Ką dar su pievagrybiais? 41 skanutėlis receptas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-01-30
Ką dar su pievagrybiais? 41 skanutėlis receptas
@Shutterstock

Pievagrybiai - daugybės lietuvių mėgstamas ir labai universalus ingredientas! Pievagrybius dažnai valgo net tie, kurie paprastai nemėgsta grybų. Troškiniai, užkandžiai, apkepai, blyneliai, net lazanija, ant picos ir dar daugiau. Pievagrybius galima kepti, virti, troškinti, jie tiesiog puikūs, kai norisi kažko ypatingo, net jei neturite prisišaldę miško grybų.

 

Dalinamės su Jumis net 41 puikiu receptu su pievagrybiais. Išsirinks kiekvienas!

 

Vištiena, pievagrybiai ir grietinėlės padažas - tobulo skonio derinys! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, todėl puikus garnyras - bulvių košė ar šviežios duonos riekelė.

Receptą rasite čia.

Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, ką dar skanaus paruošti iš perlinių kruopų, ši skani ir soti sriuba puikus variantas žiemiškiems pietums. Patiekiant tinka pagardinti graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai skani keptų pievagrybių užkandėlė, kurią paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau. Beje užkandis skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošiamos labai greitai ir skanios salotos su kiaušiniais, marinuotais pievagrybiais ir sūriu. Beje, labai skanu ir su kitokiais marinuotais grybais.

Receptą rasite čia.

Kremiškas, švelnaus skonio ir labai labai skanus vištiena, grybais ir sūriu. Valgome su ryžiais, duonos riekele ar kuo tik sugalvosite! Recepte naudojami pievagrybiai, o jei naudosite miško grybus, juos reikėtų kruopščiai nuvalyti ir apvirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau! Ši sriuba soti, su švelniu lydyto sūrelio prieskoniu, pievagrybiais, kremiška ir labai labai skani. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai paprastai paruošiamas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jį tinka tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, kai nesinori mėsos, ir kaip garnyrą, jei ruošiate ypatingą vakarienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skani, soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai, ko mums reikia tokiu darganotu oru - puikiai pastebi Rita. Ji šiame recepte paprastai naudojamas bulves pakeitė makaronais, išbandykite ir įsitikinkite patys - tai tiesiog puikus derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Šildantis troškinukas orkaitėje su mėsa ir pievagrybiais - tokie niekada nepabosta, tuo labiau, kai už lango vis dar karaliauja vėsūs orai. Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, sotus pyragas! Galima ruošti ne tik su vištiena, bet ir kalakutiena. Gardžiausia tiekti su šviežiomis salotomis ar raugintomis daržovėmis. Papildomai įdarą tinka gardinti morkomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Savą tokio kepsnio versiją turi tikriausiai kiekviena šeimininkė ir šeimininkas! Recepto autorė pataria, kad šis receptas visuomet išgelbės, kai neturite daug laiko skanėstų paruošimui. Tiekite su daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pievagrybiai - gana universalus ingredientas, kai nėra galimybės gauti miško grybų. Šis traškus užkandis išskirtinai gardus, tiekiame su aštriais padažais.

Receptą rasite čia.

Labai skanios, sočios ir greitai paruošiamos salotos. Galima ruošti ne tik su liežuviu, bet ir kitokia virta mėsa, pvz, vištiena, o galima pakeisti ir rūkytu kumpeliu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip iškepta vištienos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi.

Receptą rasite čia.

Dar viena puiki greitos vakarienės idėja - makaronai su pievagrybiais ir špinatais. O jei norite dar sočiau ir pikantiškiau, papildomai galite pagardinti kepinta šonine.

Receptą rasite čia.

Labai greita ir labai skani užtepėlė - puikiai tinka įdaryti krepšelius, šaukštelius, tepti ant duonelės, tiekti kaip mišrainę. Tinka ir šventėms, ir pusryčiams!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sriubos niekada nebūna per daug. Šį kartą brokolių ir pievagrybių sriuba vos per 20 minučių! Sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ir kaip karštas patiekalas.

Receptą rasite čia.

Gardžioji silkutė su puikiu česnakinių pievagrybių pagardu! Jei dar nesate tokios dar ragavę, siūlome būtinai išbandyti. Skanaujame su virtomis bulvėmis ar riekele duonos.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai kremiškas ir labai skanus ryžių troškinukas su pievagrybiais, žirneliais ir sūriu. Paruošite greitai, o rezultatas maloniai nustebins! Tai puiki idėja romantiškiems pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Ypatingos silkės salotos su agurkėliais ir pievagrybiais. Beje, čia puikiai tiks ne tik pievagrybiai, bet ir kitokie mėgstami marinuoti grybai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai paruošiama, maistinga ir labai skanu sriubytė - ji lengva, bet ir gana soti. Galima ruošti be mėsos, o norint sočiau, kartais papildomai įdedami keli gabalėliiai kepintos rūkytos šoninės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skonis ne tiesiog nuostabus, o tobulas! Skaniausia valgyti su prancūzišku batonu arba čiabata - skystis, kuris lieka inde labai skanus, tepi batoną ir valgai.

Receptą rasite čia.

Tinka ruošti ir šventėms, ir pasisedėjimui su draugais ir greitiems pietums. Salotos sočios ir gaivios, joms nereikia jokių įmantrių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Švelni ir kremiška lazanija kitaip - be raudonos mėsos - pomidorų padažo, bet su vištiena, pievagrybiais, špinatais ir daug daug sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greita vakarienė, kuriai sugaišite viso labo 30 minučių. Kepsniai sultingi ir sotūs, o ko daugiau reikia skaniai vakarienei.

Receptą rasite čia.

Super skani, šilta užkandėlė. Mums labai patiko... Produktai paprasti, darbo nedaug, bet rezultatas tiesiog puikus. Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gardžiai įdarytos cukinijos be mėsos? Galima ir taip! Receptas itin paprastas, ingredientų reikia vos kelių, o iškepę laiveliai tikrai labai labai skanūs! Įdarui galite naudoti pievagrybius arba apvirtus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kai šeima užsimano marinuotų grybukų čia ir dabar. Tuomet galima greitai pamarinuoti pievagrybių - tai receptas greitam vartojimui, šaldytuve juos laikyti galima apie savaitę, bet nereikia sterilizuoti stiklainių ar kaitinti jau paruoštos mišrainės, ilgai ruošti grybų. Labai skanu prie karštų patiekalų, į įvairiausias mišraines ar ant sumuštinukų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiami, skanūs ir labai sotūs kepsneliai, puikūs pietums. Ypatingi vištienos kepsneliai su pievagrybiais - garnyrui tinka bulvių košė, makaronai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs, taupūs ir tiesiog puikūs perlinių kruopų kotletai! Papildomai tinka dėti špinatų, kitų žalumynų. Skanu ir kaip vegetariška vakarienė, ir kaip garnyras prie žuvies ar mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Kotletus išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Sočios, skanios salotos, puikiai tinkančios ne tik šventėms, bet ir ant įprasto jūsų stalo.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs sumuštiniai su sočiu viršumi! Jei turite miško grybų, galima ruošti ir su jais, tik prieš tai reikėtų apvirti. Skanūs ir šilti, ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanūs ir dailūs pyragėliai - jie su sočiu vištienos ir pievagrybių įdaru. O jau jų dailumas - labai patiks mažiesiems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Gardi įdarytų pievagrybių užkandėlė su krabų lazdelėmis ir sūriu. Užkandėlė pikantiška ir labai skani tiek šilta, tiek atvėsusi.

Receptą rasite čia.

Šis pyragas yra sotus, nesudėtingai pagaminamas ir labai skanus! Patiks ir mažiems, ir dideliems! Beje, pyragas skanus ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Lietinius galima paruošti įdomiau - šį kartą su vištiena ir pievagrybiais. Tai puikus savaitgalio pietų patiekalas, o ir į darbą pietums puikiai tiks!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai paprastai paruošiami, bet nepaprastai skanūs sumuštiniai! Jie tobulai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek svečius pavaišinti. Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.

Gardūs silkės užkandukai, kurie greitai paruošiami ir dar greičiau suvalgomi. Puikus užkandis šventėms! Užkandžiui nenaudojami pieno produktai ar kiaušiniai.

Receptą rasite čia.

Tai vienas iš tų patiekalų, kuomet nesinori nieko mėsiško, bet visvien norisi sočiai pavalgyti. Kišo pagaminimas visiškai nesudėtingas – pasiruošiate tešlą, o kuomet tešla šąla, pasiruošite įdarą. Telieka suformuoti kišo pagrindą, supilti įdarą ir beliks iškepti orkaitėje. Nepavykti negali! Pyragas gardus tiek iškart iškepęs, tiek šaltas, tad gali būti ir kaip užkandis. Pievagrybių kišą galite patiekti su mėgstamomis salotomis ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Vienas iš tų patiekalų, kuriuos galima pasiruošti iš anksto, o jau laukiant svečių pašauti į orkaitę ir ji įveiks likusį darbą. Nesudėtingai paruošiami ir labai gardūs kepsniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital