Ką dar iš uogienės? 34 receptai, kuriems mes neatsispiriame!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-03-06
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
@Shutterstock
Vasara jau visai netoli, o su ja ir šviežių uogų bei vaisių derlius! Sandėliuke dar liko stiklainis nesuvalgytos uogienės? Mėgaujantis šviežiomis uogomis, vargu ar norėsite valgyti pernykštę uogienę, todėl dabar pats laikas integruoti ją į įvairiausius skanėstus!
Dalinamės net 34 puikiais receptais, kuriems tiesiog sunku atsispirti!
Pyragas gaivus, lengvas, puikaus skonio! Yra vietos ir improvizacijai - pagrindui galite naudoti ne tik šokoladinius, bet ir kitokius sausainius, o viršui - mėgstamą uogienę. Kaip pataria recepto autorė Alina, bandėme jį ir su mėlynių, ir su aviečių uogiene, abu variantai labai patiko! Receptui kreminė varškė nėra būtina, bet ją rekomenduojame naudoti drėgnesnę, be to kreminės varškės nesudėtingai galite paruošti pagal šį receptą.
Labai paprastas, greitai paruošiamas, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujantis pyragas. Jam net nereikia sluoksniuoti uogienės, ji tiesiog įmaišoma į tešlą! Šiam pyragui naudota aviečių uogienė, bet tikrai tiks ir bet kokia kita mėgstama ar turima.
Labai skanus ir nesudėtingai paruošiamas trupininis pyragas su uogiene. Tinka ruošti su pačia įvairiausia - vyšnių, aviečių, serbentų ar kitokia. Minkštas pyragas su traškiu trupininiu viršumi - visai kaip vaikystėje! Iškepusį tinka, bet nebūtina pabarstyti cukraus pudra.
Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.
Šis pyragas nostalgiškas, labai gardus, tokio švelnaus subalansuoto skonio, o serbentų uogienė suteikia papildomos malonios drėgmės ir malonios rūgštelės. Receptui mus įkvėpė lenkiškas trupininis pyragas Skubaniec, tik jame vietoje varškės sluoksnio naudojami su cukrumi išplakti kiaušinių baltymai. Visgi su varške mums dar skaniau!
Šis tortas labai kremiškas, bet tuo pačiu ir gaivus. O turint mintyje, kaip žavingai jis atrodo ir kad pagaminsite per 30-40 minučių, jis tiesiog tobulas šventei ar kai norisi nustebinti artimuosius.
"Skarelės" - sausainiai, be kurių, ko gero, nė viena neužaugome. Mūsų mamos šiuos sausainius kepdavo įvairiom progom. O jie tokie skanūs, kad rankos tiesiasi dar ir dar. Paprasti, iš paprastų produktų, bet tokie skanūs. Šį kartą šie sausainiai šiek tiek patobulinti, nes naudojau uogienę. Uogienė čia puikiai tiks rūgštesnė, bet jei turite uogienės likučių, naudokite kokią mėgstate. Pas mane taip jau nutiko, kad buvo likę nuo pyrago kepimo varškės, stiklainyje ant dugno aviečių uogienės, tad kibau į darbus.
Skanus, purus ir drėgnas keksas. Puikus būdas sunaudoti užsilikusią obuolienę ar kitą tirštesnę uogienę. Iš išvaizdos keksas gana paprastas, todėl iškepusį labai tinka pabarstyti cukraus pudra - bus puošnesnis.
Purios, apvalios, mielinės spurgos su saldžia uogiene - nostalgiškam skoniui sunku atsispirti... Spurgos pačios gardžiausios tol, kol jos šviežios, tad siūlome jų išsikepti namuose ir nedelsiant mėgautis jaukiomis akimirkomis su puodeliu kavos, arbatos ar pieno stikline.
Labai skanus, gaivus tortukas, kurį ruošiant galima improvizuoti: vietoje mėlynių uogiene puikiai tiks ir bet kokia kita mėgstama, vietoje šokoladinių sausainių pagrindui tiks ir paprasti. Pyragą galite ruošti nebūtinai dviejų spalvų sluoksnių, galima ir visą kremą su uogiene. Tuomet galima dėti mažiau (ar visai nedėti) kondensuoto pieno, jo saldumą pakeičiant įdėjus daugiau uogienės.
Kartais mums dažniau reikėtų pasidairyti po artimiausių kaimynų virtuves, nes ten taip pat slypi receptų lobiai. Vienas iš tokių lobų yra pyragas 'Pani Walewska'. Nuostabaus skonio, gal kažkiek primenantis Napoleoną perteptą juodaisiais serbentais, tačiau mažiau riebus ir mažiau saldus. Pyragas, kaip patys lenkai sako, skaniausias antrą ir trečią dieną po kepimo. Tik nežinau ar tos trečios dienos jis sulaukia.
Labai skanus ir labai taupus tortas! Jei norite, kad tortas būtų dar drėgnesnis ir skalsesnis, kremui galite naudoti ir daugiau, maždaug 500 gr, grietinės, o biskvito lakštus papildomai sulaistyti stipria kava, taip jis bus dar ir labai aromatingas.
Ypatingai gardūs, minkšti keksiukai. Tiesiog tobulai tinka su arbata ar stikline pieno. Keksiukai iškepa purūs, putlūs, norisi dar ir dar vieno! Uogienę rinkitės mėgstamą tirštesnę.
Labai senas labai labai skanių sausainių receptas. Šiuos sausainius kepdavome su mamytėmis, o dabar galime palepinti ir savo mažuosius, draugus ar priminti jaunystę mamoms. Receptas puikus ir tuo, kad jam tinka bet kokia uogiene, kokios turite. Dalį sausainių galite tepti vienokia, dalį - kitokia ir turėsite visą asorti.
Labai skanios bandelės su obuoliene! Galima ruošti ir su kitokia uogiene, svarbiausia, kad ji būtų tiršta. Ragaujame šiek tiek atvėsusias, kad nenusideginti karšta uogiene.
Pyragas atrodo įmantriai, tačiau paruošti jį nesudėtinga. Ypatinga sviestinė tešla ir uogienės įdaras susijungią į nuostabią skonių dermė. Rekomenduojame išbandyti!
Puiki grietininė tešla ir obuolių džemas viduje - minkšti ir labai kvapnūs, gundančiai gardūs pyragaičiai. Skanūs ir šilti, ir atvėsę. Beje, ruošti galima ne tik su obuolių, bet ir kitokiu mėgstamu džemu, tik rekomenduojame rinktis tirštesnį.
Nesudėtingai paruošiamas tortas, tačiau svarbu vadovautis instrukcijomis. Didžiausią efektą, žinoma, palieka tai, kad jis aukštas ir madingai minimalistiškai dekoruotas. Tokio torto užteks 10–14 asmenų, visgi jeigu neplanuojate didelės šventės, galite ingredientus padalyti perpus, o biskvitą pjaustyti šiek tiek ploniau – į tris dalis.
Greitas ir labai skanus pyragas, kuriam reikės vos kelių ingredientų. Pyragas puikus tuo, kad nors ir yra vasariškai gaivus, jam nebūtinos šviežios uogos, o uogienę galite rinktis ir bet kokią savo mėgstamą.
Savaitgaliui, šventei, laukiant svečių pasigaminkite šį plokštainį, kuriam abejingų tikrai neliks. Tai receptas tiems, kurie mėgsta Kuršėnų vyniotinį, bet galbūt nedrįsta ar nevisuomet pavyksta dailiai jį susukti.
Tikra vaikystės klasika - trupininis pyragas su varške ir uogiene. Uogienę rinkitės mėgstamą, bet čia ypač tiks kiek rūgštesnės - spanguolių, serbentų, vyšnių.
Tešla minkšta, putli, o kildinti ją galima šaldytuve netgi iš vakaro susiminkius. Ruošiame su įvairiausiais mėgstamais įdarais - vienu iš jų gali būti mėgstama uogienė, ją rinkitės tirštesnę, taip bus patogiau formuoti bandeles ir išvengsite pavojaus, kad uogienė kepdama išbėgtų.
Iškepti sluoksniuotą tešlą, niekuo neteptą ir net nesubadytą šakute, sutepti skanutėliu kremu, papuošti tešlos trupinukais ir viskas - nuostabiais skanus ir greitas tortukas paruoštas!
Minkštas, purus, su malonia rūgštele, kurią suteikia pertepimui naudojama uogienė, pilnas aguoniškumo. Šis skanuolis mus sužavėjo iškart, vos tik pirmą kartą jo paragavome.
Skanus ir gaivus tortas, tirpstantis burnoje su kiekvienu kąsneliu! Cukraus kiekį koreguokite vis paragaudami, taip tortą paruošite tobulo saldumo, būtent tokio, kokį mėgstate. Pagrindui galima naudoti naminį ar pirktinį biskvitą, arba sutrupinti 200 gr paprastų arbatinių sausainių ir juos sumaišyti su 90 gr tirpinto sviesto ir šia mase, paspaudžiant šaukštu, iškloti torto formos dugną bei padėti į šaldytuvą stingti, kol ruošite kremą.
Ryškiaspalvis, skanutės pyragas su dviem ypatingais sluoksniais - kisieliaus ir uogienės. Juos rinkitės to paties skonio ar skirtingus, kiekvieną kartą ruošti galite vis kitaip, taip atsivers visa derinių įvairovė!
Klasikinės varškės spurgytės su nuostabiu siurprizu viduje - vyšnių džemu! Įdarą galite rinktis ir kitokį - pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį, bus ir skanu ir su aviečių uogiene, obuoliene. Įdarui rinkitės tirštesnę uogienę ar džemą.
Tikrai taip, nuostabų, kremišką desertą galima paruošti ir su duonos trupiniais! Jų traškumas puikiai dera su švelnia kremo tekstūra ir uogienės gaiva, saldumu ar rūgštele, priklausomai nuo to, kokią uogienę pasirinksite.
Klasikinis ir tikriausiai daugelio ragautas, senoviškas pyragas su varške. Uogienės pertepimui rinkitės mėgstamiausią, labai tiks serbentų ar vyšnių. Labai skanus, sotus, iškepa didelis, todėl pakaks paragauti visai šeimai.
Jei mėgstate saldžius vyniotinius, tačiau neturite daug patirties virtuvėje, o gal tiesiog ieškote nesudėtingo, daug ingredientų nereikalaujančio skanėsto, rekomenduojame būtent šį receptą.
Įspūdingai atrodantis ir tikrai labai skanus pyragas. Neįšsigąskite, paruošti jį paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Puri baltymų kepurė ragaujančius nestebins ne tik puošnia išvaizda, bet ir įdomiu skoniu beti tekstūra.
Valgant šias spurgas, nė neįtartum, kad jų sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei pieno produktų - tai puiki tradicinių spurgų alternatyva. Jas galite įdaryti rūgštesne uogiene ar skanauti be jos - spurgos nuostabios!
Minkštos, purios ir putlios bandelės, kurios tobulai tiks savaitgalio pusryčiams ar su popiečio kava. Iškepusias galima pabarstyti cukraus pudra, bet bus skanu ir be jos.
Ina kviečia pasilepinti šiltais, skaniais ir kvapniais keksiukais. Vietoje vyšninio jogurto ir vyšnių uogienės galite naudoti ir kitokio skonio jogurtą bei uogienę. Beje, keksiukai skanūs ir atvėsę.
Ar pamenate tokį pyragą iš vaikystės? Paruošti jį paprasta, o jei turite daug užsilikusios uogienės - net labai rekomenduotina, nes vienam pyragui sunaudosite net visą 500 ml stiklainiuką.
Nepakartojamai skanus trupininis pyragas, tradicinio skonio, tačiau vietoje varškės - su kreminiu sūriu. Gardiname mėgstamiausia uogiene, labiausiai tinka rūgštesnės.
Puri ir putli mielinė tešla ir uogienė - nuostabus derinys. Tuo įsitikinsite iškepę šių bandelių. Jos skanios ir šiltos, ir atvėsusios, patiks ir mažiems, ir dideliems.