Jonines pasitinkant - 39 patiekalų idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-06-20
Jonines pasitinkant - 39 patiekalų idėjos
@Shutterstock

Ilgasis Joninių savaitgalis jau čia pat! Ne tik sveikinsime Jonus ir Janinas, bet ir švęsime ilgiausią metų dieną ir trumpiausią naktį, o tam tiesiog būtina gardžiai pasistiprinti!

Dalinamės net 39 puikių receptų idėjomis, kurios pravers laiką leidžiant gamtoje ir mėgaujantis nuostabiais vasaros orais!

 

Pamarinuoti pakanka vos porą valandų, laikant uždengtą indą kambario temperatūroje. Tad jei netikėtai sugamanysite paiškylauti, galite greitai užmarinuoti mėsą ir keliauti į gamtą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai mėgstame šį užkandį pasigaminti tuomet, kai užsuka netikėti svečiai - pasiruošimas vos kelios minutės ir iškepa labai greitai. Jeigu norite dar įdomiau ir turite šaldytuve, papildomai labai tinka dėti rūkytos šoninės ar kumpio, saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių, jalapenų ar patepti pomidorų padažo. Labai svarbu pjaustant nesuploti duonos, kad ji išliktų puri, minkšta ir iškilusi, todėl tą reikėtų daryti labai aštriu peiliu ar specialiu duonos peiliu. Iškeptą ja labai patogu pasiimti su savimi į gamtą, taip pat galima paruošti iš anksto, o iškepti ant grilio grotelių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. Po lėto kepimo orkaitėje, aptepus padažu, galima kepima pabaigti ir ant grilio, virš kaitrių žarijų. Taip pat galima pasigaminti kaip paruoštuką - lėtai iškepti orkaitėje, supakuoti į sandarų indą ir pasiimti į gamtą: aptepti padažu ir baigti kepima ant grilio.

Receptą rasite čia.

Labai gaivus, skanus ir greitai pagaminamas užkandis, kuris ne tik labai skanus, bet ir puošnus, tad tokiomis vaišėmis nustebinsite visus svečius.

Receptą rasite čia.

Puikus, klasikinis ir tikriausiai daugeliui žinomas šašlykų marinavimo būdas - su kefyru! Dar jo neišbandėte? Būtinai paragaukite su kefyru marinuotų šašlykų ir vienintelis dalykas, kurio gailėsitės, bus, kad nepadarėte to anksčiau! Kefyre marinuota mėsa būna itin minkšta ir sultinga.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis tortas su želė gabaliukais. Kuo įvairesnių spalvų želė pasirinksite, tuo dailesnis ir puošnesnis Jūsų tortas bus. Gaivu, labai dailu ir skanu! Puikus vasaros desertas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienos labai greitai paruošiamos salotos, kurios tiesiog puikiai dera prie karštų patiekalų. Galima jas paruošti ir vienas, kai norisi itin lengvų ir gaivių pietų. Jeigu ruošite svečiams ir norėsite juos nustebinti, agurkus galite pjaustyti ne griežinėliais, o plonomis juostelėmis - bus dar puošniau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Virš žarijų daugelis kepa šašlykus, pastaruoju metu išpopuliarėjo ir mėsainiai, o mes siūlome paragauti dar vieno puikaus, skanaus, lengvai paruošiamo grilio patiekalo - maltos mėsos liulia kebabo. Dalinamės patarimais ir išbandytais receptais, kaip paruošti patį gardžiausią liulia kebabą ir kaip jį iškepti virš žarijų, orkaitėje ar net keptuvėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus, skanus, su gardžia apskrudusia plutele, o pastangų jam paruošti reikia visai nedaug. Beje, sūris toks skanus, kad rekomenduojame iš karto kepti ne vieną. Jį sus savimi pasiimti galite jau iškeptą arba viską paruošti pagal receptą, o kepti jau iškylaujant, suvyniotą į foliją, ant grilio grotelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Itin greitai paruošiamos avokadų ir kiaušinių salotos - užtėpėlė. Puikiai tiks ne tik ant skrebučio, bet ir prie virtų bulvių ar silkės. Jeigu norite skalsesnio, šventiškesnio varianto, vietoje jogurto galima naudoti majonezą ar grietinę. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanus Medutis! Tokio dar tikriausiai nesate ragavę - jam nereikia kočioti lakštų,o švelnus grietinės kremas pagardintas spalvingais želė gabaliukais. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Labai skanus ir sultingas šašlykas. Alų jam tinka naudoti tamsų, nes jis stipresnio skonio, bet  galite rinktis ir bet kokią kitą savo mėgstamo alaus rūšį. Nealkoholinis alus tinka kuo puikiausiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Labai greitai paruošiamos uzbekiškos pomidorų salotos, kurioms net nereikia aliejaus! Salotoms reikia vos kelių ingredientų ir kelių minučių! Tinka ruošti iš karto ant šašlykinės sudėjus iešmus, joms pastovėti reikės kaip tik tiek laiko, kiek užtruks, kol iškeps mėsa.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivus ir spalvingas vasaros tortas. Torto biskvitai natūraliai spalvingi nuo špinatų, bet nesijaudinkite, jų skonio visai nesijaučia.

Receptą rasite čia.

Oro temperatūrai vis kylant norisi atsigaivinti gėrimais, tačiau labai saldūs limonadai troškulį malšina prastai, o paprastas vanduo greitai pabosta? Dalinamės patarimais, kaip pagardinti vandenį įvairiais vaisiais, daržovėmis, žolelėmis, arbata ir kitais priedais - tokie naminiai šalti gėrimai yra tikras išsigelbėjimas karštomis dienomis, be to jie naudingi sveikatai ir dailiai atrodo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Bafalo sparneliai itin mėgstami Amerikoje, pirmą kartą jie patiekti „Anchor Bar“ restorane, Bafalo mieste, iš ten ir paplito po visas valstijas, o vėliau ir po visą pasaulį. Sparneliai aštroko skonio, todėl tradiciškai patiekiami su gaiviomis salierų ir morkų lazdelėmis bei aštrumo pojūrį sušvelninančiu pelėsinio sūrio padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikiriausiai retas draugų pasisėdėjimas apsieina be keptos duonos su česnakais. Tačiau tokį skanėstą paruošti gamtoje sudėtinga. Siūlome gardžią alternatyvą - labai minkšta, puri, gardinta česnaku ir gausybe žalumynų, plėšoma duona!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Visai nesudėtingai paruošiamas ir labai skanūs užkandis ar net garnyras! Tai nėra desertas - taip keptas arbūzas savo tekstūra labiau primena žuvį, kai kuriems - mėsą. Bet kuriuo atveju, tai nekaloringas ir labai skanus patiekalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoje paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!

Receptą rasite čia.

Serbiška užtepėlė, tiekiama prie grilio ar kitokių mėsos patiekalų - šašlykų, kepsnelių, sparnelių. Derinys gali pasirodyti neįprastas, bet tikrai gardus! Beje, labai skanu ir užtepti ant skrebučio, kabinti daržovių ar duonos lazdelėmis.

Receptą rasite čia.

Minkštutėlis, sultingas ir labai skanus šašlykas, kuriam suminkštinti naudojami svogūnai. Jeigu nesate didelis svogūnų skonio gerbėjas, nesijaudinkite, jie suteikia mėsai švelnumo ir jų pačių skonio beveik ir nesijaučia. Pagal tokį receptą mėsą marinuoti populiaru šašlykų tėvynėje - Kaukazo šalyse. Ten taip dažniau ruošiama aviena, na o lietuviškam skoniui šį marinatą naudojame kiaulienai. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis varškinis tinginys be galo skanus - toks beveik tortas, o pagaminamas akimirksniu. Braškės jam suteikia gaivos, o maskarponė - kremiškumo ir tirpimo burnoje pojūčio. Jei palaikysite šaldiklyje, primins ledų tortą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tiems, kas neturi kantrybės laukti žiemos, kad paragauti traškių agurkėlių, siūlome išbandyti šį puikų receptą. Agurkėliai vos per pusę dienos tampa labai skanūs ir išlieka traškūs. Agurkų skonis priklausys nuo mineralinio vandens. Atkrepkite dėmesį, kad kuo sūresnis mineralinis, tuo mažiau druskos reikėtų papildomai dėti, ir atvirkščiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Nesudėtingai ir greitai paruošiamas patiekalas karštai vasaros dienai. Ši užtepėlė labai gaivi! Ir nebūtinai užtepta ant duonos - galite ją kabinti daržovių lazdelėmis, sukti į salotą, gardinti šviežias virtas bulvytes ar kaip tik sugalvosite, ji skani ir kaip padažas, ir kaip garnyras, ir kaip užkandis. Beje, užtepėlę galima ruošti ir be avokadų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Idėja gali pasirodyti kiek neįprasta, bet išbandyti ją tikrai verta! Šašlykai iškepa minkšti ir labai sultingi, mėsa itin kvapni ir šalia net nereikės pomidorų padažo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šios armonikėlės puikiai iškepa žarijose, tad galima ruošti kartu su pagrindiniu patiekalu. Į armonikėlių tarpelius galima įdėti lašinukų, riebesnės rūkytos šoninės gabalėlių, pabarstyti žalumynais, kepti su svogūnais - daugybė galimybių improvizuoti.

Receptą rasite čia.

Galbūt netikėta, bet avokadas ir braškės puikiai dera tarpusavyje. Nuostabiai gaivus užkandis. Špinatus tinka keisti gražgarste ar kitais žalumynais. Jei norite kiek sotesnių salotų, jas galite papildyti mocarelos ar fetos sūrio gabaliukais.

Receptą rasite čia.

Skani ir greita užkandėlė, kuria galima mėgautis ir šilta, ir šalta! Prireiks vos kelių ingredientų ir sotus skanėsas jau ant Jūsų stalo. Jeigu visgi gamtoje užkandėlės norėtumėte ragauti šiltos, ją galite suvynioti į foliją ir trumpai, iš abiejų pusių pakaitinti ant grilio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gira - vienas geriausiai atgaivinančių ir vienas labiausiai mėgstamų gėrimų Lietuvoje. Tiesa, su sąlyga, kad gira natūrali. Daugiau giros jums pirkti tikrai nereikės, nes siūlome išmokti nuostabaus skonio duonos girą gaminti namuose! O taip pat pasidalinsime ir įvairių duonos girų receptais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu pabodo ant grilio kepti kiaulieną, siūlome išsikepti vištienos! Pamarinuoti ją pakaks tiek laiko, kol sudegs malkos ir įšils grilis. Na, o jeigu norite pasiruošti iš anksto, pvz., iš vakaro, tinka ir taip - vištienos skonis bus dar sodresnis.

Receptą rasite čia.

Galbūt šis derinys skamba kiek neįprastai, bet jis tikrai puikus, arbūzas ir fetos sūris skonio klausimu dera tiesiog tobulai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiškas, švelnus, su malonia braškių gaiva ir vasariškai spalvingas tortas savo skoniu ir išvaizda pakerės visus smaližius - ir mažus, ir didelius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Greitai paruošiamos, maistingos, sočios ir pasakiškai skanios salotos pietums ar vakarienei. Jei norite, papildomai labai tiktų dėti šiek tiek smulkinto rausvojo svogūno, lukštentų saulėgrąžų ar graikinių riešutų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ananasai puikiai tinka ne tik desertams, bet ir kepti ant grotelių! Tai ypatingas garnyras prie karštų patiekalų, ypač vištienos, bet tinka ir kaip desertas - su ledais, tuomet nedėkite aitriųjų pipirų! Beje, jei oras nelepina, kepti gailma ir ant grilio keptuvės ar labai kaitrioje orkaitėje, viršutinėje lentynoje po kaitinimo grotelėmis. Tokiu atveju, viduryje kepimo ananasus reikėtų apversti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dailus ir gardus užkandis. Galima ruošti su majonezu ir sūriu arba sūrį galima pakeisti grūdėta varške (prieš tai ją nuvarvinkite nuo skysčio), o vietoje majonezo dėti graikiško jogurto, sumaišyto su trupučiu aštresnių garstyčių - taip pat labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapnus ir minkštas šašlykas. Paruošimui tikrai nereikia jokių įmantrių ingredientų, o marinavimui reikės vos kelių valandų. Prieš kepant nepamirškite nubraukti svogūnų, nes jie kepdami svyla.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, vasariškas torto receptas. Kremiškas maskarponės sūrio sluoksnis ir gaivi želė bei uogos tobulai dera tarpusavyje! Tortas labai šventiškai atrodo ir ypatingo skanumo, tad tiks ir vasariškai progai paminėti.

Receptą rasite čia.

Puiki užtepėlė, kurioje persipina viskas: ir malonus kremiškumas, ir gaiva, ir lengvumas, ir česnako pikantiškumas. Vietoje grietinės galima naudoti ir graikišką jogurtą, vietoje žaliosios citrinos - paprastą, o avokadus rinkitės gerai prinokusius.

Receptą rasite čia.

Burnoje tirpstantis morengas, plakta grietinėlė ir šviežios uogos bei vaisiai - „Pavlova“ ne veltui yra vienas mėgstamiausių vasaros desertų! Siūlome susipažinti su šiuo tradiciniu, dailiu ir labai subtiliu skanėstu bei išmokti jį iškepti taip, kad džiugintų ir akis, ir gomurį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kuriam kepsnines ir lekiame pietauti lauke. Jeigu dar nesate išbandę šašlykų marinuoti obuolių sultyse, rekomenduojame tą būtinai padaryti, nes taip marinuotų šašlykų skonis tiesiog puikus, sultingas ir minkštutis.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio vyniotinis, kuris puikiai tinka valgyti ir šiltą, kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. O dar ir pasakiškai dailus, tad tikrai papuoš šventinį stalą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Tortas kaip tik tokiems šiltiems orams! Spalvingas, gaivus, labai skanus, o reikės vos penkių ingredientų. Ruošiamas su braškėmis ir šilauogėmis, bet puikiai tiks ir kitokios mėgstamos uogos.

Receptą rasite čia.

Nuostabus užkandis, kuris tikrai nustebins svečius. Paruošti visai paprasta, o tiek vaizdas, tiek skonis - nuostabus. Ragaujame ir šiltą, ir atvėsusį.

Receptą rasite čia.

Šis, iš pirmo žvilgsnio didelį sumuštinį primenantis užkandis, nustebins svečius ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda. Drąsiai eksperimentuokite su įdaru – naudokite savo mėgiamus ingredientus. Lašišą keiskite skumbre arba vytintu kumpiu, pridėkite juostelėmis pjaustytų paprikų ar ridikėlio griežinėlių.

Receptą rasite čia.

Sočios, greitos ir maistingos brokolių salotos, pagardintos spanguolėmis, rūkytu kumpiu ir sūriu. Tinkga greitai vakarienei ar šventiniam vaišių stalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Įdomus, netikėtas, paprastas, bet tikrai skanus įdaras. Tai puikus būdas sunaudoti užsistovėjusius maisto likučius šaldytuve. Paruošę tokį lavašą, manau, tikrai nustebinsite ir save, ir savo svečius.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital