Jaukiai rudeniškai - 39 sočių sriubų ir troškinių receptai vakarams sušildyti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-10-11
Sriubos ir troškiniai
@Shutterstock

Nepelnytai dažnai savo virtuvėse pamirštame sriubas ir troškinius, o juk jie tokie skanūs! Ne tik skanūs, bet ir jaukia šiluma pripildantys skrandžius!

Tiek sriubos, tiek troškiniai ruošiami patys įvairiausi - ir su mėsa, ir be jos, ir iš įprastų, kiekvienam prieinamų, ir iš prabangesnių ingredientų, bet visi jie labai gardūs ir puikiai tinka žvarbios žiemos stalui. Pristatome net 39 gardžiausių sriubų ir troškinių receptus, iš kurių tikrai ką nors išsirinksite!

 

Kai už lango šalta, visą šeimą galite pradžiuginti gardžiu troškiniu! Mėsos gabaliuką rinkitės, kokį mėgstate, o bulvės ir perlinės kruopos užtikrins patiekalo sotumą. Labai skanu su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Avinžirniai - nuostabus baltymų šaltinis, jei nevalgote mėsos ar tiesiog norite pagaminti daugiau vegetariškų ir veganiškų patiekalų. Gaminant daržovių troškinius, avinžirniai puikiai tinka, nes suteikia daugiau sotumo ir maistingumo. O pats šis troškinys savo skoniu nukelia link Maroko virtuvės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Patiekiant barstome žalumynais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima koreguoti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai nėra klasikinis befstrogenas, kuris gaminamas iš jautienos, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Ir itin greitai bei nesudėtingai paruošiama, būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį, labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!

Receptą rasite čia.

Kremiška, jauki ir sušildanti kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys! Sriubą, žinoma, labai skanu pagardinti kepinta šonine, bet jei nenorite, skanu bus ir be jos.

Receptą rasite čia.

Labai soti, sušildanti sriuba, ji tiršta, net primena troškinį. Puiki ir tuo, kad daugelį produktų galima paruošti iš anksto, o, kai jau norėsis sriubos, viską sukrauti į puodą ir trumpai pašildyti. Beje, ši sriuba bus nemažiau skani ir be ryžių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni, soti ir tiršta kopūstų sriuba su kukulaičiais ne tik pamalonins skrandį, bet iš sušildys žvarbiomis žiemos dienomis! Sriuba gana soti, todėl puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas. Tiekiame užbėrę žalumynų ar su grietine. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - čia ji sultinga ir minkštutėlė. Nuostabaus padažo apgaupta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Čachochbilis yra tradicinis Gruzijos virtuvės patiekalas. Tai vištienos, svogūnų ir pomidorų troškinys, pagardintas česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis. Siūlome išmokti gaminti šį nesudėtingą patiekalą ir kviečiame išbandyti šiuos mūsų mėgstamus čachochbilio receptus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai kvapni, soti ir gundanti -  žiemiška Čili troškinio versija! Receptui galite rinktis mėgstamą - jautienos, kiaulienos ar net paukštienos faršą, o prieskonius, pagal savo skonį - jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau aitriųjų pipirų ir česnako, jei švelniau - jų galite ir visai atsisiakyti. Patiekiant labai tinka užberti tarkuoto sūrio ar žalumynų.

Receptą rasite čia.

Ypatingai greitai pagaminama ir labai kvapni sriuba. Sriuba ruošiama iš imunitetą stiprinančių maisto produktų, o ir užtruksite vos kelioliką minučių. Receptas kviečia improvizuoti ir visus ingredientus bei jų proporcijas derinti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Jeigu ieškote idėjos greitai vakarienei, ją jau radote! Taip paruošta vištiena labai kvapni, paruošti neužtrunka, o mėsytė sultinga, minkšta ir super skani. Labai gardu valgyti su ryžiais, makaronais ar šviežia duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Guliašas yra nepamainomas patiekalas šaltą rudens ar žiemos dieną. Kviečiame išmokti gaminti ryškaus skonio ir burnoje tirpstantį guliašą, dalinamės naudingais patarimais ir siūlome išbandyti tradicinius guliašo receptus bei įvairias šio patiekalo variacijas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiršta, kreminė, švelnaus skonio sriuba. Nesudėtingai paruošiama, labai soti ir puikiai sušildanti. Užsienyje ją vadina sūrainio sriuba (angl. cheeseburger soup), nes įprastai naudojama jautiena, tuomet lydytas sūris ir tiekiama su mėsainių bandelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šis greitai paruošiamas troškinys su mėsa, daržovėmis ir ryžiais labai sotus bei skanus. Jam mus įkvėpė legendinis kreolų virtuvės patiekalas "Jambalaya", tik į klasikinį "Jambalaya" paprastai dar dedamos ir jūrų gerybės. Šis troškinukas labai atviras interpretacijoms - ingredientus drąsiai koreguokite pagal savo skonį ar tai ką turite šaldytuve - galima kažką išimti, o kažką pridėti. O paruošti visiškai nesudėtinga ir nereikia daug laiko - kol ryžiai verda, viską iškepu, paruošiu, o vėliau lieka tik sumaišyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, ką dar skanaus paruošti iš perlinių kruopų, ši skani ir soti sriuba puikus variantas gardiems pietums, su vištiena ji dar sotesnė ir gardesnė! Patiekiant tinka pagardinti graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Pasakiškai kremiškas ir labai skanus ryžių troškinukas su pievagrybiais, žirneliais ir sūriu. Paruošite greitai, o rezultatas maloniai nustebins! Tai puiki idėja romantiškiems pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.

Kremiška, švelni, tiršta ir ypatingai skani sriuba. Žinoma, tradicinė grybienė taip pat verdama iš miško grybų, bet šis variantas labiau draugiškas, kai nėra šviežių (ar šaldytų) miško grybų. Ji visai kitokia nei tradicinė lietuviška grybų sriuba - sriuba be bulvių, pagardinta malta paprika, pagadinta švelnia rūgštele - citrinos sultimis ir grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Grietinėlę sriuboje galima keisti ir lydytu sūreliu.

Receptą rasite čia.

Ši sriuba pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausia :-)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Greitas ir labai skanus torškinukas pietums be mėsos. Troškinys pavyksta sotus, kvapnus ir labai maistingas, avinžirniuose gausu baltymų! Tiekiame dažniausiai su ryžiais, bet tinka ir bulvių košė ar tiesiog duonos riekelė. Ruošiant su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles reikėtų įpjauti kryžmai ir nuplikyti, tuomet jie lengvai nusilups.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši sriuba gausi skonių, kvapų, aromatų. Ir švelni, ir sodri tuo pačiu metu. Joje puikiai dera visi produktai, net salierų stiebai, kurių šiaip jau nelabai mėgstu. O rūkyta lašiša ir bulvės… na, jie galėtų būti pora ir gyventi ilgai ir laimingai, toks nuostabus čia buvo jų duetas. Ką dar besakyti – tiesiog gaminkite!

Receptą rasite čia.

Ramen sriuba patiekiama dideliame dubenyje su makaronais, tradiciškai - labai plonais kvietiniais, nors šiais laikais galima rasti ir beglitimių ramen skirtų makaronų. Ramen išskirtiniai bruožai yra ryškaus skonio sultinys (dažniausiai gaminamas iš mėsos arba paukštienos, kartais žuvies ar jūros gėrybių, yra ir augalinės kilmės variacijų)  ir gausybės ingredientų, tarp kurių dažniausiai būna soti mėsa (kiauliena, jautiena) arba paukštiena.

Receptą rasite čia.

Burgundiškas jautienos troškinys yra vienas populiariausių jautienos troškinių. Ypač mėgstamas JAV, kur troškinį išpopuliarino garsioji Julia Child, teigusi, kad tai pats skaniausias jautienos patiekalas. Pavadinimas galbūt skamba prabangiai ir skonis tikrai stebina, tačiau jam puikiai tiks pigi jautienos dalis ir paprasčiausias sausas raudonas vynas. Svarbiausia dalis - naudoti puodą, kuris tinka kaitinti ir orkaitėje. Daugiau garžių jautienos troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiška kreminė, švelnaus skonio keptų morkų sriuba. Keptos morkos įgauna sodresnį skonį, todėl ir sriuba virsta išties ypatinga! Sriuba tiekiama su sorų kruopomis, bet skani bus ir tiesiog viena ar su duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sotus, jaukus ir sušildantis vištienos troškinys kitaip - moliūge! Daržoves troškiniui galite drąsiai rinktis savo nuožiūra, o vietoje kreminio sūrio puikiai tinka ir kitoks mėgiamas tepamas sūrelis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kremiška, jauki ir sušildanti kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys! Sriubą, žinoma, labai skanu pagardinti kepinta šonine, bet jei nenorite, skanu bus ir be jos.

Receptą rasite čia.

Troškinio pavadinimas kilęs iš fricassee gaminimo technikos pavadinimo. Tai būdas, kai mėsa supjaustoma ir iš pradžių yra apkepama, o tuomet patroškinama padaže. Viskas apkepama, o tik vėliau troškinama baltame padaže - tradiciškai yra naudojamas bešamelio padažas, tačiau kartais jis pakeičiamas kitais baltais padažais su grietinėle, grietine, sūriu, baltu vynu. Dar daugiau gardžių troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši sriuba skani ir aromatinga, tačiau šauniausia, kad ji taip pat labai sveika bei maistinga. Geras naminis sultinys gydo sielą ir kūną, aprūpina mūsų organizmą visu šūsniu naudingųjų medžiagų. Sakoma, kad ir peršalus jis gydo geriau negu arbatos, na o po vakarėlio atstato prarastas medžiagas bei suteikia jėgų ir energijos.

Receptą rasite čia.

Gardūs ir nesudėtingai paruošiami čanachai su vištiena. Galima ruošti ir su kitokia mėsa, tačiau tuomet gali reikėti kiek ilgesnio troškinimo laiko. Ingredientus į puodynėles dėliokite būtent recepte nurodyta tvarka, tuomet bulvės sugers daugybę puikiausių skonių.

Receptą rasite čia.

Rudeniui prasidėjus, sriubos vis dažniau puikuojasi ant mūsų stalo, šį kartą - pomidorinė vištienos ir daržovių sriuba su pupelėmis. Labai skani, soti, o ir pagaminti nesudėtinga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Grietinėlės padažas pagardintas špinatais ir vyšniniais pomidorais. Labai kvapnu, gardu, patiekti puikiai tinka su ryžiais.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiami vištienos kukulaičiai padaže. Pasiruošimo reikia nedaug, o skonis tiesiog puikus! Valgyti puikiai tinka su bulvių koše arba tiesiog duonos riekele, na, kažkuo, kas padeda iki paskutinio lašo suvalgyti padažą. Jei norite, papildomai į padažą galima dėti smulkintos paprikos ar tarkuotų morkų, tuomet juos reikėtų apkepinti su svogūnais. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Indijoje avinžirniai mėgstami naudoti sriuboms ir troškiniams, nes ten tai sotus ir pigus ingredientas. Šį troškinį paruošti labai lengva, jį galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą su duona arba su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikiais aromatais Indijos virtuvę primenantis vištienos troškinys. Tiekti gardžiausia su ryžiais ar duonos riekele. Kokosų pienas šiame troškinyje dera labiausiai, bet, jei jo neturite ar nemėgstate, galima pilti riebesnės grietinėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas, kai labai norisi balandėlių, tačiau nėra nei laiko, nei noro ilgai suktis prie puodo. Taip paruošti balandėliai galbūt ne tokie dailūs, kaip klasikiniai, bet savo puikiu skoniu tikrai jiems nenusileidžia!

Receptą rasite čia.

Čili troškinys, tik šį kartą vegetariškas. Soti, labai skani ir greitai pagaminama, puikus pasirinkimas, kai neturi daug laiko.

Receptą rasite čia.

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Verdant šią sriubą tikrai pasakiškai pakvips visi namai! Beje, ji ne tik labai skani, bet ir puikiai tiks likučiams sunaudoti - į vieną sriubą galima sudėti kelių rūšių ir skirtingais būdais apdorotą mėsą - ir virtą, ir keptą, ir rūkytą, nuo to sriuba bus tik dar skanesnė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Labai soti, skani ir lengva sriuba. Jei ruošite tirštesnę, gali tapti ir pagrindiniu pietų patiekalu. Tinka virti tiek su naminiais, tiek su koldūnais iš parduotuvės. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkėliais tikriausiai daugeliui primena močiutę ir vaikystę! Sriuba kvapni ir tikrai labai skani, todėl siūlome prisiminti vaikystės skonį!

Receptą rasite čia.

Puikus guliašas, kuris atstoja ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą, pagal tikrą vengiršką receptą. Beje, jei mėgstate, papildomai galite pagardinti morkomis, nors originaliame recepte jos nėra naudojamos, bet čia labai tiks.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai kvapni ir skalsi svogūnų sriuba, kurioje svogūnų skonio beveik nesijaučia, tad jos mielai paragauja ir tie, kurie svogūnų nelabai mėgsta. Paruošti sriubą užtruks, tačiau rezultatas to vertas.

Receptą rasite čia.

Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno - vištiena, pomidorai ir kitos daržovės namus pripildys nuostabiausių aromatų. Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.

Labai greitai pagaminama, jokių įmantrių ingredientų nereikalaujanti sriuba iš vaikystės. Sriua pieniška, tačiau gana soti, tiekiama su sviestu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ingrida

Tikrai labai soti bulvių ir žirnelių sriuba, mums šis derinys šiek tiek kvepia vaikyste, o Jums? Dar praturtina gabalėliais vištienos ir tiesiog neįmanoma atsispirti neparagavus. Skanaus!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (4)
Gražina
2020-10-13 17:35
geri receptai,ačiū ATSAKYTI
Pfff
2018-12-06 15:00
Straipsnio pavadinime 36 receptai, adrese - 29, o iš tikrųjų - 52. ATSAKYTI
Rena
2018-10-07 18:53
Kokie puikūs receptai. Ačiū. ATSAKYTI
Asta
2018-01-23 19:07
Nuostabūs receptai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital