Ką dar iš žiedinių kopūstų? 39 greiti ir skanūs patiekalai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-03-16
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
@Shutterstock
Žiediniai kopūstai ne tik labai skani, maistinga, bet ir labai universali daržovė! Žiedinis kopūstas (dar vadinamas kalafioru) tinka daugybei įvairiausių patiekalų: nuo trintų sriubų iki džiūvėsėliuose keptų kąsnelių, traškioms salotoms, gardiems apkepams ir ne tik. Žiedinis kopūstas šiuolaikinėse virtuvėse atlieka ir naujas funkcijas: ruošiame žiedinių kopūstų "ryžius", naudojame juos picos pagrindui, kepame žiedinių kopūstų duoną ir dar daugiau!
Dalinamės net 39 tiesiog labai puikiais receptais su žiediniais kopūstais, iš kurių, neabejojame, norėsis išbandyt ne vieną!
Jei į savo racioną dar neįtraukėte žiedinio kopūsto, šis apkepas tai pakeis! Kremiškas, sotus, malonios konsistencijos ir labai skanus. Tobulai tiks gardiems ir sotiems pietums ar vakarienei su šeima. Apkepas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žiedinių kopūstų, nes valgant sunku suprasti, jog jie yra šiame patiekale ir suteikia to malonaus kremiškumo.
Kremiška, jauki ir sušildanti kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys! Sriubą, žinoma, labai skanu pagardinti kepinta šonine, bet jei nenorite, skanu bus ir be jos.
Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.
Jeigu mėgstate žiedinį kopūstą, šiuos kepsnelius išbandyti tiesiog būtina! Lengvai pikantiški, traškūs išorėje, minkštučiai viduje, jie dingsta nuo stalo labai greitai. Šiek kepsniukai tinka tiek kaip užkandėlė vakarui, tiek kaip įdomesnis garnyras ar patiekalas lengvai sveikesnei vakarienei. Beje, galite pagal šį receptą ruošti tiek kepsniukus, tiek žiedynus.
Labai skanus žiedinių kopūstų paruošimo būdas. Dar kepant drauge su svogūnu tinka pakepinti tarkuotą morką arba įdėti šaukštelį kario prieskonių ar smulkinto česnakiuko - irgi labai tinka.
Labai skani ir sveikesnė alternatyva bulvių košei! Ji kremiška, kvapni ir tiesiog labai skani. Labai skanu prie keptos žuvies ar su šviežiomis salotomis.
Žiedinių kopūstų “ryžiai” šiuo metu ypatingai populiarūs! Net gastronominės mados diktuoja tendencijas į racioną įtraukti kuo daugiau daržovių. Tai labai gardus ir paprastas būdas be didelių pastangų suvartoti daugiau daržovių, o patiekalą paversti sveikesniu ir lengvesniu. Tai tiesiog smulkintas žiedinis kopūstas, kuris dėl savo neutralaus skonio ir birios tekstūros vadinamas “ryžiais” ir gali sėkmingai pakeisti tradicinius ryžius įvairiuose patiekaluose - nuo Azijos iki Meksikos virtuvių.
Drėgna, puri, šviesi ir sveika duona iš kalafiorų. Jau nieko nebenustebinsi su picos padu iš kalafiorų, o vat duona – kai kas naujo ir neragauto. Skonis – įdomus ir tikrai geras. Ypatingai užtepus sviestuko. Tai bazinis receptas, drąsiai berkite į tešlą savo mėgstamus prieskonius, česnaką, smulkintas alyvuoges, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ar žiupsnį fantazijos. Gaminimo procesas nesudėtingas, ypač kai reikia vos 5 ingredientų.
Labai skanus, kremiškas, švelnus žiedinių kopūstų apkepas su sūriu ir padažu. Tai puikus patiekalas pietums ar vakarienei be mėsos. O jeigu norite labai sočiai, galite tiekti kaip garnyrą.
Soti, sušildanti ir labai kreminė sriuba gaminama iš žiedinių kopūstų. Patiekiama su vištiena, todėl bus ypatingai soti, bet skanu bus ir be jos - vištienos galima visai nedėti ar ją keisti, pvz., traškiai pakepinta šonine.
Traški plutelė išorėje, minkštutis, sultingas vidus - paprasti ir labai skanūs žiedinių kopūstų blyneliai! Papildomai tinka įmaišyti smulkintos rūkytos šoninės ar kumpelio. Rasite ir jogurtinio padažo receptą!
Jei norisi greito, sveikesnio užkandžio, tam puikiai tiks traškūs kalafiorai pagardinti sūriu ir kepti orkaitėje be papildomų riebalų. Vietoje panko džiūvėsėlių galite naudoti paprastus maltus arba sausai paskrudinti batoną ir jį gana stambiai sumalti virtuviniu kombainu.
Paruošti šiuos kąsnelius visiškai nesudėtinga bei nereikalauja daug laiko. Šis užkandis nuo stalo dingsta labai greitai, puikiai įvertino net tie, kurie nėra dideli kalafiorų mėgėjai. Recepte daug vietos yra ir eksperimentams - papildomai galima įberti česnako miltelių, aitriųjų paprikų miltelių ar kitokių mėgiamų prieskonių.
Tai sveikesnė ir maistingesnė picos pagrindo alternatyva, puikiai tinkanti netoleruojantiems glitimo ar tiesiog norintiems atrasti sveikesnių alternatyvų seniems geriems skoniams. Jos pagrindui naudojamas žiedinis kopūstas. Žinoma, pagrindo skonis šiek tiek kitoks negu tradicinės picos, tačiau tikrai puikus. Kopūsto nesijaučia, o ragaujantys sunkiai atspėtų picos pado sudėtį. Pagrindo tekstūra taip pat kitokia, bet standi, krašteliai traškūs, o į rankas paimtas gabalėlis išlaiko savo formą, nesubyra. Priedus tokiai picai galima rinktis pačius įvairiausius - tokius, kokius mėgstate ir kokius dėtumėte ant įprastinės picos.
Apkepas labai skanus ir labai sotus! Puikiai tiks ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, bet ir pavaišinti svečius, nes jis ne tik gardus, bet ir puikiai atrodo. Sultingas maltos mėsos sluoksnis puikiai dera su žiediniais kopūstais ir džiuginą skrandį.
Ryškaus skonio, švelnios tekstūros žiedinių kopūstų kąsneliai. Užsienyje jie mėgstami vadinti vegetariškai "sparneliais", nes iškepti iš išvaizdos išties primena vištienos gabalėlius, o ir valgant tekstūra šiek tiek primena vištieną. Užkandėlė tiks ir vegetarams, o veganai, pieną tešloje gali keisti vandeniu ar augaliniu pienu.
Dėti sūrio į kesadilijas būtina, tačiau į vidų taip pat galima dėti daugybę kitų produktų, pavyzdžiui, skirtingų rūšių mėsos, svogūnų, daržovių bei aitriųjų paprikų. Šiame recepte be mėsos deriname žiedinius kopūstus ir skrudintus lazdynų riešutus, kartu su aitriosiomis paprikomis ir sūriu.
Puiki, soti ir labai skani sriuba vos iš kelių ingredientų. Sriuba spalvinga, kremiška, švelni. Skonis ir tekstūra patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Patiekiant puikiai tinka pabarstyti smulkintais žalumynais.
Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Jei mėgstate traškias salotas, žiedinių kopūstų visai nenuplikykite, bet jei norite švelnesnės tekstūros, galite juos nuplikyti.
Šie lengvai pagaminami bulvių paplotėliai skoniu šiek tiek primena lietuviškus tradicinius Žemaičių blynus. Jeigu turite vakarykščių virtų bulvių, juos pagaminsite akimirksniu. O jeigu ne, patariu bulves supjaustyti mažais kubeliais ir užpilti verdančiu vandeniu - išvirs kaipmat.
Jeigu dar nebandėte kepti įdaryto kalafioro, būtinai paragaukite, nes gaminimas paprastas, o rezultatas labai skanus ir dar labai gražiai puošiantis stalą. Įdarą kalafiorui drąsiai koreguokite pagal save - į jį tinka įmaišyti garstyčių, pakepintų daržovių, saulėje džiovintų pomidorų, fetos sūrio gabaliukų ar kaip tik sugalvosite.
Greita užkepėlė su maltos mėsos kukuliais (juos ruoškite iš jautienos, kiaulienos ar paukštienos) ir žiediniais kopūstais. Žiedinius kopūstus galima keisti brokoliais. Labai skanu!
Švelnaus skonio, Indijos virtuve dvelkiantis veganiškas karis – puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei. Patiekti karį galite ne tik su ryžiais, bet ir su bolivinės balandos ar bulguro kruopomis.
Traškios ir gardžios žiedinių kopūstų salotos su vynuogėmis. Kas gali būti geriau? Vietoje kepintų saulėgrąžų galima dėti žemės riešutų, tiks net ir sūdyti! Gardiname majonezu ar jogurtu.
Jei mėgstate kalafiorų sriubas, tai ši puikaus subalansuoto skonio sriuba taip pat sužavės. Pagardinta sūriu, kuris suteikia kremiškumo ir dar daugiau skonio - sunku atsispirti.
Traškūs ir skanučiai žiedinių kopūstų kotletai, pagardinti rūkytu kumpeliu (tinka ir šoninė) ir sūriu. Valgyti labai skanu su grietine, graikišku jogurtu ar kitokiu mėgstamu padažu.
Stebėtinai soti sriuba. Taip pat stebėtina, kaip pagruzdintas žiedinis kopūstas keičia sriubos skonį palyginus su tiesiog virtu. Prie šitos sriubos turėtumėte būtinai pasidaryti česnakinių duonos skrebučių. Jei norite kiek intencyvesnio skonio šalia skrebučių ant sriubos uždėkite keletą gabaliukų apkeptos rūkytos šoninės.
Labai skanios žiedinių kopūstų salotos su slaptu ingredientu, kuris salotoms suteikia išties nepakartojamo skonio. Šias salotas mėgstu valgyti ir vienas, kaip užkandį, bet jos puikiausiai tinka ir prie kepsnio.
Ypatingai kremiška žiedinio kopūsto sriuba tiems, kas mėgsta Azijos virtuvės patiekalus. Sriubą paruošite itin greitai, o išragausite dar greičiau. Puikus ne tik sriubos skonis, bet ir tai, kad paruošti ją neužtruks!
Greita užkepėlė, kuriai nereikia įmantrių ingredientų, o iš virtuvės sklindantys kvapai ir nuostabus skonis nepaliks abejingų! Jeigu mėgstate tokias užkepėles su daugiau padažo, į kepimo indą galima papildomai pilti grietinėlės.
Puikus variantas, norintiems paįvairinti mitybą - nesudėtinga paruošti, labai skanu ragauti. Tinka tiekti kaip karštą patiekalą su mėgstamu garnyru, o vėliau skanauti kaip užkandį.
Odeta dalinasi labai skanių žiedinio kopūsto salotų receptu, kurias rekomenduojame išbandyti ir Jums. Pagardinti tinka majonezu arba graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių.
Puiki idėja vakarienei - lengvas, minkštas ir labai skanus žiedinių kopūstų apkepas. Jei norite ir turite, papildomai galite pagardinti rūkyta šonine ar kumpiu, bet ir be jų bus labai skanu!