kepsneliai sutvirtėja, todėl galima pasiimti su savimi į užkandžių indelį!
Gardžiuosius čanachus paruošti galima ne tik su bulvytėmis, bet ir sveikesnį variantą - su grikiais! Receptas paprastas, o rezultatas labai gardus. Skanaus!
Tai gardžios ir paprastai paruošiamos salotos – visai kitokios, nei maišomos vasarą, šios yra daug sotesnės, gali būti valgomos tiek šiltos, tiek šaltos (tad tobulai tinka į pietų dėžutę).
Gardūs, minkšti, sultingi kotletukai – vienas iš jaukiausių valgių, patinkantis daugeliui. Patiekite juos su šilkinio švelnumo bulvių koše, pagardinkite kremišku padažu, ir tai bus viena tų vakarienių, kurios sušildo širdį. Štai kaip atrodo tikrasis komforto maistas (angl. „comort food“)! Virtos grikių kruopos – šių kotletukų minkštumo bei purumo paslaptis. Jei norite kotletukus paruošti iš augalinės kilmės produktų, rinkitės sojų faršą. Naujasis „Naturli“ sojų faršas yra itin artimas mėsos faršo atitikmuo – dėl išskirtinės, mėsai itin artimos tekstūros jis yra patogus formuoti ir puikiai laiko savo formą verdant, kepant ar troškinant, net ir nenaudojant papildomų rišamųjų medžiagų (tokių kaip, pavyzdžiui, kiaušiniai).
Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro (žr. patarimus žemiau) jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės!
Labai skanus, taupus ir maistingas patiekalas! Patiks ir tiems, kas ieško idėjų vakarienei be mėsos. Labai skanu įsidėti ir su savimi pietums, skanus net atvėsęs.
Spurgos, visų pirma, mums siejasi su varške, o tuomet - su kvietiniais miltais. Odeta siūlo kvietinius miltus pakeisti grikių miltais ir tikina, kad nuostabus spurgyčių skonis jus nustebins!
Pabodo įprasta grikių košė ir norite ją paįvairinti? Siūlome išbandyti šį paprastą ir patikrintą receptą - pagal jį paruošta grikių košė mums labai gardi! Jei norite, papildomai galite dėti paprikos, mėgstamų prieskonių.
Nematę, kaip pagaminti kotletai, ragautojai nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus dar traškesni. Na, o tikriems mėsos gerbėjams šiuos kotletukus galima tiekti kaip garnyrą!
Puiki idėja tiems, kurie nenori ilgai suktis prie viryklės, nes reikia pasiruošti kelis ingredientus, dešimčiai minučių pašauti į orkaitę ir gardi vakarienė ant stalo! Puiku ir tai, jog patiekalui reikia vos kelių ingredientų.
Paprasta, greita ir soti vakarienė. Tai nei plovas, nei troškinys, gavosi kažkoks kratinys. Bet vykusi interpretacija. Skanu ir sotu. Mielai kartosiu dar ne vieną kartą.
Minkštas, trapus ir lengvas bananų pyragas, gardžiausi jo skoniai atsiskleidžia su puodeliu arbatos ar stikline pieno. Iškepa šis garduolis vos per pusvalandį! Jeigu norite dar sveikuoliškesnio skanėsto, cukrų recepte galite pakeisti medumi.
Mėgstantiems gaivius, nesudėtingai paruošiamus ir sočius patiekalus - šiltos grikių salotos. Tinka pagardinti lašiša arba sūriu, bet bus skanu ir vienos pačios lengviems pietums ar kaip garnyras prie žuvies.
Šie keksiukai ne tik veganiški, bet ir be glitimo, iš sveikų produktų. Jie yra tikrai labai skanūs! Tai nėra tas purūs minkštučiai klasikiniai keksiukai, bet jie labai gardūs, o ir gana maistingi ir sotūs – puikiai tiks ne tik kaip desertas, bet ir kaip pusryčiai skubantiems arba priešpiečių užkandis.
Žiemos metu įvairūs patiekalai iš kruopų yra ypač aktualūs, nes tai sotu, skanu ir sveika, o šiltos sriubos lėkštė puikiai sušildys žvarbią žiemos dieną.
Labai gardus ir sotus grikių apkepas iš produktų, kurių galima rasti tikriausiai kiekvienoje virtuvėje. Apkepą galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą ar įdomesnio garnyro variantą.
Taupūs, sotūs ir be papildomų riebalų! Tai puikus karštas patiekalas ir garnyras viename, kol iškeps, galite pasiruošti šviežių daržovių salotos, kurios puikiai tinka prie kotletų.
Pietums, kuriems paruošti prireiks labai paprastų ingredientų, o ir ilgai sukiotis virtuvėje nereikės. Jei norisi, papildomai galima pagardinti pomidorų padažu.
Super skanios salotos, kai norisi kažko sotaus, bet neapsunkinančio! Ypatingo skonio salotoms suteikia užpilas, bet jei neturite visų reikiamų ingredientų, galite pagardinti ir tiesiog šlakeliu aliejaus. Salotos ruošiamos su ridikėliais, bet žiemą vietoje jų galima dėti ir smulkintų morkyčių ar tiesiog nedėti.
Minkštučiai, sultingi ir labai skanūs koteltai, kai nenorite gaminti mėsos! Šiuos kotletus ypač mėgsta mažieji, bet patiks ir dideliems. Papildomai į masę galite įmaišyti kepintos morkos ir svogūno. Tiekite su daržovių salotomis, tirpinto sviesto ir grietinės ar pievagrybių padažu. Beje, kotletus galite kepti ir be sūrio, tuomet gali reikėti šiek tiek daugiau miltų, o grikių nebūtina virti - juos galite tiesiog kelias valandas palikti brinkti vandenyje.
Kas galėtų pagalvoti, kad grikiai taip dera ruošiant užkepėles? Paragaukite ir įsitikinsite! Receptas neįtikėtinai paprastas, o apkepo skonis nuostabus. Pagal skonį galite dėti ir kitokių daržovių bei žalumynų. Skanaus!
Nuostabaus skonio sausainiai - pyragaičiai, kurių puikaus aromato prispildo visi namai. Šiems pyragaičiams reikės vos šešių ingredientų, o rezultatas maloniai nustebins!
Visiškai atsitiktinai gimė mintis iškepti kotletų su grikiais. O tiksliau nuo pusryčių buvo užsilikę virtų grikių. Ne gi imsi ir mesi maistą? Taip grikiai sugulė į kotletus, o paskui į mūsų pilvus.
Puikus būdas į savo mityba įtraukti grikių, net jeigu jų nelabai mėgstate. Taip paruošti grikiai papirks smaližių širdis. Traški ir labai skani grikių granola, kuri tikrai praturtins Jūsų pusryčių pasirinkimą!
Gardi grikių košė pusryčiams kitaip - su burokėliais. Suvalgę tokį skanėstą sotūs jausitės iki pietų, o ir būsite sveikuoliškai pavalgę. Beje, šis patiekalas puikiai tinka ir neštis į darbą pietums, nes gardus net atvėsęs.
Balandėliai su kiek kitokiu įdaru - maltos vištienos ir grikių. Ar jums teko ragauti balandėlius su šiuo įdaru? Norit paklausti: ar skanu? Taip, labai skanu!
Labai skanūs grikiu keksiukai. Galima kepti keksiukų formelėse arba vieną didesnį keksą. Jei kepsite keramikiniuose indeliuose, tuomet sviesto nepilkite į tešlą, o juo ištepkite kepimo indo sieneles.
Klasikinis vokiškas pyragas, kurį pagaminti visai nesudėtinga, o ir užtruksite neilgai! Tortas nėra pernelyg saldus, grikių biskvitai pertepami bruknių uogiene, o jei tokios neturite, galite naudoti ir kitokią - spanguolių, aviečių, raudonųjų serbentų ar kitų rūgštesnių uogų, jos puikiai dera su saldesniu ir riebesniu grietinėlės kremu...