Ką dar iš jautienos? Dalinamės 29 gardžiais jautienos receptais!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-01-18
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 3)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 3)
@Shutterstock
Jautiena neretai ir tikrai nepelnytai pamirštama lietuvių virtuvėse, tačiau žvarbią žiemą norisi, kad namuose sklistų jaukūs ir viliojantys kvapai, o maistas būtų sotus ir sušildantis. Tad kviečiame rinktis iš gardžiausių jautienos patiekalų ir ragauti!
Soti, kvapni ir sušildanti čili sriuba pagal klasikinį receptą. Šis patiekalas patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima koreguoti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą.
Kai už lango šalta, visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu troškiniu! Mėsos gabaliuką rinkitės, kokį mėgstate, o bulvės ir perlinės kruopos užtikrins patiekalo sotumą. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.
Soti, tirštą ir tooookia skani! Paragavus šią sriubą norėsis gaminti ne kartą ir ne du, o paruošti ją taip nesudėtinga! Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei ar net svečiams nustebinti.
Kitoks užkandis iš virtų ryžių apvalkalo ir su puikiu jautienos įdaru - tinka tiek malta mėsa, tiek rūkyta vištiena ar kumpis. Traški išorė ir minštutėlis vidus, užkandis labai gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs.
Skanutėlis jautienos befstrogenas toks, kokį jį ragaudavome vaikystėje valgyklose. Kvapnus, sotus ir su ypatingu padažu. Tiesiog tobulai skanu su bulvių koše ir marinuotais burokėliais ar raugintais kopūstais.
Nuostabi klasikinė ukrainietiška barščių sriuba! Labai soti, labai skani ir labai kvapni sriuba. Tradiciškai ši sriuba gaminama su jautiena ir kiauliena vienodu kiekiu, tačiau labai skanu ir vien su jautiena, labiausiai tiktų mentė ar kulninė. Jei rinksitės kitą jautienos dalį, pvz., su kaulu, ją virkite kartu sriuboje, kaulas sultiniui priduos dar daugiau sodrumo.
Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaras. Pyragėliai šiek tiek primena lietuviškus kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Labai skanus, labai kreminis jautienos kepenėlių troškinys su nuostabiai kvapniu padažu, prie kurio labai tinka bulvių košė ar ryžiai, nes padažas toks skanus, kad jį norės suvalgyti iki paskutinio lašelio. Ypač gardu tiekti su raugintomis daržovėmis.
Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins mėgstančius gaminti, ar tuos, kurie labai nori išbandyti pagaminti lazaniją, tačiau prisibijančius, nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!
Puikus guliašas, kuris atstoja ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą, pagal tikrą vengrišką receptą. Beje, jei mėgstate, papildomai galite pagardinti morkomis, nors originaliame recepte jos nėra naudojamos, bet čia labai tiks.
Tradicinis ir labai sultinga sjautienos kepsnys. Jeigu turite galimybę gauti itin kokybiškos jautienos, verta išbandyti šį receptą, nes jame puikiai atsiskleidžia mėsos skonis. Šis kepsnys gardus ir atvėsęs, jį plonai supjausčius galima ruošti sumuštinius.
Gardūs orkaitėje kepti kukulaičiai su kvapniu padažu! Skanaujame su makaronais, bulvių koše ar tiesiog skrudinta baltos duonos riekele. Beje, atvėsusius galite naudoti sumuštiniams!
Kitoks, Airijos virtuvės įkvėptas jautienos troškinys su alumi, jo reikia visai nedaug, o skonių ir kvapų paletę jis tikrai paryškina! Tirštas padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio!
Jeigu mėgstate vytintą mėsą, jos visai nebūtina pirkti, galima paruošti ir namuose! Skonis išties nuostabus, o pastangų reikia visai nedaug. Tinka ruošti ir iš jautienos, ir iš kiaulienos nugarinės.
Sultingasis jautienos didkepsnis su nuostabiu garstyčių - sviesto padažu, kuris puikiai tinka prie kepsnio. Paruošite greitai, o skonis tiesiog neapsakomas.
Kiek kitokia, paprastesnė Čili sriubos versija. Trinta, todėl kremiška ir labai tiršta sriuba, kurią patiekdami pabarstome sūriu, tiks tiek fermentinis, tiek pelėsinis. Labai skanu su skrudintos duonos riekele.
Troškinta kvapni, nuostabiai skani jautiena su svogūnais ir džiovintomis slyvomis. Džiovinti vaisiai ir mėsa - klasikinis skonių derinys, kurį tikrai reikia išbandyti.
Jeigu vis kyla pagunda iškepti įspūdingą jautienos kepsnį, tačiau nedrąsu, kviečiame pasinaudoti šiuo puikiu receptu. Keli naudingi patarimai ir gudrybės, ir kepsniai jau garuos ant Jūsų šventinio stalo!
Prireiks visai nedaug ingredientų ir labai gardūs pietūs ar vakarienė jau ant Jūsų stalo! Jeigu norite, galite papildomai dėti virtų ryžių, smulkintos paprikos ar pievagrybių. Jeigu mėgstate aštriau, baklažanų bokštelius gardinkite aitriaisiais pipirais.
Sultingas, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis jautienos kepsnys su nuostabiu garnyru ir padažu. Gana greitai paruošiamas ir labai ypatingas patiekalas, kuris puikiai tiks šventiniam stalui.
Kinijos skonis Jūsų lėkštėje! Patiekalas labai primena Azijos restoranų virtuvės patiekalus su nuostabiu padažu ir sezamo sėklomis. Tiekiame su ryžiais.
Tikriausiai daugelis mėgsta makaronus, o prie jų tobulai dera jautienos troškinukas, nes makaronai sugeria puikų padažą, apsivelia juo ir perpina visus puikius skonius.
Į svajingąją Indiją nusikelsite vos per porą valandų virtuvėje! Ne visi patiekalai būna fotogeniški, tačiau šio troškinio skonis tiesiog nuostabus. Jis dažnai karaliauja mūsų virtuvėje.
Kai už lango negailestingai žvarbu, o namuose norisi šilumos ir jaukumo, sultingas jautienos kumpis nudžiugins namų gyventojus. Labai skanu su padažu ir garnyru šiltas, o atvėsusį pjaustome ant sumuštinių.
Jeigu mėgstate lietinius blynus, tačiau nesugalvojate, kokį naują įdarą jiems paruošti, siūlome išbandyti šį puikų receptą. Labai skanu su grietine ar pievagrybių padažu.