Cukinijos atidunda - net 43 skanutėliai cukinijų receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-07-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Cukinijų receptai
@Shutterstock

Pradedame cukinijų sezoną! Tai ne tik maistinga, bet ir skani daržovė, kuri savyje turi daug vitaminų bei skaidulų. Cukinijomis galima mėgautis įvairais būdais - gaminti ne tik mėgstamus pietų patiekalus ar salotas, užkandžius, bet ir įtraukti jas į nuostabių desertų gaminimą. Telieka pasitelkti savo vaizduotę ir pasinerti į malonią nostalgiškų ar dar neatrastų patiekalų su šia daržove, kelionę.

Mes, savo ruožtu, nusprendėme padėti Jums - išbandėme ir atrinkome net 43 įdomiausių bei originaliausių patiekalų iš cukinijų idėjas. Skanaus!

Net sunku žodžiais apsakyti, kokio gardumo šis troškinys pavyksta! Kreminis, švelnus, tačiau tuo pačiu ir ryškaus skonio. Tikrai labai raginame pasigaminti ir įsitikinti. Beje, vištieną galima keisti ir kita mėsa ar pvz. avinžirniais ar tiesiog praleisti. Tuomet gausis toks pikantiškas cukinijų padažiukas, kuris puikiai tiks kaip garnyras ar pvz. pagardinti makaronams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Nors ir skamba netikėtai, šie sumuštiniai abejingų nepaliks. Švelnaus, bet sodraus skonio, su tįstančiu sūriu ir gaivia cukinijos vasariška. Po vieno, norisi ir antro, ir taip žiūrėk, jau ir trečio ranka tiesiasi, nes jie būtent tokie - neatsivalgomi.

Receptą rasite čia.

Orkaitėje keptos įdarytos cukinijos yra tikras apsivalgymas. O ypač, kai įdaras toks gardus - cukinijos, česnakas, žalumynai... O dar kai apteptos grietinės padažu ir apkeptos sūriu, tikrai neįmanoma sustoti. Jei nemėgstate krabų lazdelių, jas keiskite kumpiu ar virta/kepta/rūkyta vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Tobulai vasariškas, jaukus, kvapnus patiekalas. Puikus, jei mėgstate troškintas daržoves, vištieną ir nesudėtingai paruošiamus gardumynus. Nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei, o ir išeiga pavyksta gana taupi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai.Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos, rūkytos šoninės, mėgstamų žalumynų. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei pritrūkote idėjų, ką paruošti sotiems ir skaniems pusryčiams, o paprasti kepti kiaušiniai ar omletas jau pabodo, šis apkepas jus tikrai maloniai nustebins! Labai paprastas, tačiau skanus, lengvai pikantiškas ir nesunkiai paruošiamas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Skonių derinys įkvėptas toskanietiško padažo, kuriame esame gaminę turbūt viską pačiais įvairiausiais kampais ir absoliučiai visada ragaujantys alpsta, kaip skanu. Šįkart ruošėme variantą su cukinijomis ir jos čia be galo derėjo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Šokoladinio cukinijų pyrago banga internete nuvilnijo jau prieš kelis metus, bet jei dar negirdėjote apie šį nuostabų receptą ar vis dvejojote išbandyti, nebedelskite! Pyragas labai drėgnas, labai skanus ir labai šokoladinis! Tie, kas ragauja nežinodami sudėties, niekaip neatspėja, kad pyrago tešloje slepiasi cukinija!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt redakcija

Tokios skanios, sultingos, sočios, aromatingos ir taip paprastai paruošiamos! Džiaugsitės ir mėgausitės ne tik jūs, bet ir artimieji.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Viskas ką reikia padaryti, tai tik paruošti padažą, supjaustyti cukinijas ir susluoksniuoti. Padažą ruošti labai paprasta, užtruksite vos kelias minutes, o tuomet oj, kaip mėgausitės jūs ir visa šeima! Švelnaus skonio, kiekvienas cukinijos gabalėlis apsidengia tobulu padažo sluoksniu. Neapsakomai gardu skanauti vieną ar tiekti kaip garnyrą. Receptas įkvėptas eat well 101 svetainės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Cukinijų sezonui įsibėgėjus norisi išbandyti kuo daugiau įvairių receptų, šį kartą bandėme šiuos cukinijų kepsnelius, kurie pavyksta traškūs išorėje, drėgni viduje ir labai skanūs. Puikiai tinka pietums, o jei norisi, galima tiekti net ir kaip garnyrą prie mėgstamų patiekalų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Ši lašiša tokia skani, kad tikria apsilaižysite pirštus! O paruošimas tikrai paprastas ir puiki proga sunaudoti sezonines daržoves. Beje, padažui vietoje maskarponės galite naudoti ir kreminį sūrį ar tiesiog grietinę, o variantui be pieno produktų - kokoso pieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Labai lengvai paruošiama, gaivi ir skani sriubytė, kuri puikiai tiks, kai norėsis kažko jaukaus ir greitai paruošiamo. Fetos sūris suteiks malonią ir švelnią skonio natą, tad tikrai norėsis pakartoti ir įsipilti dar vieną porciją!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Sausainiai varškėtukai, taip būtų galima juos pavadinti. Maloni minkšta varškės tekstūra, cukinijų drėgnumas ir švelnumas yra būtent tai, kas šiuos sausainius paverčia tokiais skaniais. Beje, šį receptą radau itališkame puslapyje, ten jie originaliai gaminami su rikota, tad jei norisi šiek tiek salstelėjusio skonio, galima varškę keisti būtent rikota. Patiks švelnių skonių mėgėjams, o skaniausi jie tą pačią dieną.

Receptą rasite čia.

Vos keli paprasti ingredientai, super lengvas paruošimas ir gardūs pietūs jau ant stalo. Tai būtent tas patiekalas, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, o pavyksta tikrai labai skaniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė ala cukinijų picos. Ruošti galima ne tik su recepte siūlomais, bet ir kitais mėgstamais priedais. Rūkyta mėsytė suteikia puikaus skonio, bet jeigu mėsos nevalgote ar neturite po ranka, galima ruošti ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

20 min laiko, nesudėtingi ingredientai ir nuostabiai atrodanti skanutėlė vakarienė ar pusryčiai garuos ant stalo! Patarimas: jei žiedų neturite, naudokite cukinijos riekeles - pralaimėsite porą vaizdo balų, bet skonis vis tiek bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Vakarienė greičiau nei per pusvalandį! Maistingas, skanus ir greitai paruošiamas. Labai skanu tiekti su ryžiais, bulvytėmis ar šviežios duonos riekele, kurią gardu mirkyti į padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Šių salotų receptas gimė ekspromtu, bet jos pavyko tooookios skanios, kad dalinamės  ir su jumis. Salotos gaivios, su subtiliu azijietišku poskoniu, puikiai tinkančios ir kaip garnyras, ir kaip lengva vakarienė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Vasariškai ryškus, gaivus ir skanus užkandis - cukinijų suktinukai. Paruošimui nereikės nei daug laiko, nei įmantrių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Gaivus, spalvingas ir tikrai puikus troškinukas. Žinoma, krevetes galima keisti vištiena, visaip bus labai gardu. Nesudėtinga paruošti ir tikrai virtuvėje ilgai sukiotis nereikės. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nuostabiai skanus, kremiškas cukinijų apkepas su ryžiais ir tąsiu, užburiančiai skaniu sūriu... Apkepą paruošite greitai, o išragausite dar greičiau! Apkepas tinka tiek, kaip vakarienės be mėsos idėja, tiek kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Cukinijų lazanijoje įprasti lazanijos lakštai - makaronai, keičiami plonai pjaustytomis cukinijų juostelėmis, o kiti lazanijos ingredientai išlieka. Todėl savo skoniu šis patiekalas primena klasikinę lazaniją, bet maistinėmis savybėmis yra gerokai vertingesnis, turi ženkliai mažiau kalorijų ir daugiau naudingųjų medžiagų. Paprastai ji patinka net tiems, kurie tvirtina nemėgstantys cukinijų.

Receptą rasite čia.

Spalvingos, gaivios, skanutėlės ir maistingos cukinijų salotos su pomidorais ir feta. Pagardintos pesto padažu - tinka pirktinis ar naminis. Iš šio kiekio paruošite 1 labai sočią porciją vakarienei arba 2 porcijas garnyrui prie mėsos ar žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Ar mėgstate tą puikiąją pikantišką mišrainę? Jei palinksėjote, vadinasi, ši taip pat skirta jūsų skoniams. Labai paprastai paruošiama, jau daugelio pamėgtas sūrio ir kiaušinio derinys salotose ar užtepėlėse, neįmantri ir, žinoma, vasariškai gaivesnė, nes su cukinijomis. Skanu tepti ant batono ar duonos riekelės, bet galima ir pakabinti šaukštu. :)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Tikrai taip - puikaus skonio, traškių lazdelių pavidalo užkandį galima paruošti ir be bulvyčių! Tuo labiau cukinijų sezono įkarštyje. Reikės vos kelių ingredientų, trupučio pastangų ir tiesiog burnoje tirpsantis užkandis paruoštas. Beje, savo traškia plutele ir bene kremine vidaus tekstūra jos netgi kiek primena mocerelos sūrio lazdeles, tik gerokai liesesnę jų versiją.

Receptą rasite čia.

Kvapni, kremiška ir labai skani cukinijų sriuba! Tai puikus patiekalas lengviems pietums ar vakarienei, spalvinga ir gardi sriuba pamalonins skrandį ir jaukiai nuteiks net darganotą dieną.

Receptą rasite čia.

Reikės vos kelių ingredientų, visai nedaug paruošimo, o sumuštinukai, pagardinti šia užtepėle, nušvis naujais skoniais. Tinka patiekti ir kaip pagardą prie nesaldžių blynų, pvz., bulvinių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanus pyragas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų! Ir darbo visai nedaug - tereikia supjaustyti, sutarkuoti, sumaišyti ir į orkaitę. Pyragas sotus bei puikiai tinka valgyti ir atvėsęs, todėl tiks pasiimti į darbą ar kelionę, kur neturėsite galimybės pasišildyti maisto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Cukinijos yra vasaros skonio pažiba, o šis labai paprastas patiekalas dar vienas puikus įrodymas, kad šios daržovės gardžios paruoštos visais būdais. Traškiu sūriu apgaubtos cukinijos nuostabios vienos ar kaip garnyras prie mėsos, kitų patiekalų. Jei norite išbandyti kažką naujo ir skanaus, šis receptas yra skirtas jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Idėja labai greitai vakarienei! Cukinijų griežinėlius paruošti neužtruks, o iš lėkščių jie išgaruos dar greičiau. Minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - tai nuostabus patiekalas tiek pagrindiniam valgymui, tiek užkandžiams.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas ir labai greitas patiekalas. Šią be galo skanią ir greitai paruošiamą kinišką vištieną su cukinijomis labai tinka tiekti su virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanu, vasariška ir nebrangu pagaminti. Į varškę dar galite įpjaustyti krapų ar svogūnų laiškų. Ant viršaus, prieš dedant sūrį, tinka uždėti pomidorų griežinėlių. Gardžių pietų ar vakarienės idėja be mėsos! Patiekalui rinkitės jaunas, neperaugusias cukinijas, jos iškeps minkštesnės, sultingesnės ir bus švelnesnės tekstūros.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Su petražolių ir česnako pagardu lengvai traškus cukinijos gabalėlis yra tobulas skonių derinys. Tiesa, jeigu mėgstate įmantresnius skonius – papildomai naudokite įvairius prieskonius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šis kugelis be galo lengvai paruošiamas ir labai skanus! Cukinijos suteikia jam purumo ir lengvumo, o skonyje jų beveik nepajausite. Labai tinka tiekti su gardžiu varškės, grietinės ir žalumynų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greitai ir paprastai paruošiami cukinijų kepsneliai su sūriu. Paruošite akimirksniu! Skaniausi jie šilti, su pomidorų ar kitokiu padažu! Vėsdami jie suminkštėja nuo cukinijų drėgmės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Super paprastai pagaminama ir super skani cukinijų duonelė! Dailiai atrodo, o skonis dar puikesnis. Ji gardi ir viena, ir paskrudinta, ir su užtepėlėmis, ir kaip pagrindas sumuštiniams. Duonelė išlieka drėgna net kelias dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai itališkas ir lengvas patiekalas lengvai vakarienei. Patiekalui pagaminti dar reikia marinara padažo, kurio receptą taip pat rasite, o jeigu skubate, galima naudoti ir pirktinį, bet kokiu atveju bus labai skanu.

Receptą rasite čia.

Būtent cukinijos kotletus padaro sultingesnius bei minkštesnius. Kotletukus galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus - skonis tikrai nuostabus

Receptą rasite čia.

Kaip paskatinti vaikus valgyti daugiau daržovių? Galima jų dėti į vaikų mėgstamus patiekalus. Šiuose vafliuose cukinijos tinka puikiai ir ragaujantys net neįtars, kad kepsneliai su jomis.

Receptą rasite čia.

Pikantiško skonio, sveikesnis apkepas - minkštas, sultingas ir labai labai skanus. Valgyti gardu su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai greitai paruošiami suktinukai vos iš kelių ingredientų. Tinka gaminti suktinukus tiek šventėms, tiek paprastomis dienomis dėl jų greito paruošimo ir puikaus skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardus patiekalas, kurį pagaminti tikrai nesudėtinga. Šaunu ir taip, kad kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis virtuvėje. Patiektli galima su ryžiais, bulvytėmis ar tiesiog daržovėmis, keptomis su kotletais.

Receptą rasite čia.

Pikantiška, kvapni ir labai skani sriuba. Tikrai taip, ir cukinija, tinkamai suderinta, gali būti ne tik švelni, bet ir sodraus skonio. Patiekiant tinka pabarstyti tarkuotu sūriu ar skrudintos baltos duonos kubeliais. Taupu ir gardu!

Receptą rasite čia.

Šis cukinijų kišas be miltinio pagrindo yra labai paprastai ir greitai pagaminamas. Patiks norintiems sotaus, bet kartu ir neapsunkinančio valgio. Jame nėra jokių miltų, bet daug kiaušinių ir cukinijos. Tiks valgyti ir ryte, ir per pietus.

Receptą rasite čia.

Taukšt ir gardūs vištienos kepsneliai ant stalo. Puikus skonių derinys - vištiena ir cukinijos. Kepsneliams naudojama ir paprika, bet, jei jos nemėgstate, galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Minkštas, sultingas ir purus cukinijų apkepas vakarienei be mėsos. Jeigu norite lengvesnio apkepo, dalį sūrio galima pakeisti varške, tik tuomet reikėtų gardinti daugiau prieskoniųl Beje, apkepas skanus ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Šie suktinukai spalvingi, nesudėtingai pagaminami ir draugiški vengiantiems gyvulinės kilmės produktų. Anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė, kuri naudojama suktinukų įdarui, labai universali. Ją tinka tepti ant duonelės, galima ja įdaryti užkandinius krepšelius ar šaukštelius arba perpus sumaišius su graikišku jogurtu kabinti daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gardžiai įdarytos cukinijos be mėsos? Galima ir taip! Receptas itin paprastas, ingredientų reikia vos kelių, o iškepę laiveliai tikrai labai labai skanūs! Įdarui galite naudoti pievagrybius arba apvirtus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikus vasariškas užkandis - karštą vasaros dieną tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje tinka kepti ir žuvies filė kepsnelius, tad galima paruošti visą skonių asorti! Lazdelės skanios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir sultingi, nuostabaus skonio cukinijų keksiukai. Pagardinti rūkytu kumpiu ir sūriu. Jei sūrį rinksitės stipresnio skonio, dėkite kiek mažiau druskos. Keksiukai puikiai tinka iškylai, vakarėliui, kelionei, pavakariams. 

Receptą rasite čia.

Purūs, sultingi, be papildomų riebalų, kepti orkaitėje šie kotletukai susivalgys tikrai skaniai, o ir nereikės ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Labai lengvai pagaminamas patiekalu, kuris tinka ir pusryčiams, pietums ar net lengvai vakarienei. Šoninė čia nebūtina, bet su ja labai skanu.

Receptą rasite čia.

Sotus, bet nesudėtingas patiekalas visos šeimos pietums. Minkštas bulvių ir cukinijų plokštainis - tobulas skonių derinys. Skanauti labai tinka su grietine ar kitu mėgstamu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Paįvairinkite įprastus bulvinius blynelius cukinija! Blyneliai bus traškūs išorėje ir minkštučiai bei sultingi viduje! Gardinkite krapais, svogūnų laiškais ar kitais daržo žalumynais, o tiekite įprastai - su grietine ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėlis, lengvas, švelnaus skonio cukinijų tešlos pagrindas ir ryškaus skonio lašišos gabalėliai - šis vyniotinis tikras atradimas! Skanaukite sotiems pusryčiams, lengvai vakarienei su salotomis ar vaišinkite svečius - vyniotinis atrodo labai dailiai. Pertepimui puikiai tinka ne tik tepamas sūris, jei norite liesesnio varianto, tiks ir kreminė varškė.

Receptą rasite čia.

Sultingiems bokšteliams galite naudoti dideles cukinijas! Kepsnelių įdarui galite rinktis mėgstamos mėsos faršą, o jei norisi be mėsos - varškę. Kepsneliai labai gardūs ir puošniai atrodo, todėl puikiai tiks ir šventiniam stalui!

Receptą rasite čia.

Šiuos kukuliukus galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje ar net virti. Karšti ar šalti, patieti su padažu ar be jo - visokie jie puikūs ir pagaminimo verti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Visai kitokie čeburekai! Tiek gardžiausių patiekalų galima pagaminti iš cukinijos. Truputį improvizacijos ir ant stalo kaskart patieksit vis kitokį patiekalą. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Regina
2019-07-09 21:51
Labai skanu aciu

ATSAKYTI
Reda
2018-07-12 22:43
Liuks ATSAKYTI
Vitalija
2017-08-08 12:53
Viskas atrodo skaniai! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital