Ką dar iš žiedinių kopūstų? 39 greiti ir skanūs patiekalai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-04-07
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Žiedinių kopūstų kalafiorų receptai
@Shutterstock

Žiediniai kopūstai ne tik labai skani, maistinga, bet ir labai universali daržovė! Iš jo galima paruošti tiek daug skanėstų - nuo trintų sriubų iki džiūvėsėliuose keptų kąsnelių, nuo traškių salotų iki gardžių apkepų ir dar daugiau.

Dalinamės net 39 tiesiog labai puikiais receptais su žiediniais kopūstais, iš kurių, neabejojame, norėsis išbandyt ne vieną!

 

Kremiška, jauki ir sušildanti kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys! Sriubą, žinoma, labai skanu pagardinti kepinta šonine, bet jei nenorite, skanu bus ir be jos.

Receptą rasite čia.

Tokie maloniai traškūs, labai skanūs ir sunkiai atsivalgomi. Puikus garnyras prie mėgstamų mėsos ar kitų patiekalų, ar nuostabiai gardus užkandis.

Receptą rasite čia.

Jei į savo racioną dar neįtraukėte žiedinio kopūsto, šis apkepas tai pakeis! Kremiškas, sotus, malonios konsistencijos ir labai skanus. Tobulai tiks gardiems ir sotiems pietums ar vakarienei su šeima. Apkepas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žiedinių kopūstų, nes valgant sunku suprasti, jog jie yra šiame patiekale ir suteikia to malonaus kremiškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vienos skaniausių salotų! Šiek tiek pikantiškos, sočios, paprastos, paruošiamos super greitai, o tiks ir šventiniam stalui, ir tiesiog, kai norisi pasimėgauti puikiais skoniais be ilgo trypčiojimo virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Labai skani ir sveikesnė alternatyva bulvių košei! Ji kremiška, kvapni ir tiesiog labai skani. Labai skanu prie keptos žuvies ar su šviežiomis salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Žiedinių kopūstų “ryžiai” šiuo metu ypatingai populiarūs! Net gastronominės mados diktuoja tendencijas į racioną įtraukti kuo daugiau daržovių. Tai labai gardus ir paprastas būdas be didelių pastangų suvartoti daugiau daržovių, o patiekalą paversti sveikesniu ir lengvesniu. Tai tiesiog smulkintas žiedinis kopūstas, kuris dėl savo neutralaus skonio ir birios tekstūros vadinamas “ryžiais” ir  gali sėkmingai pakeisti tradicinius ryžius įvairiuose patiekaluose - nuo Azijos iki Meksikos virtuvių.

Receptą rasite čia.

Labai skanus žiedinių kopūstų paruošimo būdas. Dar kepant drauge su svogūnu tinka pakepinti tarkuotą morką arba įdėti šaukštelį kario prieskonių ar smulkinto česnakiuko - irgi labai tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus patiekalas greitiems pietums ar vakarienei - ir pagrindinis patiekalas, ir garnyras viename. Gardiname šviežiais smulkintais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringa

Drėgna, puri, šviesi ir sveika duona iš kalafiorų. Jau nieko nebenustebinsi su picos padu iš kalafiorų, o vat duona – kai kas naujo ir neragauto. Skonis – įdomus ir tikrai geras. Ypatingai užtepus sviestuko. Tai bazinis receptas, drąsiai berkite į tešlą savo mėgstamus prieskonius, česnaką, smulkintas alyvuoges, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ar žiupsnį fantazijos. Gaminimo procesas nesudėtingas, ypač kai reikia vos 5 ingredientų.

Receptą rasite čia.

Tai gali būti puikus užkandis, garnyras ar pagrindinis patiekalas! Labai paprasta paruošti ir be galo skanu, ypač su aštriu ar pikantišku padažu.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, kremiškas, švelnus žiedinių kopūstų apkepas su sūriu ir padažu. Tai puikus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos. O jeigu norite labai sočiai, galite tiekti kaip garnyrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shuuterstock

Piemenų pyragas kitaip - su vištiena grietinėlės padaže ir žiedinių kopūstų koše vietoje bulvių! Sotus, maistingas ir labai labai skanus.

Receptą rasite čia.

Soti, sušildanti ir labai kreminė sriuba gaminama iš žiedinių kopūstų. Patiekiama su vištiena, todėl bus ypatingai soti, bet skanu bus ir be jos - vištienos galima visai nedėti ar ją keisti, pvz., traškiai pakepinta šonine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Traški plutelė išorėje, minkštutis, sultingas vidus - paprasti ir labai skanūs žiedinių kopūstų blyneliai! Papildomai tinka įmaišyti smulkintos rūkytos šoninės ar kumpelio. Rasite ir jogurtinio padažo receptą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šios salotos tokios spalvingos, kad lėkštėje bus tikras pavasaris. Gaivios, traškios, paprastai paruošiamos ir labai gardžios. Tinkamos tiek šventiniam stalui, tiek puikios kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų ar gaivi pietų arba vakarienės idėja. Tinka įsidėti ir į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Jei norisi greito, sveikesnio užkandžio, tam puikiai tiks traškūs kalafiorai pagardinti sūriu ir kepti orkaitėje be papildomų riebalų. Vietoje panko džiūvėsėlių galite naudoti paprastus maltus arba sausai paskrudinti batoną ir jį gana stambiai sumalti virtuviniu kombainu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Minkšti ir sultingi vištienos kepsneliai su ypatingu priedu - žiediniu kopūstu. Labai skanu patiekti su bulvių koše, daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Paruošti šiuos kąsnelius visiškai nesudėtinga bei nereikalauja daug laiko. Šis užkandis nuo stalo dingsta labai greitai, puikiai įvertino net tie, kurie nėra dideli kalafiorų mėgėjai. Recepte daug vietos yra ir eksperimentams - papildomai galima įberti česnako miltelių, aitriųjų paprikų miltelių ar kitokių mėgiamų prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai sveikesnė ir maistingesnė picos pagrindo alternatyva, puikiai tinkanti netoleruojantiems glitimo ar tiesiog norintiems atrasti sveikesnių alternatyvų seniems geriems skoniams. Jos pagrindui naudojamas žiedinis kopūstas. Žinoma, pagrindo skonis šiek tiek kitoks negu tradicinės picos, tačiau tikrai puikus. Kopūsto nesijaučia, o ragaujantys sunkiai atspėtų picos pado sudėtį. Pagrindo tekstūra taip pat kitokia, bet standi, krašteliai traškūs, o į rankas paimtas gabalėlis išlaiko savo formą, nesubyra. Priedus tokiai picai galima rinktis pačius įvairiausius - tokius, kokius mėgstate ir kokius dėtumėte ant įprastinės picos.

Receptą rasite čia.

Apkepas labai skanus ir labai sotus! Puikiai tiks ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, bet ir pavaišinti svečius, nes jis ne tik gardus, bet ir puikiai atrodo. Sultingas maltos mėsos sluoksnis puikiai dera su žiediniais kopūstais ir džiuginą skrandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Ryškaus skonio, švelnios tekstūros žiedinių kopūstų kąsneliai. Užsienyje jie mėgstami vadinti vegetariškai "sparneliais", nes iškepti iš išvaizdos išties primena vištienos gabalėlius, o ir valgant tekstūra šiek tiek primena vištieną. Užkandėlė tiks ir vegetarams, o veganai, pieną tešloje gali keisti vandeniu ar augaliniu pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skani, soti užkepėlė. Patiekti tinka, su kuo mėgstate. Pvz. labai gardu valdytu su tzadziki padažu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Skani, aštri sriubytė su lengva rūgštele. Patiekiant labai tinka pagardinti smulkintais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanios, sočios salotos. Vietoje rūkyto liežuvio galima dėti kitokią rūkytą mėsytę, o į padažą papildomai tinka įspausti česnako skiltelę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai nesudėtingi ir skanūs kotletai - puiki vakarienė be mėsos! Labai skanu su grietine ar pievagrybių padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dėti sūrio į kesadilijas būtina, tačiau į vidų taip pat galima dėti daugybę kitų produktų, pavyzdžiui, skirtingų rūšių mėsos, svogūnų, daržovių bei aitriųjų paprikų. Šiame recepte be mėsos deriname žiedinius kopūstus ir skrudintus lazdynų riešutus, kartu su aitriosiomis paprikomis ir sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Paprasta paruošti ir labai skanu ragauti. Sotiems, nesudėtingiems, bet puikiems šeimos pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Jei mėgstate traškias salotas, žiedinių kopūstų visai nenuplikykite, bet jei norite švelnesnės tekstūros, galite juos nuplikyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie lengvai pagaminami bulvių paplotėliai skoniu šiek tiek primena lietuviškus tradicinius Žemaičių blynus. Jeigu turite vakarykščių virtų bulvių, juos pagaminsite akimirksniu. O jeigu ne, patariu bulves supjaustyti mažais kubeliais ir užpilti verdančiu vandeniu - išvirs kaipmat.

Receptą rasite čia.

Jeigu dar nebandėte kepti įdaryto kalafioro, būtinai paragaukite, nes gaminimas paprastas, o rezultatas labai skanus ir dar labai gražiai puošiantis stalą. Įdarą kalafiorui drąsiai koreguokite pagal save - į jį tinka įmaišyti garstyčių, pakepintų daržovių, saulėje džiovintų pomidorų, fetos sūrio gabaliukų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greita užkepėlė su maltos mėsos kukuliais (juos ruoškite iš jautienos, kiaulienos ar paukštienos) ir žiediniais kopūstais. Žiedinius kopūstus galima keisti brokoliais. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Švelnaus skonio, Indijos virtuve dvelkiantis veganiškas karis – puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei. Patiekti karį galite ne tik su ryžiais, bet ir su bolivinės balandos ar bulguro kruopomis.

Receptą rasite čia.

Traškios, spalvingos ir labai skanios kalafiorų salotos su kiaušiniais ir kukurūzais. Papildomai tinka pagardinti porais.

Receptą rasite čia.

Pyragas skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Šiltą tiekite su salotomis ir saldžiai aštriu padažu, mes valgėme su pomidorų ir agurkų salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Traškios ir gardžios žiedinių kopūstų salotos su vynuogėmis. Kas gali būti geriau? Vietoje kepintų saulėgrąžų galima dėti žemės riešutų, tiks net ir sūdyti! Gardiname majonezu ar jogurtu.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate kalafiorų sriubas, tai ši puikaus subalansuoto skonio sriuba taip pat sužavės. Pagardinta sūriu, kuris suteikia kremiškumo ir dar daugiau skonio - sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs ir skanučiai žiedinių kopūstų kotletai, pagardinti rūkytu kumpeliu (tinka ir šoninė) ir sūriu. Valgyti labai skanu su grietine, graikišku jogurtu ar kitokiu mėgstamu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Mano šeimai labai patiko sriuba. Tikrai virsiu dažniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Stebėtinai soti sriuba. Taip pat stebėtina, kaip pagruzdintas žiedinis kopūstas keičia sriubos skonį palyginus su tiesiog virtu. Prie šitos sriubos turėtumėte būtinai pasidaryti česnakinių duonos skrebučių. Jei norite kiek intencyvesnio skonio šalia skrebučių ant sriubos uždėkite keletą gabaliukų apkeptos rūkytos šoninės.

Receptą rasite čia.

Labai skanios žiedinių kopūstų salotos su slaptu ingredientu, kuris salotoms suteikia išties nepakartojamo skonio. Šias salotas mėgstu valgyti ir vienas, kaip užkandį, bet jos puikiausiai tinka ir prie kepsnio.

Receptą rasite čia.

Iškepa labai skanūs ir tokie sultingi. Sotiems šeimos pietums, kai norisi į racioną įtraukti daugiau daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardūs, aromatingi ir prie visko tinka. Tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras.

Receptą rasite čia.

Ypatingai kremiška žiedinio kopūsto sriuba tiems, kas mėgsta Azijos virtuvės patiekalus. Sriubą paruošite itin greitai, o išragausite dar greičiau. Puikus ne tik sriubos skonis, bet ir tai, kad paruošti ją neužtruks!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Visi žino bulvių kroketus, o Andželika siūlo jums pasigaminti iš žiedinio kopūsto. Tikrai labai skanus, mums patiko!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greita užkepėlė, kuriai nereikia įmantrių ingredientų, o iš virtuvės sklindantys kvapai ir nuostabus skonis nepaliks abejingų! Jeigu mėgstate tokias užkepėles su daugiau padažo, į kepimo indą galima papildomai pilti grietinėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puikus variantas, norintiems paįvairinti mitybą - nesudėtinga paruošti, labai skanu ragauti. Tinka tiekti kaip karštą patiekalą su mėgstamu garnyru, o vėliau skanauti kaip užkandį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas, kuris patiks mažiesiems valgytojams. Ar esate kada ragavę tokių varškėčių? Rekomenduojame!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Odeta dalinasi labai skanių žiedinio kopūsto salotų receptu, kurias rekomenduojame išbandyti ir Jums. Pagardinti tinka majonezu arba graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja vakarienei - lengvas, minkštas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jei norite ir turite, papildomai galite pagardinti rūkyta šonine ar kumpiu, bet ir be jų bus labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital