Jeigu ieškote idėjų pietums ar vakarienei be mėsos ar vaišių stalui, mes turime, ką pasiūlyti! Rekomenduojame paįvairinti šventinį ar kasdienį stalą ir pagaminti bei paragauti ne tik labai gardžių, bet ir dailiai atrodančių skumbrės patiekalų, kurie sažavės šeimos narius ir svečius.
Pristatome net 34 puikius receptus, pagal kuriuos pagaminsite ir įprastą, ir šventinę vakarienę ir daugybę gardžių užkandžių. Skanumėlis!
Paprastas, bet nuostabaus skonio derinys. Jeigu mėgstate apskrudusią duonytę įtrinkite česnaku, tai suteiks užkandžiui daugiau pikantiškumo. Puošiame mėgstamais žalumynais. Duoną patiekimui galima paskrudinti skrudintuve ar tepti ant visai neskrudintos!
Labai skanios, sočios, pikantiškos ir tiesiog tobulos salotos, kurios pavyksta ne tik gardžios, bet ir puošnios. Rūkyta skumbrė jose labai dera, bet taip pat vietoje jos tinka ir tunas ar lašiša.
Puikus receptas, kuriam darbo įdėti reikia visai nedaug, o didžiąją dalį atlieka orkaitė. Taip paruošta skumbrė labai skani ir puošniai atrodo, tad tiks ir šventiniam stalui, tinka tiekti su ryžiais ar bulvėmis.
Švelnios tekstūros ir kiek pikantiško skonio - ypač gardi skumbrės užtepėlė su lydytu sūreliu (ruošiama be majonezo). Ji puikiai tinka įdaryti krepšelius, tepti ant krekerių, batono riekelių ar juodos duonos.
Tokios užtepėlės visiška klasika ant šventinių stalų, bet lepintis gardžiais skanumynais galima ir be šventės. Tai ši užtepėlė puikiai tiks ir ypatingoms progoms, ir tiesiog, kai norisi greitai ir skaniai. Tepame ant duonos riekės ar trapučių ir mėgaujamės. Labai paprasta pagaminti ir vos iš kelių ingredientų.
Vos keli ingredientai ir nuostabi užtepėlė jau ant Jūsų stalo. Užtepėlė skaniausia su skumbre, nes ji stipresnio, pikantiško skonio, tačiau galite naudoti ir kitokią žuvį - lašišą ar net konservuotą tuną. Sumuštinukai su šia užtepėle per šventes pirmi dingsta nuo stalo. Siūlome paragauti ir Jums!
Visai nesudėtingas receptas, kaip įdomiau paruošti skumbrę! Ingredientai įprasti kiekvienos šeimininkės ar šeimininko virtuvėje, o jų derinys - puikus. Majonezą recepte taip pat galima pakeisti grietine. Tiekti rekomenduojame su keptomis arba virtomis bulvytėmis ar virtais ryžiais.
Nuostabaus skonio ir labai greitai pagaminama užtepėlė! Visuomet akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o rezultatas tikrai maloniai nustebins svečius. Beje, galima ruošti ir su kitokia mėgstama rūkyta žuvimi.
Gardutėlė namuose marinuota skumbrė. Ar kada esate tokios ragavę? Gaminti tinka naudoti tiek šviežią, tiek šaldytą ir atitirpintą žuvį. Šalia išsivirus bulvyčių, galima tiesiog liežuvį nusikąsti!
Įdaryti kiaušiniai - vienas iš greičiausiai paruošiamų ir greičiausiai nuo stalo išgaruojančių užkandžių. O šie, su pikantišku skumbrės įdaru, tiesiog neatsivalgomai skanūs! Puošiami ikrais, bet bus skanu ir be jų.
Mėgstantiems žuvį labai patiks! Tiekiame su šviežiais žalumynais ir skanaujame puikų blynelių, rūkytos skumbres ir lydyto sūrelio skonių derinį. Beje, blyneliai skanūs ir su kitokia rūkyta žuvimi.
Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skonis - puikus. Skumbrė pagardinta puikiu prieskonių deriniu, o marinuojama vos pusvalandį, tad ir paruošti neužtruks. Tiekiame su daržovėmis, ryžiais ar bulvėmis.
Traškios paskrudintos bagetės riekelės ir ši kremiška skumbrės užtepėlė dera be galo gardžiai, atrodo žavingai, o paruošimui pakaks vos 20-30 minučių. Užtepėlę mes gardinome saulėje džiovintais pomidorais, bet vietoje jų tinka ir konservuotos paprikos ar tiesiog marinuoti agurkėliai.
Minkšti čeburekai su gardžiu ir kiek kitokiu įdaru - rūkyta skumbre ir džiovintais grybais. Išskirtiniai čeburekai maloniai nustebins ir sužavės kiekvieną.
Ruošdami šią skumbrę užtruksite vos keliolika minučių, o vakarienę paversite tikra aromatų ir skonių fiesta. Taip paruošta skumbrė bus ne tik aromatinga, bet ir sultinga, kvapni. Daržoves galite ruošti kokias mėgstate ar kokių turite namuose. Taip paruoštą skumbrę galite kepti ne tik orkaitėje, bet ir gamtoje ant grotelių.
Greitai paruošiamos ir labai skanios skumbrės salotos. Salotos pagardintos bulvėmis, todėl bus labai sočios. Ruošti galima ne tik su skumbre, bet ir kitokia rūkyta žuvimi. Jei salierų neturite, salotos bu skanios ir be jų.
Nesudėtingas paruošimas, o rezultatas maloniai nustebina! Šis kepimo būdas tinka ir kitoms žuvims, tačiau nei lydeka, nei upėtakis neturi to ypatingo skumbrės poskonio, kuris tiesiog tobulas.
Labai puikus receptas, norintiems nustebinti artimuosius. Soti, gardi, šventiška, bet paruošiama papraščiau nei gali pasirodyti. Tobula tiek kasdieniam stalui, kai norisi palepinti šeimyną, tiek šventėms.
Greitai paruošiama, taupi ir labai gardi lavašo užkandėlė, kuri puikiai tiks ir užkandžiams su draugais, ir į darbą pasiimti, ir šventiniam stalui. Gardžiausias bent valandą palaikytas šaldytuve.
Traškios, gaivios ir labai gardžios skumbrės salotos. Jei neturite salierų, galima pakeisti porais. Reikės vos penkių ingredientų, o skonis tikrai maloniai nustebins.
Itin paprastai paruošiama, itin skani, užtruks vos kelias minutes ir reikės vos kelių ingredientų! Rūkytos žuvies skonis persipina su agurkėlių gaiva ir kiekvienas kąsnelis tiesiog užburia... Tiekiame užtepę ant skrebučių ar kabina traškučiais.
Prabangaus skonio ir įspūdingos išvaizdos užtepėlė iš skumbrės ir ikrų, labai tinka tepti ant skrebučių ar krekerių. Papildomai užtepėlę galima pagardinti Filadelfijos sūriu, tuomet ji bus dar kremiškesnė.
Nepaprastai gardi, itin paprastai paruošiama orkaitėje kepta skumbrė. Nereikia iš anksto marinuoti, o iškepa vos per kelioliką minučių, ypač jei rinksitės nedideles skumbres.
Ypatingai skani užtepėlė, kurią rekomenduojame tiekti ant traškių duonelių, ypač gardu, jei jos su lukštesntomis saulėgrąžomis ar sėklomis. Užtepėlė ir pikantiška, ir gaivi, ir tiesiog neatsivalgomai skani.
Truputis pasiruošimo, šiek tiek marinavimo laiko ir vos 15 minučių orkaitėje - viskas, ko reikia greitiems ir gardiems pietums ar vakarienei. Tiekiame su ryžiais ar traškiomis bulvytėmis. Beje, taip paruoštą žuvį labai gardu kepti ir ant anglių, tuomet ji įgauna ypatingo dūmo kvapo.
Salotos labai sočios, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas pietums ar vakarienei. Salotos ne tik greitai paruošiamos, bet ir puikus būdas panaudoti virtų makaronų likučius. Gardžiausia su karštai rūkyta skumbre.
Jokių įmantrių ingredientų, o skonis - nuostabus. Taip iškepta skumbrė gardi ir šilta ir atvėsusi, tad ką tik iškeptą galėsite tiekti kaip karšta patiekalą, o atvėsusią naudoti užkandžiams.
Galbūt iš pirmo žvilgsnio šis ispaniškas omletas gali pasirodyti panašus į saldų pyragą, tačiau tai puikaus skonio, sotus, orkaitėje kepamas omletas su bulvėmis ir žuvimi. Ruošti galima iš šviežios ar rūkytos žuvies.
Gardžioji užtepėlė dera šventiniam užkandžių stalui ar ypatingiem pusryčiams, kai norisi kažko pikantiško. Užtepas ruošiamas su kaparėliais ir citrinų sultimis, bet jei neturite - ne bėda, bus gardu ir be jų.
Jeigu mėgstate bulvių kroketus ir skumbrę, siūlome išbandyti jų derinį viename, o dar ir su traškiomis bei gaiviomis salotomis. Kroketukai, beje, labai gardūs ir vieni, su aštriais ar pikantiškais padažais.