Ką dar iš uogienės? 34 receptai, kuriems mes neatsispiriame!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-02-29
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Receptai su uogiene
@Shutterstock

Vasara jau visai netoli, o su ja ir šviežių uogų bei vaisių derlius! Sandėliuke dar liko stiklainis nesuvalgytos uogienės? Mėgaujantis šviežiomis uogomis, vargu ar norėsite valgyti pernykštę uogienę, todėl dabar pats laikas integruoti ją į įvairiausius skanėstus!

Dalinamės net 34 puikiais receptais, kuriems tiesiog sunku atsispirti!

 

Šis pyragas nostalgiškas, labai gardus, tokio švelnaus subalansuoto skonio, o serbentų uogienė suteikia papildomos malonios drėgmės ir malonios rūgštelės. Receptui mus įkvėpė lenkiškas trupininis pyragas Skubaniec, tik jame vietoje varškės sluoksnio naudojami su cukrumi išplakti kiaušinių baltymai. Visgi su varške mums dar skaniau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai paprastas, greitai paruošiamas, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujantis pyragas. Jam net nereikia sluoksniuoti uogienės, ji tiesiog įmaišoma į tešlą! Šiam pyragui naudota aviečių uogienė, bet tikrai tiks ir bet kokia kita mėgstama ar turima.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanus ir nesudėtingai paruošiamas trupininis pyragas su uogiene. Tinka ruošti su pačia įvairiausia - vyšnių, aviečių, serbentų ar kitokia. Minkštas pyragas su traškiu trupininiu viršumi - visai kaip vaikystėje! Iškepusį tinka, bet nebūtina pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

"Skarelės" - sausainiai, be kurių, ko gero, nė viena neužaugome. Mūsų mamos šiuos sausainius kepdavo įvairiom progom. O jie tokie skanūs, kad rankos tiesiasi dar ir dar. Paprasti, iš paprastų produktų, bet tokie skanūs. Šį kartą šie sausainiai šiek tiek patobulinti, nes naudojau uogienę. Uogienė čia puikiai tiks rūgštesnė, bet jei turite uogienės likučių, naudokite kokią mėgstate. Pas mane taip jau nutiko, kad buvo likę nuo pyrago kepimo varškės, stiklainyje ant dugno aviečių uogienės, tad kibau į darbus.

Receptą rasite čia.

Minkštos, putlios ir purutės bandelės pagal Liucinos Rimgailės receptą. Jos puikios su puodeliu vėsaus pieno ar puodeliu kvapnios arbatos.

Receptą rasite čia.

Pyragas gaivus, lengvas, puikaus skonio! Yra vietos ir improvizacijai - pagrindui galite naudoti ne tik šokoladinius, bet ir kitokius sausainius, o viršui - mėgstamą uogienę. Kaip pataria recepto autorė Alina, bandėme jį ir su mėlynių, ir su aviečių uogiene, abu variantai labai patiko! Receptui kreminė varškė nėra būtina, bet ją rekomenduojame naudoti drėgnesnę, be to kreminės varškės nesudėtingai galite paruošti pagal šį receptą

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis varškės pyragas yra jungtinis sausainių pado, varškės apkepo ir „zebriuko“ pyrago produktas.

Receptą rasite čia.

Skanus, purus ir drėgnas keksas. Puikus būdas sunaudoti užsilikusią obuolienę ar kitą tirštesnę uogienę. Iš išvaizdos keksas gana paprastas, todėl iškepusį labai tinka pabarstyti cukraus pudra - bus puošnesnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie sausainiai su uogiene – tokie jaukūs, minkštučiai ir labai skanūs. Sviesto ir maskarponės sūrio derinys tešlai suteikia puikų švelnų skonį, o uogienė įneša sodrumo. Puikiai tinka prie popietinio arbatos puodelio ar sviečiams pavaišinti, nes šie sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir akį traukiantys su savo auksine spalva ir cukraus žėrėjimu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Purios, apvalios, mielinės spurgos su saldžia uogiene - nostalgiškam skoniui sunku atsispirti... Spurgos pačios gardžiausios tol, kol jos šviežios, tad siūlome jų išsikepti namuose ir nedelsiant mėgautis jaukiomis akimirkomis su puodeliu kavos, arbatos ar pieno stikline.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, gaivus tortukas, kurį ruošiant galima improvizuoti: vietoje mėlynių uogiene puikiai tiks ir bet kokia kita mėgstama, vietoje šokoladinių sausainių pagrindui tiks ir paprasti. Pyragą galite ruošti nebūtinai dviejų spalvų sluoksnių, galima ir visą kremą su uogiene. Tuomet galima dėti mažiau (ar visai nedėti) kondensuoto pieno, jo saldumą pakeičiant įdėjus daugiau uogienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kartais mums dažniau reikėtų pasidairyti po artimiausių kaimynų virtuves, nes ten taip pat slypi receptų lobiai. Vienas iš tokių lobų yra pyragas 'Pani Walewska'. Nuostabaus skonio, gal kažkiek primenantis Napoleoną perteptą juodaisiais serbentais, tačiau mažiau riebus ir mažiau saldus. Pyragas, kaip patys lenkai sako, skaniausias antrą ir trečią dieną po kepimo. Tik nežinau ar tos trečios dienos jis sulaukia.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir labai taupus tortas! Jei norite, kad tortas būtų dar drėgnesnis ir skalsesnis, kremui galite naudoti ir daugiau, maždaug 500 gr, grietinės, o biskvito lakštus papildomai sulaistyti stipria kava, taip jis bus dar ir labai aromatingas.

Receptą rasite čia.

Šis tortas labai kremiškas, bet tuo pačiu ir gaivus. O turint mintyje, kaip žavingai jis atrodo ir kad pagaminsite per 30-40 minučių, jis tiesiog tobulas šventei ar kai norisi nustebinti artimuosius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ypatingai gardūs, minkšti keksiukai. Tiesiog tobulai tinka su arbata ar stikline pieno. Keksiukai iškepa purūs, putlūs, norisi dar ir dar vieno! Uogienę rinkitės mėgstamą tirštesnę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai senas labai labai skanių sausainių receptas. Šiuos sausainius kepdavome su mamytėmis, o dabar galime palepinti ir savo mažuosius, draugus ar priminti jaunystę mamoms. Receptas puikus ir tuo, kad jam tinka bet kokia uogiene, kokios turite. Dalį sausainių galite tepti vienokia, dalį - kitokia ir turėsite visą asorti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Saldymetis

Labai skanios bandelės su obuoliene! Galima ruošti ir su kitokia uogiene, svarbiausia, kad ji būtų tiršta. Ragaujame šiek tiek atvėsusias, kad nenusideginti karšta uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus varškės desertas. Galite daryti su bet kokia uogiene, eksperimentuokite. Desertas paruošiamas visai paprasta, o perpjovus atrodo įspūdingai!

Receptą rasite čia.

Pyragas atrodo įmantriai, tačiau paruošti jį nesudėtinga. Ypatinga sviestinė tešla ir uogienės įdaras susijungią į nuostabią skonių dermė. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Puiki grietininė tešla ir obuolių džemas viduje - minkšti ir labai kvapnūs, gundančiai gardūs pyragaičiai. Skanūs ir šilti, ir atvėsę. Beje, ruošti galima ne tik su obuolių, bet ir kitokiu mėgstamu džemu, tik rekomenduojame rinktis tirštesnį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Nesudėtingai paruošiamas tortas, tačiau svarbu vadovautis instrukcijomis. Didžiausią efektą, žinoma, palieka tai, kad jis aukštas ir madingai minimalistiškai dekoruotas. Tokio torto užteks 10–14 asmenų, visgi jeigu neplanuojate didelės šventės, galite ingredientus padalyti perpus, o biskvitą pjaustyti šiek tiek ploniau – į tris dalis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kauno Grūdai

Labai skanūs, paprasti, naminiai sausainiukai su uogiene. Uogienę rinkitės mėgstamą tirštesnę, ypač tiks kiek rūgštesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitas ir labai skanus pyragas, kuriam reikės vos kelių ingredientų. Pyragas puikus tuo, kad nors ir yra vasariškai gaivus, jam nebūtinos šviežios uogos, o uogienę galite rinktis ir bet kokią savo mėgstamą. 

Receptą rasite čia.

Tiesiog nepakartojamai skanūs sausainukai su džemu (tinka ir tiršta uogienė). Skanūs ragauti ir labai smagu juos dovanoti.

Receptą rasite čia.

Savaitgaliui, šventei, laukiant svečių pasigaminkite šį plokštainį, kuriam abejingų tikrai neliks. Tai receptas tiems, kurie mėgsta Kuršėnų vyniotinį, bet galbūt nedrįsta ar nevisuomet pavyksta dailiai jį susukti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Tikra vaikystės klasika - trupininis pyragas su varške ir uogiene. Uogienę rinkitės mėgstamą, bet čia ypač tiks kiek rūgštesnės - spanguolių, serbentų, vyšnių.

Receptą rasite čia.

Tešla minkšta, putli, o kildinti ją galima šaldytuve netgi iš vakaro susiminkius. Ruošiame su įvairiausiais mėgstamais įdarais - vienu iš jų gali būti mėgstama uogienė, ją rinkitės tirštesnę, taip bus patogiau formuoti bandeles ir išvengsite pavojaus, kad uogienė kepdama išbėgtų.

Receptą rasite čia.

Iškepti sluoksniuotą tešlą, niekuo neteptą ir net nesubadytą šakute,  sutepti skanutėliu kremu, papuošti tešlos trupinukais ir viskas - nuostabiais skanus ir greitas tortukas paruoštas!

Receptą rasite čia.

Minkštas, purus, su malonia rūgštele, kurią suteikia pertepimui naudojama uogienė, pilnas aguoniškumo. Šis skanuolis mus sužavėjo iškart, vos tik pirmą kartą jo paragavome.

Receptą rasite čia.

Skanus ir gaivus tortas, tirpstantis burnoje su kiekvienu kąsneliu! Cukraus kiekį koreguokite vis paragaudami, taip tortą paruošite tobulo saldumo, būtent tokio, kokį mėgstate. Pagrindui galima naudoti naminį ar pirktinį biskvitą, arba sutrupinti 200 gr paprastų arbatinių sausainių ir juos sumaišyti su 90 gr tirpinto sviesto ir šia mase, paspaudžiant šaukštu, iškloti torto formos dugną bei padėti į šaldytuvą stingti, kol ruošite kremą.

Receptą rasite čia.

Ryškiaspalvis, skanutės pyragas su dviem ypatingais sluoksniais - kisieliaus ir uogienės. Juos rinkitės to paties skonio ar skirtingus, kiekvieną kartą ruošti galite vis kitaip, taip atsivers visa derinių įvairovė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Klasikinės varškės spurgytės su nuostabiu siurprizu viduje - vyšnių džemu! Įdarą galite rinktis ir kitokį - pagal savo skonį ir šaldytuvo turinį, bus ir skanu ir su aviečių uogiene, obuoliene. Įdarui rinkitės tirštesnę uogienę ar džemą.

Receptą rasite čia.

Tikrai taip, nuostabų, kremišką desertą galima paruošti ir su duonos trupiniais! Jų traškumas puikiai dera su švelnia kremo tekstūra ir uogienės gaiva, saldumu ar rūgštele, priklausomai nuo to, kokią uogienę pasirinksite.

Receptą rasite čia.

Klasikinis ir tikriausiai daugelio ragautas, senoviškas pyragas su varške. Uogienės pertepimui rinkitės mėgstamiausią, labai tiks serbentų ar vyšnių. Labai skanus, sotus, iškepa didelis, todėl pakaks paragauti visai šeimai.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanus karamelinis krekerių tortas - taupus, nesudėtingas. Ypač tinka pagardinti rūgštesne uogiene.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate saldžius vyniotinius, tačiau neturite daug patirties virtuvėje, o gal tiesiog ieškote nesudėtingo, daug ingredientų nereikalaujančio skanėsto, rekomenduojame būtent šį receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Įspūdingai atrodantis ir tikrai labai skanus pyragas. Neįšsigąskite, paruošti jį paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Puri baltymų kepurė ragaujančius nestebins ne tik puošnia išvaizda, bet ir įdomiu skoniu beti tekstūra.

Receptą rasite čia.

Labai gardus, pagaminti nesunku, o ir produktai paprasti, neįmantrūs. Pertepimui rinkitės mėgstamą uogienę, ypač tiks rūgštesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Valgant šias spurgas, nė neįtartum, kad jų sudėtyje nėra nei kiaušinių, nei pieno produktų - tai puiki tradicinių spurgų alternatyva. Jas galite įdaryti rūgštesne uogiene ar skanauti be jos - spurgos nuostabios!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Minkštos, purios ir putlios bandelės, kurios tobulai tiks savaitgalio pusryčiams ar su popiečio kava. Iškepusias galima pabarstyti cukraus pudra, bet bus skanu ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardžios, kvapnios ir purios spurgytės. Iškepusias tinka pabarstyti cukraus pudra, bet bus skanu ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Švelnaus skonio tortas su maskarponės sūriu. Smaližiams taip patiks, kad mielai paprašys ir antro gabalėlio. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Vaikystės skonio pertepti vafliai, kokius ruošdavo mamos ir močiutės. Receptas tikrai labai paprastas, pavyks ir pradedantiesiems virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Daiva, Gudės hobis

Ina kviečia pasilepinti šiltais, skaniais ir kvapniais keksiukais. Vietoje vyšninio jogurto ir vyšnių uogienės galite naudoti ir kitokio skonio jogurtą bei uogienę. Beje, keksiukai skanūs ir atvėsę.

Receptą rasite čia.

Ar pamenate tokį pyragą iš vaikystės? Paruošti jį paprasta, o jei turite daug užsilikusios uogienės - net labai rekomenduotina, nes vienam pyragui sunaudosite net visą 500 ml stiklainiuką.

Receptą rasite čia.

Nepakartojamai skanus trupininis pyragas, tradicinio skonio, tačiau vietoje varškės - su kreminiu sūriu. Gardiname mėgstamiausia uogiene, labiausiai tinka rūgštesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Puri ir putli mielinė tešla ir uogienė - nuostabus derinys. Tuo įsitikinsite iškepę šių bandelių. Jos skanios ir šiltos, ir atvėsusios, patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital