Joninės nenuobodžiai - 39 šventiški grilio ir ne tik receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-06-20
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 4)
@Shutterstock
Ilgasis Joninių savaitgalis jau čia pat! Ne tik sveikinsime Jonus ir Janinas, bet ir švęsime ilgiausią metų dieną ir trumpiausią naktį, o tam tiesiog būtina gardžiai pasistiprinti!
Dalinamės net 39 puikių receptų idėjomis, kurios pravers laiką leidžiant gamtoje ir mėgaujantis nuostabiais vasaros orais!
Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums!
Tai labai gardus marinatas mėsai, kuriuo norėsis marinuoti vis dažniau! Mėsytė iškepa sultinga ir be galo skani, o tiekti gardu su virtais ryžiais, mėgstamomis daržovėmis, salotomis ar bulvėmis.
Šio deserto skonis tiesiog alsuoja vasara! Gaivus, kremiškas, sutirpstantis burnoje. Šis desertas braškinis, bet receptu drąsiai improvizuokite - pvz. braškes keiskite vyšniomis, šilauogėmis, avietėmis ar mėgiamais vaisiais kaip persikai ar mangai.
Labai mėgstame šį užkandį pasigaminti tuomet, kai užsuka netikėti svečiai - pasiruošimas vos kelios minutės ir iškepa labai greitai. Jeigu norite dar įdomiau ir turite šaldytuve, papildomai labai tinka dėti rūkytos šoninės ar kumpio, saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių, jalapenų ar patepti pomidorų padažo. Labai svarbu pjaustant nesuploti duonos, kad ji išliktų puri, minkšta ir iškilusi, todėl tą reikėtų daryti labai aštriu peiliu ar specialiu duonos peiliu. Iškeptą ja labai patogu pasiimti su savimi į gamtą, taip pat galima paruošti iš anksto, o iškepti ant grilio grotelių!
Šoninė pagardina daugelį patiekalų. Kepama virš kaitrių žarijų, ji apskrunda iki gardaus traškumo, o vištienai suteikia papildomo sultingumo. Ką jau bekalbėti apie aromatą – jis nuostabus! Tai sotūs iešmeliai, kuriuose dera paprasti, daugelio mėgstami skoniai. Paruošite juos labai greitai, išbandykite!
Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.
Kai norisi iškepti vištieną taip, kad būtų drėgna ir puikaus aromato bei skonio, šis marinatas yra tikras gelbėtojas. Paruošiamas super paprastai, vos iš kelių ingredientų, o jame palaikyta vištiena iškepa sultinga ir labai skani. Pamarinuotą vištieną galima kepti kaip tik norite - grilyje, keptuvėje ar orkaitėje.
Vos 10 minučių ir puikus marinatas paruoštas. Tuomet reikia tik sudėti vištieną ir palikti marinuotis, o tada kepti kaip tik norisi - griliuje, ant orkaitės grotelių ar tiesiog keptuvėje. Mėsytė Iškepa sultinga, aromatinga ir tobulai skani.
Šios salotos pernai buvo matomos bene kiekviename socialiniame tinkle, bet ypač išpopuliarėjo TIK TOK. Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.
Krevetės iškepa ypatingo traškumo. Krevetėms akompanuojančią gvakamolė papildyta jogurtu bei kuminu ir primena indišką raitos padažą - sunku atsispirti.
Vasara, karštis, puikūs grilio patiekalai, o prie viso to reikia ir gardaus gėrimo. Šis labai skanus, gaivus ir labai braškinis šaltas gėrimas atgaivins tobulai.
Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. Po lėto kepimo orkaitėje, aptepus padažu, galima kepima pabaigti ir ant grilio, virš kaitrių žarijų. Taip pat galima pasigaminti kaip paruoštuką - lėtai iškepti orkaitėje, supakuoti į sandarų indą ir pasiimti į gamtą: aptepti padažu ir baigti kepima ant grilio.
Ar mėgstate tortą Napoleoną? Jei mėgstate, šis greitai paruošiamas tortas patiks ne tik dėl to, kad yra labai skanus, bet ir todėl, kad virtuvėje ilgai sukiotis tikrai nereikės. Beje, gardintas braškėmis, tad jos tortui suteikia naują ir labai puikų skonį bei vasarišką gaivumą.
Šios keptos bulvytės su česnakiniu sviestu yra kažkas nuostabaus! Jos tokios skanios, kad norisi valgyti tiesiog vienas, tačiau jos pasitarnauja kaip puikus garnyras prie mėgstamų mėsos ar žuvies patiekalų.
Suktinukai puikiai tinka tiek ant šventinio, tiek kasdienio stalo, o šie tokie gaivūs, sotūs, tad puikiai tinka vasariškoms vaišėms. Paruošimas tikrai ilgai neužtrunka, tik reikia šiek tiek laiko, kad sutvirtėtų.
Šios spalvingos salotos ne tik skanios, bet ir maistingos. Tinka karštomis vasaros dienoms, kai norisi lengvo ir gaivaus patiekalo. Braškės suteikia malonų salstelėjimą, o agurkai gaivumą. Puikiai tiks kaip garnyras prie grilyje keptos mėsytės ar tiesiog valgyti vienas.
Tiramisu su uogomis – kur kas lengvesnis ir gaivesnis už tradicinį itališką desertą. Ingredientų sąraše čia nėra kavos, alkoholinių gėrimų ar žalių kiaušinių, tad saldėsis puikiausiai tinkamas ir vaikams. Į plakamą maskarponės ir grietinėlės kremą būtinai įmaišykite kelis šaukštus trintų braškių – kremo skonis bus dar gaivesnis ir vasariškesnis!
Nei vienas kepsnių vakarėlis neapsieina be gardžių priedų. Tai puikus padažas, kuris puikiai tinka daugeliui kepsninėje ruoštų patiekalų - prie kepsnelių, mėsainių ar net riebesnės žuvies.
Greitai paruošiamas, labai gardus ir minkštas vištienos šašlykas. Tiekiamas su puikiaus skonio, šiek tiek aštrumo turinčiu padažu, bet galima rinktis ir kitokį ar tiesiog apšlakstyti citrinos sultimis.
Labai skanus ir greitai pagaminamas patiekalas su smidrais. Kepti galima ne tik grilyje, bet ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tik keps šiek tiek ilgiau. Jeigu kepsite orkaitėje, papildomai smidrų galite ir neapvirti, nes jie spės suminkštėti.
Jei mėgstate panna cotta – šis desertas jums labai patiks, o ir sąžinė dėl kalorijų absoliučiai negrauš, jų čia minimumas. Desertas pavyksta kerintis, kvapnus, gaivinantis, netgi primenatis paukščių pieną, tik nesaldų.
Legvai pikantiško skonio krapų sviestas, kurį pagaminsite per 5 minutes! Jis tobulai skanus užteptas ant paskrudintos duonelės, su virtomis ar keptomis bulvytėmis, prie lašišos ar vištienos ar kaip tik sugalvosite. Beje, ruošti tinka ir su kitokiais žalumynais - petražolėmis, kalendra ar kitokiais mėgstamais.
Graikiško stiliaus mėsainis su vištienos šlaunelių mėsa, fetos sūriu ir tzadziki padažu - jis gaivus, skanus ir puikiai tiks tiems, kam jau pabodo tradiciniai mėsainiai!
Burgeriai, kuriuos kiekvienas gali susidėlioti pagal savo skonį - viskas sudėta ant didelės lentos, tad galima imti bandelę ir sluoksniuoti ant jos mėgstamus produktus. Išskirtinis mėsainių patiekimo būdas sužavės kiekvieną.
Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys su braškėmis - visi smaližiai liks sužavėti. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.
Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.
Šis braunis yra tiesiog vau! Toks maloniai drėgnas, tirpstantis burnoje ir kremiškas, lieka sužavėtas kiekvienas ragaujantis. Esame tikri, kad patiks ir jums!
Traiškytas mėsainis namuose – misija įmanoma. Tai populiarus ir lengvas būdas namuose išsikepti mėsainius, kurie turės visų mėgstamą traškią plutelę. Pagardinkite mėsainį BBQ padažu su medumi ir soja ir patiekite su keptomis bulvytėmis.
Virš žarijų daugelis kepa šašlykus, pastaruoju metu išpopuliarėjo ir mėsainiai, o mes siūlome paragauti dar vieno puikaus, skanaus, lengvai paruošiamo grilio patiekalo - maltos mėsos liulia kebabo. Dalinamės patarimais ir išbandytais receptais, kaip paruošti patį gardžiausią liulia kebabą ir kaip jį iškepti virš žarijų, orkaitėje ar net keptuvėje!
Traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.
Labai greitai paruošiamos uzbekiškos pomidorų salotos, kurioms net nereikia aliejaus! Salotoms reikia vos kelių ingredientų ir kelių minučių! Tinka ruošti iš karto ant šašlykinės sudėjus iešmus, joms pastovėti reikės kaip tik tiek laiko, kiek užtruks, kol iškeps mėsa.
Labai skanus ir sultingas šašlykas. Alų jam tinka naudoti tamsų, nes jis stipresnio skonio, bet galite rinktis ir bet kokią kitą savo mėgstamo alaus rūšį. Nealkoholinis alus tinka kuo puikiausiai!
Vištiena ir cinamonas galbūt atrodo neįprastas derinys, bet tikrai labai tinka. Maloniai nustebinantis skonis, kuris sužavės cinamono mėgėjus. Puikus būdas šį nuostabų prieskonį įtraukti ir į pietų gaminimą. Vištiena iškepa labai skani, puikaus aromato.
Tikiriausiai retas draugų pasisėdėjimas apsieina be keptos duonos su česnakais. Tačiau tokį skanėstą paruošti gamtoje sudėtinga. Siūlome gardžią alternatyvą - labai minkšta, puri, gardinta česnaku ir gausybe žalumynų, plėšoma duona!
Burnoje tirpstantis morengas, plakta grietinėlė ir šviežios uogos bei vaisiai - „Pavlova“ ne veltui yra vienas mėgstamiausių vasaros desertų! Siūlome susipažinti su šiuo tradiciniu, dailiu ir labai subtiliu skanėstu bei išmokti jį iškepti taip, kad džiugintų ir akis, ir gomurį.
Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoje paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį! Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!
Tiems, kas neturi kantrybės laukti žiemos, kad paragauti traškių agurkėlių, siūlome išbandyti šį puikų receptą. Agurkėliai vos per pusę dienos tampa labai skanūs ir išlieka traškūs. Agurkų skonis priklausys nuo mineralinio vandens. Atkrepkite dėmesį, kad kuo sūresnis mineralinis, tuo mažiau druskos reikėtų papildomai dėti, ir atvirkščiai.
Ananasai puikiai tinka ne tik desertams, bet ir kepti ant grotelių! Tai ypatingas garnyras prie karštų patiekalų, ypač vištienos, bet tinka ir kaip desertas - su ledais, tuomet nedėkite aitriųjų pipirų! Beje, jei oras nelepina, kepti gailma ir ant grilio keptuvės ar labai kaitrioje orkaitėje, viršutinėje lentynoje po kaitinimo grotelėmis. Tokiu atveju, viduryje kepimo ananasus reikėtų apversti.
Puiki užtepėlė, kurioje persipina viskas: ir malonus kremiškumas, ir gaiva, ir lengvumas, ir česnako pikantiškumas. Vietoje grietinės galima naudoti ir graikišką jogurtą, vietoje žaliosios citrinos - paprastą, o avokadus rinkitės gerai prinokusius.
Kvapnus ir minkštas šašlykas. Paruošimui tikrai nereikia jokių įmantrių ingredientų, o marinavimui reikės vos kelių valandų. Prieš kepant nepamirškite nubraukti svogūnų, nes jie kepdami svyla.
Tortas kaip tik tokiems šiltiems orams! Spalvingas, gaivus, labai skanus, o reikės vos penkių ingredientų. Ruošiamas su braškėmis ir šilauogėmis, bet puikiai tiks ir kitokios mėgstamos uogos.