Cukinijas pasitinkant - net 43 skanutėliai cukinijų receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-07-15
Cukinijų receptai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija

Pradedame cukinijų sezoną! Kiekvienais metais jų būna taip daug ir visos tokios gražios, jog neretai šeimininkei ar šeimininkui neretai pritrūksta idėjų, ką dar skanaus, o svarbiausia, nespėjusio pabosti, pasigaminti. Laimei, cukinija - nepretenzinga daržovė. Ji puikiai dera tiek su kitomis daržovėmis, tiek, pavyzdžiui, su kokoso pienu. Mėta, bazilikas, kmynai - cukinija puikiai prisitaiko prie bet kokių prieskoninių žolelių. Nuostabu tai, jog pagaminus ką nors iš cukinijos minkštimo, nevalgomą dalį galima panaudoti ir kaip originalų dubenėlį kitiems patiekalams. Tiesiog duokite laisvę fantazijai!

Mes, savo ruožtu, nusprendėme padėti Jums - išbandėme ir atrinkome net 43 įdomiausių bei originaliausių patiekalų iš cukinijų idėjas. Skanaus!

 

Kitoks kugelio variantas - iš bulvių ir cukinijų! Su nuostabiai traškia plutele ir minkštutėlis viduje... Tiekite su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu - visaip bus labai skanu! Į apkepo masę galite papildomai įmaišyti tarkuotų morkų ar smulkintos paprikos - jos čia taip pat labai tiks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai vasariška trinta cukinijų sriuba, kuriai kremiškumo suteikia avokadas. Žalumynus jai galite naudoti pačius įvairiausius - tinka tiek petražolės, tiek mėtos, kalendros ar bazilikai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nuostabiai skanus, kremiškas cukinijų apkepas su ryžiais ir tąsiu, užburiančiai skaniu sūriu... Apkepą paruošite greitai, o išragausite dar greičiau! Apkepas tinka tiek, kaip vakarienės be mėsos idėja, tiek kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai.Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos, rūkytos šoninės, mėgstamų žalumynų. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vasariškai ryškus, gaivus ir skanus užkandis - cukinijų suktinukai. Paruošimui nereikės nei daug laiko, nei įmantrių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Cukinijų lazanijoje įprasti lazanijos lakštai - makaronai, keičiami plonai pjaustytomis cukinijų juostelėmis, o kiti lazanijos ingredientai išlieka. Todėl savo skoniu šis patiekalas primena klasikinę lazaniją, bet maistinėmis savybėmis yra gerokai vertingesnis, turi ženkliai mažiau kalorijų ir daugiau naudingųjų medžiagų. Paprastai ji patinka net tiems, kurie tvirtina nemėgstantys cukinijų.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs avižinių dribsnių kepsneliai su daržo karaliene - cukinija. Jiems naudojami avižiniai miltai, bet jei tokių neturite, galite naudoti ir kvietinius, jų reikės šiek tiek mažiau. Kepsneliai skaniausi dar šilti su česnakiniu varškės padažu, graikišku jogurtu ar tiesiog šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Fritata - tai pagerintas itališkas omletas. Rekomenduojame išbandyti šį variantą - puikūs, gaivūs ir vegetariški pusryčiai ar lengva vakarienė. Patiekti tinka su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs daržovių blyneliai, kai norisi vakarienės be mėsos. Daržovių proporcijas galite keisti pagal šaldytuvo turinį ar tiesiog ką labiau mėgstate. Tiekiame su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.

Šokoladinio cukinijų pyrago banga internete nuvilnijo jau prieš kelis metus, bet jei dar negirdėjote apie šį nuostabų receptą ar vis dvejojote išbandyti, nebedelskite! Pyragas labai drėgnas, labai skanus ir labai šokoladinis! Tie, kas ragauja nežinodami sudėties, niekaip neatspėja, kad pyrago tešloje slepiasi cukinija!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai taip - puikaus skonio, traškių lazdelių pavidalo užkandį galima paruošti ir be bulvyčių! Tuo labiau cukinijų sezono įkarštyje. Reikės vos kelių ingredientų, trupučio pastangų ir tiesiog burnoje tirpsantis užkandis paruoštas. Beje, savo traškia plutele ir bene kremine vidaus tekstūra jos netgi kiek primena mocerelos sūrio lazdeles, tik gerokai liesesnę jų versiją.

Receptą rasite čia.

Kvapni, kremiška ir labai skani cukinijų sriuba! Tai puikus patiekalas lengviems pietums ar vakarienei, spalvinga ir gardi sriuba pamalonins skrandį ir jaukiai nuteiks net darganotą dieną.

Receptą rasite čia.

Šiem gardiems blyneliams reikės vos kelių ingredientų, o iškepa jie minkšti ir labai sultingi. Puiki vakarienės idėja, ypač jei pabodo įprasti bulviniai blynai. Tiekti tinka su grietine, varškės padažu, natūraliu ar graikišku jogurtu!

Receptą rasite čia.

Reikės vos kelių ingredientų, visai nedaug paruošimo, o sumuštinukai, pagardinti šia užtepėle, nušvis naujais skoniais. Tinka patiekti ir kaip pagardą prie nesaldžių blynų, pvz., bulvinių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai gaivios, traškios, pilnos vitaminų! Tokias salotas tinka valgyti tiesiog vienas ar prie kepintos vištienos. Papildomai, jei turite, labai tinka pabarstyti sezamo sėklomis - jos čia puikiai dera.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus pyragas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų! Ir darbo visai nedaug - tereikia supjaustyti, sutarkuoti, sumaišyti ir į orkaitę. Pyragas sotus bei puikiai tinka valgyti ir atvėsęs, todėl tiks pasiimti į darbą ar kelionę, kur neturėsite galimybės pasišildyti maisto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Idėja labai greitai vakarienei! Cukinijų griežinėlius paruošti neužtruks, o iš lėkščių jie išgaruos dar greičiau. Minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - tai nuostabus patiekalas tiek pagrindiniam valgymui, tiek užkandžiams.

Receptą rasite čia.

Greitai ir paprastai paruošiami cukinijų kepsneliai su sūriu. Paruošite akimirksniu! Skaniausi jie šilti, su pomidorų ar kitokiu padažu! Vėsdami jie suminkštėja nuo cukinijų drėgmės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanu, vasariška ir nebrangu pagaminti. Į varškę dar galite įpjaustyti krapų ar svogūnų laiškų. Ant viršaus, prieš dedant sūrį, tinka uždėti pomidorų griežinėlių. Gardžių pietų ar vakarienės idėja be mėsos! Patiekalui rinkitės jaunas, neperaugusias cukinijas, jos iškeps minkštesnės, sultingesnės ir bus švelnesnės tekstūros.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Darbo vos 10 minučių, reikės tik truputį palaukti, kol atšals tešla ir iškeps galetė. Tai trapios sviestinės tešlos pyragas, savo tekstūra net primenantis sluoksniuotą tešlą, tik ši paruošiama vos per kelias minutes. Cukinijų sezono įkarštyje šis pyragas labai tinka! Jis skanus tiek dar šiltas, tiek atvėsęs, ar net nepašildytas tiesiai iš šaldytuvo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Pikantiško skonio, sveikesnis apkepas - minkštas, sultingas ir labai labai skanus. Valgyti gardu su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Skanūs, paprasti lietiniai. Galite valgyti vienus, su padažu ar grietine. Galima įdaryti įvairiais įdarais, pvz., sūrio ar varškės su žalumynais, kepintu faršu ar vištiena, prievagrybiais su sūriu... Variantų yra begalė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabų kugelį galima iškepti ne tik iš bulvių! Cukinijų sezono įkarštyje kugelį kepti rekomenduojame būtent iš jų! Pagaminti šį kugelį tikrai labai paprasta, o skonis maloniai nustebins net išrankiausius. Kaip ir tradicinį, tiekiame su grietine, spirgučių padažu ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardus patiekalas, kurį pagaminti tikrai nesudėtinga. Šaunu ir taip, kad kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikės ilgai suktis virtuvėje. Patiektli galima su ryžiais, bulvytėmis ar tiesiog daržovėmis, keptomis su kotletais.

Receptą rasite čia.

Pikantiška, kvapni ir labai skani sriuba. Tikrai taip, ir cukinija, tinkamai suderinta, gali būti ne tik švelni, bet ir sodraus skonio. Patiekiant tinka pabarstyti tarkuotu sūriu ar skrudintos baltos duonos kubeliais. Taupu ir gardu!

Receptą rasite čia.

Šis cukinijų kišas be miltinio pagrindo yra labai paprastai ir greitai pagaminamas. Patiks norintiems sotaus, bet kartu ir neapsunkinančio valgio. Jame nėra jokių miltų, bet daug kiaušinių ir cukinijos. Tiks valgyti ir ryte, ir per pietus.

Receptą rasite čia.

Minkštas, sultingas ir purus cukinijų apkepas vakarienei be mėsos. Jeigu norite lengvesnio apkepo, dalį sūrio galima pakeisti varške, tik tuomet reikėtų gardinti daugiau prieskoniųl Beje, apkepas skanus ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Taukšt ir gardūs vištienos kepsneliai ant stalo. Puikus skonių derinys - vištiena ir cukinijos. Kepsneliams naudojama ir paprika, bet, jei jos nemėgstate, galite ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Lengvai pagaminami blyneliai iš cukinijų. Blyneliai paprasti, bet nepaprastai skanūs! Valgome su medumi, jogurtu, uogiene ar kitokiais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.

Gardžiai įdarytos cukinijos be mėsos? Galima ir taip! Receptas itin paprastas, ingredientų reikia vos kelių, o iškepę laiveliai tikrai labai labai skanūs! Įdarui galite naudoti pievagrybius arba apvirtus miško grybus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikus vasariškas užkandis - karštą vasaros dieną tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje tinka kepti ir žuvies filė kepsnelius, tad galima paruošti visą skonių asorti! Lazdelės skanios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir sultingi, nuostabaus skonio cukinijų keksiukai. Pagardinti rūkytu kumpiu ir sūriu. Jei sūrį rinksitės stipresnio skonio, dėkite kiek mažiau druskos. Keksiukai puikiai tinka iškylai, vakarėliui, kelionei, pavakariams. 

Receptą rasite čia.

Purūs, sultingi, be papildomų riebalų, kepti orkaitėje šie kotletukai susivalgys tikrai skaniai, o ir nereikės ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Šis skanuolis cukinijų pyragas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti įmantrus, tačiau peržvelgus ingredientus, pamatysite, kad prabangiausia jo dalis - sūris, o ir jo galima nedėti! Pikantišką sūrio skonį puikiai pakeis pora skiltelių išspausti česnako, o prieskonius rinkites mėgstamus.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs vafliukai, kuriuos būtinai rekomenduojame išbandyti. Juos ypatingai skanu valgyti su pievagrybių padažu ar česnakiniu varškės padažiuku.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis patiekalas labai lengvas (tiek skonio, tiek gamybos prasme). Ypač tinka norint sunaudoti peraugusias cukinijas. Tobulas garnyras prie žuvies, sunkesnių grilio patiekalų. 

Receptą rasite čia.

Labai lengvai pagaminamas patiekalu, kuris tinka ir pusryčiams, pietums ar net lengvai vakarienei. Šoninė čia nebūtina, bet su ja labai skanu.

Receptą rasite čia.

Paįvairinkite įprastus bulvinius blynelius cukinija! Blyneliai bus traškūs išorėje ir minkštučiai bei sultingi viduje! Gardinkite krapais, svogūnų laiškais ar kitais daržo žalumynais, o tiekite įprastai - su grietine ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus užkandis, tinka tiek tiek dar šiltas, tiek jau atvėsęs. Suktinukai gardūs ir vieni, o taip pat labai tinka užsidėti ant duonos riekelės, ypač juodos. Nuo vaišių stalo šie suktinukai išgaruoja tiesiog akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotūs, minkšti ir labai skanūs daržovių ir sūrio vafliai. Ypač tinkami cukinijų sezono įkarščiui, o ir kepami neriebūs - vaflių keptuvėje. Tiekiame su graikišku jogurtu, grietine ar kitu mėgstamu padažu.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, sultingi ir lengvi blyneliai visai šeimai! Gaminant cukinijų blynelius galima išbandyti įvairiausius priedus: dar galima į tešlą įtarkuoti morką, įberti svogūnų laiškų. Cukinijų blynelius patiekite su grietine arba varškės ir krapų padažu, ar su baltu česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.

Minkštutėlis, lengvas, švelnaus skonio cukinijų tešlos pagrindas ir ryškaus skonio lašišos gabalėliai - šis vyniotinis tikras atradimas! Skanaukite sotiems pusryčiams, lengvai vakarienei su salotomis ar vaišinkite svečius - vyniotinis atrodo labai dailiai. Pertepimui puikiai tinka ne tik tepamas sūris, jei norite liesesnio varianto, tiks ir kreminė varškė.

Receptą rasite čia.

Keksiukai labai greitai pagaminami ir labai gardūs ir šilti, ir šalti! Ruošdami puikiuosius keksiukus, galite improvizuoti - gardinti juos lašiša, saulėje džiovintais pomidorais, įmaišyti fetos ar pelėsinio sūrio, kmynų ar skaniausių žalumynų. Beje, ruošti galima ir kaip vieną apkepą, kuriam atvėsus (geriausiai - šaldytuve) ir sutvirtėjus, jį supjaustyti vieno kąsnio gabalėliais ir ragauti.

Receptą rasite čia.

Ba galo kvapnus ir drėgnas ir itin lengvai pagaminamas keksas - sumaišai ir viskas. Minkštutėlis, drėgnas ir labai skanus cukinijų keksas smaližiams! Šį keksą paruošti visai nesudėtinga, jis puikiai dera su stikline šalto pieno ar puodeliu kvapnios arbatos...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprastai pagaminami, sotūs ir skanūs blyneliai kitaip - su varške ir cukinijomis. Būtent dėl šių ingredientų blynai iškepa itin minkšti ir sultingi. Valgome su grietine, graikišku jogurtu, taip pat tinka patiekti su sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Sultingiems bokšteliams galite naudoti dideles cukinijas! Kepsnelių įdarui galite rinktis mėgstamos mėsos faršą, o jei norisi be mėsos - varškę. Kepsneliai labai gardūs ir puošniai atrodo, todėl puikiai tiks ir šventiniam stalui!

Receptą rasite čia.

Labai minkšti, skanūs keksiukai - sveikesnis užkandis! Valgyti tinka ir šiltus, ir atvėsusius, puikus užkandis, kurį galima įsimesti su savimi į darbą ar vaikams į mokyklą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiuos kukuliukus galima kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje ar net virti. Karšti ar šalti, patieti su padažu ar be jo - visokie jie puikūs ir pagaminimo verti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Visai kitokie čeburekai! Tiek gardžiausių patiekalų galima pagaminti iš cukinijos. Truputį improvizacijos ir ant stalo kaskart patieksit vis kitokį patiekalą. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Minkštas, lengvas ir purus lyg debesų gabalėlis, o tirpsta burnoje su kiekvienu kąsneliu! Šis apkepas tiks tiek sotiems pusryčiams, pietums ar vakarienei, tiek pasiimti į gamtą ar į darbą pietums. Apkepas labai gardus ir šaltas, todėl nė nereikės vargti jo šildant!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Regina
2019-07-09 21:51
Labai skanu aciu

ATSAKYTI
Reda
2018-07-12 22:43
Liuks ATSAKYTI
Vitalija
2017-08-08 12:53
Viskas atrodo skaniai! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital