Jaukiai rudeniškai - 36 sočių sriubų ir troškinių receptai vakarams sušildyti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-10-07
Jaukiai rudeniškai - 36 sočių sriubų ir troškinių receptai vakarams sušildyti
@Shutterstock

Nepelnytai dažnai savo virtuvėse pamirštame sriubas ir troškinius, o juk jie tokie skanūs! Ne tik skanūs, bet ir jaukia šiluma pripildantys skrandžius!

Tiek sriubos, tiek troškiniai ruošiami patys įvairiausi - ir su mėsa, ir be jos, ir iš įprastų, kiekvienam prieinamų, ir iš prabangesnių ingredientų, bet visi jie labai gardūs ir puikiai tinka žvarbios žiemos stalui. Pristatome net 36 gardžiausių sriubų ir troškinių receptus, iš kurių tikrai ką nors išsirinksite!

 

Kvapni, švelni ir labai skani sriuba! Šią sriubą paprastai mėgsta ir mažieji ragautojai, ir suaugę, nes ji ypatingai švelnaus, bet kartu ir išraiškingo skonio. Lydytą sūrelį galite rinktis klasikinį ar su priedais - kokį labiau mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima koreguoti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kai už lango šalta, visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu troškiniu! Mėsos gabaliuką rinkitės, kokį mėgstate, o bulvės ir perlinės kruopos užtikrins patiekalo sotumą. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Šakninės daržovės, pupelės, vištiena ir prieskoniai kartu susipina į nuostabiai jaukų ir sušildantį troškinį. O kur dar subtili pomidorų rūgštelė... Jei patiekalą ruošite tirštesnį - ragausite troškinį, jei skystesnį - sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Kvapnus ir gardus vištienos troškinys kitaip - užkeptas su bulvių košės kepure. Patiekalui galima sunaudoti bulvių košės likučius ir ilgai suktis virtuvėje nereikės - sumaišyti kelis ingredientus, pašauti į orkaitę ir truputį palaukti, kol iškeps.

Receptą rasite čia.

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys žvarbiomis žiemos dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, soti ir labai labai skani pomidorų sriuba su maistingais lęšiais. Jei naudosite šviežius pomidorus, juos reikėtų nuplikyti ir nulupti, o jeigu naudosite konservuotus, juos patariame rinktis iš karto be odelių ir dėti tiesiai prie kepintų česnakų. Sriuba be mėsos, tad tiks ir vegetarams, ir tiesiog lengvesniems pietums. Papildomai patiekiant galima apšlakstyti citrinų sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardžioji, kvapni ir sušildanti perlinių kruopų sriuba tiesiai iš vaikystės! Sriubą papildomai galima pagardinti raugintais agurkėliais, o tiekiame su žalumynais ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Savitą plovo receptą tikriausiai turi kiekviena Lietuvos šeima, o mes pristatome tokį, kuris turėtų patikti, jei plovą pabodo gaminti ant viryklės! Plovas puikiai išsitroškina ir savo puikiu aromatu sukviečia visus namiškius prie stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos - sotūs ir labai skanūs cukinijų kukulaičiai, troškinti pomidorų padaže. Gardu su makaronais, ryžiais ar bulvių koše!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - čia ji sultinga ir minkštutėlė. Nuostabaus padažo apgaupta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Ypatingai greitai pagaminama ir labai kvapni sriuba. Sriuba ruošiama iš imunitetą stiprinančių maisto produktų, o ir užtruksite vos kelioliką minučių. Receptas kviečia improvizuoti ir visus ingredientus bei jų proporcijas derinti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanus ir sušildantis troškinys. Malonaus kremiškumo suteikia kokosų pienas. Puikus patiekalas vakarienei be mėsos! Patiekti tinka su ryžiais ar tiesiog duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Labai kvapni, soti ir gundanti -  žiemiška Čili troškinio versija! Receptui galite rinktis mėgstamą - jautienos, kiaulienos ar net paukštienos faršą, o prieskonius, pagal savo skonį - jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau aitriųjų pipirų ir česnako, jei švelniau - jų galite ir visai atsisiakyti. Patiekiant labai tinka užberti tarkuoto sūrio ar žalumynų.

Receptą rasite čia.

Nuostabi klasikinė ukrainietiška barščių sriuba! Labai soti, labai skani ir labai kvapni sriuba! Virti ją galite iš liesesnės ar riebesnės mėsos, kaip labiau mėgstate. O tiekiame, žinoma, su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapnus, sotus ir sušildantis, klasikinis guliašas iš... kalakutienos! Taip patroškinta mėsa minkšta ir sultinga, o padažą norėsite išvalgyti iki paskutinio lašelio.

Receptą rasite čia.

Tiršta, soti ir labai gardi sriuba be mėsos! Puiki idėja lengvesniems pietums ar vakarienei. Sriuba maloniai saldžiarūgščio skonio, puikiai tinka ragauti su skrudintos duonos reikele.

Receptą rasite čia.

Supjaustyti kelias daržoves ir pašauti į orkaitę, sutrinti su vos keliais ingredientais ir viskas - sriuba paruošta. Šis patiekalas iš tų, kur beveik visą darbą už jus atliks orkaitė, o jums beliks mėgautis gardžiu rezultatu. Sriuba išties labai kvapni ir gardi, verta paragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiršta, soti ir sušildanti Čili sriuba! Jei mėgstate aštriau - berkite daugiau aštrių prieskonių ar česnako. Tiekite su saujele tarkuoto fermentinio sūrio ar trupinto pelėsinio sūrio ir skrudinta balta duona. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Kvapni, gardi ir sušildanti sriuba, kurią visai nesudėtinga paruošti ir labai skanu ragauti!  Jei nemėgstate pupelių, jas recepte galima keisti bulvėmis, kad sriuba išliktų soti. Tiekiame su grietine!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardūs ir nesudėtingai paruošiami čanachai su vištiena. Galima ruošti ir su kitokia mėsa, tačiau tuomet gali reikėti kiek ilgesnio troškinimo laiko. Ingredientus į puodynėles dėliokite būtent recepte nurodyta tvarka, tuomet bulvės sugers daugybę puikiausių skonių.

Receptą rasite čia.

Vištiena ir pievagrybiai - puikus derinys, o dar nuostabus grietinėlės padažas ir šiam skanėstui tiesiog neįmanoma atsispirti. Rekomenduojame ragauti su bulvių koše, makaronais, ryžiais ar baltos duonos riekele - kuo nors, kas padėtų padažą išvalgyti iki paskutinio lašelio, nes jis tikrai labai gardus. Papildomai pabaigoje į troškinį dar labai tinka įdėti saują špinatų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kas šaltą žiemą gali būti gardžiau nei tiršta, kreminė, kvapni moliūgų sriuba... Ir sušildys, ir skrandį patenkins! Paruošti šią sriubą yra labai paprasta, o rezultatas tiesiog nuostabus! Sriuboje dera daugybė žiemiškų skonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skani ukrainietiška sriuba labai sočiai - su mėsos virtinukais. Tokią sriubą labai tinka patiekti su šaukšteliu grietinės. Ji tokia gardi ir soti, kad pietums atstos ir sriubą ir karštą patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardus kreminis padažas su kepenėlėmis, jas rinktis galite mėgstamas - vištienos ar kitas. Skanaukite su bulvių koše, ryžiais ar makaronais. Jeigu neturite jogurto, apsieisite ir be jo - recepto autorė siūlo jį keisti grietine ar grietinėle. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Gardi sriuba tiesiai iš vaikystės. Šis patiekalas gali atstoti ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą, ypač jei virsite su daugiau frikadelių. Pagardinti galima šaukštu grietinės ar skanauti tiesiog be pagardų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikiais aromatais Indijos virtuvę primenantis vištienos troškinys. Tiekti gardžiausia su ryžiais ar duonos riekele. Kokosų pienas šiame troškinyje dera labiausiai, bet, jei jo neturite ar nemėgstate, galima pilti riebesnės grietinėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kreminė ir labai skani sriuba, kuri nuostabiais aromatais pripildys visus namus. Saldžių bulvių ir kokoso pieno derinys - laiko patikrinta klasika, kuri visada pasiteisina, o morkos suteikia sriubai papildomą skonių paletę. Vietoje morkų galima naudoti ir moliūgą, o vis kitokiam skoniui išgauti - skirtingus prieskonių mišinius - karį ar kitus mėgstamiausius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiška, gundančiai ir pavasariškai žalia, soti ir tikrai labai skani brokolių sriuba. Patiekiant galima pabarstyti trupučiu sūrio, tiks ir pelėsinis, jis sriubai priduos dar ypatingesnį aromatą.

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai labai norisi balandėlių, tačiau nėra nei laiko, nei noro ilgai suktis prie puodo. Taip paruošti balandėliai galbūt ne tokie dailūs, kaip klasikiniai, bet savo puikiu skoniu tikrai jiems nenusileidžia!

Receptą rasite čia.

Paprastas, kvapnus ir sotus troškinys, kuris tinka ir jaukiai šeimos vakarienei, ir svečius pavaišinti! Papildomai galima pilti grietinėlės, dėti kitų mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, morkų, paprikų arba gardinti grybais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani, kvapni ir sušildanti sriuba pietums ar vakarienei. Daržovių ir lydyto sūrelio skonių derinys tiesiog neatsispiriamai gardus, patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai kremiška žiedinio kopūsto sriuba tiems, kas mėgsta Azijos virtuvės patiekalus. Paruošite ją itin greitai, o išragausite dar greičiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Verdant šią sriubą tikrai pasakiškai pakvips visi namai! Beje, ji ne tik labai skani, bet ir puikiai tiks likučiams sunaudoti - į vieną sriubą galima sudėti kelių rūšių ir skirtingais būdais apdorotą mėsą - ir virtą, ir keptą, ir rūkytą, nuo to sriuba bus tik dar skanesnė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Mėgstate aštrią Čili sriubą? Šis receptas kaip tik Jums! Ji ir aštri, ir soti, ir sušildanti! Aštrumą recepte, žinoma, reguliuokite pagal savo skonį, o jei pavyks per aštriai, skonį sušvelninti galite šaukštu grietinės.

Receptą rasite čia.

Kiek kitokia moliūgų sriuba - pagardinta kvapniu kokosų pienu, kuris sriubai suteikia dar daugiau kremiškumo, ir rūkytos lašišos gabaliukais, nuo kurių sriuba tampa šventiškai ypatinga! Beje, jei nemėgstate žuvies, galima ruošti ir be jos arba pakeisti kepintos šoninės gabaliukais.

Receptą rasite čia.

Labai soti, skani ir lengva sriuba. Jei ruošite tirštesnę, gali tapti ir pagrindiniu pietų patiekalu. Tinka virti tiek su naminiais, tiek su koldūnais iš parduotuvės. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkėliais tikriausiai daugeliui primena močiutę ir vaikystę! Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, todėl siūlome prisiminti vaikystės skonį!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai kvapni ir skalsi svogūnų sriuba, kurioje svogūnų skonio beveik nesijaučia, tad jos mielai paragauja ir tie, kurie svogūnų nelabai mėgsta. Paruošti sriubą užtruks, tačiau rezultatas to vertas.

Receptą rasite čia.

Pagaminti paprasta, o valgyti nepaprastai skanu. Jaučio žandai troškinami ilgai žemoje temperatūroje, todėl gerai ištroškinti tiesiog byra į gabalėlius ir būna labai minkšti, sodraus skonio. Ypač skanu su bulvių koše ar duonos riekele, kuri sugertų visą puikų padažą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Puikus guliašas, kuris atstoja ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą, pagal tikrą vengiršką receptą. Beje, jei mėgstate, papildomai galite pagardinti morkomis, nors originaliame recepte jos nėra naudojamos, bet čia labai tiks.

Receptą rasite čia.

Tobula sriuba šaltam žiemos vakarui namuose. Švelnios kreminės konsistencijos, labai kvapni, jei norite - aštri, jei norite - švelni! Sriubą galite gardinti ne tik krevetėmis, bet, jei mėgstate, ir kitomis jūros gėrybėmis.

Receptą rasite čia.

Skani, soti ir lengvai pagaminama sriuba. Jeigu norisi sočiau, galite pačioje virimo pabaigoje (arba tiesiai į lėkštę, patiekiant) įdėti lengvai pakepintų parūkytų dešrelių arba kitos mėgstamos mėsos.

Receptą rasite čia.

Paprasti, neįmantrūs produktai ir nesudėtingas paruošimas - puikus troškinys tiems, kas mėgsta kepenėles. Tiekiame su mėgstamu garnyru, pvz., bulvių koše ar makaronais, taip pat labai tinka su raugintomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kitoks, Airijos virtuvės įkvėptas jautienos troškinys su alumi, jo reikia visai nedaug, o skonių ir kvapų paletę jis tikrai paryškina! Tirštas padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio!

Receptą rasite čia.

Kiek kitokia, paprastesnė Čili sriubos versija. Trinta, todėl kremiška ir labai tiršta sriuba, kurią patiekdami pabarstome sūriu, tiks tiek fermentinis, tiek pelėsinis. Labai skanu su skrudintos duonos riekele. 

Receptą rasite čia.

Gal kažkam pasirodysiantis neįprastas, bet tikrai puikus derinys - kiauliena ir obuoliai! Šis šventiškas duetas gali paįvairinti ir galbūt jau pabodusį įprastą guliašą naujais kvapais ir skoniais. Gardumėlis!

 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringa

Troškinys - idėja sveikuoliškiems pietums ar vakarienei. Sotus ir maistingas lęšių troškinys sušildys savo įmantriais skoniais ir suteiks sotumą jausmą be mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Labai greitai pagaminama, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujanti sriuba iš vaikystės. Sriua pieniška, tačiau gana soti, tiekiama su sviestu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Tikrai labai soti bulvių ir žirnelių sriuba, mums šis derinys šiek tiek kvepia vaikyste, o Jums? Dar praturtina gabalėliais vištienos ir tiesiog neįmanoma atsispirti neparagavus. Skanaus!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (3)
Pfff
2018-12-06 15:00
Straipsnio pavadinime 36 receptai, adrese - 29, o iš tikrųjų - 52. ATSAKYTI
Rena
2018-10-07 18:53
Kokie puikūs receptai. Ačiū. ATSAKYTI
Asta
2018-01-23 19:07
Nuostabūs receptai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis