Ką dar iš brokolių? 38 skanutėliai receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-01-28
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Brokolių receptai
@Shutterstock

Brokolis - maistinga, vertinga ir labai skani daržovė! Brokolių nebūtina ilgai virti ar kepti, galima valgyti net termiškai neapdorotus, todėl juose gali išlikti daugiau naidingųjų elementų ir vitaimų.

Jei mėgstate brokolius, tačiau kartais pritrūksta fantazijos, ką dar iš jų paruošti, ar dar tik bandote juos prisijaukinti savo virtuvėje, dalinamės net 38 puikiais receptais!

 

Taip paruošta vištiena puiki - kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatai keičiami į daugiau skonio bei spalvų suteikiančiais brokolių žiedynais. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitai paruošiama, paprasta, bet tokia puiki užtepėlė tikrai tiks sotiems pusryčių sumuštiniams. Arba vieno kąsnio užkandėlėms ar brusketoms, net tikrai ir gardu, ir žaviai atrodo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios salotos tokios spalvingos, kad lėkštėje bus tikras pavasaris. Gaivios, traškios, paprastai paruošiamos ir labai gardžios. Tinkamos tiek šventiniam stalui, tiek puikios kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų ar gaivi pietų arba vakarienės idėja. Tinka įsidėti ir į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai kreminis, aromatingas, sotus ir skanus troškinys! Brokoliai iškepa ne per minkšti, o maloniai traškūs. Tinka tiekti pietums ar vakarienei, o jei norisi sočiau, galima valgyti kartu su ryžiais ar makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijiai

Kremiškas, jaukus ir sotus patiekalas, o tuo pačiu – pilnas daržovių ir pavasario spalvų, pasislėpusių švelnaus bešamelio padažo pataluose.

Receptą rasite čia.

Greita paruošiama vakarienė Azijos skonių gerbėjams! Jeigu mėgstate brokolius ir Azijos virtuvę, Jums turėtų patikti šis patiekalas. Jei mėgstate aitriau, galite dėti daugiau aitriosios paprikos, jei švelniau - mažiau. Mums šis patiekalas vidutinio aitrumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios, greitai paruošiamos salotos, kurios puikiai tinka akimirksniu paruošiamiems lengviems pietums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie vafliukai minkšti, sotūs, maistingi ir žaviai atrodantys, o pagaminami super paprastai. Ilgiausia dalis - tiesiog sulaukti, kol vaflinė padarys savo darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Karšti sumuštiniai su raugintais kopūstais? Tikrai taip! Tai kiek kitokia nei tradicinė Reuben sumuštinio versija, ši ruošiama be mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kai norisi kažko jaukaus, šie užkepti tortilijų suktinukai yra labai labai. Įkvėpti tex-mex stiliaus enčiladų, gausiai pagardinti prieskoniais ir sūriu, užkepti daržovėmis ir kremišku padažu - jie tiesiog tobulas comfort food, o pagaminami itin paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Pietums, kai norisi sušilti, sočiai pavalgyti ir pasimėgauti puikiu vaizdu lėkštėje puikiai tinka brokolių karis. Nesudėtinga paruošti, o taip gardu skanauti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs išorėje, minkšti viduje - labai skanūs brokolių ir sūrio kąsneliai. Mums jie labai gardūs tiek kaip garnyras, tiek kaip užkandis. Beje, skanūs ir atvėsę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Gyvename pasaulio krašte, kuriame pavasarį netikėtai gali atslinkti žvarbi žiema, o vidury kaitrios vasaros – vėsus ir lietingas ruduo. Gera turėti receptą skanios ir jaukios sriubos, kuri sušildys bet kurią dieną, kad ir koks metų laikas bebūtų už lango. Kepti svogūnai, salierų stiebai, morkos ir česnakai pripildys namus gardžių aromatų, brokolis sriubai suteiks lengvumo, o kepta vištiena – sotumo. Jei sriubos norisi dar tirštesnės ir riebesnės, liesą grietinėlę drąsiai keiskite riebia. Ingredientų sąraše nepraleiskite čederio sūrio – jis sriubai suteiks ir kremiškumo, ir malonaus pikantiškumo.

Receptą rasite čia.

Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems jaukų namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu (galima keisti ir fermentiniu).

Receptą rasite čia.

Maistingos brokolių salotos su avinžirniais. Traškios, spalvingos ir kokios jos skanios! Greitai paruošiamos ir dar greičiau išgaruoja nuo stalo. Ši žalia daržovė nusipelno tik kuo gražiausių žodžių!

Receptą rasite čia.

Skani ir maistinga vakarienė, kuriai reikės tik 10 minučių darbo ir 30 minučių orkaitėje! Šį patiekalą gaminame, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje.

Receptą rasite čia.

Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ieškantiems nekasdieniškų, bet paprastai pagaminamų, vegetariškų pietų idėjų – brokolių ir sūrio kepsneliai. Vos keli ingredientai ir pietūs paruošti! Šie kepsneliai labai gardūs ir kašti, ir atšalę, todėl gali būti puikus užkandis Jūsų pietų dėžutėje. Brokolių kepsneliai labai tiks ne tik su salotomis ar kitais garnyrais, juos taip pat galima panaudoti gaminant vegetariškus “mėsainius“.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas pyragas. Žuvį bei daržoves galite pasirinkti ir kitokias, kokias labiau mėgstate. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Traški, greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė. Valgome su pomidorų, česnakiniu ar kitokiu mėgstamu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sriubos niekada nebūna per daug. Šį kartą brokolių ir pievagrybių sriuba vos per 20 minučių! Sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus garnyras. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų - bulvių košę ar tradicinius ryžius. Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis. Jeigu norite sočiau - tinka patiekti su be lukšto virtu kiaušiniu, dėti sūdytos ar rūkytos lašišos.

Receptą rasite čia.

Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais.

Receptą rasite čia.

Šie "Orzo" makaronai (Lietuvoje jie parduodami “Puntine Grandi” pavadinimu) savo forma yra labai panašūs į ryžius. Jie labai tinka naudoti salotoms ir sriuboms, o su vištiena ir daržovėmis atsiskleidžia puikiais skoniais!

Receptą rasite čia.

Brokolių sriuba su grikiais? Skamba, galbūt, neįprastai, bet skonis tikrai puikus - sriuba soti, maistinga ir sušildanti. Na, o sūris čia labai tinka, jis suteikia labai gerą skonį ir tekstūrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Kišas yra nesaldus prancūziškas pyragas. Jis nesunkiai pagaminamas, jam galima panaudoti įvairius likučius, tinka patiekti tiek karštą, tiek ir šaltą, kišas yra sotus. Jį galite patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip užkandį, ir vežtis su savimi į gamtą.

Receptą rasite čia.

Šios gaivios, spalvingos ir labai gardžios salotos puikiai tiks tiek švenčių stalui, tiek kai noris lengvesnės vakarienės. Tradiciškai brokolių salotos gardinamos majonezu, tačiau šis receptas daug gaivesnis, nes naudojamas citrinis medaus ir garstyčių padažas su alyvuogių aliejumi, kuris čia tinka labai labai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis spalvingas kišo tipo pyragas papuoš kiekvieną stalą. Laiko jam pagaminti šiek tiek paskirti reikės, tačiau aktyvaus darbo visiškai nedaug, didžiąją jo dalį darys šaldytuvas ir orkaitė :)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai labai skani, lengvai ir labai greitai pagaminama duonelė. Be glitimo ir pieno produktų. Tinka įsidėti prie salotų, sumuštiniams gaminti, bet labai skanu įsidėti tiesiog duonelės ir šviežių daržovių!

Receptą rasite čia.

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Sotus ir labai skanus brokolių apkepas su vištiena ir daug daug sūrio! Paruošti šį apkepą tikrai labai paprastai. Brokolius galima pakeisti ir žiediniais kopūstais.

Receptą rasite čia.

Greitai pagaminami, spalvingi ir be galo skanūs - šie kepsneliai yra puiki išeitis, kai vakarienės norisi čia, dabar ir gardžiai. Daržoves mes rinkomės spalvingas bei gaivias, t.y. papriką bei brokolius, bet jas drąsiai keiskite pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puikus kiniškai paruoštos jautienos receptas, kokius dažnas Azijos virtuvės gerbėjas užsisako resotrane. Kristinos iš tinklaraščio "Ant medinės lentelės" receptas puikus ir tuo, kad nereikės daugybės įmantrių padažų!

Receptą rasite čia.

Tikras pavasaris lėkštėje! Tiems, kas mėgsta sūriai saldų junginį, šios ne tik sočios, maloniai gaivios, bet ir labai skanios salotos labai patiks. Na, o padažas tiesiog tobulai tinka šioms salotoms ir suteikia joms pikantiškumo su malonia rūgštele.

Receptą rasite čia.

Nesudėtinga, soti ir labai skani sriuba su brokoliais ir feta! Tinka ruošti ne tik su čia siūlomomis daržovėmis, bet ir kitokiomis, kokių turite ar kokias mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitas, sotus ir labai skanus apkepas. Paruošti tikrai neužtruks, o apkepas toks skanus, kad nuo stalo išgaruos akimirksniu! Tiekiame vieną ar su šviežiomis salotomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Greitai pagaminamas, sotus ir labai skanus apkepas su brokoliais ir sūriu. Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos. Beje, apkepas labai skanus ir atvėsęs, todėl puikiai tinka pasiimti pietums į darbą, net jei nėra galimybės jo pašildyti.

Receptą rasite čia.

Labai lengvai pagaminamos, gaivios, skanios ir maistingos salotos. Tinka ragauti vienas arba kaip garnyrą prie sotesnio patiekalo. Pilnos vitaminų!

Receptą rasite čia.

Paprastas, greitas ir labai skanus apkepas, kurį galite pagardinti ir kitais skanėstais, kurių rasite šaldytuve - morkomis, paprikomis, pievagrybiais ar net rūkytu kumpiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvai pagaminamas azijietiškų natų wok patiekalas, kuriam nebūtina net wok keptuvė. Tiek daržoves, tiek mėsą jam galite rinktis pačią įvairiausią, pagal tai, ką mėgstate ar turite po ranka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greita ir labai skani sriubytė, kai ieškote pietų idėjos, o prie puodų ilgai sukiotis nesinori. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Paprastai, greitai ir lengvai pavasario - vasaros vakarienei. Patiekalui tinka naudoti ne tik vištiena, bet ir kalakutiena. 

Receptą rasite čia.

Karštas patiekalas ir garnyras viename - maltos mėsos ir brokolių pyragas. Patiekti skanu vieną, su graikišku jogurtu, grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringa

Dar vienas puikus virtų bulvių blynelių - kepsnelių receptas! Šis patiekalas puikus ir tuo, kad juose slepiasi gardieji brokoliai, todėl tai puikus būdas jų įsiūlyti mažiesiems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiekite su jogurtiniu padažu ir šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanūs pietūs greitai ir nesudėtingai. Vietoje rūkyto kumpio tinka ir šoninė, o sūrį rinkitės mėgstamą ar net kelių sūrių mišinį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Trapi, puikaus skonio tešla ir skanutėlis brokolių ir sūrio įdaras. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Sočios, greitos ir maistingos brokolių salotos, pagardintos spanguolėmis, rūkytu kumpiu ir sūriu. Tinkga greitai vakarienei ar šventiniam vaišių stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Dale
2021-04-18 19:17
Super receptukai.Aciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital