Pievagrybiai - daugybės lietuvių mėgstamas ir labai universalus ingredientas! Pievagrybius dažnai valgo net tie, kurie paprastai nemėgsta grybų. Troškiniai, užkandžiai, apkepai, blyneliai, net lazanija, ant picos ir dar daugiau. Pievagrybius galima kepti, virti, troškinti, jie tiesiog puikūs, kai norisi kažko ypatingo, net jei neturite prisišaldę miško grybų.
Dalinamės su Jumis net 41 puikiu receptu su pievagrybiais. Išsirinks kiekvienas!
Kas gali geriau sušildyti geriau, nei puiki, tiršta, soti sriuba? Ši būtent tokia - soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Jei mėgstate būtent tokias sriubas, šią taip pat būtina išbandyti.
Be galo skanus užkandis, kuris gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Įdaro ingredientais ir prieskoniais galite varijuoti drąsiai, tačiau su nurodytu recepte pievagrybiai pavyksta tikrai puikūs!
Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.
Kremiška, švelnaus skonio ir labai gardi sriuba. Pavyksta soti, puikaus aromato. Labai tinka tomis vėsiomis dienomis, kai norisi sušilti su dubenėliu nuostabios sriubos.
Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug.
Šie kukuliukai – tai jaukus, šiltas ir maistingas valgis greitiems pietums ar vakarienei. Kol vienoje keptuvėje kepsite šaldytus sojų kukuliukus, kitoje per tą patį trumpą laiką paruošite aromatingą ir sodraus skonio padažą.
Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, ką dar skanaus paruošti iš perlinių kruopų, ši skani ir soti sriuba puikus variantas žiemiškiems pietums. Patiekiant tinka pagardinti graikišku jogurtu ar grietine.
Be galo kremiška ir minkštutė, valgant atrodo neįtikėtina, jog tokie nesudėtingi ingredientai gali susijungti į šį tobulą skonį. Taip, šiaip lazanijai (kaip ir daugumai jos lazaniškų pusserių) pagaminti laiko skirti reikės, ji tikrai nebus “pusvalandžio vakarienė”. Bet galime pažadėti, kad tai bus viena tų puikiųjų vakarienių, kurios minimos dar gerokai po to, kai dingsta paskutinis gabalėlis.
Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.
Greitai ir nesudėtingai paruošiama labai skani bei spalvinga kremiška vištiena, kurią pagaminsite vos per pusvalandį. Brokolių bei pievagrybių derinys mums labai patinka, bet galite rinktis ir kitokias savo mėgstamas daržoves.
Paruošiamos labai greitai ir skanios salotos su kiaušiniais, marinuotais pievagrybiais ir sūriu. Beje, labai skanu ir su kitokiais marinuotais grybais.
Tai paprastas, tačiau labai gardus patiekalas – sotus, greitai ir lengvai paruošiamas vieninteliame puode. Jei mėgstate aštresnius patiekalus, troškinį drąsiai pagardinkite šlakeliu čili padažo ar žiupsniu kajeno pipirų.
Kremiška, švelni, tiršta ir ypatingai skani sriuba. Žinoma, tradicinė grybienė verdama iš miško grybų, bet šis variantas labiau draugiškas, kai nėra šviežių (ar šaldytų) miško grybų. Ji visai kitokia nei tradicinė lietuviška grybų sriuba - sriuba be bulvių, pagardinta malta paprika, pagadinta švelnia rūgštele - citrinos sultimis ir grietine.
Greiti ir labai skanūs sumuštinukai tiems, kas mėgsta grybus! Vietoje pievagrybių tinka ir baravyklų ar rudmėsių riekelės ar voveraitės, todėl puikiai tiks užkandžiams po grybavimo! Papildomai galima dėti rūkytos ar vytintos mėsytės.
Paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau! Ši sriuba soti, su švelniu lydyto sūrelio prieskoniu, pievagrybiais, kremiška ir labai labai skani. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais.
Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.
Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko mums reikia tokiu darganotu oru - puikiai pastebi Rita. Ji šiame recepte paprastai naudojamas bulves pakeitė makaronais, išbandykite ir įsitikinkite patys - tai tiesiog puikus derinys.
Šildantis troškinukas orkaitėje su mėsa ir pievagrybiais - tokie niekada nepabosta, tuo labiau, kai už lango vis dar karaliauja vėsūs orai. Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio!
Savą tokio kepsnio versiją turi tikriausiai kiekviena šeimininkė ir šeimininkas! Recepto autorė pataria, kad šis receptas visuomet išgelbės, kai neturite daug laiko skanėstų paruošimui. Tiekite su daržovių salotomis. Skanaus!
Pievagrybiai - gana universalus ingredientas, kai nėra galimybės gauti miško grybų. Šis traškus užkandis išskirtinai gardus, gardu skanauti su aštriais padažais.
Labai skanios, sočios ir greitai paruošiamos salotos. Galima ruošti ne tik su liežuviu, bet ir kitokia virta mėsa, pvz, vištiena, o galima pakeisti ir rūkytu kumpeliu.
Dar viena puiki greitos vakarienės idėja - makaronai su pievagrybiais ir špinatais. O jei norite dar sočiau ir pikantiškiau, papildomai galite pagardinti kepinta šonine.
Labai greita ir labai skani užtepėlė - puikiai tinka įdaryti krepšelius, šaukštelius, tepti ant duonelės, tiekti kaip mišrainę. Tinka ir šventėms, ir pusryčiams!
Soti ir labai gardi idėja pietums - blynelių apkepas su vištiena ir pievagrybiais. Blynelių įdarą galima koreguoti pagal savo mėgstamus ar turimus ingredientus, bet kokiu atveju, tikrai verta išbandyti!
Labai skanu ir greitai pagaminama. Vištiena su pievagrybiais - tikriausiai daugeliui žinomas puikaus skonio derinys, o čia dar ir prisijungia pomidoriukai bei kokosų pienas!
Labai skanios ir paprastos bandelės. Tešlai paruošti nereikia daug laiko, gerai kočiojasi, nereikia jokių papildomų miltų pabarstymui ir yra tikrai labai skani. Žinoma, įdarą galite pasirinkti pagal savo skonį, bet šis variantas super skanus.
Sriubos niekada nebūna per daug. Šį kartą brokolių ir pievagrybių sriuba vos per 20 minučių! Sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ir kaip karštas patiekalas.
Kai norisi nesudėtingo, bet gardaus užkandžio. Paruošti labai paprasta, ingredientai taupūs ir tikrai neįmantrūs, o prireiks vos 15 minučių. Skonių derinys daugeliui pažįstamas ir pamėgtas - svogūnai, pievagrybiai ir silkė. Tikras tobulumas paprastume.
Grikiai turi daug baltymų, yra gausūs vitaminų ir mineralinių medžiagų, yra lengvai virškinami. Tai puiki kruopa, kuri nenusipelnė būti valgoma nuobodžiai. Šie grikių kepsneliai būtent tokie - skanūs, sveiki ir nenuobodūs.
Gardžioji silkutė su puikiu česnakinių pievagrybių pagardu! Jei dar nesate tokios dar ragavę, siūlome būtinai išbandyti. Tinka tiekti su virtomis bulvėmis ar riekele duonos.
Tai puikus pasirinkimas skanutėliams pietums. Pakoregavus įdarą pagal savo skonį, ingredientus šaldytuve, kiekvieną kartą galima išbandyti kažką naujo - petražoles keisti laiškiniais svogūnais, vištienos įdarą pagardinti mėgstamu padažu, įmaišyti aitriosios paprikos miltelių ar kitaip eksperimentuoti.
Visai nesudėtingai paruošiamas, gardus apkepas. Pasiruošimo nedaug, o didžiausią darbą atlieka orkaitė. Jei pievagrybių nemėgstate, jų galima ir nedėti.
Pasakiškai kremiškas ir labai skanus ryžių troškinukas su pievagrybiais, žirneliais ir sūriu. Paruošite greitai, o rezultatas maloniai nustebins! Tai puiki idėja romantiškiems pietums ar vakarienei!
Skonis ne tiesiog nuostabus, o tobulas! Skaniausia valgyti su prancūzišku batonu arba čiabata - skystis, kuris lieka inde labai skanus, tepi batoną ir valgai.
Labai sotūs, kupini švelnaus kreminio skonio ir tokie nuostabūs,kad norėsis dar ir dar! Paprasta paruošti, virtuvėje ilgai sukiotis neprireiks, o namiškiai liks patenkinti puikia vakariene.
Greitai paruošiami, skanūs ir labai sotūs kepsneliai, puikūs pietums. Ypatingi vištienos kepsneliai su pievagrybiais - garnyrui tinka bulvių košė, makaronai.
Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Kotletus išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!
Kai reikia greitos idėjos tiek šventiniam stalui, tiek pietų dėžutei ar tiesiog, kai norisi greitai užkąsti. Neįmantrūs ingredientai, vos 20 minučių ir puiki mišrainė paruošta.
Labai skanūs sumuštiniai su sočiu viršumi! Jei turite miško grybų, galima ruošti ir su jais, tik prieš tai reikėtų apvirti. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.
Labai paprastai paruošiami, bet nepaprastai skanūs sumuštiniai! Jie tobulai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek svečius pavaišinti. Rekomenduojame išbandyti.
Gardūs silkės užkandukai, kurie greitai paruošiami ir dar greičiau suvalgomi. Puikus užkandis šventėms! Užkandžiui nenaudojami pieno produktai ar kiaušiniai.
Tai vienas iš tų patiekalų, kuomet nesinori nieko mėsiško, bet visvien norisi sočiai pavalgyti. Paruošimas nesudėtingas – pasiruošiate tešlą, o kuomet tešla šąla, pasiruošite įdarą. Nepavykti negali! Pyragas gardus tiek iškart iškepęs, tiek šaltas, tad gali būti ir kaip užkandis. Pievagrybių kišą galite patiekti su mėgstamomis salotomis ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.
Vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima pasiruošti iš anksto, o jau laukiant svečių pašauti į orkaitę ir ji įveiks likusį darbą. Nesudėtingai paruošiami ir labai gardūs kepsniai.