Ką dar su pievagrybiais? 41 skanutėlis receptas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-01-31
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Ką dar su pievagrybiais? 41 skanutėlis receptas
@Shutterstock

Pievagrybiai - daugybės lietuvių mėgstamas ir labai universalus ingredientas! Pievagrybius dažnai valgo net tie, kurie paprastai nemėgsta grybų. Troškiniai, užkandžiai, apkepai, blyneliai, net lazanija, ant picos ir dar daugiau. Pievagrybius galima kepti, virti, troškinti, jie tiesiog puikūs, kai norisi kažko ypatingo, net jei neturite prisišaldę miško grybų.

 

Dalinamės su Jumis net 41 puikiu receptu su pievagrybiais. Išsirinks kiekvienas!

 

Kas gali geriau sušildyti geriau, nei puiki, tiršta, soti sriuba? Ši būtent tokia - soti, švelnaus puikaus skonio, tiesiog jaukumas lėkštėje. Jei mėgstate būtent tokias sriubas, šią taip pat būtina išbandyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Be galo skanus užkandis, kuris gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Įdaro ingredientais ir prieskoniais galite varijuoti drąsiai, tačiau su nurodytu recepte pievagrybiai pavyksta tikrai puikūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.

Receptą rasite čia.

Kremiška, švelnaus skonio ir labai gardi sriuba. Pavyksta soti, puikaus aromato. Labai tinka tomis vėsiomis dienomis, kai norisi sušilti su dubenėliu nuostabios sriubos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Ši vištiena ruošiama vienoje keptuvėje, tad po gaminimo nereikės plauti krūvos indų, o ir laiko gaminimui reikės visai nedaug.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Be galo paprastai paruošiami, o kokie skanūs! Idealiai tiks garnyrui prie mėgstamų mėsos, žuvies ar kitų patiekalų ar tiesiog kaip lengva vakarienė ar užkandis. Pievagrybiai iškepa sultingi ir subtiliai pikantiški, tad atsispirti bus sunku!

Receptą rasite čia.

Šie kukuliukai – tai jaukus, šiltas ir maistingas valgis greitiems pietums ar vakarienei. Kol vienoje keptuvėje kepsite šaldytus sojų kukuliukus, kitoje per tą patį trumpą laiką paruošite aromatingą ir sodraus skonio padažą.

Receptą rasite čia.

Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, ką dar skanaus paruošti iš perlinių kruopų, ši skani ir soti sriuba puikus variantas žiemiškiems pietums. Patiekiant tinka pagardinti graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Be galo kremiška ir minkštutė, valgant atrodo neįtikėtina, jog tokie nesudėtingi ingredientai gali susijungti į šį tobulą skonį. Taip, šiaip lazanijai (kaip ir daugumai jos lazaniškų pusserių) pagaminti laiko skirti reikės, ji tikrai nebus “pusvalandžio vakarienė”. Bet galime pažadėti, kad tai bus viena tų puikiųjų vakarienių, kurios minimos dar gerokai po to, kai dingsta paskutinis gabalėlis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai ir nesudėtingai paruošiama labai skani bei spalvinga kremiška vištiena, kurią pagaminsite vos per pusvalandį. Brokolių bei pievagrybių derinys mums labai patinka, bet galite rinktis ir kitokias savo mėgstamas daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skani keptų pievagrybių užkandėlė, kurią paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau. Beje užkandis skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošiamos labai greitai ir skanios salotos su kiaušiniais, marinuotais pievagrybiais ir sūriu. Beje, labai skanu ir su kitokiais marinuotais grybais.

Receptą rasite čia.

Tai paprastas, tačiau labai gardus patiekalas – sotus, greitai ir lengvai paruošiamas vieninteliame puode. Jei mėgstate aštresnius patiekalus, troškinį drąsiai pagardinkite šlakeliu čili padažo ar žiupsniu kajeno pipirų.

Receptą rasite čia.

Kremiška, švelni, tiršta ir ypatingai skani sriuba. Žinoma, tradicinė grybienė verdama iš miško grybų, bet šis variantas labiau draugiškas, kai nėra šviežių (ar šaldytų) miško grybų. Ji visai kitokia nei tradicinė lietuviška grybų sriuba - sriuba be bulvių, pagardinta malta paprika, pagadinta švelnia rūgštele - citrinos sultimis ir grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greiti ir labai skanūs sumuštinukai tiems, kas mėgsta grybus! Vietoje pievagrybių tinka ir baravyklų ar rudmėsių riekelės ar voveraitės, todėl puikiai tiks užkandžiams po grybavimo! Papildomai galima dėti rūkytos ar vytintos mėsytės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau! Ši sriuba soti, su švelniu lydyto sūrelio prieskoniu, pievagrybiais, kremiška ir labai labai skani. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko mums reikia tokiu darganotu oru - puikiai pastebi Rita. Ji šiame recepte paprastai naudojamas bulves pakeitė makaronais, išbandykite ir įsitikinkite patys - tai tiesiog puikus derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Šildantis troškinukas orkaitėje su mėsa ir pievagrybiais - tokie niekada nepabosta, tuo labiau, kai už lango vis dar karaliauja vėsūs orai. Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio!

Receptą rasite čia.

Savą tokio kepsnio versiją turi tikriausiai kiekviena šeimininkė ir šeimininkas! Recepto autorė pataria, kad šis receptas visuomet išgelbės, kai neturite daug laiko skanėstų paruošimui. Tiekite su daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pievagrybiai - gana universalus ingredientas, kai nėra galimybės gauti miško grybų. Šis traškus užkandis išskirtinai gardus, gardu skanauti su aštriais padažais.

Receptą rasite čia.

Labai skanios, sočios ir greitai paruošiamos salotos. Galima ruošti ne tik su liežuviu, bet ir kitokia virta mėsa, pvz, vištiena, o galima pakeisti ir rūkytu kumpeliu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar viena puiki greitos vakarienės idėja - makaronai su pievagrybiais ir špinatais. O jei norite dar sočiau ir pikantiškiau, papildomai galite pagardinti kepinta šonine.

Receptą rasite čia.

Labai greita ir labai skani užtepėlė - puikiai tinka įdaryti krepšelius, šaukštelius, tepti ant duonelės, tiekti kaip mišrainę. Tinka ir šventėms, ir pusryčiams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti ir labai gardi idėja pietums - blynelių apkepas su vištiena ir pievagrybiais. Blynelių įdarą galima koreguoti pagal savo mėgstamus ar turimus ingredientus, bet kokiu atveju, tikrai verta išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanu ir greitai pagaminama. Vištiena su pievagrybiais - tikriausiai daugeliui žinomas puikaus skonio derinys, o čia dar ir prisijungia pomidoriukai bei kokosų pienas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanios ir paprastos bandelės. Tešlai paruošti nereikia daug laiko, gerai kočiojasi, nereikia jokių papildomų miltų pabarstymui ir yra tikrai labai skani. Žinoma, įdarą galite pasirinkti pagal savo skonį, bet šis variantas super skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sriubos niekada nebūna per daug. Šį kartą brokolių ir pievagrybių sriuba vos per 20 minučių! Sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ir kaip karštas patiekalas.

Receptą rasite čia.

Kai norisi nesudėtingo, bet gardaus užkandžio.  Paruošti labai paprasta, ingredientai taupūs ir tikrai neįmantrūs, o prireiks vos 15 minučių. Skonių derinys daugeliui pažįstamas ir pamėgtas - svogūnai, pievagrybiai ir silkė. Tikras tobulumas paprastume.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Grikiai turi daug baltymų, yra gausūs vitaminų ir mineralinių medžiagų, yra lengvai virškinami. Tai puiki kruopa, kuri nenusipelnė būti valgoma nuobodžiai. Šie grikių kepsneliai būtent tokie - skanūs, sveiki ir nenuobodūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Gardžioji silkutė su puikiu česnakinių pievagrybių pagardu! Jei dar nesate tokios dar ragavę, siūlome būtinai išbandyti. Tinka tiekti su virtomis bulvėmis ar riekele duonos.

Receptą rasite čia.

Tai puikus pasirinkimas skanutėliams pietums. Pakoregavus įdarą pagal savo skonį, ingredientus šaldytuve, kiekvieną kartą galima išbandyti kažką naujo - petražoles keisti laiškiniais svogūnais, vištienos įdarą pagardinti mėgstamu padažu, įmaišyti aitriosios paprikos miltelių ar kitaip eksperimentuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visai nesudėtingai paruošiamas, gardus apkepas. Pasiruošimo nedaug, o didžiausią darbą atlieka orkaitė. Jei pievagrybių nemėgstate, jų galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai kremiškas ir labai skanus ryžių troškinukas su pievagrybiais, žirneliais ir sūriu. Paruošite greitai, o rezultatas maloniai nustebins! Tai puiki idėja romantiškiems pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Greitiems ir labai gardiems pietums puikiai tiks vištienos kukuliukai. Labai tinka tiekti su šviežiomis ar raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingos silkės salotos su agurkėliais ir pievagrybiais. Beje, čia puikiai tiks ne tik pievagrybiai, bet ir kitokie mėgstami marinuoti grybai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skonis ne tiesiog nuostabus, o tobulas! Skaniausia valgyti su prancūzišku batonu arba čiabata - skystis, kuris lieka inde labai skanus, tepi batoną ir valgai.

Receptą rasite čia.

Tinka ruošti ir šventėms, ir pasisedėjimui su draugais ir greitiems pietums. Salotos sočios ir gaivios, joms nereikia jokių įmantrių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greita vakarienė, kuriai sugaišite viso labo 30 minučių. Kepsniai sultingi ir sotūs, o ko daugiau reikia skaniai vakarienei.

Receptą rasite čia.

Super skani, šilta užkandėlė. Mums labai patiko... Produktai paprasti, darbo nedaug, bet rezultatas tiesiog puikus. Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai sotūs, kupini švelnaus kreminio skonio ir tokie nuostabūs,kad norėsis dar ir dar! Paprasta paruošti, virtuvėje ilgai sukiotis neprireiks, o namiškiai liks patenkinti puikia vakariene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Karina, Prie puodų

Greitai paruošiami, skanūs ir labai sotūs kepsneliai, puikūs pietums. Ypatingi vištienos kepsneliai su pievagrybiais - garnyrui tinka bulvių košė, makaronai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Kotletus išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Sočios, skanios salotos, puikiai tinkančios ne tik šventėms, bet ir ant įprasto jūsų stalo.

Receptą rasite čia.

Kai reikia greitos idėjos tiek šventiniam stalui, tiek pietų dėžutei ar tiesiog, kai norisi greitai užkąsti. Neįmantrūs ingredientai, vos 20 minučių ir puiki mišrainė paruošta.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs sumuštiniai su sočiu viršumi! Jei turite miško grybų, galima ruošti ir su jais, tik prieš tai reikėtų apvirti. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardi įdarytų pievagrybių užkandėlė su krabų lazdelėmis ir sūriu. Užkandėlė pikantiška ir labai skani tiek šilta, tiek atvėsusi.

Receptą rasite čia.

Šis pyragas yra sotus, nesudėtingai pagaminamas ir labai skanus! Patiks ir mažiems, ir dideliems! Beje, pyragas skanus ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprastai paruošiami, bet nepaprastai skanūs sumuštiniai! Jie tobulai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek svečius pavaišinti. Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Gardūs silkės užkandukai, kurie greitai paruošiami ir dar greičiau suvalgomi. Puikus užkandis šventėms! Užkandžiui nenaudojami pieno produktai ar kiaušiniai.

Receptą rasite čia.

Tai vienas iš tų patiekalų, kuomet nesinori nieko mėsiško, bet visvien norisi sočiai pavalgyti. Paruošimas nesudėtingas – pasiruošiate tešlą, o kuomet tešla šąla, pasiruošite įdarą. Nepavykti negali! Pyragas gardus tiek iškart iškepęs, tiek šaltas, tad gali būti ir kaip užkandis. Pievagrybių kišą galite patiekti su mėgstamomis salotomis ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima pasiruošti iš anksto, o jau laukiant svečių pašauti į orkaitę ir ji įveiks likusį darbą. Nesudėtingai paruošiami ir labai gardūs kepsniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital